казано от Веселина Иванова на 15.01.15, 12:24:
казано от Zozo на 15.01.15, 12:03:
Направих си всичко без стойката на глава - направо не знам кога ли изобщо ще мога да я направя :( Ама ще се опитвам да заякна в раменете, м-да...
Не правиш ли стойката на глава към стена ? Аз така я правя все още, задържам малко без стена, но като загубя баланса опирам петите и продължавам да си стоя в стойка :)
Досега не съм пробвала въобще да си вдигна задника. Може би трябва да хвана мъжо да помага. И мост все още не мога да направя... ама полека ще разтягам, голямо дърво съм :( Хубавото е, че все повече неща успявам да направя с всеки изминал ден :)
16.01.
Ащанга йога - 60 мин. Отново не направих стойката на глава, но като че ли ме е страх да пробвам :(
Имах и около 5 км, разделени на 2 пъти бързо ходене.
Храната: спаначена супа с фиде - застроена, заек с моркови, зелен фасул и целина, сафрид на скара, домати, краставици, салата айсберг.
17.01.
Ащанга йога - 60 мин. Днес успях да направя мост сама - направо се радвам на себе си (sun). Първо викнах мъж ми да помага, но бях доближила краката си много близо до бедрата и не успях да се вдигна. После ги поотдалечих и успях самичка. Но понеже цялото ми лице се зачерви, та реших да пропусна пробата със стойката на глава. И на нея ще и дойде времето.
Храната:спаначена супа с фиде - застроена, сирене, салата от карфиол (варен на пара), домашна яйчена салата с домашна майонеза със зехтин, телешки и конски суджук, салата айсберг, щрудел, ракия.
През деня нормалните съботни дейности - малко в повече готвих, че малката ме изнуди сутринта за палачинки, сложих и едно свинско с кисело зеле, салата с карфиол, яйчена салата, щрудел (за него мъж ми изчисти и настърга ябълките) и направо денят си отиде.
Вечерта бяхме на гости на съфорумници и изкарахме чудесно :) Много приятно семейство, оказа се, че слушаме и сходна музика (sun), намерихме и общи теми за разговор.
18.01.
Ден за почивка. Наспах се добре и реших да почивам, докато в 11 часа не се събудиха колегите и започнаха да пращат мейли с работа (devil). До преди малко събирах сили да седна да работя, ама няма начин.
Храната:щрудел, зеленчукова супа, филийка хляб, яйчена салата и за капак видях голямата щерка да яде сладоледена торта и какво ме прихвана изядох едно парче. А не съм близвала сладолед от години.
Направо днес е въглехидратен ден, а точно си възстанових килата от рождения ден. Направо не е за вярване как за 2 дена, в които наблегнах на риба, супа и зеленчуци кантарът показа с 2,2 кила по-малко. Чудя се как може жените да задържаме толкова вода!
Като си гледам храната до момента май нищо не трябва да близвам до утре :( Ама имам малко печен сафрид, та сигурно ще си го доям :)
Лека вечер и успешна седмица от утре :)
19.01.
Ащанга йога - 60 мин. Вече успявам да направя полулотос, което за мен беше невъзможно само допреди няколко седмици (sun). И с моста напредвам. Наистина практикуването на йога води до по-голяма гъвкавост и повече въздух :)
5 км бързо ходене, разделено на два пъти по 2,5.
Храната: спаначена супа с фиде - застроена, заек с моркови, зелен фасул и целина, сафрид на скара, домати, краставици, салата айсберг, салата цвекло и моркови, шепа кашу.
20.01.
Ащанга йога - 45 мин. Малко съкратих практиката, че започнах късно и трябваше да тичам на работа. Позите до моста и релаксиращите накрая.
Храната: печена тиква, пиле с грах, бейби моркови и сметана, салата цвекло с моркови, конски кюфтета, салата айсберг, салата зеле с моркови, шепа тиквени семки.
21. 01.
