Let the day begin

Прескочи до:

15.01.15
12:56

казано от Веселина Иванова на 15.01.15, 12:24:

казано от Zozo на 15.01.15, 12:03:

Направих си всичко без стойката на глава - направо не знам кога ли изобщо ще мога да я направя :( Ама ще се опитвам да заякна в раменете, м-да...

Не правиш ли стойката на глава към стена ? Аз така я правя все още, задържам малко без стена, но като загубя баланса опирам петите и продължавам да си стоя в стойка :)

Досега не съм пробвала въобще да си вдигна задника. Може би трябва да хвана мъжо да помага. И мост все още не мога да направя... ама полека ще разтягам, голямо дърво съм :( Хубавото е, че все повече неща успявам да направя с всеки изминал ден :)

18.01.15
16:13

16.01.
Ащанга йога - 60 мин. Отново не направих стойката на глава, но като че ли ме е страх да пробвам :(
Имах и около 5 км, разделени на 2 пъти бързо ходене.
Храната: спаначена супа с фиде - застроена, заек с  моркови, зелен фасул и целина, сафрид на скара, домати, краставици, салата айсберг.

17.01.
Ащанга йога - 60 мин. Днес успях да направя мост сама - направо се радвам на себе си (sun). Първо викнах мъж ми да помага, но бях доближила краката си много близо до бедрата и не успях да се вдигна. После ги поотдалечих и успях самичка. Но понеже цялото ми лице се зачерви, та реших да пропусна пробата със стойката на глава. И на нея ще и дойде времето.
Храната:спаначена супа с фиде - застроена, сирене, салата от карфиол (варен на пара), домашна яйчена салата с домашна майонеза със зехтин, телешки и конски суджук, салата айсберг, щрудел, ракия.

През деня нормалните съботни дейности - малко в повече готвих, че малката ме изнуди сутринта за палачинки, сложих и едно свинско с кисело зеле, салата с карфиол, яйчена салата, щрудел (за него мъж ми изчисти и настърга ябълките) и направо денят си отиде.
Вечерта бяхме на гости на съфорумници и изкарахме чудесно :) Много приятно семейство, оказа се, че слушаме и сходна музика (sun), намерихме и общи теми за разговор.

18.01.
Ден за почивка. Наспах се добре и реших да почивам, докато в 11 часа не се събудиха колегите и започнаха да пращат мейли с работа (devil). До преди малко събирах сили да седна да работя, ама няма начин.
Храната:щрудел, зеленчукова супа, филийка хляб, яйчена салата и за капак видях голямата щерка да яде сладоледена торта и какво ме прихвана изядох едно парче. А не съм близвала сладолед от години.
Направо днес е въглехидратен ден, а точно си възстанових килата от рождения ден. Направо не е за вярване как за 2 дена, в които наблегнах на риба, супа и зеленчуци кантарът показа с 2,2 кила по-малко. Чудя се как може жените да задържаме толкова вода!

Като си гледам храната до момента май нищо не трябва да близвам до утре :( Ама имам малко печен сафрид, та сигурно ще си го доям :)

Лека вечер и успешна седмица от утре :)

21.01.15
15:57

19.01.
Ащанга йога - 60 мин. Вече успявам да направя полулотос, което за мен беше невъзможно само допреди няколко седмици (sun). И с моста напредвам. Наистина практикуването на йога води до по-голяма гъвкавост и повече въздух :)
5 км бързо ходене, разделено на два пъти по 2,5.

Храната: спаначена супа с фиде - застроена, заек с  моркови, зелен фасул и целина, сафрид на скара, домати, краставици, салата айсберг, салата цвекло и моркови, шепа кашу.

20.01.
Ащанга йога - 45 мин. Малко съкратих практиката, че започнах късно и трябваше да тичам на работа. Позите до моста и релаксиращите накрая.

Храната: печена тиква, пиле с грах, бейби моркови и сметана, салата цвекло с моркови, конски кюфтета, салата айсберг, салата зеле с моркови, шепа тиквени семки.

