Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

10.01.15
19:46

Още едно видео в стил “Крава и пиле” (т.е. от кръста надолу...добре че се обръщам наобратно, че да не са само крака ;) ). Кратко, ама като за пръв път - толкова. :)

11.01.15
17:10

Неделя, 11.01
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана, около 65-70 минути и по-добре е била практиката, и по-зле е била :)

Добавки:
витамин Ц, метил Б9, серапептаза, (суров) Д3, рибено масло, екстракт от черни мравки, жива закваска

Храна:
след ставане - топла солена вода
08.30 - шейк* от какао*, спирулина*, вода от зелен кокос*, ментово масло, кокосово масло*, мед*
09.30 - лешников тахан* с мед*, какаови зърна*, пчелен прашец*, лимонов сок
13.00 - чай мента
14.00 - половин авокадо, половин шепа какаови зърна*
16.45 - домашно вино*, кисело зеле* с червен пипер и зехтин*, сурови черна ряпа и цвекло; леща с лук, чесън и зехтин*; 1 шоколад, 2 хапки кръгла медена вафла
18.30 - шепа сурово кашу, 1 квадратче черен шоколад*

Мнението беше редактирано от Margi на 11.01.15 20:10.

11.01.15
21:34

Новите имена влизат в сила от утре. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 11.01.15 21:35.

12.01.15
19:21

Понеделник, 12.01
Движение:
обръщане на раменете
колелце от колене
изометрични напади с тежест

Ащанга 1 - 80 минути, много приятна

Добавки:
витамин Ц, метил Б9, екстракт от черни мравки, рибено масло, суров Д3, жива закваска

Храна:
08.30 - шейк* от чай*(коприва*, хвощ*), какаова паста*, кокосово масло*, мукуна*, рейши*, мака*, мед*
10.00 - лешников тахан* с мед*, какаови зърна*, лимонов сок
12.30 - ферментирана кокосова вода* с какао* и кокосова захар*
13.30 - половин авокадо с малко каперси, 50-тина грама черен шоколад*
16.30 - броколи на пара с домашен я.оцет*, зехтин*, подправки; леща*(от вчерашната)
19.00 - ок.70 гр шоколад; шепа сурово кашу

Мнението беше редактирано от Margi на 13.01.15 09:25.

13.01.15
13:20

Изключително съм възмуена от обслужването на Виваком! След около 8 подадени сигнала за неизправен интернет през последните 4 месеца, проблема все още е налице. Вчера ми се обаждат да ме питат дали съм била доволна...няма смисъл да обяснявам какво им отговорих. Към впечатленията си добавих това, че повече не искам да бъда безпокоена от оператори за да ме питат дали съм доволна или не, нито да ми казват да подсигуря присъствие вкъщи за да ни посети техник, защото тук всички модеми, кабели и връзки са нови и работещи. На следващия ден (днес) техен служител звъни на пожар вкъщи, без предупреждение за посещение. Нахълтва вътре, естествено без покана. След 2-3 телефонни разговора на безобразно висок глас, хваща лаптопа ми за капака и ми го изтръгва от ръцете да видел някакви настройки!?!?! При което на мен вече съвсем ми причерня. Ако беше останал още 5 минути вероятно щях на полиция да звъня...гххх (envy)

13.01.15
14:33

казано от Маргарита Манева на 13.01.15, 13:20:

Изключително съм възмуена от обслужването на Виваком! (envy)

Поради същата причина смятам да ги сменя. Пълна некомпетентност, неточности в сметките и тарифните планове, заблуждаващи рекламни истории и още много минуси във фирмената им политика.

13.01.15
14:49

казано от diva 97 на 13.01.15, 14:33:

казано от Маргарита Манева на 13.01.15, 13:20:

Изключително съм възмуена от обслужването на Виваком! (envy)

Поради същата причина смятам да ги сменя. Пълна некомпетентност, неточности в сметките и тарифните планове, заблуждаващи рекламни истории и още много минуси във фирмената им политика.

Ние така и така се местим, ще използвам момента да използваме услугите на друг доставчик. Вчера направо ме заболя сърцето като платих сметката и като знам, че за поне 1/3 от отчетения период услугата не е ползвана по тяхна вина.