Ащанга йога - 60 мин. Отново успях да си направя моста, но имах затруднения с позите за равновесие, с които по принцип се справям добре. Може би защото не спах добре и сутринта ми беше замаяно...
Свалих ботушите днес и не си взех храна за обяд и направо летях към офиса с раница, пълна само с лаптоп и резервни дрехи :D
За прибиране планирам малко по-дълъг маршрут, пък да видим (sun)
Понеделникът започна супер стресиращо в работа, че ме объркаха с едни промени по постоянен проект, ама слава богу се оказа, че не е голяма драма и бързо се оправиха нещата.
Последните два дни са сравнително спокойни и без много ядове.
Малката щерка сега пък изяви желание да хдои на уроци по китара (купихме и за Коледа) и вече не знам къде да я вмествам в графика. Снощи я извадих по-рано от баскетбола и с китара на рамо (че нямаме и калъф) бегом към уроците. Прибрах се в 20 часа скапана вече от умора. А диването му диво не ще да се отказва от нищо, а само да добавяме нови дейности. На прибиране ми вика - “Мамо, запиши ме кънки на лед” и аз вече се чудя побърква ли се това дете.... и и викам - “Може мамо, нощем” :D
казано от Zozo на 21.01.15, 15:57:
.
Малката щерка сега пък изяви желание да хдои на уроци по китара (купихме и за Коледа) и вече не знам къде да я вмествам в графика. Снощи я извадих по-рано от баскетбола и с китара на рамо (че нямаме и калъф) бегом към уроците. Прибрах се в 20 часа скапана вече от умора. А диването му диво не ще да се отказва от нищо, а само да добавяме нови дейности. На прибиране ми вика - “Мамо, запиши ме кънки на лед” и аз вече се чудя побърква ли се това дете.... и и викам - “Може мамо, нощем” :D
Хахахахха Зозо, и аз все се чудя като порасне нашия юнак и почнем да го водим тук и там, как ще го вмествам в графика, ама....няма се тормозя от сега де :D За сега е записан само на футбол и то в градината и там треньора си ги взема, тренира ги в салона и ги връща по групите ;) та до първи клас е уреден там със занятия, ама после.....
казано от Веселина Иванова на 21.01.15, 16:04:
Хахахахха Зозо, и аз все се чудя като порасне нашия юнак и почнем да го водим тук и там, как ще го вмествам в графика, ама....няма се тормозя от сега де :D За сега е записан само на футбол и то в градината и там треньора си ги взема, тренира ги в салона и ги връща по групите ;) та до първи клас е уреден там със занятия, ама после.....
На нас единственият ни ден без нищо е четвъртък. Тогава я прибирам директно от у-ще. Иначе графикът е запълнен до дупка - понеделник и петък на плуване, което НЕ е в у-ще и обикновено аз я водя, а Боби я прибира. Вторник, събота и неделя е на баскетбол, сряда на забавна математика и дори китарата сега ми идва в повече, та не знам какво да правя.... Направо се чудя как не се претоварва това дете, защото следобяд учи и немски. Ама не ще от нищо да се отказва :( Единствено мрънка за плуването, но там съм категорична, че няма мърдане, защото има проблем и с гръбчето, та ще плува. В градината си беше чудно - всички занимания накуп и само водиш сутрин и прибираш вечер, но в малките класове в у-ще, докато сама почне да ходи на разните там дейности, си е голям гърч за родителите (devil)
22.01.
Ащанга йога - 45 мин. Все се опитвам да стана по-рано, ама преди 6:30 не успявам. Сутрин като че ли не съм и много гъвкава, по-бавно загрявам, ама не се отказвам :)
Храната: овесени ядки, кисело мляко, ябълка, телешко със спанак и ориз, пържени попчета, салата айсберг, 2 бири
23.01.
