От както започнах фитнес спрях да свалям килограми?

15.01.15
20:28

Здравейте,защо откакто започнах да тренирам в зала спрях да свалям килограми?Следя си ежедневно калориите и не надвишават -1600-1900ккал при необходими 2800-3000ккал,освен това държа въглехидратине ниско 0,8-1гр на килограм.Какво се случва и аз нз.Пия протеин след трен с 0,4гр/кг въглехидрати,ям овес до 13ч и това са.Пия 3гр л карнитин с хром,В-комплекс и зелен чай.

15.01.15
21:01

може да си почнал да качваш мускул и това да влияе на кантара

15.01.15
21:15

1600-1900ккал... ? Това не са ли прекалено малко калории, особено ако вдигаш железа? На колко си години?

15.01.15
21:48

Ами на 25 години съм,преди 2 месеца тежах 90кг,сега съм 80,5кг,и от 2 седмици започнах да ходя на фитнес храненето не съм го променял,увеличих протеина малко и това е.Като цяло сутрин л карнитин хром после тренировка от порядъка на 50-60мин,след това 2 дози протеин и глутамин,после кисело мляко с овес и 2 - 3 яйца,ябълка,за обяд месо + салата(или кашкавал или извара или пиле със сметана),фъстъци,после месо със салата или риба това ям всеки ден.Горе долу гледам да съм в калориен дефицит от порядъка на 800-1000ккал/ден,но сякаш нещо се промени откакто започнах с фитнеса.А иначе и дневник си водя.

15.01.15
21:51

Иначе тренирам по следната програма като се старая да правя и кардио поне 2/седм. по 15-20 мин.

16.01.15
13:54

Друга възможна причина за застоя е прекалено малко калории. Тялото минавало в някакъв “икономичен режим” и това спирало горенето на сланини. Разрови се

16.01.15
14:24

Е колко да е икономичен... чудя се дали  има общо протеина на амикс предатор дали няма някакви боклуци и да задържам вода?Ето сутринта пак бях повече от предната сутрин.Няма как датрупам мазнини при НВД и силови и кардио тренировки?

ДИ

16.01.15
15:27

казано от CoSa_NoStRa на 16.01.15, 14:24:

Няма как датрупам мазнини при НВД и силови и кардио тренировки?

Има, има...

16.01.15
16:07

Е колко да е икономичен... чудя се дали  има общо протеина на амикс предатор дали няма някакви боклуци и да задържам вода?Ето сутринта пак бях повече от предната сутрин.Няма как датрупам мазнини при НВД и силови и кардио тренировки?

По време на диетата не се гледа кантара а огледалото. И аз съм на мисълта, че с толкова малко калории тялото ти е преминало в “икономичен режим”. Увеличи ги тея калории!

ДИ

16.01.15
16:14

казано от avitohol на 16.01.15, 16:07:

По време на диетата не се гледа кантара а огледалото. И аз съм на мисълта, че с толкова малко калории тялото ти е преминало в “икономичен режим”. Увеличи ги тея калории!

Увеличавай ги плавно докато достигнеш прилични граници. Ако ги увеличиш от раз, още повече ще качиш мазнини.

калориите кога за последно си ги смятал? Когато беше 95 или когато си бил 80 кг?
Иначе пртеина е лош избор - 60 % съдържание на протеин и то концентрат.  Пробвай с въглехидратна ротация, защото си мисля че тялото ти е привикнало към рутината

16.01.15
23:11

Калориите ги смятам всеки ден и са около 1800ккал,а при 81кг ми са нужни около 2800-3000ккал(освен тренировките работата ми е свързана с ежедневно физическо натоварване).Немога да се начудя как е възможно това нещо за последните  7 дни съм качил 1кг при 800ккал дефицит.
П.С. протеина не е мн качествен,а аз взех 6кг от силата...освен това имам мускулни трески по 5-7 дни като в момента 2-ри ден немога да слизам по стълби и да сядам,никакво възтановяване..не мие върви и тва си е
Ако не ще сменя режима и това е няма да се отказвам.

Мнението беше редактирано от EM'inem Fan на 17.01.15 11:36.

17.01.15
12:17

казано от CoSa_NoStRa на 16.01.15, 23:11:

Калориите ги смятам всеки ден и са около 1800ккал,а при 81кг ми са нужни около 2800-3000ккал(освен тренировките работата ми е свързана с ежедневно физическо натоварване).Немога да се начудя как е възможно това нещо за последните  7 дни съм качил 1кг при 800ккал дефицит.
П.С. протеина не е мн качествен,а аз взех 6кг от силата...освен това имам мускулни трески по 5-7 дни като в момента 2-ри ден немога да слизам по стълби и да сядам,никакво възтановяване..не мие върви и тва си е
Ако не ще сменя режима и това е няма да се отказвам.