21. 01.
Ащанга йога - 60 мин. Отново успях да си направя моста, но имах затруднения с позите за равновесие, с които по принцип се справям добре. Може би защото не спах добре и сутринта ми беше замаяно...
Свалих ботушите днес и не си взех храна за обяд и направо летях към офиса с раница, пълна само с лаптоп и резервни дрехи :D
За прибиране планирам малко по-дълъг маршрут, пък да видим (sun)

Понеделникът започна супер стресиращо в работа, че ме объркаха с едни промени по постоянен проект, ама слава богу се оказа, че не е голяма драма и бързо се оправиха нещата.
Последните два дни са сравнително спокойни и без много ядове.
Малката щерка сега пък изяви желание да хдои на уроци по китара (купихме и за Коледа) и вече не знам къде да я вмествам в графика. Снощи я извадих по-рано от баскетбола и с китара на рамо (че нямаме и калъф) бегом към уроците. Прибрах се в 20 часа скапана вече от умора. А диването му диво не ще да се отказва от нищо, а само да добавяме нови дейности. На прибиране ми вика - “Мамо, запиши ме кънки на лед” и аз вече се чудя побърква ли се това дете.... и и викам - “Може мамо, нощем” :D

21.01.15
16:04

казано от Zozo на 21.01.15, 15:57:

.

Малката щерка сега пък изяви желание да хдои на уроци по китара (купихме и за Коледа) и вече не знам къде да я вмествам в графика. Снощи я извадих по-рано от баскетбола и с китара на рамо (че нямаме и калъф) бегом към уроците. Прибрах се в 20 часа скапана вече от умора. А диването му диво не ще да се отказва от нищо, а само да добавяме нови дейности. На прибиране ми вика - “Мамо, запиши ме кънки на лед” и аз вече се чудя побърква ли се това дете.... и и викам - “Може мамо, нощем” :D

Хахахахха Зозо, и аз все се чудя като порасне нашия юнак и почнем да го водим тук и там, как ще го вмествам в графика, ама....няма се тормозя от сега де :D За сега е записан само на футбол и то в градината и там треньора си ги взема, тренира ги в салона и ги връща по групите ;) та до първи клас е уреден там със занятия, ама после.....

22.01.15
08:19

казано от Веселина Иванова на 21.01.15, 16:04:

Хахахахха Зозо, и аз все се чудя като порасне нашия юнак и почнем да го водим тук и там, как ще го вмествам в графика, ама....няма се тормозя от сега де :D За сега е записан само на футбол и то в градината и там треньора си ги взема, тренира ги в салона и ги връща по групите ;) та до първи клас е уреден там със занятия, ама после.....

На нас единственият ни ден без нищо е четвъртък. Тогава я прибирам директно от у-ще. Иначе графикът е запълнен до дупка - понеделник и петък на плуване, което НЕ е в у-ще и обикновено аз я водя, а Боби я прибира. Вторник, събота и неделя е на баскетбол, сряда на забавна математика и дори китарата сега ми идва в повече, та не знам какво да правя.... Направо се чудя как не се претоварва това дете, защото следобяд учи и немски. Ама не ще от нищо да се отказва :( Единствено мрънка за плуването, но там съм категорична, че няма мърдане, защото има проблем и с гръбчето, та ще плува. В градината си беше чудно - всички занимания накуп и само водиш сутрин и прибираш вечер, но в малките класове в у-ще, докато сама почне да ходи на разните там дейности, си е голям гърч за родителите (devil)

24.01.15
15:11

22.01.
Ащанга йога - 45 мин.  Все се опитвам да стана по-рано, ама преди 6:30 не успявам. Сутрин като че ли не съм и много гъвкава, по-бавно загрявам, ама не се отказвам :)
Храната: овесени ядки, кисело мляко, ябълка, телешко със спанак и ориз, пържени попчета, салата айсберг, 2 бири

23.01.
Ащанга йога - 60 мин. Все не стигам до стойката на глава, но поне моста и свещта ги докарвам :)
Без ходене - не остана време :(
Храната: овесени ядки с кисело мляко, телешко със спанак и ориз, гъбена супа, яйчена салата (домашна), пълнени гъби с кашкавал и сирене, 3 бири.