Ащанга йога - 60 мин. Все не стигам до стойката на глава, но поне моста и свещта ги докарвам :)
Без ходене - не остана време :(
Храната: овесени ядки с кисело мляко, телешко със спанак и ориз, гъбена супа, яйчена салата (домашна), пълнени гъби с кашкавал и сирене, 3 бири.
Все сме в чуденка какво да даваме на децата за закуска и послено купихме Nestle Fitness - започваш да четеш съдържанието - с натурален вкус е направен с 53,6% пълнозърнести култури и т.н. и изведнъж продължават разни Е-та, различни видове захар и ...... решихме да забъркваме овесени ядки с кисело мляко :) Малко се мръщи малката, ама като ги накиснем от вечерта, до сутринта стават за ядене. Добавяме и по един банан, лъжичка мед и вече е съвсем наред.
Покрай начинът ни на хранене баща ми изрови от някакъв вестник статия за орторексията (giggle) и ме обяви за болна :)
В офиса пък една колежка излезна в отпуска и ми прехвърлиха неин проект за довършване .... направо в приключение се видях. Вече повече от година работи при нас, а толкова грешки имаше в проекта, че цял ден ми замина да го оправям. Добре че не ме закачаха много по мои задачи, та свърших работа. Все и се чудех защо работи до 10 вечерта, а то сигурно, за да си оправя грешките и да си търси проблемите :(
24.01.
Ащанга йога - 60 минути.
Имах излизане на 2-3 места и като опънах маратонките - 5.3 км бързо ходене за около 48 минути. Много съм доволна от себе си :) С ритмично темпо, без да се задъхвам - 6.6 км/ч.
Единственото е, че ми се налага и по улици покрай изгорели газове да минавам :( Чудя се откъде маска мога да си купя. Ако някой има идея, ще съм благодарна да я сподели, че идва и по-топло време и ще подкарам и колелото.
Храната: печена тиква, гъбена супа, телешко със спанак и ориз... (не знам колко сме сготвили, ама 3 дена си го ядем :), извадих някакви морски дарове да се размразяват, ама още не знам какво ще ги правя..
24.01.15
15:29
Може да измислите 2-3 варианта за закуска и да ги въртите, за да им е разнообразно и да не им писва :) (опитвала ли си овесени палачинки и/или сладък омлет).
Като редувате веднъж с банан, веднъж с някакви сушени плодове, и си става доста вкусничко.
Преди години това ми беше любимата закуска! А и добре правиш, че накисваш овесените ядки от вечерта, защото на тях им е необходимо повечко време.
Не съм попадала на етикетите на Нестле, но със сигурност сте направили по-добрия избор.
казано от Вероника Налбатска на 24.01.15, 15:29:
Може да измислите 2-3 варианта за закуска и да ги въртите, за да им е разнообразно и да не им писва :) (опитвала ли си овесени палачинки и/или сладък омлет).
Като редувате веднъж с банан, веднъж с някакви сушени плодове, и си става доста вкусничко.
Преди години това ми беше любимата закуска! А и добре правиш, че накисваш овесените ядки от вечерта, защото на тях им е необходимо повечко време.
Не съм попадала на етикетите на Нестле, но със сигурност сте направили по-добрия избор.
Купувахме пак на Nestle Cherious - зърнена закуска, че сутрин в 7 часа преди у-ще е супер трудно да правя каквото и да било :) И филия с домашен хляб и домашна лютеница правя някой път, а правя палачинки с пълнозъсрнесто брашно, но само уикенда. Какъв е този сладък омлет? Звучи като нещо бързо и лесно за приготвяне :)
24.01.15
15:40
Аз си го правя по следния начин:
3 яйца + 1 ч.л. канела + 1 ч.л. кокосови стърготини + ванилия + стевия на вкус - бъркаш яко и изсипваш в предварително силно нагорещен тиган. След това похлупваш тигана и намаляваш температурата.
