Протеинов шейк

12.01.15
14:14

Здравейте, реших да започна да си правя домашен протеинов шейк.Мисля да го правя със 100гр извара, 200мл прясно мляко, 1 банан и 1-2 супени лъжици мед.Какво мислите?

12.01.15
14:27

Ами, дай да го опитам и ще ти кажа. :D

12.01.15
14:29

казано от Ivan Vasilev на 12.01.15, 14:27:

Ами, дай да го опитам и ще ти кажа. :D

Просто искам да знам дали тези неща ще са добре за протеиновия шейк :D

12.01.15
14:41

Бъзиках се. Не знам, честно. Никога не съм си правил. В google вярвам, че има предостатъчно инфо как да си направим в домашни условия такъв. Дори си спомням, че съм гледал. Лично аз, обаче не съм привърженик на млечните продукти заради лактозата в тях и предпочитам да си купувам протеина като готов продукт.

Защо ти е тоя мед, при положение, че си сложил банан вече? Освен ако не качваш трудно и не са ти нужни много калории, де. Прясното мляко може да го замениш с кисело.

Много ми е интересно, сиг е 100ната тема за подобни бъркочи... След като сте си вкъщи, защо просто не ядете храна ю, а трябва да е шейк... Звучи модерно ли, по вкусно ли е знам ли

12.01.15
16:23

Към автора на темата, получава се, да. От 1 година вече само това пия преди лягане. Пия го защото в диетата ми има извара, (която не ми харесва на вкус) която с банана става убиец. Пускам 100 или 200 гр. извара в блендера с 1-2 банана, превръща се в течно състояние и го изпивам за 3 минути и забравям.. ;)

13.01.15
08:33

казано от Велико Иванов на 12.01.15, 16:07:

защо просто не ядете храна ю, а трябва да е шейк... Звучи модерно ли, по вкусно ли е знам ли

Не само, по-тежкарско е. :D Друго си е да кажеш, че пиеш шейкове, щото не можеш да си покриеш дневните нужди от храна, разбирай “много съм як, нуждите ми не са като на обикновените хорица”. А споменаването на шейк навън или показното му разнасяне в работа/училище вместо нормална храна неминуемо поражда въпроса “защо го пиеш това, тренираш ли”? Факт, който иначе може да остане незабелязан.

казано от Деян Стоянов на 12.01.15, 16:23:

...От 1 година вече само това пия преди лягане. Пия го защото в диетата ми има извара, (която не ми харесва на вкус) ... превръща се в течно състояние и го изпивам за 3 минути и забравям.. ;)

Преди лягане заради казеинчето ли??? И защо я пиеш като не ти харесва? А за колко време ще смачкаш 2-4 яйца?
По темата, става обикновен гейнър, може да го препоръчаш на някой като видиш поредната тема “какъв гейнър да си купя”. Лично аз не бих поел 600мл течност с почти 100гр захар, заради 14-18гр белтък.

13.01.15
21:02

Много ти стават въглехидратите. Аз на 400гр извара слагам 1/3 банан, колкото да има съвсем малко плодова захар, останалата сладост я докарвам със стевия, без мед. Канела и какао също слагам. Протеин на прах - не.

Друга добра комбинация - 1 киви, 1/3 банан, стевия, кокосови стърготини, ванилия.

Много по-вкусно става от чиста извара естествено, а и залъгва глада за захарни изделия (поне при мене)

13.01.15
21:33

При положение, че не се разтваря суроватъчен протеин на прах, какъв е смисъла от мелене на някакви храни за шейк? В смисъл, ясно е, че няма да се докарат хранителните стойности на суроватъчния протеин, тогава каква е целта?

