15.01.15
20:28
Здравейте,защо откакто започнах да тренирам в зала спрях да свалям килограми?Следя си ежедневно калориите и не надвишават -1600-1900ккал при необходими 2800-3000ккал,освен това държа въглехидратине ниско 0,8-1гр на килограм.Какво се случва и аз нз.Пия протеин след трен с 0,4гр/кг въглехидрати,ям овес до 13ч и това са.Пия 3гр л карнитин с хром,В-комплекс и зелен чай.
1600-1900ккал... ? Това не са ли прекалено малко калории, особено ако вдигаш железа? На колко си години?
15.01.15
21:48
Ами на 25 години съм,преди 2 месеца тежах 90кг,сега съм 80,5кг,и от 2 седмици започнах да ходя на фитнес храненето не съм го променял,увеличих протеина малко и това е.Като цяло сутрин л карнитин хром после тренировка от порядъка на 50-60мин,след това 2 дози протеин и глутамин,после кисело мляко с овес и 2 - 3 яйца,ябълка,за обяд месо + салата(или кашкавал или извара или пиле със сметана),фъстъци,после месо със салата или риба това ям всеки ден.Горе долу гледам да съм в калориен дефицит от порядъка на 800-1000ккал/ден,но сякаш нещо се промени откакто започнах с фитнеса.А иначе и дневник си водя.
15.01.15
21:51
Иначе тренирам по следната програма като се старая да правя и кардио поне 2/седм. по 15-20 мин.
Друга възможна причина за застоя е прекалено малко калории. Тялото минавало в някакъв “икономичен режим” и това спирало горенето на сланини. Разрови се
16.01.15
14:24
Е колко да е икономичен... чудя се дали има общо протеина на амикс предатор дали няма някакви боклуци и да задържам вода?Ето сутринта пак бях повече от предната сутрин.Няма как датрупам мазнини при НВД и силови и кардио тренировки?
16.01.15
15:27
Няма как датрупам мазнини при НВД и силови и кардио тренировки?
Има, има...
Е колко да е икономичен... чудя се дали има общо протеина на амикс предатор дали няма някакви боклуци и да задържам вода?Ето сутринта пак бях повече от предната сутрин.Няма как датрупам мазнини при НВД и силови и кардио тренировки?
По време на диетата не се гледа кантара а огледалото. И аз съм на мисълта, че с толкова малко калории тялото ти е преминало в “икономичен режим”. Увеличи ги тея калории!
16.01.15
16:14
По време на диетата не се гледа кантара а огледалото. И аз съм на мисълта, че с толкова малко калории тялото ти е преминало в “икономичен режим”. Увеличи ги тея калории!
Увеличавай ги плавно докато достигнеш прилични граници. Ако ги увеличиш от раз, още повече ще качиш мазнини.
16.01.15
19:31
калориите кога за последно си ги смятал? Когато беше 95 или когато си бил 80 кг?
Иначе пртеина е лош избор - 60 % съдържание на протеин и то концентрат. Пробвай с въглехидратна ротация, защото си мисля че тялото ти е привикнало към рутината
16.01.15
23:11
Калориите ги смятам всеки ден и са около 1800ккал,а при 81кг ми са нужни около 2800-3000ккал(освен тренировките работата ми е свързана с ежедневно физическо натоварване).Немога да се начудя как е възможно това нещо за последните 7 дни съм качил 1кг при 800ккал дефицит.
П.С. протеина не е мн качествен,а аз взех 6кг от силата...освен това имам мускулни трески по 5-7 дни като в момента 2-ри ден немога да слизам по стълби и да сядам,никакво възтановяване..не мие върви и тва си е
Ако не ще сменя режима и това е няма да се отказвам.
Мнението беше редактирано от EM'inem Fan на 17.01.15 11:36.
Калориите ги смятам всеки ден и са около 1800ккал,а при 81кг ми са нужни около 2800-3000ккал(освен тренировките работата ми е свързана с ежедневно физическо натоварване).Немога да се начудя как е възможно това нещо за последните 7 дни съм качил 1кг при 800ккал дефицит.
П.С. протеина не е мн качествен,а аз взех 6кг от силата...освен това имам мускулни трески по 5-7 дни като в момента 2-ри ден немога да слизам по стълби и да сядам,никакво възтановяване..не мие върви и тва си е
Ако не ще сменя режима и това е няма да се отказвам.