Така омлетът бухва и си удвоява размера :)
Не знам вече за децата как може да го приспособиш :)
казано от Вероника Налбатска на 24.01.15, 15:40:
Аз си го правя по следния начин:
3 яйца + 1 ч.л. канела + 1 ч.л. кокосови стърготини + ванилия + стевия на вкус - бъркаш яко и изсипваш в предварително силно нагорещен тиган. След това похлупваш тигана и намаляваш температурата.
Така омлетът бухва и си удвоява размера :)Не знам вече за децата как може да го приспособиш :)
Мерси много Рони :) Задължително ще пробвам да направя и да хапнем.Голямата щерка не яде яйца, но на малката може да и харесат.
24.01.15
16:36
Виж и малка торта за големи гладници.. :)
Блатовете са на основата на този омлет, но са малко по-опростени откъм вкус (заради тахана).
Естествено, няма да имаш време да си играеш да изрязваш формички. Мисълта ми е, че този омлет + тахан = <3 МАГИЯ
казано от Вероника Налбатска на 24.01.15, 16:36:
Виж и малка торта за големи гладници.. :)
Блатовете са на основата на този омлет, но са малко по-опростени откъм вкус (заради тахана).
Естествено, няма да имаш време да си играеш да изрязваш формички. Мисълта ми е, че този омлет + тахан = <3 МАГИЯ
Стигнах накрая до калориите :D 300 гр порция = 881 калории.... определено е за големи гладници и здраво трениращи :D
За закуска може и макарони с масло и сирене, да ги приготвиш от предната вечер и сутринта само да ги притоплиш.
Домашен кекс, ако правиш също.
А вкъщи все се каним, като няма нищо за закуска на малкия да му разбъркаме протеин с банан и мляко, но още не сме го реализирали ;)
казано от Светлето на 25.01.15, 12:42:
За закуска може и макарони с масло и сирене, да ги приготвиш от предната вечер и сутринта само да ги притоплиш.
Домашен кекс, ако правиш също.
Светле, мерси за идеите. Кекс правя от време на време, въпреки че не ям, но макарони никога не съм правила :D Това ме подсеща, че преди време правех и става бързо, истински (марокански) кус-кус с мед и прясно мляко. Остават и овесените ядки, накиснати от вечерта с кисело мляко и добавена лъжичка мед и нарязан банан, което си е добър здравословен вариант.
Днес направих и сладкия омлет на Рони, но за съжаление заради стевията, с която не сме свикнали като вкус, не ни допадна и отиде за кучето :( Рони, съжалявам. Пробвах дори с мед да и го намажа, ама пак не и хареса .... Може би яйца с малко сиренце ще е по-ядивен от децата :)
От вчера пък и двете са с болни гърла, та днес забърках френска лучена супа, на която също се мръщиха :( , а си я направих с препечени филийки с чесън и кашкавал... Изглежда новите вкусове ще трябва да ги оставя за като се оправят :)
25.01.15
14:37
Да... Нямам опит с деца и не знам.
Правила съм десерти със стевия на един 5-годишен приятел и той ги хареса. Явно е различно при различните деца.
Ще ми е много забавно един ден, когато и ние имаме. Сигурно ще се смея на себе си :D
Важното е, че кучето е хапнало! :)
Цялата минала седмица бяхме в намален състав и направо загинах откъм работа.
Пък и децата болни... и МЦ се появи - всички екстри в едно :)
Намирах време за йога - 2-3 пъти и малко движение.
Само последните няколко дни не бях правила йога и вчера цялата бях страшно скована :(
Днес вече съм на линия отвсякъде (giggle).
Ащанга йога - 60 мин.
Колелце - 3х10 през 10 сек.
Храната: печена тиква, филийка пълнозърнест хляб с хайвер от треска, 2 печени чушки с извара, яйца и сирене, 3 люти чушки. За вечеря планирам печена сьомга на тиган и някаква салата.