Все сме в чуденка какво да даваме на децата за закуска и послено купихме Nestle Fitness - започваш да четеш съдържанието - с натурален вкус е направен с 53,6% пълнозърнести култури и т.н. и изведнъж продължават разни Е-та, различни видове захар и ...... решихме да забъркваме овесени ядки с кисело мляко :) Малко се мръщи малката, ама като ги накиснем от вечерта, до сутринта стават за ядене. Добавяме и по един банан, лъжичка мед и вече е съвсем наред.
Покрай начинът ни на хранене баща ми изрови от някакъв вестник статия за орторексията (giggle) и ме обяви за болна :)

В офиса пък една колежка излезна в отпуска и ми прехвърлиха неин проект за довършване .... направо в приключение се видях. Вече повече от година работи при нас, а толкова грешки имаше в проекта, че цял ден ми замина да го оправям. Добре че не ме закачаха много по мои задачи, та свърших работа. Все и се чудех защо работи до 10 вечерта, а то сигурно, за да си оправя грешките и да си търси проблемите :(

24.01.
Ащанга йога - 60 минути.
Имах излизане на 2-3 места и като опънах маратонките - 5.3 км бързо ходене за около 48 минути. Много съм доволна от себе си :) С ритмично темпо, без да се задъхвам - 6.6 км/ч.
Единственото е, че ми се налага и по улици покрай изгорели газове да минавам :( Чудя се откъде маска мога да си купя. Ако някой има идея, ще съм благодарна да я сподели, че идва и по-топло време и ще подкарам и колелото.

Храната: печена тиква, гъбена супа, телешко със спанак и ориз... (не знам колко сме сготвили, ама 3 дена си го ядем :), извадих някакви морски дарове да се размразяват, ама още не знам какво ще ги правя..

Може да измислите 2-3 варианта за закуска и да ги въртите, за да им е разнообразно и да не им писва :) (опитвала ли си овесени палачинки и/или сладък омлет).
Като редувате веднъж с банан, веднъж с някакви сушени плодове, и си става доста вкусничко.
Преди години това ми беше любимата закуска! А и добре правиш, че накисваш овесените ядки от вечерта, защото на тях им е необходимо повечко време.
Не съм попадала на етикетите на Нестле, но със сигурност сте направили по-добрия избор.

24.01.15
15:38

казано от Вероника Налбатска на 24.01.15, 15:29:

Може да измислите 2-3 варианта за закуска и да ги въртите, за да им е разнообразно и да не им писва :) (опитвала ли си овесени палачинки и/или сладък омлет).
Като редувате веднъж с банан, веднъж с някакви сушени плодове, и си става доста вкусничко.
Преди години това ми беше любимата закуска! А и добре правиш, че накисваш овесените ядки от вечерта, защото на тях им е необходимо повечко време.
Не съм попадала на етикетите на Нестле, но със сигурност сте направили по-добрия избор.

Купувахме пак на Nestle Cherious - зърнена закуска, че сутрин в 7 часа преди у-ще е супер трудно да правя каквото и да било :) И филия с домашен хляб и домашна лютеница правя някой път, а правя палачинки с пълнозъсрнесто брашно, но само уикенда. Какъв е този сладък омлет? Звучи като нещо бързо и лесно за приготвяне :)

Аз си го правя по следния начин:
3 яйца + 1 ч.л. канела + 1 ч.л. кокосови стърготини + ванилия + стевия на вкус - бъркаш яко и изсипваш в предварително силно нагорещен тиган. След това похлупваш тигана и намаляваш температурата.
Така омлетът бухва и си удвоява размера :)

Не знам вече за децата как може да го приспособиш :)

24.01.15
15:49

казано от Вероника Налбатска на 24.01.15, 15:40:

Аз си го правя по следния начин:
3 яйца + 1 ч.л. канела + 1 ч.л. кокосови стърготини + ванилия + стевия на вкус - бъркаш яко и изсипваш в предварително силно нагорещен тиган. След това похлупваш тигана и намаляваш температурата.
Така омлетът бухва и си удвоява размера :)

Не знам вече за децата как може да го приспособиш :)

Мерси много Рони :) Задължително ще пробвам да направя и да хапнем.Голямата щерка не яде яйца, но на малката може да и харесат.