13.01.15
16:07

Малко спам и от мен: вече за втори път от Нова Година насам оставаме без Интернет (вивакомски е) защото във входа ни имат 9 абоната и 8 порта в хъба. Т.е. винаги някой е без Интернет. Като дойде техника включва кабела на този, който го е повикал и изключва някой друг. Направо нямам думи!!! В София поне има голям избор от доставчици, ще си отживеете; Варна - център е пълна скръб в това отношение...

13.01.15
16:13

казано от Radost_nezemnA на 13.01.15, 16:07:

винаги някой е без Интернет. Като дойде техника включва кабела на този, който го е повикал и изключва някой друг.

Неееее...сериознно ли е това?! Хахаха...и аз се оплаквам, че си имаме собствен кабел, включен постоянно?! Че то нашето си е лукс направо...голяма работа, че няма пренос на данни...
Във Варна си ползвах друг доставчик и бях доста доволна, в смисъл - нито веднъж не ми е спирал интернета, нито телевизията. Настоявах да си пренесем антената и приемника, ама Слави каза, че имаме някакви преференции там...явно това е несподеления кабел.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

13.01.15
16:27

малко и аз да се включа в спама. Аз лично ползвам интернета на Виваком от доста години и съм много доволна. Винаги, когато е имало проблем и вината е тяхна се приспада от сметката и плащаме по- малко. имаше период от около 2 седмици без интернет, защото им бяха откраднали кабелите и платихме 1/3 от месечната такса. А техниците са доста учтиви, единствения минус е, че са заети и малко трудно се напсва графика им с нашия, но се преживява. :) А моя съвет е при преместването да разпитате съседите кой операторползват, защото понякога дори и да е добър може покритието за някой квартал да не е оптимално и отново да имате главоболия. :)

13.01.15
16:32

Досега не са ни приспадали нищо от таксите, въпреки че е ясно, че проблема не сме ние, а в договора има само две страни.
Явно в Плевен нещата с техниците са различни - почти винаги има на разположение, ама работа не вършат, поне това показва личната ми статистика. Днес ми се развика, защото направих проблем от това, че са ми изключили интернета във време, когато аз го използвам за работа, без да ме предупредят. Абе, нямам думи. Ще проучим въпроса с операторите в района където ще живеем. Благодаря за мненията. :)

13.01.15
18:41

Вторник, 13.01
Движение:
почивка от Ащанга
обръщане на раменете
нещо като колелцето за корем, ама на обратно, т.е. издърпване на ходилата към ръцете + повдигане на таза...голямо обяснение, няма що ;)
бг-клекове
в залата по акробатика: загрявка, шпагати, силови стойки на ръце

Добавки:
вит.Ц, метил Б9, серапептаза, суров Д3, рибено масло, мравки, аспирин, жива закваска (разредена във вода)

Храна:
08.30 - шейк* от чай*(витекс + жълт кантарион*), какаова паста*, мака*, рейши*, кокосово масло*, мед*
09.45 - лъжичка гхи* разбъркано с малко мед*, смлени какаови зърна* и шафран*
12.00 - чай* от джинджифил, канела и мед*
12.30 - авокадо с малко каперси; половин лъжичка мед* и няколко какаови зърна*
13.30 - половин чаена лъжичка затоплен сусам* с нигела*
14.00 - остатъка от джинджифиловия чай*
15.30 - няколко резена черна ряпа, цвекло; малко кисело зеле*; черна леща* с лук, каперси, зехтин*; 70-тина фрама шоколад
19.00 - крем от тиква*, кашу, кокосова захар*, кардамон

Мнението беше редактирано от Margi на 13.01.15 18:51.

Ая Палачинкова

13.01.15
19:08

Здравей :) Смяташ ли си калории (мазнини,протеин,въглехидрати)  по колко приемаш долу горе :)

13.01.15
19:25

казано от Ая Палачинкова на 13.01.15, 19:08:

Здравей :) Смяташ ли си калории (мазнини,протеин,въглехидрати)  по колко приемаш долу горе :)

Никога не съм била добра в математиката. ;)
Преди доста години смятах, но се отказах първо защото ми е изключително натоварващо психически, второ защото храните, които консумирам не присъстват в нито една стандартна таблица. Това неудобство би наложило изготвяне на една съвсем индивидуализирана база данни, която е далеч от представите ми за забавно и полезно. Гледам как се чувствам с това, което ям. Следя постоянно усещанията, които храната създава в мен и ако се налага, елиминирам някои продукти и добавям нови. Експериментирам. :)
ПП: Мазнините, протеините, въглехидратите и калориите са нищо, ако не идват от добър източник. сами по себе си не значат нищо.