Ако калорийни дефицит ти е много голям, нормално е да имаш мускулни трески продължаващи по 2- 3 и повече дни. Също така е и нормално в даден момент тялото ти да забави свалянето на килограми, че дори и да качва малко.
Колко си висок? Не смяташ ли, че 81кг. са добре за твоето тяло? Ако свалиш още няма ли да заприличаш на хърба?
Пак ти казвам- повиши малко калориите. Може да добавиш един ден в който да приемаш повече калории- чийт мийл. Може да си дадеш няколко дни почивка от всякаквите там хранителни режими и тренировки за да може тялото ти и психиката ти да си починат.

17.01.15
15:58

1.80m съм висок,но имам голям % подкожни мазнини и искам да сваля до 70кг и след това ще започна качвам,но както казват сметките у дома на пазара не излизат.Два месеца се хранех по НВД с един зареждащ ден/седмица и след този застой си вземам бележка от написаните по-горе коментари и от днес сменям режима с въглехидратна ротация като само 1 ден от седмицата ще падам на 0,8в/кг/тегло,пък да видим какво ще стане,ще отбележа в дневника си постигнатото с НВД до тук и както се казва продължаваме напред:)
П.С. иначе мускулните трески продължават 6-8 дни като първите два дни изцяло мускулите ми “изключват”,донякъде доста демотивиращо но...

17.01.15
16:53

Видях в дневника ти, че тренираш по сплит. Диетата е от най- голямо значение в твоя случай, но все пак да не забравяме и тренирането.
Според мен тоя сплит не е кой знае колко спомагащ за целите ти. Може да опиташ да тренираш цялото тяло през ден. Може да тренираш и в кръгове.
Примерно 3- 4 кръга от клек, лег, тяга и военна преса или няколко кръга от набирания, кофички и лицеви опори. Като се стремиш почивките между упражненията да са минимални. Естествено можеш да разнообразяваш упражненията, но гледай в съществената част те да са базови.
По тоя начин ще тренираш мускулните групи повече от 1 път седмично и ще хабиш повече калории на тренировка.

19.01.15
17:50

В повечето случаи имам три поредни дни от седмицата - пн,вт,ср,или пн,вт,чт и няма как да правя в пн 4 кръга примерно,клек,тяга,лег,арнолд преси иначе ми харесва като идея и ще горя може би двойно повече калории.Но дали е удачно в три поредни дни да тренирам цялото тяло,ако отговора е да от утре почвам...

19.01.15
19:01

казано от CoSa_NoStRa на 19.01.15, 17:50:

В повечето случаи имам три поредни дни от седмицата - пн,вт,ср,или пн,вт,чт и няма как да правя в пн 4 кръга примерно,клек,тяга,лег,арнолд преси иначе ми харесва като идея и ще горя може би двойно повече калории.Но дали е удачно в три поредни дни да тренирам цялото тяло,ако отговора е да от утре почвам...

Може в единият ден да тренираш бутащи упражнения, в другия дърпащи
Бутащи- Клек, лег, кофички, раменна или военна преса
Дърпащи- тяга, набирания, гребане
Ако тренираш в три поредни дни може програмата да е следната- Бутащи/ дърпащи/ крака. По тоя начин НЕ правиш клековете в деня на бутащите.
Може тренировката ти да е Горна/ Долна част.
Горна част- тяга, лег, кофички, набирания, раменна преса- каквото се сетиш за горната част на тялото, само гледай упражненията да не са прекалено много в тренировъчният ден.
Долна част- Клекове, напади, римска тяга, нещо за прасец.

19.01.15
19:48

Мерси за идеята:)Ако имах 4 възможни дни за тренировка бих ги разпределил така:

Пн-Лег,Флайс,Арнолд преси,Повдигане на дъмбели встрани от наклон напред
Вт - Тяга,Т-щанга,Долен скрипец,Набирания
Ср - Клек,Напади,Прасец
Чт - Бицепс/трицепс

П.С. между другото попаднах на две мн интересни статии,в които обяснават че оптимални вариянт за горене на мазнини е анаеробни тренировки + разпределение на макронуриентите по следния начин: Въглехидрати: 50%,Белтъчини:40% и Мазнини:10%

19.01.15
19:57

Може да пробваш да увеличиш калориите

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.01.15 22:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1