Виж и малка торта за големи гладници.. :)
Блатовете са на основата на този омлет, но са малко по-опростени откъм вкус (заради тахана).
Естествено, няма да имаш време да си играеш да изрязваш формички. Мисълта ми е, че този омлет + тахан = <3 МАГИЯ

24.01.15
16:46

казано от Вероника Налбатска на 24.01.15, 16:36:

Виж и малка торта за големи гладници.. :)
Блатовете са на основата на този омлет, но са малко по-опростени откъм вкус (заради тахана).
Естествено, няма да имаш време да си играеш да изрязваш формички. Мисълта ми е, че този омлет + тахан = <3 МАГИЯ

Стигнах накрая до калориите :D 300 гр порция = 881 калории.... определено е за големи гладници и здраво трениращи :D

25.01.15
12:42

За закуска може и макарони с масло и сирене, да ги приготвиш от предната вечер и сутринта само да ги притоплиш.
Домашен кекс, ако правиш също.

А вкъщи все се каним, като няма нищо за закуска на малкия да му разбъркаме протеин с банан и мляко, но още не сме го реализирали ;)

25.01.15
14:29

казано от Светлето на 25.01.15, 12:42:

За закуска може и макарони с масло и сирене, да ги приготвиш от предната вечер и сутринта само да ги притоплиш.
Домашен кекс, ако правиш също.

Светле, мерси за идеите. Кекс правя от време на време, въпреки че не ям, но макарони никога не съм правила :D Това ме подсеща, че преди време правех и става бързо, истински (марокански) кус-кус с мед и прясно мляко. Остават и овесените ядки, накиснати от вечерта с кисело мляко и добавена лъжичка мед и нарязан банан, което си е добър здравословен вариант.
Днес направих и сладкия омлет на Рони, но за съжаление заради стевията, с която не сме свикнали като вкус, не ни допадна и отиде за кучето :( Рони, съжалявам. Пробвах дори с мед да и го намажа, ама пак не и хареса .... Може би яйца с малко сиренце ще е по-ядивен от децата :)
От вчера пък и двете са с болни гърла, та днес забърках френска лучена супа, на която също се мръщиха :( , а си я направих с препечени филийки с чесън и кашкавал... Изглежда новите вкусове ще трябва да ги оставя за като се оправят :)

Да... Нямам опит с деца и не знам.
Правила съм десерти със стевия на един 5-годишен приятел и той ги хареса. Явно е различно при различните деца.
Ще ми е много забавно един ден, когато и ние имаме. Сигурно ще се смея на себе си :D

Важното е, че кучето е хапнало! :)

02.02.15
14:30

Цялата минала седмица бяхме в намален състав и направо загинах откъм работа.
Пък и децата болни... и МЦ се появи - всички екстри в едно :)
Намирах време за йога - 2-3 пъти и малко движение.
Само последните няколко дни не бях правила йога и вчера цялата бях страшно скована :(

Днес вече съм на линия отвсякъде (giggle).
Ащанга йога - 60 мин. 
Колелце - 3х10 през 10 сек.
Храната: печена тиква, филийка пълнозърнест хляб  с хайвер от треска, 2 печени чушки с извара, яйца и сирене, 3 люти чушки. За вечеря планирам печена сьомга на тиган и някаква салата.

Определено на фона на вчера днес бях по-гъвкава и успях да си направя доста прилично практиките. Кучето обаче упорито към края на практиката и най-вече в релаксиращата част започва да скимка жално и не мога да си го обясня. Преди си мислех, че е защото няма търпение да излезне на разходка, ама днес скимтя и след разходката... странна работа...

