22.01.15
22:06
Добър вечер другари! От известно време следя форума с голям интерес, но все се канех да се регистрирам, но ме беше срам. Сега се реших да се регистрирам, дано всичко да е по правилата на форума. Ще разкажа малко за мен; Казвам се Цветан от гр. Хасково, но в момента живея в гр. Пловдив “студент” , започнах първата си тренировка на 01.05.12 год. тренирах близо 7 месеца, за този период от време си промених тялото, колкото е възможно изглеждах много по-добре от сегашния си вид. На 27.12.12 год. Заминах за Белгия да изкарам някой друг лев, там нямах никакво време за тренировка/хранене, абе за почти 1 година станах егати и свинята. Когато тръгнах за Белгия бях близо 96 кг , а сега съм близо 130 кг. Чиста сланина! От понеделник започнах отново да влизам в форма, че много от “приятелите” почнаха да се ебават с килограмите ми! Значи, няма да обяснявам какви максове съм правил, че са много смешни! За момента, тренирам само кардио “ХИТ” на открито, искам малко да влезна в форма, че тогава ще започна и фитнеса. Храната ми е; яйца,извара,месо,картофи,ориз,орехи/бадеми,краставици,домати,чесън,лук,праз! Към зеленчуците прибавям по половин чаена лъжица зехтин + малко сол, че без сол не мога да ям.....
Добавките който си закуписах са;
Креатин Монохидрат - въри ме питай, що го купих...... Дебела тиква съм!
Ацетил Л-карнитин на фирма “ПримаФорс”
Кафе на капсули
ЙОХИМБИН ХИДРОХЛОРИД “ПримаФорс”
Рибно масло - Омега 3
Тренировките са ми;
200 метра спринт - 200 метра спокойно вървене “така правя по 4-5 спринта сутринта + 4-5 спринта вечерта” , първите 2-3 спринта са с всички сили, а после що-годе пак е пълен спринт, но въздуха не ми стига!
Лицеви опори - 20-25 , правя ги по 12 серии по 2-4
Коремни - 30-40 , правя ги на 3-4 серии по 10 повторения
За сега , ще карам така 10 дни , малко да влезна в форма, че в залата да не се осъкатя! Ще потърся някой по-”вещ” от мен, ако е възможно да ми изготви фитнес програма, че там съм пълна 0 , няколко пъти се пробвах сам да си направя програма, но всеки я критикува и реших, че по-добрия вариант е някой друг да ми я направи, поне може да има някакъв резултат. Та Благодаря Ви, за вниманието дано поста ми да не е прекалено дълъг!
23.01.15
01:42
Пич кажи си височината, годините, и ако може колко си тежал като си бил 18-19 годишен. За тичането - не се напъвай със спринтове в началото, прочети за кардиото повече там идеята е по-скоро продължителност отколкото изцеждане (спринтове). Прочети повечко от написаното в ‘Хранителни режими’ за отслабване, . От манджите които си написал - махните зехтина, картофите, ориза и орехите и бадемите за сега поне. По начина по който си се отнесъл предполагам почти никой няма да отговори понеже е пренебрежителен - прочети първо, пробвай и ако не стане тогава пиши. Иначе принципно комбинираното тичане крос + спринтове е добро за сваляне но не и ако си + 40 кг.... аз съм плюс 10, бягам всеки ден по 5км от бая време и не съм я докарал до ‘крос + спринтови отсечки’. Само давам пример, а сега кажи колко си висок. Btw само да ти кажа че и моите приятели ме подкастряха че съм торба и това беше за добро, не им се сърди ; по-добре ли е да си мълчат лицемерно докато станеш 150 ? Услуга ти правят, ще спрат като се оправиш
Мнението беше редактирано от frozenbrain на 23.01.15 01:46.
23.01.15
09:20
190 см. 129,5 кг. 21 години , все пак не карам никой на сила да пише в дневника ми, който има желание да ми помогне ще пише, а който нема да пише пак :D
Храна;
1. Закуска - 100 гр. сварени макарони с 100 гр. извара
2. Обяд - 400 гр. риба с 100 гр. Ориз/картофи
3. Следобяд - 50 гр. Орехи/Бадеми
4. Вечеря - 400 гр. риба с 250 гр. салата
5. Преди сън - 4 Яйца
Тренировка;
1. Бягане нормално около 300 метра - 300 метра бавно вървене
2. Кофички 2 бр.
3. Лицеви опори 15 броя
4. Коремни 50 бр.