Определено на фона на вчера днес бях по-гъвкава и успях да си направя доста прилично практиките. Кучето обаче упорито към края на практиката и най-вече в релаксиращата част започва да скимка жално и не мога да си го обясня. Преди си мислех, че е защото няма търпение да излезне на разходка, ама днес скимтя и след разходката... странна работа...
Имаме си и нов колега от този месец, ама за съжаление периодът на обучение е доста дълъг, та реална помощ ще получим след най-малко 1/2 година :( но все пак е някакво начало :)
Сутринта реших да комбинирам движенията :)
Направих Ащанга - слънчев поздрав (A+B) по 5 - около 25 минути
и после изтупах прахта от 5-килограмовите гирички у нас - бицепсово сгъване - 3х20х5 кг (20 повторения на ръка с по 5 кг)
хоризонтален планк - 3х60 сек през 30 сек
10 минути размачкване с фоумролер (основно гръб)
10 минути релаксация и възстановяне на дишането
2,5 км бързо темпо до офиса (средно с 6,5 км/ч)
Добре ми подейства този комплекс. За утре сигурно нещо подобно ще измисля. Купихме си и комбиниран уред за набирания, който се монтира над вратата. Вчера успях и анкери да купя, че и сред 5 врати у нас, само един свод се оказа подходящ.... а накрая дрелката сдаде багажа и не успя да пробие тъпия панел :( много яд ме хвана ..... Учудващото е, че не бях правила само 3-4 дена йога, а имам мускулна треска и особено на бедрата и дупето, което е добре - резултат да има :)
Храната: 200 гр. ягоди, кисело зеле с ориз на фурна, парче пастърма, люти чушки, шепа соя (печена), 2 домата. За вечеря имам чушки с извара, сирене и яйца на фурна и само една салата ще забъркам :)
Днес се появи колежката на работа, та съм много доволна (sun). Няма да ме занимават повече по нейните проекти, поне засега.
Хубав и слънчев ден :)
Върнах се в залата, ако не си прочела, да ти напиша и тук. Понеже каза, че ще ти липсвам, можеш да ме последваш в завръщането :D
казано от Блажка на 03.02.15, 16:08:
Върнах се в залата, ако не си прочела, да ти напиша и тук. Понеже каза, че ще ти липсвам, можеш да ме последваш в завръщането :D
Лошо няма в завръщането :) Добре дошла! Аз обаче напоследък си събирам (изтупвам от прахта) разни машинки за вкъщи, че другата машинка (тази в главата) ми е обявила война, та ще видим кой кого! Засега все още надделява, ама няма да и се дам :)
Интересни мисли обменихме с Боби тази вечер само за 5 минути :)
Поводът беше колежката, която се върна от 10-дневна почивка във Франция.
Аз обичам да пътувам, Боби - не. Аз обичам живия контакт, Боби - не (форумите не са жив контакт).
Той обича книгите, Аз - не. Той обича спокойствието, Аз - не.
Все търся нещо ново и забавно, все гледам да избягам от ежедневието... и се запитахме: “А какви щяха да са децата ни при близки като интереси родители?”
В единия случай - обиколили цял свят и нямащи дом (визирам себе си), а в другия - всяка вечер в къщи с книга под ръка и без контакти.
Има смисъл двама души да са различни и в същото време да са заедно и да се обичат :) и да имат две деца (sun)
Та като се върна през годините и това, което ми прати Боби като линк:
http://www.vidin-online.com/grazhdani/zdravko-petrov-prviyat-blgarski-kulturist
Нашият Учител по математика в 12-ти клас
Това е общото (sun) -математиката!
Мнението беше редактирано от Zozo на 03.02.15 21:05.
Голяма работа беше Здравко - и като учител, и като културист. Помня как го гледах ококорен, като ходехме у тях в Дружба 2 на уроци преди кандидатстването в университата и отваряше вратата по потник... Не бях виждал такова нещо. И как пращаше синчето си за кора яйца. :) Първи намек за това какво са белтъчините и имат ли те почва у нас.