Мнението беше редактирано от Margi на 13.01.15 19:27.

13.01.15
19:54

Би ли ме образовала по въпроса с мравките? :) Какъв точно е този “екстракт”, ползи, вреди, марка а-у? В дневника ти винаги срещам нестандартни неща.
П.П Това с йога позите чак сега го видях, но е супер смешно :)

13.01.15
20:24

Екстракт от черна мравка - намерих го в билковата аптека и го взех. Не че нямаме мравки, дори на къщата до Трявна имаме био-мравки, всякакви размери, ама имам малко предразсъдъци към директната им консумация. Затова реших да пробвам първо с капсулованите. ;)
Иначе, мравките са най-богатата на цинк храна, освен това са много добър източник на качествен протеин (това, разбира се ако ядеш по 100-тина грама на ден. ;) ). В Китайската медицина ги използват като общо укрепващо средство и като тоник за репродуктивната система - както при жени, така и при мъже.

13.01.15
20:31

Хм, малко са кисели и стипчави- заради мравчената киселина предполагам. Мисля, че би трябвало да действа и антибактериално, не мислиш ли?
Казват, че протеина от насекоми е храната на бъдещето, аз нямам предразсъдъци ;) Белите червеи също са доста добър източник, но са по-скъпи от телешкото ;) :)

13.01.15
20:33

Да, затова - стъпка по стъпка. :) Първо в капсулки, после в блендера. ;)

Братовчед ми ядеше мравки, когато бяхме малки.
Аз не бих могла, и ако насекомите са бъдещето на източниците на протеин, пишете ме загинала.
Под формата на добавки бих могла (но не всичко), но шейк от бял червей... (брррр)

КЕ

14.01.15
07:03

Здравей.
Искам съвет ако може относно йога и времето на практика през деня.
Има ли някакво влияние от това в какъв час се прави....
Пробвала съм няколко пъти различни часове.... ами най добре ми се получава вечер между 20-22ч.
Това до някаде е кофти защото ме кара да хапвам вечер след това и става многоо късно..... (22,30- 23ч).
Колкото  да не ям тежка храна другия ми ? е негативно ли е за теб късното поемане на храната (дори и да е много изчистена или  сурова.)
:)

Мнението беше редактирано от Кейти на 14.01.15 07:04.

14.01.15
08:56

Традиционно, йога се практикува един час преди изгрев слънце. И като казвам “традиционно”, не влагам религиозен отенък в това, просто практиката е доказала, че това е най-подходящото време, в което умът е все още събран и концентриран, а тялото свежо.
Това, че вечер ти се получава най-добре, предполагам означава, че движенията са ти най-лесни, защото тялото е раздвижено от активностите си праз деня, т.е. това е изискване на егото. :) Йога е практика, не тренировка, защото систематично се повтаря едно и също, в което отбелязваш прогрес или регрес. Няма помощни упражнения, няма заобиколни начини да постигнеш целта, практиката е единствения път, целта е практиката. И все пак, йога е практика, която може да се вмести в удобно за теб време на денонощието. Препоръките са единствено да се прави на проветриво и тихо място, и не на горещо ярко слънце.

Въпроса за храната: зависи. Зависи какъв ти е дневния график, в колко ставаш и какво правиш. Ако аз имам за цел йогата ми да е в първата половина на деня, не бих яла нищо след 19.00. Въпреки, че ако се чувствам много гладна сутрин преди практиката си, бих хапнала нещо мазно и малко, за да ме вдигне. Но, това е моят график.
Принципно, до към 22-23 часа вече се предполага че е започнала секрецията на мелатонин, аз не бих го обезпокоявала с приема на храна. Ако нарушиш цикъла на мелатонина, той ще обърка след себе си кортизола, който ще повлече половите хормони. Като цяло, аз лично гледам до 23.00 да съм в леглото, пък било и с книжка в ръка, просто да съм в хоризонтално положение.

Мнението беше редактирано от Margi на 14.01.15 08:58.

