Dream it.Wish it.Do it.!

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте,как сте казвам се Николета и съм на 17,още от малка имам проблеми с теглото и се боря с това.В момента съм 53-54кг на ръст от едва 1,58 което хич не е малко разбира се спортувам ходя на фитнес поне по 3пъти на седмица,и гледам да хапвам здравословно, като цяло приемам доста малко калории на ден,което ме притеснява и корема ми е свикнал на това.Когато хапна повече,разбира се качвам и така.Исках да се посъветвам с вас,защото вие имате повече опит и знания.Днес интернет ни залива със информация отвсякъде,а това ме обърква в един саит пише едно а в др,друго молбата ми към вас е да ми помогнете в това начинание наречено
ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ.Имам въпроси: Кардиото ли е подходящо за свалянето на кила и оформяне,колко често трябва да го правя и дали според вас разделното хранене е подходящо. Благодаря за вниманието и успех на всички :) 48-49кг талия-65; гръдна-82; ханш-90; бедро-50;

Темата беше редактирана от Николета Асенова на 16.03.15 10:07.

Искам да видя къде ми е грешката..
Дневно меню: от 20.01
              Пропускам закуската тъй като ставам рано и не ми се яде;
            Обяд,обикновенно в училище към 10-11:30 салата от моркови и царевица;
            Следобед:към 4 -салата моркови и царевица
              Бечеря-към 5часа;- малко повече от половин кофичка кисело мляко

20.01.15
18:16

Здравей Ники!

Аз лично съм абсолютно начинаеща, но съм чела по темата за здравословното хранене и съм от скоро тук... описаното от теб меню не е здравословно, защото всички хранения през деня са много важни, поне 3 на брой + достатъчно вода (морковите са супер, както и всички зеленчуци, ама ние имаме нужда от много повече, да не говорим, че може да ядеш много количества, когато си на режим, стига да подбираш добре какво точно ядеш...). Тук в сайта, ако имаш желание, можеш да следиш калорийния си баланс и това е най-добрият ориентир, като цяло. В началото е малко трудно да се изгради добро меню и навик на хранене, но в последствие става малко по-лесно и по-лесно, поне при мен е така. Аз също съм висока 1.57 см, на 26 год. и днес цялото ми хранене възлиза на 1950 калории. Тренирам (отново) от над 7 месеца. Като започнах бях над 55 кг, за половин година се стегнах с калориен дефицит основно и сега ще се опитам да задържа тегло и повиша мускулната си маса. Идеята ми е - да си следиш калориите, мисля  че това ще ти даде най-добра ориентация :) Успех! И не се отказвай...

Благодаря за съветите,които ми даде ,значи мн за мен,проблема е,че като хапна повече и трупам кила,организма ми е свикнал с това почти гладуване и ме е страх да хапшам повече.Например менюто ми за утре е кафяв ориз. Опитвам се да чм разделно,но не знам дали е полезно или не.Успех и на теб :)

Как точно мога да следвам калориинич си баланс? Така,че да не пълнея

21.01.15
08:25

Добро утро, Ники!

Тук има статии за калорийният баланс, има състав на храните за грамове и по тях лесно можеш да изчислиш всичко. Просто е нужно малко време :)

Благодаря :) Някой знае ли дали зеленото кафе е полезно за пиене и дали засилва метаболизма? :)

Безсмислено е зеленото кафе за пиене. Метаболизмът се засилва с тренировки.

Благодаря :)

В момента караш тялото ти да гладува - не му даваш градивен материал.
Храната, освен, че ти е малко като калории, е лишена от белтъчини и мазнини.
Може би ще се наложи да хапваш повече, ако искаш да си здрава.
Спортувай (но не само кардио) и започни да се храниш добре :)

Меню от днес:
Закуска към 9:30-ябълка;
Обяд към 15:15-Овесени ядни към 50гр с мляко;
Вечеря към 17:30-18:00-домашен доматен сок+активия+3парчета кашкавал
Вода към 2литра
М/у закуската и обяда беше фитнеса към 13до 14:30

Кардио 30минути на велометър
коремни преси
вдигане на крака от лежанка;

Благодаря за съвета,просто ме е страх да хапвам повече ще кача кила.. :)

27.01.15
19:04

А не ти ли прилошава да тренираш на една ябълка толкова време след ставане от сън?

Честно казано не поне знам,че яденето след тренировка е по важно и трябва да е по стаболно,но незнам? Какъв съвет ми даваш за хапване преди фитнес?