Имаме си и нов колега от този месец, ама за съжаление периодът на обучение е доста дълъг, та реална помощ ще получим след най-малко 1/2 година :( но все пак е някакво начало :)

03.02.15
15:15

Сутринта реших да комбинирам движенията :)
Направих Ащанга - слънчев поздрав (A+B) по 5 - около 25 минути
и после изтупах прахта от 5-килограмовите гирички у нас  - бицепсово сгъване - 3х20х5 кг (20 повторения на ръка с по 5 кг)
хоризонтален планк - 3х60 сек през 30 сек
10 минути размачкване с фоумролер (основно гръб)
10 минути релаксация и възстановяне на дишането

2,5 км бързо темпо до офиса (средно с 6,5 км/ч)

Добре ми подейства този комплекс. За утре сигурно нещо подобно ще измисля. Купихме си и комбиниран уред за набирания, който се монтира над вратата. Вчера успях и анкери да купя, че и сред 5 врати у нас, само един свод се оказа подходящ.... а накрая дрелката сдаде багажа и не успя да пробие тъпия панел :( много яд ме хвана ..... Учудващото е, че не бях правила само 3-4 дена йога, а имам мускулна треска и особено на бедрата и дупето, което е добре - резултат да има :)

Храната: 200 гр. ягоди,  кисело зеле с ориз на фурна, парче пастърма, люти чушки, шепа соя (печена), 2 домата.  За вечеря имам чушки с извара, сирене и яйца на фурна и само една салата ще забъркам :)

Днес се появи колежката на работа, та съм много доволна (sun). Няма да ме занимават повече по нейните проекти, поне засега.

Хубав и слънчев ден :)

03.02.15
16:08

Върнах се в залата, ако не си прочела, да ти напиша и тук. Понеже каза, че ще ти липсвам, можеш да ме последваш в завръщането :D

03.02.15
19:16

казано от Блажка на 03.02.15, 16:08:

Върнах се в залата, ако не си прочела, да ти напиша и тук. Понеже каза, че ще ти липсвам, можеш да ме последваш в завръщането :D

Лошо няма в завръщането :) Добре дошла! Аз обаче напоследък си събирам (изтупвам от прахта) разни машинки за вкъщи, че другата машинка (тази в главата) ми е обявила война, та ще видим кой кого! Засега все още надделява, ама няма да и се дам :)

03.02.15
20:59

Интересни мисли обменихме с Боби тази вечер само за 5 минути :)
Поводът беше колежката, която се върна от 10-дневна почивка във Франция.
Аз обичам да пътувам, Боби - не. Аз обичам живия контакт, Боби - не (форумите не са жив контакт).
Той обича книгите, Аз - не. Той обича спокойствието, Аз - не.
Все търся нещо ново и забавно, все гледам да избягам от ежедневието... и се запитахме: “А какви щяха да са децата ни при близки като интереси родители?”
В единия случай - обиколили цял свят и нямащи дом (визирам себе си), а в другия - всяка вечер в къщи с книга под ръка и без контакти.
Има смисъл двама души да са различни и в същото време да са заедно и да се обичат :)  и да имат две деца (sun)
Та като се върна през годините и това, което ми прати Боби като линк:
http://www.vidin-online.com/grazhdani/zdravko-petrov-prviyat-blgarski-kulturist

Нашият Учител по математика в 12-ти клас

Това е общото (sun) -математиката!

Мнението беше редактирано от Zozo на 03.02.15 21:05.

03.02.15
21:26

Голяма работа беше Здравко - и като учител, и като културист. Помня как го гледах ококорен, като ходехме у тях в Дружба 2 на уроци преди кандидатстването в университата и отваряше вратата по потник... Не бях виждал такова нещо. И как пращаше синчето си за кора яйца. :) Първи намек за това какво са белтъчините и имат ли те почва у нас.
Жалко наистина, че тогава изобщо не ми минаваше през ум да тренирам или да се интересувам от този спорт.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.02.15 21:26.