14.01.15
15:02

Сряда, 14.01
Движение:
Ащанга 2 - до КАрандавасана – 3 х Урдва Данурасана (по стена) + обърнати + финални пози - около 65 - 70 минути
Правих всички стоящи пози на стена, за да съм сигурна че работя правилно с таза, но Триконасана на дясната страна просто пропада! Другите горе-долу добре, като опра със задника стената, се връщам и пак отначало, по-правилно. ;) ...схванаха ми се тибиалисите.
Добавки:
вит. Ц, метил Б9, серапептаза, рибено масло, суров Д3, мравки, жива закваска

Храна:
08.30 - шейк* от чай*(витекс и ж.кантарион*), какаова паста*, кокосово масло*, рейши*, мед*
09.00 - лешников тахан* с мед*, какаови зърна*, лимонов сок, шафран*
12.30 - чага чай* с какао*, кокосово масло* и мед*
13.00 - ябълка*
14.00 - черна ряпа и цвекло; жасминов ориз* с нигела, лют чевен пипер и доста гхи*; 50-тина грама черен шоколад, 6 фурми/ след около час - 2-3 кашута
18.00 - крем* от тиква*, кашу, палмова захар*, чиа*, какаови зърна*, зехтин*
19.00 - половин шепа кашу

Мнението беше редактирано от Margi на 14.01.15 19:20.

15.01.15
19:45

Четвъртък, 15.01
Движение:
Ащанга 2 - до Накрасана + 3 х Урдва Данурасана + обърнати + финални, колкото повече наближава цикъла, толкова по-трудни стават стойките на ръце :P
Застанах на постелката и телефона звънна. Приключих разговора, застанах на постелката и телефона ПАК звънна! След Накрасана, телефона пак звънна, този път беше куриера, и се наложи да сляза до долу. Трябва да предприема мерки и да си изместя практиката извън работно време. То искам не искам и без това след две седмици ще се наложи, де. Имах намерение януари месец да “тренирам” да ставам рано, но уви...7:40 е засега времето, ама така е, като няма стимул да ставам по-рано.
вечерта - Йогалатес

Добавки:
вит.Ц, метил Б9, серапептаза, суров Д3, мравки, рибено масло, жива закваска

Храна:
08.30 - шейк* от чага чай*, какаова паста*, мед*, кокосово масло*, мака*, мукуна* ( в меда имаше удавена мравка, така че втората стъпка е направена...скоро ще си ги ръся на салатата ;) )
09.00 - 1 лъжичка (непълна) гхи*, разбъркано с мед*, какаови зърна*, канела*
11.30 - лешников тахан* с мед*, пчелен прашец*, какаови зърна*, лимонов сок
14.00 - шейк* от чага чай* с какао*, мед* (след като сварих чагата за трети път, я оставих в бутилката с водка...да има късмета някой да ми я изпие (devil) )
15.30 - черна ряпа, цвекло; хумус* с кълнове от броколи*; 1 шоколад
19.30 - 2-3 малки лъжички от хумуса с кълнове*; 3 фурми
20.00 - половин шепа кашу, 3-4 бразилски ореха и малко черен шоколад

Мнението беше редактирано от Margi на 15.01.15 20:14.

16.01.15
09:05

Петък, 16.01
Движение:
малко колелце за корем
Ащанга 2 - до Накрасана + 3 х Урдва Данурасана + обърнати + финални
МЦ вече явно наближава и кръста ме сцепва

Добавки:
вит.Ц, метил Б9, серапептаза, суров Д3, мравки, рибено масло, жива закваска

Храна:
до сега
06.30 - шейк* от чага чай*, какаова паста*, какао*, мед*, кокосово масло*, рейши*, мака*
08.30 - лешников тахан* с мед*, какаови зърна*, шафран*, лимонов сок
за след това нямам план

Имам малък прогрес със събуждането днес (06.00), но това предполагам е само защото след малко пътувам и будилника ми звънна 4 пъти. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 16.01.15 09:18.