Закуска-ябълка; към 9
Тренировка-Пътека-5км
коремни преси-120
вдигане на краката от лежанка-5серии по 20;
упражнение за паласки с тежести 5серии по 20 с 4килограмови гири
Обяд към 15:15-3маслини,3парчета кашкавал и купичка леща
това е засега :ДД

Вечеря-банан и домашен доматен сок :)

Здравей! Зачтох ти дневничето. И моето, мнение е че ядеш много малко,но това не винаги е проблем стига да е качествено. Така като гледам от малко,което си описала не е хич добре. Гледай да хапваш сутрин преди тренировка, особено ако тренираш силово, защото иначе няма да имаш сила(дори да не се стремиш към големи килограми). Ако е кардио само, в повечето случай се препоръчва да е нагладно. Поне 1 час преди (за сила) и след тренировката (зареждане) трябва да се хараниш. След тренировката е хубаво да захраниш организма за да получиш желания ефект. Като цяло е хубаво да ядеш и зеленчуци, най-добре свежи. Не ти трябва този доматен сос, нито пък активията. По-добре си хапни нормално кисело мляко.  Включи ядки, месо, зеленчуци, плодове,риба, млечни продукти, яйца. И, колкото и чудно да ти се струва колкото повече ядеш- често, малко и качествено, толкова по-добре за целта ти. Кардиото е хубаво да е 2-3 пъти седмично, ако е само то, монотонно или интервално си зависи от теб.  Силовата според целите ти, по принцип ако ги съчетваш първо правиш силовата част послед кардиото. :)

Благодаря за съветите :Д

Добро утро,как сте? Започвам деня си с 3лъжички овесени ядки с мляко; и вода!! Имам един въпрос към всички с този проблек който имам и аз а именно СТРИИТЕЕ!! Винаги съм имала и дори съм свикнала с тях,по-тревожното е ,че наблюдавам.че започват да се появяват нови,може би поради коремните преси или вдигането на краката от лежанка..нз но ме притесняват. Та някой знае ли кремче или поне домаяна рецепта за тях..или поне за новите,които тепърва искат да се образуват..поне да спра появата им??/

обяд-цедено кисело мляко с плодове и портокал
вечеря-овесени ядки
2литра вода
днес тренировката беше в мола :ПП
Причината днес да ям толкова малко е че коремът ми е подут ..пия какво ли не разхлабителни чайове,но нищо не помага!!!

Здравейте отново,как сте? Денят ми започна с чаша горещо мляко с мед,след това зелено кафе и вода... Хапхах два варени картофа,една маслинка,2парченца кашкавал и 50-100грама кисело мляко.. Имам проблем с метаболизма който много ме мъчи... От това и идват проблемите с килограмите,тъй като метаболизма ми е изключително слаб и задържам всичко каквото хапна... пия какви ли не чайчета нищо не помагааа!! Помощщ

30.01.15
15:56

Какво да ти кажа- получени веднъж, стриите не се махат. Е, с лазерна терапия  - да, но с домашни средства няма как. По-скоро предотвратявай новите като избягваш рязко качване и сваляне, пиеш витамини и добавки за здрава съединителна тъкан, мажеш се  с овлажняващи кремове.
Храниш се изключително малко. Зеленото кафе не помага. Изобщо всички тия рекламирани простотии, които “топят килограми”, 2кг на ден” и пр.  не помагат. Не си харчи парите за тях, доста са скъпи и подозрителни като състав. Ако държиш да пиеш нещо, купи си нещо доказано - Л-карнитин (макар че и той има доста “психологически” ефект), КЛА, зелен чай и пр. Лошото е, че почти ням продулт за отс;абване без кофеин. А най- добре тренирай и се храни пълноценно.
Храносмилането ти не е добре. Нормално е всеки ден , че дори 2 пъти на ден да ходиш до тоалетната. Пробвала ли си пробиотици на таблетки? Пробвай и пектин - да видиш помага ли ти или ти вреди.
Чайчетата със сена и зърнастец само ще ти раздразнят и възпалят червата и ще се влошиш. Прекалено многото фибри също. Махни лещата и бобовите- не защото не са полезни, но явно ти вредят. Махни и портокалите- пак трудни за смилане фибри. И доматите-ако ти вредят киселините в тях. Морковите и царевицата подуват стомаха.
Задължително опитай варена и печена тиква, печени или варени ябълки (суровите дразнят болния стомах и дебело черво.) Пробвай няколко дни варена мека храна, яж повечко яйца- имат полезни съставки в жълтъка, направи си домашно кисело мляко.

Благодаря ще пробвам непременно!!! :)

Закуска-овесени ядки с 1лъжичка ленено семе и прясно мляко :) Един въпрос овесените трици по полезни ли са от овесените ядки,по-бързо ли се усвояват и разграждат? И полезни ли са ролцата от раци,понеже виждам много рецепти за салати с тях?

31.01.15
11:49

Триците не са по-полезни от ядките - те не се усвояват.
Ролцата от раци са всичко друго, но не и от раци ;) Боклук са общо взето.

