Експлозивна сила + Маса

28.01.15
17:03

Здравейте! Бих искал да ми помогнете със съставянето на тренировъчна програма, която ще ми помогне да покача експлозивната си сила, както и да кача малко маса. На 15 години съм (почти 16), висок съм 184 сантиметра и тежа 66 килограма. Ходя на фитнес от 3 месеца, като през това време тренирах по най-различни сплитове. Щях да започна да тренирам ММА, но плановете се промениха, тъй като втория срок съм втора смяна от 12:30 до 18:30 или 19:20, а сутринта ще трябва да ходя на стаж. Залата е далеч, около час и половина ми е пътя (отиване и връщане), така че реших засега да си продължа със фитнеса вечер, тъй като залата е почти до у дома.
Не спазвам хранителен режим, но приемам около 3000-3500 kcal, гледам да ограничавам всички мазни храни, сладкиши и донякъде газираните напитки. Спрял съм се на горна част/долна част + корем.

Понеделник: Горна част
1. 4х12 Повдигане на щанга от лег
2. 4х12 Набирания с широк надхват
3. 4х12 Повдигане на щанга от полулег
4. 4х12 Гребане с щанга с раменен надхват
5. 4х12 “Френско” разгъване с щанга от лег
6. 4х12 Бицепсово сгъване с щанга

Вторник: Долна част + корем
1. 4х12 Клек с щанга зад врат
2. 4х12 Мъртва тяга с щанга
3. 4х12 Бедрено разгъване
4. 4х12 Бедрено сгъване
5. 4х16 Повдигане на пръсти от стоеж
6. 4х16 Коремни преси с тежест
7. 4х16 Повдигане на пръсти от вис
8. 4х16 Извивки встрани с дъмбели

Сряда: Почивка

Четвъртък: Горна част
1. 4х12 Повдигане на щанга от лег
2. 4х12 Набирания с широк надхват
3. 4х12 Повдигане на щанга от полулег
4. 4х12 Гребане с щанга с раменен надхват
5. 4х12 “Френско” разгъване с щанга от лег
6. 4х12 Бицепсово сгъване с щанга

Петък: Долна част + корем
1. 4х12 Клек с щанга зад врат
2. 4х12 Мъртва тяга с щанга
3. 4х12 Бедрено разгъване
4. 4х12 Бедрено сгъване
5. 4х16 Повдигане на пръсти от стоеж
6. 4х16 Коремни преси с тежест
7. 4х16 Повдигане на пръсти от вис
8. 4х16 Извивки встрани с дъмбели

Събота: Почивка

Неделя: Почивка

28.01.15
20:53

Мнения различни , но мен ако питаш ти си за кръгове .. и то тежки кръгове със ниски повторения.
Мда и като махнеш тия машини и извивания наляво-надясно и преструктурираш упражнеията в 3дневен вариант и си готов

За да качиш експлозивната сила, на първо място трябва да тренираш “експлозивно”. На практика това може да се приложи на почти всички упражнения, но си има конкретно такива, които са най-подходящи, а от тях нито едно не присъства в твоята програма... Такива например са ти:обръщания, изтласквания, изхвърляния, плиометрии, скокове напред, на кутии и тн, спринтове, тласкания на гюлета и тем подобни. Масата е повече функция на храненето, но там пък билдинг подходите са по-ефективни.

31.01.15
05:46

Аз не смятам, че повторения от сорта 12-15 се смятат за приемливи при търсене на сила.. пък дори и за маса. Мое мнение!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1