Гледам да спазвам НВД, изчислих си всичко по-колко грама трябва да приемам, за сега всичко върви добре. Вода на ден по 2 литра и половина, за сега за 5 дни 2 кг. Знам, че не са чиста мазнина, но вече някой дрехи който преди не ми ставаха, сега почнаха що-годе да ми стават!
Как да ти помогне някой, като не си казал основни неща - с колко време разполагаш (както колко пъти седмично, така и колко време на една тренировка) за силови тренировки и в каква зала можеш да тренираш.
Иначе програми на сайта има колкото щеш според целите и предпочитанията ти - сплитове, кръгови и какви ли не още.
Храната ти ми звучи прилично като за целите ти. Само се чудя как макарони за закуска (предполагам от бяло брашно) се вписват в идеята за НВД. Бих изрязал подобни храни изобщо - всичко със съдържание на бяло брашно и картофи. Можеш да увеличиш малко мазнините и да посмяташ калории, за да настроиш нещата в началото.
казано от Цветан Петков на 23.01.15, 09:20:
за сега за 5 дни 2 кг. Знам, че не са чиста мазнина, но вече някой дрехи който преди не ми ставаха, сега почнаха що-годе да ми стават!
И водна задръжка, най-вече. Докато измислиш програмата, включи и клек към другите упражнения. Ако нямаш тежести - туби с минерална вода
23.01.15
09:46
казано от Boby_ на 23.01.15, 09:29:
Как да ти помогне някой, като не си казал основни неща - с колко време разполагаш (както колко пъти седмично, така и колко време на една тренировка) за силови тренировки и в каква зала можеш да тренираш.
Иначе програми на сайта има колкото щеш според целите и предпочитанията ти - сплитове, кръгови и какви ли не още.Храната ти ми звучи прилично като за целите ти. Само се чудя как макарони за закуска (предполагам от бяло брашно) се вписват в идеята за НВД. Бих изрязал подобни храни изобщо - всичко със съдържание на бяло брашно и картофи. Можеш да увеличиш малко мазнините и да посмяташ калории, за да настроиш нещата в началото.
С време на ден по 4-5 часа. По 5-6 пъти седмично, но все пак всичко зависи от лекциите! На една тренировка, както сега тренирам само кардио мога да отделям по 30-40 мин, но въпроса е там, че толкова време не мога да изкарам. Ходя в една фитнес зала, там има всички нужни уреди, новооткрита е. За програмите в сайта, преди съм ги пробвал, но ефект не съм видял особенно за 2-3 месеца, а след това ги спрях и правех каквото правеха другите момчета в залата. Окей, макароните ги забравяме! Сметнах си калориите всичко, ще увелича малко мазнините! Благодаря ти Боби!
23.01.15
09:48
казано от Pavel D на 23.01.15, 09:40:
казано от Цветан Петков на 23.01.15, 09:20:
за сега за 5 дни 2 кг. Знам, че не са чиста мазнина, но вече някой дрехи който преди не ми ставаха, сега почнаха що-годе да ми стават!
И водна задръжка, най-вече. Докато измислиш програмата, включи и клек към другите упражнения. Ако нямаш тежести - туби с минерална вода
Окей, благодаря ти! Още от днес започвам с клека!
Трябва да покачиш активна маса. За целта е добре да си избереш силово ориентирана програма. Клекът, разбира се, е задължителен, но нищо няма да стане само с клек.
Аз бих ти препоръчал MAX-OT - има статия на сайта, има и програми, а аз съм писал в съответния раздел тук във форума. Проста е за спазване, не отнема много време, силово ориентирана е и дава добри резултати като прираст на мускулна маса. Едновременно с това продължаваш с диетата и си даваш време. 2-3 месеца са много кратък период за каквито и да било сериозни резултати. Нужно е повече търпение и постоянство.
23.01.15
10:17
Сега след като прочетох коментарите Ви, реших от понеделник влизам в залата. Явно само с кардио, резултатите ще бъдат много бавни! Тази програма МАХ-ОТ , ще ми помогне ли в целите? Целта ми е да отслабна, но също така искам да си върна старото добре изглеждащо тяло, а също така искам да имам и повече сила!
23.01.15
13:09
казано от Boby_ на 23.01.15, 09:56:
Аз бих ти препоръчал MAX-OT - има статия на сайта, има и програми, а аз съм писал в съответния раздел тук във форума. Проста е за спазване, не отнема много време, силово ориентирана е и дава добри резултати като прираст на мускулна маса.
Поне 4-5 месеца далече от такива сплитове.