18.01.15
19:09

Петъка продължи с малко бразилски орехи и какаови зърна* следобеда, доста кашкавал*, жива закваска, малко печени бадеми и шоколад вечерта.
Много обикаляне, но накрая се оказа плодотворно. :)

Събота, 17.01
Движение:
Ащанга 2, жалки опити...стигнах до Краунчасана (втората поза след стоящите), продължих с обърнати и финални. Йогата беше асистирана от един дребосък (на снимките), който постоянно ми ръфаше постелката или краката. :)

Добавки:
витамин Ц, аспирин, жива закваска, и другите май забравих да ги пия

Храна:
след йогата - топла солена вода
после - шейк* от какаова паста*, мака*, рейши*, мед*, зехтин*
през деня - бразилски орехи, какаови зърна*, чай
вечерта - малко вино; морков, авокадо, черна леща*, шоколад

Бях на гости на мъника от снимките, и тя усърдно се кривеше петък вечер и странеше от мен. Към 3.30 реши че е време за сприятеляване, и ми облиза старателно цялото лице, като вече се бях отказала да спя, и след това прекара остатъка от сутринта покрай главата ми. Процедурата по социализирането отне около час-час и нещо, та общо останаха около 5 часа сън. :) Не се оплаквам, това е една от малкото причини, поради които бих жертвала съня си. (inlove)

Неделя, 18.01
Движение:
Ащанга 2 - отново не-особено успешна, до Бакасана + обърнати и финални, пак в компанията на мъника :)
малко подскоци и колелце

Добавки:
вит.Ц, мравки, жива закваска...малко над литър май се събра от петък насам ;)

Храна:
след йогата - топла солена вода
после - като вчерашния шейк*
преди обед - кафе с какао и някакво кокосово десертче във Ванилницата
12.30 - 2 и 1/2 препечени фпх с гхи* и кашкавал*; 50 гр шоколад
16.30 - 80 гр печено кашу, 50 гр шоколад

Мнението беше редактирано от Margi на 18.01.15 22:11.

19.01.15
13:18

казано от Маргарита Манева на 18.01.15, 19:09:

жива закваска

Е тва е суперхрана ! :)

19.01.15
13:30

жива закваска

E как и откъде? :)

19.01.15
14:27

казано от Queen Cobra на 19.01.15, 13:30:

жива закваска

E как и откъде? :)

Имам  връзки. :)

19.01.15
15:44

Ееее, знам, че се продава- за заквасване. А по колко вземаш? Виждам, че се продават по 1 гр. :) Или по-скоро вземаш някаква суспензия?

19.01.15
17:01

Моята е течна. Не знам в каква концентрация е. Първите дни пиех по 3-4 с.л. (налагаше ми се да ходя малко по-често до тоалетната ;) ), ама после започнах по-смело, докато накрая не ми сервираха пълна догоре чаша. ;)

19.01.15
20:10

Понеделник, 19.01
Движение:
Ащанга 1 - 70 минути
вечерта - Пауър йога - 80 минути

Добавки:
АК, серапептаза, рибено масло, Д3, мравки

Храна:
08.30 - шейк* от чага чай*, мака*, какаова паста*, мукуна*, рейши*, кокосово масло*, мед*
11.30 - лешников тахан* с мед*, какаови зърна*, лимонов сок
14.00 - разредена жива закваска (половин чаша закваска, половин чаша вода)
16.30 - шейк* от чага чай*, какаова паста*, ашваганда*, мед*, кокосово масло*
17.30 - шейк* от цвекло, зехтин*, домашен я. оцет*, подправки; жасминов ориз* с подправки и гхи*; шоколад
20.30 - 6 бразилски ореха
21.00 - останалата (половин чаша) закваска

ПП: Свърши ми закваската. :( Ще има нова чак другата седмица.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.01.15 21:31.

20.01.15
12:47

Вторник, 20.01
Движение:
вторник + втори ден МЦ + новолуние, няма как да е по-почивен деня за Ащанга ;)
вкъщи направих малко изометрични напади, обръщане на раменете и колелце
в залата по акробатика - почти нищо - шпагати, разтяжки за псоаса, 3-4 стойки на ръце, понеже усещането не ми беше много приятно, продължих още малко със шпагатите

Добавки:
АК, серапептаза, метил Б9, рибено масло, мравки, суров Д3

храната - после

20.01.15
20:27

Храна:
08.30 - шейк* от чага чай*, мака*, рейши*, мукуна*, какаова паста*, кокосово масло*, мед*
09.30 - лешников тахан* с мед*, какаови зърна*, лимонов сок
13.00 - какаови зърна* - 15-тина
14.00 - шейк* от чага чай*, какао*, ккокосово масло*, мед*
15.30 - морков, цвекло със зехтин*; черна леща* с лук, чесън и гхи*; черен шоколад, 1 и половина кръгли вафли
19.45 - 1 ч.л. кисело мляко* (толкова намерих в хладилника) с 1 с.л. препечен сусам* и нигела*; 5-6 бразилски ореха
21.15 - 7 фурми

Мнението беше редактирано от Margi на 20.01.15 21:18.