Жалко наистина, че тогава изобщо не ми минаваше през ум да тренирам или да се интересувам от този спорт.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.02.15 21:26.
Привет, привет :)
Няколко дена нещо се скатах, че пак беше натоварено в офиса, ама сутринта денят започна чудесно :)
Отново комбинарани упражнения
Ащанга йога - 40 минути.
Колелце - 3х15
Бицепсово сгъване - 3х20х5 кг (на ръка)
Коремни преси за долна част
Релаксация отново с Ащанга - 10 минути.
Добър комплекс се получи. Имах жизненост и сила. Единствено позите с равновесие на един крак малко ме затрудниха - с десния крак винаги залитам повече. Май трябва да си купя и нови гирички, че тези 5-килограмовите са ми малко отвсякъде :D
Вчера малката щерка имаше рожден ден и изкарахме страхотно - бяхме на кино с децата (8 на брой (giggle)), после във Виктория на пица и сок и всички останаха доволни. Нямахме особени драми с децата и като цяло мина доста спокойно. Всички останаха доволни, мисля че и за родителите беше чудесно да се отърват от децата за 4 часа :D
Направих си и някои снимки, че да знам какво се случва от време на време. За съжаление нямам подобни от преди време, но пък мога да се стремя да изчистя повечко сланинка :D
Привет и днес :)
Сутринта йога - около 25 минути - сутрешния блок по Фиеста. Съвсем леко и спокойно. Като завършек добавих около 20 минути самомасаж с фоумролера.
Така добре се почувствах, че хич не ми се излизаше на студа.... Ама си обух кожените гащи и газ към офиса - 2,5 км за 20 минути.
Храната:
- печена тиква
- спаначена супа
- 2 варени яйца
- домати
за вечеря мъж ми е обещал да готви патица :-)
В офиса днес е толкова заспало, че направо се чудя какви да ги върша... Отдавна не ми се беше случвало. Може би трябва да си вдигна чукалата и да се разходя нанякъде :)
Студ-не студ, ходенето сгрява и разтоварва изпушилият ми напоследък мозък (sun)
10.02.15
15:17
казано от Zozo на 10.02.15, 14:32:
Може ли да взема мъж ти под наем?
Поне за няколко дни, а? :D
10.02.15
15:36
Олеле, чак сега се зачетох в дневника ти (може би не съм имала времето да видя всички : ) ) Та ми светна,че ти си половинката на Боби. ;)
казано от Златина Цонева на 10.02.15, 15:17:
казано от Zozo на 10.02.15, 14:32:
Може ли да взема мъж ти под наем?
Поне за няколко дни, а? :D
Нямаш грижи ;-) Ама както се очерта, аз ще започна с готвенето :-) така че ако искаш, взимаш мен ;-)
казано от Queen Cobra на 10.02.15, 15:36:
Олеле, чак сега се зачетох в дневника ти (може би не съм имала времето да видя всички : ) ) Та ми светна,че ти си половинката на Боби. ;)
Хехе, какво откритие! :)
Патицата е напълнена с портокали и чесън и е във фурната :)
Да видим какво ще излезне накрая (giggle)
Снощи нямах време да сядам на компа, та затова ето снимка на готовата патица :)
бтв доста вкусна беше :P
След няколкодневно отсъствие от писане, пак съм на линия ;)
Сутринта - Ащанга йога (Сурия Намаскар A и B - по 5) - около 20 минути.
Колелце - 3х15
Бицепсово сгъване с дъмбел - 3х20х5 кг (на ръка)
Суингове - 3х10х10 кг
Новата ми придобивка у нас е пудовка :) Засега е само 10 килограмова, ама по-нататък ще си купя и повечко килца.