казано от James Hinks на 23.01.15, 13:09:
казано от Boby_ на 23.01.15, 09:56:
Аз бих ти препоръчал MAX-OT - има статия на сайта, има и програми, а аз съм писал в съответния раздел тук във форума. Проста е за спазване, не отнема много време, силово ориентирана е и дава добри резултати като прираст на мускулна маса.
Поне 4-5 месеца далече от такива сплитове.
Знаеш, че си го харесвам MAX-OT - доста от принципите му според мен са приложими дори и извън сплит-програмата. Въпросът е, че в оригиналния вариант е програма с лесна постройка, сравнително праволинейна и проста за спазване от начинаещ.
Не знам защо мислиш, че не става - сигурен съм, че имаш нещо предвид, но не ми се ще да гадая на сляпо. :)
23.01.15
13:26
Просто защото не става. Неподходящ начин за сваляне на килограми. Не, че няма да свали, а ще го направи с един слабоефективен метод.
Ако можеш, махни изварата и млечните въобще или ги намали до минимум, с който се чувстваш комфортно. Мисля, че веднага ще усетиш положително развитие и “лекота”.
23.01.15
14:38
опса
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 23.01.15 14:40.
23.01.15
15:04
казано от James Hinks на 23.01.15, 13:26:
Просто защото не става. Неподходящ начин за сваляне на килограми. Не, че няма да свали, а ще го направи с един слабоефективен метод.
Благодаря ти, но какво предлагаш ти? Преди малко се отбих в няколко фитнес зали, но парите който ми искат за програма за мен са доста, все пак съм студент, майка и татко ме издържат нямам много пари за програми. На ден едвам връзвам по 10 лв.
23.01.15
15:04
казано от cocobutt на 23.01.15, 14:25:
Ако можеш, махни изварата и млечните въобще или ги намали до минимум, с който се чувстваш комфортно. Мисля, че веднага ще усетиш положително развитие и “лекота”.
Изварата с макароните ги премахвам, а яйцата също ли да ги премахна?
23.01.15
15:07
казано от Цветан Петков на 23.01.15, 15:04:
Благодаря ти, но какво предлагаш ти? Преди малко се отбих в няколко фитнес зали, но парите който ми искат за програма за мен са доста, все пак съм студент, майка и татко ме издържат нямам много пари за програми. На ден едвам връзвам по 10 лв.
Някаква проста силова програма, която да тренира цялото тяло максимално често, с по-тежко.
Оригиналния вариант на 5х5, а ако не можеш да я избуташ - с 3х5 в началото, запазвайки останалите условия.
23.01.15
15:22
казано от James Hinks на 23.01.15, 15:07:
Някаква проста силова програма, която да тренира цялото тяло максимално често, с по-тежко.
Оригиналния вариант на 5х5, а ако не можеш да я избуташ - с 3х5 в началото, запазвайки останалите условия.
Благодаря ти бат Сашо! Значи от понеделник започвам системата 5х5 , само искам да спомена, че с по-горния си коментар, нямах впредвид, че искам някой да ми изготви на готово програма, баща ми е казвал една приказка; Безплатен обяд няма!!
23.01.15
15:25
...все пак съм студент, майка и татко ме издържат нямам много пари за програми. На ден едвам връзвам по 10 лв.
В този ред на мисли се сетих за това практично материалче. :)
10 лева дневно не са малко пари за храна... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.01.15 15:27.
23.01.15
15:34
казано от Кольо Пияндето на 23.01.15, 15:25:
...все пак съм студент, майка и татко ме издържат нямам много пари за програми. На ден едвам връзвам по 10 лв.
В този ред на мисли се сетих за това практично материалче. :)
10 лева дневно не са малко пари за храна... ;)
Благодаря за статията бат Коле, но имах впредивд, че тези 10 лв. са за храна, но в университета като си взема две шишета вода + две кафета , айде едно 5 лв. Само там заминават. От понеделник започнах да си взимам, по 2 кг. месо за да мога да изкарам поне 5 дни, яйцата са от село пари там недавам! За един студент 1-ви курс, тези пари са нищо! Разбирам, че някой хора нямат и толкова, но все пак не мога да седя само в общежитието , когато съквартирантите ми излезнат на кафе/кино нещо. Който е на мойте години ще разбере за какво говоря!
Мнението беше редактирано от Цветан Петков на 23.01.15 15:34.
23.01.15
18:26
Аз смятам, че не е нужно да махаш изварата и яйцата. Добър източник на протеин и мазнини са, че и с минимално съдържание на въглехидрати.
24.01.15
20:46
Благодаря ти - Иван Досев, но нали по-горе в коментарите казаха, че е добре да ги премахна? Както й да е, аз яйцата без това нямаше да ги махам, а само изварата!