Ако калорийни дефицит ти е много голям, нормално е да имаш мускулни трески продължаващи по 2- 3 и повече дни. Също така е и нормално в даден момент тялото ти да забави свалянето на килограми, че дори и да качва малко.
Колко си висок? Не смяташ ли, че 81кг. са добре за твоето тяло? Ако свалиш още няма ли да заприличаш на хърба?
Пак ти казвам- повиши малко калориите. Може да добавиш един ден в който да приемаш повече калории- чийт мийл. Може да си дадеш няколко дни почивка от всякаквите там хранителни режими и тренировки за да може тялото ти и психиката ти да си починат.
17.01.15
15:58
1.80m съм висок,но имам голям % подкожни мазнини и искам да сваля до 70кг и след това ще започна качвам,но както казват сметките у дома на пазара не излизат.Два месеца се хранех по НВД с един зареждащ ден/седмица и след този застой си вземам бележка от написаните по-горе коментари и от днес сменям режима с въглехидратна ротация като само 1 ден от седмицата ще падам на 0,8в/кг/тегло,пък да видим какво ще стане,ще отбележа в дневника си постигнатото с НВД до тук и както се казва продължаваме напред:)
П.С. иначе мускулните трески продължават 6-8 дни като първите два дни изцяло мускулите ми “изключват”,донякъде доста демотивиращо но...
Видях в дневника ти, че тренираш по сплит. Диетата е от най- голямо значение в твоя случай, но все пак да не забравяме и тренирането.
Според мен тоя сплит не е кой знае колко спомагащ за целите ти. Може да опиташ да тренираш цялото тяло през ден. Може да тренираш и в кръгове.
Примерно 3- 4 кръга от клек, лег, тяга и военна преса или няколко кръга от набирания, кофички и лицеви опори. Като се стремиш почивките между упражненията да са минимални. Естествено можеш да разнообразяваш упражненията, но гледай в съществената част те да са базови.
По тоя начин ще тренираш мускулните групи повече от 1 път седмично и ще хабиш повече калории на тренировка.
19.01.15
17:50
В повечето случаи имам три поредни дни от седмицата - пн,вт,ср,или пн,вт,чт и няма как да правя в пн 4 кръга примерно,клек,тяга,лег,арнолд преси иначе ми харесва като идея и ще горя може би двойно повече калории.Но дали е удачно в три поредни дни да тренирам цялото тяло,ако отговора е да от утре почвам...
В повечето случаи имам три поредни дни от седмицата - пн,вт,ср,или пн,вт,чт и няма как да правя в пн 4 кръга примерно,клек,тяга,лег,арнолд преси иначе ми харесва като идея и ще горя може би двойно повече калории.Но дали е удачно в три поредни дни да тренирам цялото тяло,ако отговора е да от утре почвам...
Може в единият ден да тренираш бутащи упражнения, в другия дърпащи
Бутащи- Клек, лег, кофички, раменна или военна преса
Дърпащи- тяга, набирания, гребане
Ако тренираш в три поредни дни може програмата да е следната- Бутащи/ дърпащи/ крака. По тоя начин НЕ правиш клековете в деня на бутащите.
Може тренировката ти да е Горна/ Долна част.
Горна част- тяга, лег, кофички, набирания, раменна преса- каквото се сетиш за горната част на тялото, само гледай упражненията да не са прекалено много в тренировъчният ден.
Долна част- Клекове, напади, римска тяга, нещо за прасец.
19.01.15
19:48
Мерси за идеята:)Ако имах 4 възможни дни за тренировка бих ги разпределил така:
Пн-Лег,Флайс,Арнолд преси,Повдигане на дъмбели встрани от наклон напред
Вт - Тяга,Т-щанга,Долен скрипец,Набирания
Ср - Клек,Напади,Прасец
Чт - Бицепс/трицепс
П.С. между другото попаднах на две мн интересни статии,в които обяснават че оптимални вариянт за горене на мазнини е анаеробни тренировки + разпределение на макронуриентите по следния начин: Въглехидрати: 50%,Белтъчини:40% и Мазнини:10%
19.01.15
19:57
Може да пробваш да увеличиш калориите
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.01.15 22:49.