21.01.15
13:21

Сряда, 21.01
Движение:
Ащанга 2 - без тик-токс, не знам колко време. Приятна, но разсеяна практика

Добавки:
АК, метил Б9, серапептаза, суров Д3, мравки, рибено масло

Храна:
08.30 - шейк* от чага чай*, какаова паста*, кокосово масло*, мед*, канела*, мукуна*, мака*, рейши*
13.30 - шейк* от какаова паста*, чага чай*, чиа протеин*, ашваганда*, мед*, зехтин*
15.00 - морков, цвекло с домашен я.оцет* и зехтин*; черна леща* с прясна куркума* и джинджифил, и гхи*, маслини, 1 шоколад, малко домашно вино*
19.45 - компот от кайсии*
21.00 - 4 бразилски ореха

Хич не ми се яде в последно време и съм на долната граница на килограмите си. Предстоят ми няколко събития и докато не приключа подготовката им успешно, вероятно ще ми е все така притеснено. Надявам се края на тази седмица да отметна преселването поне.
Иначе, усещам се напрегната - подозирам че кортизола ми е нисък сутрин, не се събуждам както ми се иска. Поне вечер лесно заспивам. Оплаках се. (dull)

Мнението беше редактирано от Margi на 21.01.15 20:55.

Ая Палачинкова

21.01.15
15:11

Марги,може ли мнение за чиа протеина :)

21.01.15
15:13

Не е нещо кой знае колко впечатляващо. Имам опаковката от поне 4 месеца и все още е на половината. ;) Става за разнообразяване на менюто, за сгъстяване на кремчета и др. Предпочитам да си ползвам целите семена.

22.01.15
19:08

Четвъртък, 22.01
Движение:
обръщане на раменете
колелце
бг-клекове

Ащанга 2 - до Карандавасана + 3 спускания в Урдва Данурасана + обърнати, финални

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, серапептаза, рибено масло, мравки, суров Д3

Храна:
08.30 - шейк* от чага чай*, какаова паста*, рейши*, мака*, мукуна*, мед*, кокосово масло*
13.00 - шейк* от чага чай*, какао*, мед*, зехтин*
15.30 - шейк* от моркови, зехтин*, домашен я.оцет*, подправки; жасминов ориз* с прясна куркума*, гхи* и подпеавки; 60-тина гр черен шоколад
18.30 - 5 бразилски ореха, 40 гр черен шоколад

23.01.15
16:52

Петък, 23.01
Движение:
обръщане на раменете
л-сит на паралети
изометрични напади с пудовката
подскоци
последната тренировка в залата по акробатика ;( (която всъщност беше в залата по карате, защото там е по-топло) - загрявка, шпагати, силови стойки на ръце
Ащанга 2 - до Накрасана + 3 спускания в Урдва Данурасана + обърнати + финални, приятна практика, около 65 - 70 минути някъде

Добавки:
АК, вит. Ц, метил Б9, серапептаза, рибено масло, суров Д3, мравки

Храна:
08.30 - шейк* от чай*(коприва* + хвощ), какаова паста*(последната, а доставката нещо се бави :( ), кокосово масло*, мукуна*, мака*, мед*
11.30 - 2-3 ч.л. лешников тахан* с малко мед*, 10-тина какаови зърна*
15.00 - чай* (коприва* + хвощ)
16.30 - домашно вино*, цвекло; хумус*; шоколад, 1 ч.л. желе от дюли*
21.00 - чай* от джинджифил и канела с мед*

Мнението беше редактирано от Margi на 23.01.15 21:05.

24.01.15
08:13

От доста време си търся закваска за хляб... Правил съм си хмелена, ръжена, гроздова и други експерименти, при които не знам и какви бактерии се завъждат... И търся да си купя, закваска с точният щам бактерии... Тази която пиеш, какви животинки съдъжа?

24.01.15
08:55

Lactobacillus Bulgaricus са ми животинките. :)
Веднъж съм опитвала ръжен квасен хляб и беше много вкусен. Има  рецептата за закваската (на руски), ако те интересува.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1