Тренировка за днес;
1. Изкачване на стълбите на вр. Шибка 3 пъти с 3 пъти слизане
2. Бягане 200 метра с 200 метра бързо вървене
3. Лицеви опори 10
4. Коремни 50
5. Набирания 3 ” с малко помощ”
6. Кофички 5
Храна;
1. Закуска; Зелен чай + 2 варени яйца
2. Обяд; Пилешко месо 400 гр. с 3 филии хляб “черен”
3. Следобяд; Орехи 65 гр.
4. Вечеря; Телешко месо 400 гр. с 300 гр. салата “краставици/домати/чесън/зелен лук”
5. Преди сън; Яйца 3 бр.
Към салата добавих 1 ч. лъжица зехтин с половин лъжица оцет с малка щипка сол.
Вода 2,5 литра
Добра тренировка става, разходих се до вр. Шипка , набиранията ми идват много тежки, но с малко помощ се справям отлично.
24.01.15
21:31
казано от cocobutt на 23.01.15, 14:25:
26.01.15
11:37
Храна за вчера; 25.01.15 год.
1.Закуска - Зелен чай с 2 яйца
2.Обяд - Телешко месо 400 гр. с 80 гр. ориз с 30 гр. варена царевица
3.Следобяд - 65 гр. бадеми
4.Вечеря - Риба 400 гр. с 300 гр. салата “краставици,зелен лук и чесън” - към салатата зехтин/оцет/сол
5.Преди сън - 3 яйца
Тренировка- Няма
26.01.15
11:47
Храна за днес; 26.01.15 год.
1.Закуска - Зелен чай
2.Обяд - Пилешко 400 гр. с 100 гр. царевица
3.Следобяд - 70 гр. Орехи
4.Вечеря - Свинско 400 гр. с 300 гр. салата “Домати,чесън,зелен лук и малко краставици” - зехтин/оцет/сол.
5.Преди сън - 5 яйца
Тренировка- Вариант на Бил Стар;
Клек 3х5 - @10,@10,@10,@10,@10
Лег 3х5 - @10,@10,@10,@10,@10
Гребане 3х5 - само с лоста “15 кг”
Асистиращи;
Кофички 3х3
Коремни преси 3х6
Тренировката ми се отрази много добре, постепенно ще започна да увеличавам работната тежест, но за тази седмица няма да я увеличавам кой знае колко.
яйцата със сигурност не ги махай, а изварата я махни само ако си изял достатъчно белтъчини (протеин) за деня. 800гр месо и 5яйца би трябвало да е достатъчно (като в горния пост)
Най-добре си го сметни, май 1,5 гр протеин на 1 кг телесна маса май беше. Ако пък си под 1гр/кг си обезсмисляш тренировките
Освен това е важно какво е следтренировъчното хранене, ако са орехи - не е удачно. Гледай да има въглехидрати и протеин
Мнението беше редактирано от Pavel D на 26.01.15 12:32.
26.01.15
12:34
казано от Pavel D на 26.01.15, 12:22:
яйцата със сигурност не ги махай, а изварата я махни само ако не си ял достатъчно белтъчини (протеин) за деня. 800гр месо и 5яйца би трябвало да е достатъчно (като в горния пост)
Най-добре си го сметни, май 1,5 гр протеин на 1 кг телесна маса май беше. Ако пък си под 1гр/кг си обезсмисляш тренировките
Освен това е важно какво е следтренировъчното хранене, ако са орехи - не е удачно. Гледай да има въглехидрати и протеин
Благодаря ти за бързия отговор! Предимно тренирам сутрин “07;30-08;30 часа ” , по-това време г/д ходя да тренирам, а след това си хапвам. Днеска тренировката ми започна в 08;50 ч. и свърши в 10;05 ч. И след това обядвах към 11;30 ч. Не мога да намеря темата, която си изчисляваш дневния прием на калории, а сега не мога да я намеря. Преди си я намирах лесно, а сега изобщо не я намирам....?
ето я: http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
и за протеина също провери, че не съм сигурен. Аз ям над 2гр/кг - ако се качи мускул - супер; ако не - ще се изхвърли
26.01.15
12:52
Благодаря ти, но мисля, че не беше тази! Последно когато си ги изчислявах, самата статия имаше някакъв пример и тогава ми беше много по-лесно, а сега в тази няма никакъв пример, а забравих точно как се изчисляваше......!
26.01.15
12:59
казано от MartiG на 26.01.15, 12:55:
Точно това е Благодаря!