09.02.15
11:42

Привет, привет :)
Няколко дена нещо се скатах, че пак беше натоварено в офиса, ама сутринта денят започна чудесно :)
Отново комбинарани упражнения
Ащанга йога - 40 минути.
Колелце - 3х15
Бицепсово сгъване - 3х20х5 кг (на ръка)
Коремни преси за долна част
Релаксация отново с Ащанга - 10 минути.

Добър комплекс се получи. Имах жизненост и сила. Единствено позите с равновесие на един крак малко ме затрудниха - с десния крак винаги залитам повече. Май трябва да си купя и нови гирички, че тези 5-килограмовите са ми малко отвсякъде :D
Вчера малката щерка имаше рожден ден и изкарахме страхотно - бяхме на кино с децата (8 на брой (giggle)), после във Виктория на пица и сок и всички останаха доволни. Нямахме особени драми с децата и като цяло мина доста спокойно. Всички останаха доволни, мисля че и за родителите беше чудесно да се отърват от децата за 4 часа :D

Направих си и някои снимки, че да знам какво се случва от време на време. За съжаление нямам подобни от преди време, но пък мога да се стремя да изчистя повечко сланинка :D

10.02.15
14:32

Привет и днес :)
Сутринта йога - около 25 минути - сутрешния блок по Фиеста. Съвсем леко и спокойно. Като завършек добавих около 20 минути самомасаж с фоумролера.
Така добре се почувствах, че хич не ми се излизаше на студа.... Ама си обух кожените гащи и газ към офиса - 2,5 км за 20 минути.
Храната:
- печена тиква
- спаначена супа
- 2 варени яйца
- домати
за вечеря мъж ми е обещал да готви патица :-)

В офиса днес е толкова заспало, че направо се чудя какви да ги върша... Отдавна не ми се беше случвало. Може би трябва да си вдигна чукалата и да се разходя нанякъде :)
Студ-не студ, ходенето сгрява и разтоварва изпушилият ми напоследък мозък (sun)

казано от Zozo на 10.02.15, 14:32:

Може ли да взема мъж ти под наем?
Поне за няколко дни, а? :D

10.02.15
15:36

Олеле, чак сега се зачетох в дневника ти (може би не съм имала времето да видя всички : ) ) Та ми светна,че ти си половинката на Боби. ;)

10.02.15
15:50

казано от Златина Цонева на 10.02.15, 15:17:

казано от Zozo на 10.02.15, 14:32:

Може ли да взема мъж ти под наем?
Поне за няколко дни, а? :D

Нямаш грижи ;-) Ама както се очерта, аз ще започна с готвенето :-) така че ако искаш, взимаш мен ;-)

10.02.15
15:52

казано от Queen Cobra на 10.02.15, 15:36:

Олеле, чак сега се зачетох в дневника ти (може би не съм имала времето да видя всички : ) ) Та ми светна,че ти си половинката на Боби. ;)

Хехе, какво откритие! :)

10.02.15
16:34

Патицата е напълнена с портокали и чесън и е във фурната :)
Да видим какво ще излезне накрая (giggle)

11.02.15
11:33

Снощи нямах време да сядам на компа, та затова ето снимка на готовата патица :)
бтв доста вкусна беше :P

16.02.15
10:17

След няколкодневно отсъствие от писане, пак съм на линия ;)
Сутринта - Ащанга йога (Сурия Намаскар A и B - по 5) - около 20 минути.
Колелце - 3х15
Бицепсово сгъване с дъмбел - 3х20х5 кг (на ръка)
Суингове - 3х10х10 кг

Новата ми придобивка у нас е пудовка :) Засега е само 10 килограмова, ама по-нататък ще си купя и повечко килца.
Отново се получи много приятна комбинирана тренировка. Единствено не успях да релаксирам в края, че бързахме с малката да се водим на у-ще. Боби замина рано-рано командировка и сега всички ангажименти ще са върху мен за няколко дни.... Дано голямата щерка се смили над майка си да помaга с вечерните водения на сестра си по разните спортове, че иначе съвсем ще изтрещя :)