14.01.15
11:13

Ако нямате бюджет за протеинова пудра,просто се хранете качествено и разнообразно.Аз не виждам смисъл да се правят такива “недодялани” шейкове,нито целта им ... ако ви се яде сладко просто изяжте банана с меда и е готово,ако имате нужда от протеин се хранете с чисти белтъчини,това че не са под формата на шейк няма да ги направи по-неефективни,а напротив :)

14.01.15
12:09

Що да са недодялани? Ще вземете да отречете овкусяването/подправките/готвенето като цяло... :)

Стига изварата да е хубава*, получават се много вкусни, по-вкусни от всякакви домашни кремове които съм опитвал. Ако млякото/водата е ледена, става направо като сладолед, само че с тотално различни макро-та (разбирай почти нула захар, само полезни мазнини, а и те могат да се държат в граници при необходимост)

*кремообразна, не суха и ронлива,прясна, без кисел вкус и мирис. Тая която аз купувам е кашкавалена с вкус на прясно мляко и нищо друго

От толко много сарказъм в тоя форум се получават конфузни ситуации. В други теми чета “ти си начинаещ, за какво ти е тая пудра, осигурявай си протеина с храната” а тука едва ли не му се подигравате на човека че не ползва протеинова пудра

Мнението беше редактирано от Pavel D на 14.01.15 12:12.

14.01.15
12:24

Pavel D, идеята на следтренировъчния шейк не е ли да подпомогне възстановяването след тренировка, снабдявайки тялото бързо с необходимите му вещества? Затова най-често се пие шейк от суроватъчен протеин, евентуално с някакъв въглехидрат. В този бъркоч бързоусвоими протеини няма, и човекът може просто да хапне нормални храни, вместо да занимава с подобни глупости.

п.с. Обикновено протеиновата пудра излиза по-евтино от домашно забърканите буламачи :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 14.01.15 12:28.

14.01.15
13:03

1-во, човека не е написал с каква цел го прави. Пита за идеи и аз му ги давам, без дребни заяждания и устроумничене

2-ро, същите неща съм ги виждал да ги правят и други хора от форума, хора които биха събрали 10 лайк-а примерно, вместо квалификации като “булумач” и “глупости”. Не че ме засяга, но двойния стандарт е за отбелязване. Както и да е :)

14.01.15
14:52

Човека ясно е попитал какво мислим. Това не е протеинов шейк, това мислим.

14.01.15
15:38

неправомерно се кичи с лаврите на шейкаджийството (giggle)

14.01.15
16:46

казано от Станимир на 14.01.15, 12:24:

Затова най-често се пие шейк от суроватъчен протеин, евентуално с някакъв въглехидрат. В този бъркоч бързоусвоими протеини няма

Е има някакви 14-18гр в зависимост от изварата. Въпроса е по-скоро в състава на шейка и в неоправдано високата захар при около 2-3% белтък. И аз съм бъркал такива бъркочи в определени периоди, но състава е бил 500гр извара и 500гр домашно кисело мляко с малко вода, което общо докарва към 105гр белтък.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 14.01.15 16:53.

15.01.15
13:49

Сами си противоречите,темата в която пишем всички в момента е “ПРОТЕИНОВ ШЕЙК” , после спорите,че само за шейкове сте говорили,не за протеинови ...

15.01.15
14:46

след като протеина може да се докара десеторно повече от останалите макронутриенти, защо да не може да се нарече протеинов шейк?
ето ти пример: http://recipes.sparkpeople.com/recipe-calories.asp?recipe=1026166
cottage cheese познай какво е

06.02.15
15:38

казано от Pavel D на 15.01.15, 14:46:

след като протеина може да се докара десеторно повече от останалите макронутриенти, защо да не може да се нарече протеинов шейк?
ето ти пример: http://recipes.sparkpeople.com/recipe-calories.asp?recipe=1026166
cottage cheese познай какво е

Котидж сирене си е котидж сирене (зърнено) и нямах това предвид ... както и да е :) Пийте си ги със здраве тези шейквое могъщи :)

cottage cheese е извара

Kenny

09.02.15
02:21

казано от Opaaa Opaaa на 12.01.15, 14:14:

Здравейте, реших да започна да си правя домашен протеинов шейк.Мисля да го правя със 100гр извара, 200мл прясно мляко, 1 банан и 1-2 супени лъжици мед.Какво мислите?

Отлично мойче, отлично, остава да сложиш и протеин. Може и да махнеш млякото и изварата, банана и меда също.

