11.02.15
19:09
Здравейте ! От колко време се каня да ви пиша...и днес се реших ! (blush) Аз съм момиче на 17 години, висока съм 178 и тежа около 65кг. Знам, че ще кажете, че килограмите ми са съвсем нормални за тази височина, нооо.. важни са не килограмите, ами това, което се вижда в огледалото..нали така:x от около 2/3 месеца ходя на Фитнес и не виждам абсолютно никаква промяна, това ме кара да се замисля, че нещо не правя като хората. Във Фитнеса мога да издържам на всякакви трудности и тн, но прибера ли се вкъщи ... ето от тука започват моите проблеми - сладкото !!! А иначе не ям кой знае какво, просто без сладко не мога..пробвала съм примерно няколко дни без (като казвам няколко имам предвид 2-3 дни ) и след това преяждам със сладко, до такава степен чак..сладкото е наркотик, убедих се в това(sweat) мотивирана съм, решена съм просто да се променя, за това пиша тук и моля за помощ, съвети и всичко, което мислите, че ще е от полза, както за храната, така и в залата. Няколко думички да напиша относно нея, ходя 3 пъти седмично (сряда, петък и неделя), просто в момента това ми е максималната възможност. 30 мин. съм на пътеката (около 17/18 мин. тичане, останалите бързо ходене), след това правя пак кардио, но не знам как се казва този уред, за стягане на бедрата и дупето е (около 20 мин.) и след това няколко уреда, за корем например и разбира се, пак бедра :Д даже преди си бях казала, хайде като започна фитнес ще мога да отслабна + да си ям каквото реша..не знам кое толкова ме е заблудило, но всеки знае, че са много малко хората, при които е така..е за жалост аз не съм от тези..моята приятелка например е слаба като клечка, а яде повече и от мен, но това ме мотивира още повече и се надявам чрез помощта ви да направя едно здраво и поддържано тяло. И имам още един въпрос относно хранителните добавки, Л-карнитин и тн. Не съм запозната с нищо от този род, а знам, че помага, но просто трябва някой, който да ме светне така да се каже (y) Благодаря предварително и се надявам заедно с вашата помощ да успея да направя това, което се каня всеки божи ден !!!
Купи си една стевия и изпробвай в какви храни можеш да я вложиш и да ти е вкусно. Така ще лъжеш мозъка, че е сладко, а всъщност не е. Аз по принцип съм същия като тебе, но с помощта на стевията от месеци не съм ял храни с бяла захар и други подобни неща.
11.02.15
20:16
Започни да тренираш със тежести,по възможност свободни тежести (лостове,гири,пудовка),сладкото го ограничи.Никъде не е казано да го спреш от днес за утре,пък щом ти доставя такова удоволствие защо изобщо да се лишаваш от него,особено ако не преследваш някакви професионални успехи във фитнеса.
Има много примерни теми за хранителни режими за дами, може да погледнеш. Пробвай постепенно да намаляш сладкото, знам че жените обичате да се тъпчете с нутела, но всеки избира по кой път да тръгне. Според мен не ти трябва л-карнитин, а и не прави всеки ден кардио, тренирай с тежести, не всичко е кардио, разберете го момичета!!!
Също така диетата не е една ябълка на ден и парче шоколад!
Оуу мама ми е взела нутела 700 грама, хайде да я снимам и да я споделя във фейсбук, че хората ги интересува какво ям :((((( УЖАС :Д
P.S. като виждам едни и същи момичета почти всеки ден в залата и правят само кардио и крака и ми иде да се гръмна.
Мнението беше редактирано от DEADLIFT на 11.02.15 20:28.
Започни тренировки с тежести - тяга, клек, лег, раменна преса, някво гребане, тяга с прави крака, напади. Почни от много леко и гледай да прогресираш всеки път по мъничко. И си брой калориите, ако искаш да отслабваш. Ако си броиш калориите правилно можеш да ядеш всеки ден сладко и пак да сваляш. Съветвам да се концентрираш в прогреса на тежестите, а не в кантара.
Мнението беше редактирано от pe6о на 11.02.15 20:51.
11.02.15
20:57
Направи си равносметка върху целия хранителен режим - кои храни преобладават?
/Имай предвид, че сладкото би трябвало да заема най-малка част, а основната да е от качествени източници на белтъчини (месо, риба, яйца и др), мазнини (зехтин, авокадо, краве масло, сурови ядки и др) и въглехидрати (ориз, картофи, овесени ядки, плодове и др).
В каква форма ти е сладкото (шоколад, торти?) и какво е приблизителното количество, което ядеш дневно?
Дадоха ти добър съвет за стевията - можеш да опиташ да си приготвяш сама десерти със нея.
Относно спортуването - по-голям ефект (във визуално и здравословно отношение) ще имаш, ако намалиш малко кардиото и прибавиш повече упражнения със съпротивление (собствено тегло, свободни тежести).
ПП: Намаляването на захарта ще се отрази добре в здравословно отношение в дългосрочен план.
Заместването със стевия ще ти задоволи чувството за сладко, но помни, че комбинирайки я с други храни (сурови бонбони, например), няма да намалиш калорийната им стойност.
Тоест, дори и без захар в менюто, ако приемаш повече калории, от колкото изразходваш, ти няма да сваляш тегло.
Още нещо - ако наблягаш на захар/тестено/други преработени десерти и нямаш достатъчно качествена храна (за която споменах по-горе) дори и да си в калориен дефицит, ти ще отслабваш, но няма да се чувстваш/изглеждаш добре.
Разбира се, че не правя само кардио..но като цяло по–голямата част от нея е кардио. Чувала съм, че така се изгарят най-много калории и за това...относно сладкото, казвам си примерно айде ще хапна едно редче шоколад и изчезва за секунди целия:( а казвате ми да си приготвям нещата със стевия, нооо ето го и другият проблем-не мога да готвя :((giggle) но мисля че е време да започна. Кой ще е най-добрия хранителен режим, който може да ми препоръчате (аз като цяло ям всичко) който да не е много строг, но в същото време ефективен (y) Иначе благодаря на всички за съветите (sun)
13.03.15
14:57
Както сама каза, не са важни килограмите, а това което виждаш в огледалото. При положение че не виждаш резултати извода е елементарен, не се натоварваш достатъчно, кардиото тонизира и подобрява кръвообращението, но ако искаш наистина да се стегнеш наблягай на упражнения с тежести(което са споменали и някои от съфорумниците) избери си максимума, с който ще можеш да тренираш по 8 до 12 повторения ... Ако те дразни зависимостта към сладкото замени с фруктоза от естествени източници например фурми, сушен кокос, стафиди и папая ако не се лъжа са от най-сладките варианти от там нататък ще е по-лесно ако искаш да намалиш...