Хайде хубав и усмихнат понеделник (sun)

16.02.15
10:37

казано от Queen Cobra на 10.02.15, 15:36:

Ха! И аз сега разбирам (blush)

17.02.15
11:20

Сутринта
Станах в 5:50 и то 10 минути преди часовника, ама снощи откъртих в 9 вечерта сигурно :) Едно кафенце за разсънване и тренировка:
Ащанга йога (Сурия Намаскар A и B - по 5) - около 20 минути.
Планк лакти, коляно към гърди, планк длани, лицева опора - 3 серии 5х5х3 повторения
Един комплекс за корема - 2-ра мин.
Суингове - 3х12х10 кг през 30 сек

Отново комплексна тренировка, която ме зареди с много енергия. Целият комплекс го събрах в 45 минути, ама малко накрая ми излезна душичката (giggle), но пък имах време да приготвя всичко за детето и да излезнем без да се притеснявам от закъснение. :)
Въпреки студа и пресния сняг, обух маратонките и отново пеша до офиса - 2,5 км ;)

Храната (план):
- 2 мандарини
- 1/2 ябълка
- супа от карфиол
- телешко кюфте с доматен сос
все още не съм измислила вечерята, но сигурно ще е някаква риба на тиган със зелена салата.

Уикенда похапнах доста и пийнах повечко, та два дена чистя пораженията :) В офиса не е натоварено в момента и се опитвам да сглобя нова тренировка като се вмествам в до 40 минути. Само не мога още лоста да си ползвам, че липсва някаква планка за закачането му, но като си дойде половинката, ще ми го оправи ;)
Хубав и усмихнат ден (sun)

18.02.15
12:18

Днес ден без тренировка. Успях се сутринта, закъсняхме с малката за у-ще, дори се качих на метрото, ама ми стана гузно и слезнах на следващата спирка поне пеша да извървя половината разстояние :) та само 1 км ходене записвам за момента.
Храната:
- портокал
- малка активиа
един колега има рожден ден и сигурно ще обядваме навън, ама още не знам къде и какво.... а съм гладна като куче. Снощи вечерята ми беше една скумрийка (ама наистина малка) и вино, което не беше малко ;)

Добре че в офиса е спокойно положението, та мога да си дремя пред компа. Колежката реши, че вече не и се работи DP (data processing) и ще се обучава за комуникация с клиентите, та малко ни се оголи екипът. Ще имаме двама нови колеги, ама те са junior и кой знае колко време ще отиде в обучение (headbang), а на мен не ми пука (giggle). Едно такова безхаберие ме е обзело, че направо се стряскам... Йогата добре ми се отразява на психиката ;)

19.02.15
22:56

Безхаберието продължава :)
Сутринта си заведох малката щерка на у-ще и разходих кучето (един разкошен лабрадор, ама да не ми е в къщи)
Имах мнооооого свободно време до обяд
Тренировка:
- Ащанга йога (слънчеви поздрави А и В) - по 5
- Коремни преси
- суингове 3х15х10 кг през 30 сек
- гоблет клек с 10кг пудовка
- релакс

Целият комплекс беше добре. Почувствах се разкошно.
Следобяд си посрещнах половинката (inlove) - 1 час чаках на летището, но си го посрещнах :-)

Малката щерка има грамота по математика от състезанието миналия месец. Яко, я! Голямата се лута с какво да се занимава, ама май клони към моята занимавка .... дупе да и е яко (giggle)

24.02.15
11:56

23.02
Ставане - 6:00 часа, кафенце с мляко и тренировка :)
Ащанга йога - поздрави А+Б - по 5
малък комплекс:
- бицепсово сгъване с дъмбели - 3х20х5 кг
- трицепсово сгъване зад врат - 3х10х5 кг
- кофички за трицепс - 3х20
- 10 минути релакс
Храната:
- печена тиква
- руло стефани с конска кайма, 3 домата
- 200 гр. сьомга котлет на тиган, салата зеле с моркови, филийка черен домашен хляб
- 30 гр. тиквени семки