Отново се получи много приятна комбинирана тренировка. Единствено не успях да релаксирам в края, че бързахме с малката да се водим на у-ще. Боби замина рано-рано командировка и сега всички ангажименти ще са върху мен за няколко дни.... Дано голямата щерка се смили над майка си да помaга с вечерните водения на сестра си по разните спортове, че иначе съвсем ще изтрещя :)
Хайде хубав и усмихнат понеделник (sun)
казано от Queen Cobra на 10.02.15, 15:36:
Ха! И аз сега разбирам (blush)
Сутринта
Станах в 5:50 и то 10 минути преди часовника, ама снощи откъртих в 9 вечерта сигурно :) Едно кафенце за разсънване и тренировка:
Ащанга йога (Сурия Намаскар A и B - по 5) - около 20 минути.
Планк лакти, коляно към гърди, планк длани, лицева опора - 3 серии 5х5х3 повторения
Един комплекс за корема - 2-ра мин.
Суингове - 3х12х10 кг през 30 сек
Отново комплексна тренировка, която ме зареди с много енергия. Целият комплекс го събрах в 45 минути, ама малко накрая ми излезна душичката (giggle), но пък имах време да приготвя всичко за детето и да излезнем без да се притеснявам от закъснение. :)
Въпреки студа и пресния сняг, обух маратонките и отново пеша до офиса - 2,5 км ;)
Храната (план):
- 2 мандарини
- 1/2 ябълка
- супа от карфиол
- телешко кюфте с доматен сос
все още не съм измислила вечерята, но сигурно ще е някаква риба на тиган със зелена салата.
Уикенда похапнах доста и пийнах повечко, та два дена чистя пораженията :) В офиса не е натоварено в момента и се опитвам да сглобя нова тренировка като се вмествам в до 40 минути. Само не мога още лоста да си ползвам, че липсва някаква планка за закачането му, но като си дойде половинката, ще ми го оправи ;)
Хубав и усмихнат ден (sun)
Днес ден без тренировка. Успях се сутринта, закъсняхме с малката за у-ще, дори се качих на метрото, ама ми стана гузно и слезнах на следващата спирка поне пеша да извървя половината разстояние :) та само 1 км ходене записвам за момента.
Храната:
- портокал
- малка активиа
един колега има рожден ден и сигурно ще обядваме навън, ама още не знам къде и какво.... а съм гладна като куче. Снощи вечерята ми беше една скумрийка (ама наистина малка) и вино, което не беше малко ;)
Добре че в офиса е спокойно положението, та мога да си дремя пред компа. Колежката реши, че вече не и се работи DP (data processing) и ще се обучава за комуникация с клиентите, та малко ни се оголи екипът. Ще имаме двама нови колеги, ама те са junior и кой знае колко време ще отиде в обучение (headbang), а на мен не ми пука (giggle). Едно такова безхаберие ме е обзело, че направо се стряскам... Йогата добре ми се отразява на психиката ;)
Безхаберието продължава :)
Сутринта си заведох малката щерка на у-ще и разходих кучето (един разкошен лабрадор, ама да не ми е в къщи)
Имах мнооооого свободно време до обяд
Тренировка:
- Ащанга йога (слънчеви поздрави А и В) - по 5
- Коремни преси
- суингове 3х15х10 кг през 30 сек
- гоблет клек с 10кг пудовка
- релакс
Целият комплекс беше добре. Почувствах се разкошно.
Следобяд си посрещнах половинката (inlove) - 1 час чаках на летището, но си го посрещнах :-)
Малката щерка има грамота по математика от състезанието миналия месец. Яко, я! Голямата се лута с какво да се занимава, ама май клони към моята занимавка .... дупе да и е яко (giggle)
23.02
Ставане - 6:00 часа, кафенце с мляко и тренировка :)
Ащанга йога - поздрави А+Б - по 5
малък комплекс:
- бицепсово сгъване с дъмбели - 3х20х5 кг
- трицепсово сгъване зад врат - 3х10х5 кг
- кофички за трицепс - 3х20
- 10 минути релакс
Храната:
- печена тиква
- руло стефани с конска кайма, 3 домата
- 200 гр. сьомга котлет на тиган, салата зеле с моркови, филийка черен домашен хляб
- 30 гр. тиквени семки
24.02.