26.01.15
13:10
По сметките който направих, дневно трябва да приемам по 2977 “този резултат е, след като извадя 500 за да съм в дефицит”!
Колко взе твойто тегло? 130 кг (общото), или само активното тегло (без мазнините)?
26.01.15
16:42
Общото “128 кг” , активноста ми е 3 дни силови и 3 дни кардио тренировки.
Възможно е да са ти верни сметките (2977). В тая формула обаче не са взети предвид телесните мазнини - те не харчат калории. 128 кг кечист изразходва повече енергия от тебе :)
Последния път като смятах мойте неща, стигнах до извода че сметката излиза по-точна ако се вземе активното тегло (прецених на око 15% мазнини и намалих общото тегло с 15%). За твойта ситуация не знам какво да ти кажа - аз бих пробвал и с по-малко калории (2500-2600-2700)
29.01.15
11:09
Ясно Благодаря ти!
Храна за 27.01.15 год.
1. Закуска - Грейпфруд с зелен чай с 2 яйца
2. Тренировка
3. Обяд - Риба 350 гр. с 130 гр. царевица
4. Следобяд - 70 гр. Орехи
5. Вечеря - Риба 400 гр. с 250 гр. салата “краставици,зелен лук и чесън” - зехтин,оцет с малко сол
6. Преди сън - 3 бр. Яйца
Тренировка;
Спринтове - 3 по 150 метра
Набирания - 2 бр. “с помощ”
Можеше още да потренирам, но заваля много гадно и се отказах......
29.01.15
11:18
28.01.15 год.
Храна;
1. Зелен чай с 1 яйце
2. Тренировка
3. Свинско 350 гр. с 100 гр. ориз
4. Бадеми 50 гр.
5. Телешко 350 гр. с 300 гр. салата “Краставици,домати,зелен лук,чесън и малко праз” - зехтин,оцет и малко сол
6. Яйца 4 бр.
Тренировка;
Клек - 3х5 @10,@10 .....
Раменни преси с щанга - 3х5 - само с лоста “20 кг.”
Тяга - 3х5 - само с лоста “20 кг”
Набирания 3х5 - “голям зор беше........”
Бицепсово сгъване на долен скрипец - 3х8 - @30,@30 ........
Вертикално повдигане на краката на стенд - 3х8
Добра тренировка стана, само тягата ми е трудна още, но още 2-3 пъти, ако я направя и ще й свикна ......
30.01.15
10:11
29.01.15 г.
Храна;
1. Зелен чай с Яйце 1 бр.
2. Тренировка
3. Свинско 350 гр. с 150 гр. варени картофи
4. Орехи 50 гр. с едно квадратче шоколад
5. Свински бекон 340 гр. с една шопска салата
6. Яйца 4 бр.
Тренировка- Няма, цял ден обикалях по лекари........
Малко се отклоних от режима, но едно аверче имаше повод да почерпи, та изпих една чаша Уиски с малко “Бабек”.
30.01.15
10:20
30.01.15 г.
Храна;
1. Зелен чай с Л-карнитин
2. Тренировка
3. Телешко 350 гр. с 100 гр. ориз
4. Бадеми 55 гр.
5. Телешко 350 гр. с шопска салата
6. Яйца 5 бр.
Тренировка; Увеличаване на килограмите в всяка серия.
Клек 3х5 - @10,@10 , @15,@15 , @20,@20
Лег “наклонен” 3х5 - @10,@10, .....
Гребане 3х5 - “само с лоста” - в статията пише 5х5 5х5 , но незнаех точно дали трябва да се направят 3 серии по 5 повторения и после пак, затова направих само веднъж 3 серии с 5 повторения..... Може да съм объркал, но за следващия път ще знам, ако някой ми обясни.....
Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х8 - @15,@15,@15 .......
Коремни преси 3х8
Добра тренировка беше много се изморих, но много добре ми дойде. Започвам да усещам, че вече когато се изморя дишам по-леко, а преди едва си поемах въздух. Обмислям, че от понеделник вече мога да започна да взимам редовно и добавките, който си купих, но ........
Успех ти пожелавам!
Виждам, че си устремен към това да изваеш желаното тяло и да излезеш от затвора на килограмите!
Много е лошо когато си студент - аз като теб, първи курс и ми е много трудно, не откъм пари, но откъм време за хубаво хранене и тренировки, затова започнах да си приготвям храненията за цяла седмица в неделя в кутии и е много хубаво. Зеленчуци на пара и месо на фурна, скара и прочие ще се отразят добре мисля аз като не-професионалист в тази област.
Просто наминах да те окуража, записвам се да следя прогреса ти!