18.01.15
15:29
Здравейте на всички :) . Имам едно запитване на което ще съм ви благодарен ако отговорите. Имам въпрос ако си правя вечер след ядене по някой шейк да пия ( банан с мляко + канела примерно ) това би ли било добре за организма ... Има ли време в което е най-добре да се консумира тази напитка , аз лично не мисля ,че би било грешка ако го пия вечер вместо да ям сладко и т.н когато човек е пред компютъра или се занимава с нещо. Благодаря предварително!
18.01.15
16:44
Канелата е хубаво нещо, бананът също, прясното мляко не е толкова, но е по-добре от само сладко със сигурност. Каква е целта на този ти шейк,калории ли не достигаш или не можеш да ядеш достатъчно твърда храна?
Точно с такива шейкове отказах тортите, сладоледа и шоколада.
Единствено проблем би било ако си си надхвърлил въглехидратите за деня; аз затова предпочитам да добавя подсладител стевия и да намаля бананите - с един банан три шейка примерно. Като пропорции е по-добре и може да се включва по-често :)
Пробвай и с други плодове. С ягоди става добре, но само на тях не може да се разчита за сладост, поне тези които купувам аз не са достатъчно сладки. Киви с кисело мляко става яко също
Мнението беше редактирано от Pavel D на 18.01.15 17:33.
18.01.15
19:39
казано от Pavel D на 18.01.15, 17:33:
Точно с такива шейкове отказах тортите, сладоледа и шоколада.
Единствено проблем би било ако си си надхвърлил въглехидратите за деня; аз затова предпочитам да добавя подсладител стевия и да намаля бананите - с един банан три шейка примерно. Като пропорции е по-добре и може да се включва по-често :)
Пробвай и с други плодове. С ягоди става добре, но само на тях не може да се разчита за сладост, поне тези които купувам аз не са достатъчно сладки. Киви с кисело мляко става яко също
А Ако заместя прясното мляко с кисело ?
18.01.15
20:12
казано от Pavel D на 18.01.15, 19:59:
Стават и двете. Аз слагам и доста извара, протеин да има
АЗ не се вманиачавам в това какви протеини има , въглехидрати т.н просто гледам някак си да откажа сладкото , защото може цял ден да не си помислям,камоли да консумирам сладко ,но дойде ли вечерта става лошо :D :D :D :D ииииии гледам някак си просто да го спра ... ако си правя да кажем 1 кисл. мляко или половинка с 1-2 банана , малко канела или какао иииии си го пия би било много по-добре ?
То... два банана наведнъж не са много далече от една вафла примерно. Пак е захар, нищо че е плодова. Пак е бърз въглехидрат и пак се получава инсулинов пик. По-здравословно е, но от гледна точка отслабване/пълнеене не е много голяма разликата. Затова аз си играя с количествата и пропорциите
Иначе и аз не меря грамажи и калории, но гледам на око горе-долу да си осигуря протеин. Месо не обичам много, яйцата омръзват и последната опция остава изварата.
18.01.15
20:29
Наистина може да опиташ със стевия.
Ако ти допадне, ще можеш да си измисляш сладки неща без да съдържат захар.
Преди време имах любима вечеря от сладък омлет + тахан. Ако не искаш да е толкова калорично - просто пропускаш тахана и ядеш само омлета :) Или пък на мястото от тахана си правиш крем от извара + стевия + канела/ какао. Ето тортата: http://www.bb-team.org/recipes/4905_malka-torta-za-golemi-gladnici
Ето и един диетичен десерт с извара - http://www.bb-team.org/recipes/1220_dietichen-desert-ot-izvara