Ставане - 6:15, кафенце с мляко и тренировка :)
Ащанга йога - поздрави А+Б - по 5
още около 25 минути различни асани, най-вече свързани с равновесието и разтягането.
Да се похваля - имам си вече монтиран лост за набиране в коридора (party) Голяма драма с монтажа, но Боби се справи геройски (giggle). В събота пробвах 1-2 набирания, но днес си направих 3 и то до долу - голям зор е от съвсем увиснало положение да се набереш (whew). Малката щерка много се кефи и дава зор и тя да се набира, ама на нея не и тежи дупето :)
Храната
- печена тиква
- руло стефани с конска кайма, салата зеле с моркови
за после ще дописвам, въпреки че имам още сьомга и сигурно това ще хапвам
Хайде, със здраве (sun)
Храната се оказа бира (beer). Много тежка седмица и предишна... Тонът ми на разговаряне е все едно се карам :( затова може би си мълча като става въпрос за важни неща. Стискайте палци утре, че ме чака важна среща и е добре да си мълча :x
Станах, пих кафенце, взех един душ и хайде в офиса :)
Забавих се, та трябваше да ходя с метрото, ама на прибиране ще наваксам.
Срещата мина чудесно, мисля, че нещата се подреждат добре. Доволна съм (sun).
Личи си, че сте ми стискали палци (inlove) Благодаря!
25.02.15
17:24
Ами, като гледам кои сме стискали палци, бая яко стискане е било.
Браво. Много се радвам. :)
Ще споделиш, когато му дойде времето и ако желаеш. Ние профилактично ще стискаме още.
Еййй, то от стискане на палци, направо ме убихте!
Днес си подписах новия трудов договор - съмммм.. Ръководител проекти 8-) Запазвам си старата длъжност в новообразуваната фирма с много хора (party), и си запазвам всички екстри досега :)
Наистина благодаря за подкрепата!
Днес се наспах и се вдигнах в 5:50:
Ащанга йога А+Б - 5 пъти
- български клек - 3х7х5 кг (в ръка)
- лицеви опори - 3х5
- преси с крака към корема - 3х20
- суинг - 3х16х10 кг
Яко се изморих сутрешно. Всичко ми кипеше вътрешно. Бях се наспала и се чувствах супер.
Трудно си намерих равновесието за българския клек, че съм свикнала на лежанката в залата, а канапето поддава, ама се справих.
Малко са ми килата, с които тренирам, ама ще си подобря постепенно оборудването. Най-много жизненост и сила имам сутрин като съм се наспала и не се притеснявам от никого. Спокойствието е изключително важно за мен (wave)
Вечер пък не ми пречи да работя :)
Обичам ви всички (inlove)
27.02.
Ден без тренировка.
28.02.
Ащанга йога А+Б - 60 минути
- набирания подхват - 3, 2, 2
Скоро не бях правила целия комплекс на Ащанга 1 и малко се изморих. Пък имах и силна МТ на дупето и бедрата от предишната тренировка. Изглежда българският клек допринесе за това.
Храната:
- телешко варено
- шопска салата
- телешки суджук
- (beer)
Следобяд излезнах с малката щерка и кучето в парка и си изкарахме чудесно. Не успях да загубя животното :D бяхме се запасили с храна и кокали да и даваме като дойде. Ходихме и до Декатлон да си купим аксесоари за плуване. Отдавна се каним с Боби да ходим събота да плуваме, докато малката щерка е на тренировка. Има цяла седмица до следващия уикенд, пък да видим. Аз все не смея да ходя, че не плувам хич добре, ама има и дъски, пък и е чудесен повод да се науча най-накрая :D
Честита Баба Марта! Да сте червени и засмени цяла година и само положителни мисли да имате!
Мнението беше редактирано от Zozo на 01.03.15 11:32.