Значи не се препоръчват полцата така ли

Ами, най-добре ги пропусни, просто защото нямат нищо истинско в тях :)

Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 01.02.15 10:10.

31.01.15
13:52

казано от Ивчето Пивчето на 31.01.15, 13:21:

Ами, най-добре ги пропусни, просто защото нямат нищо истински в тях :)

Ако бъдем честни има- нишесте :)

Здравейте как сте? Тези дни както и в предишните постове написах имам проблем с корема....бавен метаболизъм.Имам въпрос как да засиля метаболизма си?Като цяло знам че най-голямата грешка която правя е да гладувам и да ям малко защото това допълнително го забавялллно вече отварям нова глава в живота си...а именно здравословното и полезно хранене!!! Искъм да постигна здравословен видрстягане на тялото.В момента тежа 51-52кила но когато хапна повече и веднага качвамллтова трябва да се промени и знам че с вашата помощ ще успеялл искъм съвет за метаболизма за да мога да ходя нормално всеки ден до тоалетната? Знам че чаичетата не помагат пък и не може всеки ден на тяхх...

Учудващо след вчерашното доста похапване съм качила скромните 300грама хахах :) което май е добре е утре на фитнес ще трябва да тичам като лудаа....

01.02.15
15:31

Здрасти! Отзад напред ще карам.

Тези 300 грама са най-вероятно вода. За един ден е почти, да не кажа невъзможно да се разбере качила ли си и какво. Мазнини/мускули/вода, разликата е огромна. Мери се на кантар веднъж в седмицата, по възможност в един и същи ден, след ставане и посещение на 2те нули, на гладно. И все пак - мерките (използвай шивашки метър) са показателни, а не кантара.

Няма нужда утре да тичаш като луда. Има нужда да тичаш достатъчно всеки ден (през ден, или каквато ти е тренировъчната програма).

Бавен метаболизъм = недостатъчно храна, неподходяща храна, липса на мускули, липса на движение. Оттук следва—-> храни се качествено, тренирай, достатъчно почивка, достатъчно вода. Само така ще оправиш метаболизма. Иначе - вечен глад и ще става по-зле. Всичко ще започне да ти се залепва, защото тялото ти се бори с теб и се опитва да оцелява. Ти не го храниш. То гладува, в резултат започва да складира всичко. Повярвай ми, оттам се връщам. НО, ако започнеш да се храниш правилно, на често по малко + тренировки , нещата ще си дойдат на мястото.

Искаш да постигнеш “здравословен вид на тялото”—->  храни се качествено, тренирай,  достатъчно вода.

Ходенето до тоалетната - ленено семе, запарено с гореща вода, изяждаш го, изпиваш и водата. При мен действа безотказно.

Успех!

Здравейте,как сте?
Закуска-банан
После тренировка,след нея Лкарнитин
Обяд-купичка леща и 3пърчета кашкавал
това е засега по късно ще допиша за вечеря! Приятен ден :) от мен

02.02.15
16:37

Количеството ти е доста зле .. на 17 си и се тревожиш за едни 300 ГРАМА в повече? Сериозно ли? Ще отслабнеш, с толкова кардио и нищожна храна.. но със сигурност като хормоните ти станат на нищо, ще разбереш грешките си :) Почни да се храниш нормално, и ще видиш как ще тренираш повече и със сигурност резултати ще има, по зравословнен път!

вечеря-карфиол и банан :)

Закуска-чаша смути от киви,банан,ябълка,кисело мляко и прясно мляко :) +портокал :ДД лек ден от мен!!

03.02.15
12:31

Ники, с това хранене имаш ли цикъл?

да имам...

Вечеря-фасул и 3парчета кашкавал

Мнението беше редактирано от Николета Асенова на 03.02.15 20:30.

03.02.15
18:44

Здравей!
Много от момичетата ти дадоха хубави съвети,  как да засилиш организма си, а именно с пробиотици и хубава храна.
За мен менюто ти е много оскъдно, не откъм друго, ами има липса на всичко полезно за организма.
Не можеш да живееш на леща, ябълки и доматен сок. Ти си мъничка и предполагам коремчето ти се напълва от малко, но пробвай това малко да е зелена салата с маслини и яйца придружена от малко пилешко месо.
За начало на деня е хуБаво да хапваш ябълка, тъй като е доказано, че тя ни събужда по-добре от кафе. /дали???/
Хапвай и някаква закуска заедно с ябълката обаче.
Има много, много съвети, но само трябва да се вслушаш.

Благодаря за съвета ще опитам  да променя това и да сложа ново начало!!! Най-големият ми проблем е обаче сладкото!!!

Може ли упражнения за паласки в домаяни условия?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1