24.02.
Ставане - 6:15, кафенце с мляко и тренировка :)
Ащанга йога - поздрави А+Б - по 5
още около 25 минути различни асани, най-вече свързани с равновесието и разтягането.
Да се похваля - имам си вече монтиран лост за набиране в коридора (party) Голяма драма с монтажа, но Боби се справи геройски (giggle). В събота пробвах 1-2 набирания, но днес си направих 3 и то до долу - голям зор е от съвсем увиснало положение да се набереш (whew). Малката щерка много се кефи и дава зор и тя да се набира, ама на нея не и тежи дупето :)
Храната
- печена тиква
- руло стефани с конска кайма, салата зеле с моркови
за после ще дописвам, въпреки че имам още сьомга и сигурно това ще хапвам

Хайде, със здраве (sun)

24.02.15
21:21

Храната се оказа бира (beer). Много тежка седмица и предишна... Тонът ми на разговаряне е все едно се карам :( затова може би си мълча като става въпрос за важни неща. Стискайте палци утре, че ме чака важна среща и е добре да си мълча :x

25.02.15
15:30

Станах, пих кафенце, взех един душ и хайде в офиса :)
Забавих се, та трябваше да ходя с метрото, ама на прибиране ще наваксам.
Срещата мина чудесно, мисля, че нещата се подреждат добре. Доволна съм (sun).

Личи си, че сте ми стискали палци (inlove) Благодаря!

Ами, като гледам кои сме стискали палци, бая яко стискане е било.
Браво. Много се радвам. :)
Ще споделиш, когато му дойде времето и ако желаеш. Ние профилактично ще стискаме още.

26.02.15
22:50

Еййй, то от стискане на палци, направо ме убихте!
Днес си подписах новия трудов договор - съмммм.. Ръководител проекти 8-) Запазвам си старата длъжност в новообразуваната фирма с много хора (party), и си запазвам всички екстри досега :)
Наистина благодаря за подкрепата!
Днес се наспах и се вдигнах в 5:50:
Ащанга йога А+Б - 5 пъти
- български клек - 3х7х5 кг (в ръка)
- лицеви опори - 3х5
- преси с крака към корема - 3х20
- суинг - 3х16х10 кг

Яко се изморих сутрешно. Всичко ми кипеше вътрешно. Бях се наспала и се чувствах супер.
Трудно си намерих равновесието за българския клек, че съм свикнала на лежанката в залата, а канапето поддава, ама се справих.
Малко са ми килата, с които тренирам, ама ще си подобря постепенно оборудването. Най-много жизненост и сила имам сутрин като съм се наспала и не се притеснявам от никого. Спокойствието е изключително важно за мен (wave)
Вечер пък не ми пречи да работя :)

Обичам ви всички (inlove)

01.03.15
11:32

27.02.
Ден без тренировка.

28.02.
Ащанга йога А+Б - 60 минути
- набирания подхват - 3, 2, 2

Скоро не бях правила целия комплекс на Ащанга 1 и малко се изморих. Пък имах и силна МТ на дупето и бедрата от предишната тренировка. Изглежда българският клек допринесе за това.
Храната:
- телешко варено
- шопска салата
- телешки суджук
- (beer)
Следобяд излезнах с малката щерка и кучето в парка и си изкарахме чудесно. Не успях да загубя животното :D бяхме се запасили с храна и кокали да и даваме като дойде. Ходихме и до Декатлон да си купим аксесоари за плуване. Отдавна се каним с Боби да ходим събота да плуваме, докато малката щерка е на тренировка. Има цяла седмица до следващия уикенд, пък да видим. Аз все не смея да ходя, че не плувам хич добре, ама има и дъски, пък и е чудесен повод да се науча най-накрая :D

Честита Баба Марта! Да сте червени и засмени цяла година и само положителни мисли да имате!

Мнението беше редактирано от Zozo на 01.03.15 11:32.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1