Въпрос за програма

07.07.04
19:24

Значи тренирам си в къщи от 3-4 месеца. Нямам желание да постигна кой знае какво, просто за тонус и поддържане на формата. Имам ей тия уреди:http://gaden.data.bg/york%20compact%2024.jpg.
До сега следвах ей тази програма, която е плод на моето разбиране на нещата:

Понеделник – Бицепс
1. от стоеж вдигане с щанга
2. скотово с дъмпел
3. от стоеж последователно вдигане с дъмпел

Вторник – Гръб
1. чукчета от стоеж
2. гребане с дъмпел на лежанка

Сряда – Трецепс
1. вдигане на дъмпел с две ръце над главата
2. разгъване от водоравен наклон
3. опори на стол

Четвъртък – Гърди
1. вдигане от хоризонтална лежанка
2. вдигане на лежанка под наклон

Петък – Рамо
1. настрани с дъмпели
2. от водоравен наклон
3. отпред последователно

Сега обаче се питам дали не трябва вече да изненадам мускулите с нещо ново:
1-ви ден: гърди+бицепс 3 упр. 3х6-8 повторения
2-ри ден корем
3-ти ден почивка
4-ти ден рамо+трицепс3 упр. 3х6-8 повторения
5-ти денгръб+ корем
6-ти и 7-ми ден почивка
Какво ще кажете.
И друг въпрос. Как мамка му да премахна мазнините точно под пъпа?
Ще се радвам на всеки смислен отговор.И ако може дайте идея какви упр. да правя за горна част на гърди и гръб, че нещо никакви ги няма.
А също и за горната странична част на рамото. :roll:

08.07.04
10:32

Според мене е по-удачен втория ти вариант.Няма смисьл да правиш корем в специален ден за това.Коремните мускули се вьзтановяват най-бьрзо и е не обходимо яко мачкане.Прави 15-20 мин.упражнениза тях с голяма интензивност и пьлна контракция след упражненията с тежести.Започни с повдигане на краката,щом имаш проблем в долната част на корема,след това за горната повдигане на торса и накрая за косите мускули с усукване.Това е според мене.Успех

08.07.04
13:31

Здравей mile, радвам се, че ми отговори. За по-удачен варянт имаш впредвид, този в който се тренират по две мускулна групи на ден,нали?
А за  корема, оставил съм му един ден защото до сега не съм правил нищо за него, и сега мисля да го напъна найстина яко.Освем това от 12-ти почвам да работя по цял ден, а не кокто до сега на половин, и нали се сещаш как се чустваш към 19.30ч. след работа в тая жега.
А нещо за рамото? :roll:

08.07.04
14:20

Освен това което си написал добави в началото преси с дьмбели от седеж.Това е комплексно упражнение за целия раменен мускул.А корема винаги може да му отделиш 10-15 мин сутрин преди работа :wink:

08.07.04
15:07

За първата тренировка ноу комент :)
Да тренираш понеделник бицепс и вторник гръб е меко казано глъпост.
Другата тренировка е окей, само незнам защо не правиш крака?
За гърба е добре да включиш набирания, ако нямаш къде или нямаш сила прави на скрипеца. За гърди може при добро желяние да пуснеш кофички или флайс от лег/полулег, но за начало лежанката е достатъчна. За рамото миле е прав едно базово упражнение си е важно, било то раменна преса а може и теглене до брадата.
Ако наистина няма да правиш крака втората програма е окей, само както каза миле прави си корема даже ако искаш в началото на тренировката така ще ти действа като загрявка и няма да те мързи да ги правиш накрая ;)
Само ще ти кажа това, когато си правиш сплита, гърди-рамо или заедно или с поне 3 дена почивка м/у тях, след трениране на ръце поне 2 дена почивка след тях, тях ги ползвах винаги само когато не тренираш крака ;)
Успех

08.07.04
19:07

Мерси и на двамата.
Флайс не мога да правя защото си тренирам сам и е малко неудобно точно това упражнение да го правя без партньор.
За крака съм предвидил друго нещо, което не е свързано с бодибилдинга, и от друга страна не искам да се впускам чак до там
( поне за сега ), искам добра фигура и тонус.
А за раменната преса - това е вдигане на щанга пред гърди от седеж  или прав, нали. Има ли значение дали гърбът е във вертикално положение или е под наклон, щото моята лежанка е с такъв наклон който става само за гърди.
А с това какво имаш впредвид ” когато си правиш сплита, гърди-рамо или заедно или с поне 3 дена почивка м/у тях, след трениране на ръце поне 2 дена почивка след тях
Не го разбах, по точно не ми е еднозначен отговорът който си вадя. Би ли ми обяснил по-подробно.

08.07.04
21:23

Като гледам тренираш 1 мускулна група 1 път седмично.
Значи ако примерно правиш гърди пон. рамото го прави сряда или четвъртък или просто прави рамото след гърдите (което е тежка програма и особено ако не ти е добро рамото няма смисъл).
За ръцете е същия принцип. Просто на мускула му трябва тренировка и след нея възтановяване, което е също толкова важно.
Раменните преси се правят на наклон 90-80 градуса. Лежанката за горни гърди не става. Може да ги правиш с по-леко без опора за гърба. Флайса се прави с леки тежести така, че не ти трябва партньор.
За краката сам писал много и на теб ще ти кажа, те са ти половината тяло! Когато тренираш краката особено с клек той дава стимул на цялото тяло. Мойта препоръка е - тренирай крака, дори 1 ден спецялно за тях давай. Добра фигура се прави с правилни и добри тренировки ;)

08.07.04
22:39

Мерси gotcha, най-вероятноще преосмисля някой неща.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1