Консумиране на млечни шейкове вечер след вечеря

18.01.15
15:29

Здравейте на всички :) . Имам едно запитване на което ще съм ви благодарен ако отговорите. Имам въпрос ако си правя вечер след ядене по някой шейк да пия ( банан с мляко + канела примерно ) това би ли било добре за организма ... Има ли време в което е най-добре да се консумира тази напитка , аз лично не мисля ,че би било грешка ако го пия вечер вместо да ям сладко и т.н когато човек е пред компютъра или се занимава с нещо. Благодаря предварително!

Канелата е хубаво нещо, бананът също, прясното мляко не е толкова, но е по-добре от само сладко със сигурност. Каква е целта на този ти шейк,калории ли не достигаш или не можеш да ядеш достатъчно твърда храна?

18.01.15
17:33

Точно с такива шейкове отказах тортите, сладоледа и шоколада.

Единствено проблем би било ако си си надхвърлил въглехидратите за деня; аз затова предпочитам да добавя подсладител стевия и да намаля бананите - с един банан три шейка примерно. Като пропорции е по-добре и може да се включва по-често :)

Пробвай и с други плодове. С ягоди става добре, но само на тях не може да се разчита за сладост, поне тези които купувам аз не са достатъчно сладки. Киви с кисело мляко става яко също

Мнението беше редактирано от Pavel D на 18.01.15 17:33.

18.01.15
19:39

казано от Pavel D на 18.01.15, 17:33:

Точно с такива шейкове отказах тортите, сладоледа и шоколада.

Единствено проблем би било ако си си надхвърлил въглехидратите за деня; аз затова предпочитам да добавя подсладител стевия и да намаля бананите - с един банан три шейка примерно. Като пропорции е по-добре и може да се включва по-често :)

Пробвай и с други плодове. С ягоди става добре, но само на тях не може да се разчита за сладост, поне тези които купувам аз не са достатъчно сладки. Киви с кисело мляко става яко също

А Ако заместя прясното мляко с кисело ?

18.01.15
19:59

Стават и двете. Аз слагам и доста извара, протеин да има

18.01.15
20:12

казано от Pavel D на 18.01.15, 19:59:

Стават и двете. Аз слагам и доста извара, протеин да има

АЗ  не се вманиачавам в това какви протеини има , въглехидрати т.н просто гледам някак си да откажа сладкото , защото може цял ден да не си помислям,камоли да консумирам сладко ,но дойде ли вечерта става лошо :D :D :D :D ииииии гледам някак си просто да го спра ... ако си правя да кажем 1 кисл. мляко или половинка с 1-2 банана , малко канела или какао иииии си го пия би било много по-добре ?

18.01.15
20:20

То... два банана наведнъж не са много далече от една вафла примерно. Пак е захар, нищо че е плодова. Пак е бърз въглехидрат и пак се получава инсулинов пик. По-здравословно е, но от гледна точка отслабване/пълнеене не е много голяма разликата. Затова аз си играя с количествата и пропорциите

Иначе и аз не меря грамажи и калории, но гледам на око горе-долу да си осигуря протеин.  Месо не обичам много, яйцата омръзват и последната опция остава изварата.

Наистина може да опиташ със стевия.
Ако ти допадне, ще можеш да си измисляш сладки неща без да съдържат захар.
Преди време имах любима вечеря от сладък омлет + тахан. Ако не искаш да е толкова калорично - просто пропускаш тахана и ядеш само омлета :) Или пък на мястото от тахана си правиш крем от извара + стевия + канела/ какао. Ето тортата: http://www.bb-team.org/recipes/4905_malka-torta-za-golemi-gladnici

Ето и един диетичен десерт с извара - http://www.bb-team.org/recipes/1220_dietichen-desert-ot-izvara

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1