09.02.15
15:45

казано от Антон Батбаянов на 06.02.15, 15:58:

cottage cheese е извара

Съвсем различни са двете неща. Котийдж сиренето се произвежда от мляко, като в него влизат и казеина, и суроватъчните белтъци. Изварата (или поне тази на нашия пазар) се прави от суроватка, съответно съдържа само суроватъчни белтъци, без казеин.

09.02.15
17:34

Aз дадох пример със английска рецепта, защото те по английското име се водят. Дефиницита за “protein shake” обаче е точно толкова широка, колкото и за “белтъчинна смес”.

Поразрових се за “cottage cheese” откъде идва. Малко се отклоняваме от темата, ама автора едва ли има нещо против

The first known use of the term “cottage cheese” dates back to 1831[1] and is believed to have originated because the simple cheese was usually made in cottages from any milk left over after making butter.

the Hebrew Wikipedia lists the etymology as being due to cottage cheese being prepared from the wastes of other milk products, hence its association with the poor and named after houses typical of the poor.

То и на български под “извара” бабите разбират продукт, получен директно от млякото, едва ли е имало мандри с машини и специални технологии, когато се е ползвала тая дума. Подобна предполагам е и ситуацията и със английската дума, вероятно дефиницията й се е изкривила с времето и сега се има предвид същото нещо - евтино насипно “сирене”, суб-продукт на цвика (whey). Едва ли американците са толкова тъпи, че да го хвърлят

И двата случая подкрепят това което исках да кажа - млечните (и в частност изварата) са си напълно нормален източник на протеин. Aко се прави с цел показност обаче (от рода на “виж ме, тренирам и затова пия шейкове) ще се получи обратен ефект :)

казано от Training на 09.02.15, 15:45:

казано от Антон Батбаянов на 06.02.15, 15:58:

cottage cheese е извара

Изварата (или поне тази на нашия пазар) се прави от суроватка, съответно съдържа само суроватъчни белтъци, без казеин.

И аз така си мисля, но не съм сигурен. Има много, които го твърдят и други, които са на обратното мнение. Иначе аз сутрин си закусвам с извара и съм доволен.

10.02.15
19:53

казано от Veso Pervazov на 13.01.15, 08:33:

казано от Велико Иванов на 12.01.15, 16:07:

защо просто не ядете храна ю, а трябва да е шейк... Звучи модерно ли, по вкусно ли е знам ли

Не само, по-тежкарско е. :D Друго си е да кажеш, че пиеш шейкове, щото не можеш да си покриеш дневните нужди от храна, разбирай “много съм як, нуждите ми не са като на обикновените хорица”. А споменаването на шейк навън или показното му разнасяне в работа/училище вместо нормална храна неминуемо поражда въпроса “защо го пиеш това, тренираш ли”? Факт, който иначе може да остане незабелязан.

казано от Деян Стоянов на 12.01.15, 16:23:

...От 1 година вече само това пия преди лягане. Пия го защото в диетата ми има извара, (която не ми харесва на вкус) ... превръща се в течно състояние и го изпивам за 3 минути и забравям.. ;)

Преди лягане заради казеинчето ли??? И защо я пиеш като не ти харесва? А за колко време ще смачкаш 2-4 яйца?
По темата, става обикновен гейнър, може да го препоръчаш на някой като видиш поредната тема “какъв гейнър да си купя”. Лично аз не бих поел 600мл течност с почти 100гр захар, заради 14-18гр белтък.

На 100% съгласен ... Толкова много пари за продукти , които ти дават едва 20 гр. белтък ...
Наместо това си приготви нещо вкусно (и полезно де) , хапни си го като пич и се радвай ...
Лично помня как дечицата от 11 клас (...) си носеха “буретата” с пудра на даскало и “шейкърите” за да свалят така или иначе по-простичките и повърхностни момиченца ...
Друга история е , че ако си донесеш храна може да те нарекат по какъв ли не начин - сирак , няма пари за обяд ... и всякакви други простотии , но от глад умри , гъзар бъди !!!

20.02.15
20:47

Много яко мнение, все едно тая тема е чел.
Иначе това което описва, яйца+овес+банан+фъст.маслко аз не бих го ял, не и без котлон и не в тая комбинация

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1