11.02.15
21:26
Здравейте отново хора, отскоро решихме проблема с храната, сега остана тренировъчният план. В момента тренирам по-този начин, но искам мнения, понеже се страхувам, че нещо не е както трябва.
Два дни тренирам и два почивам, както следва:
1 ден:
- Клек 4х6
- Военна преса 4х6
- Лег - 4х6
- Разгъване за трицепс 4х10
- Прасец 4х152 ден:
- Тяга 4х6
- Гребане 4х6
- Набирания - 4х колкото мога :D
- Сгъване на щанга от стоеж (бицепс) 4х7
- Привеждане на горен скрипец 4х10
За сега единствено виждам прогрес в клековете (силата) и мъртвата тяга. Налага се да почивам 2 дни, понеже работя 2х2 и когато съм на работа (нощна смяна) не искам да тренирам преди това, че...
Общо взето е това, искам да попитам и също така дали може да се замени някое упражненията с цел по-добра тренировка! По-здрави! :)
Темата беше редактирана от Бау Мяу на 11.02.15 21:57.
11.02.15
21:31
Кофички с акцент върху трицепса, вместо разгъване?. :)
Втори ден, последно упражнение - това ли е: http://www.bb-team.org/exercise/1625_privezhdane-na-goren-skripets-s-pravi-ratse ?
казано от Вероника Налбатска на 11.02.15, 21:31:
Кофички с акцент върху трицепса, вместо разгъване?. :)
Втори ден, последно упражнение - това ли е: http://www.bb-team.org/exercise/1625_privezhdane-na-goren-skripets-s-pravi-ratse ?
Извинявам се, че не съм уточнил. Имах предвид това: Корем
http://www.bb-team.org/exercise/1187_privezhdane-na-goren-skripets1
11.02.15
21:52
По-добре махни упражненията за трицепс и бицепс. За трицепс може лежанка с тесен хват или кофички, а за бицепс набирания с подхват.
казано от Ронката на 11.02.15, 21:41:
Сложи набиранията преди гребането, което е добре да е силово/от земя.
Което значи, че при спускане на щангата трябва да опре земята, така ли да го разбирам? Че аз винаги си правя стандартните?
казано от Антон Батбаянов на 11.02.15, 21:52:
По-добре махни упражненията за трицепс и бицепс. За трицепс може лежанка с тесен хват или кофички, а за бицепс набирания с подхват.
Аз набиранията в деня на дърпащите ги правя с подхват, понеже набиранията ми са най-слабото упражнение във фитнеса. Никога не съм можел да правя повечко бройки. В момента съм в период лека лека да ги увеличавам и така. : )
Стандартните набирания с подхват си ги правя добре на брой, но с широкия надхват ми е малко трудоемко за съжаление :(
Мнението беше редактирано от Бау Мяу на 11.02.15 22:04.
Щангата/дъмбелът е на земята и теглиш експлозивно. С дъмбел е по-добре.
А набиране с подхват е супер. Какво не му харесваш?
Аз си го харесвам, понеже само по-този начин мога да изпълнявам набиранията в повечко повторения, но хората ме гледат някак си странно - чувал съм по-залите да им казват дори “женски набирания”
Нооо на мен си харесва, друг ден като правя клекове имам чувството, че правя някакво невиждано упражнение съпроводено с коментари от трениращи около мен “Въй (понеже сме от Бургас) ти тренираш крака ли ве?” :D
Мнението беше редактирано от Бау Мяу на 11.02.15 23:54.
12.02.15
02:11
казано от Деян Стоянов на 11.02.15, 22:03:
казано от Ронката на 11.02.15, 21:41:
Сложи набиранията преди гребането, което е добре да е силово/от земя.
Което значи, че при спускане на щангата трябва да опре земята, така ли да го разбирам? Че аз винаги си правя стандартните?
казано от Антон Батбаянов на 11.02.15, 21:52:
Аз набиранията в деня на дърпащите ги правя с подхват, понеже набиранията ми са най-слабото упражнение във фитнеса. Никога не съм можел да правя повечко бройки. В момента съм в период лека лека да ги увеличавам и така. : )
Стандартните набирания с подхват си ги правя добре на брой, но с широкия надхват ми е малко трудоемко за съжаление :(
Еми събери малко ръцете като ги правиш с надхват.
Женски, не женски - всеки почва от някъде. Един дебелак си правеше на машина набирания с 50 кила помощ. Важното е къде ще стигнеш.
А, напомпват ли се яко бицепсите при набиранията ти? Аз като съм правил други упражнения и направя осем повторения с подхват направо ще ми се пръснат бицепсите.
Защо му е да маха упражненията за ръце, нека ги тренира, не виждам проблем. Прави си набирания надхват и бицепсово ;)
Добро утро хора. С времето осъзнах, че клека ми пречи на другите упражнения (бутащите). Реших да си дам отделен ден за краката. Въпроса ми е да добавя ли друго бутащо упражнение вместо краката в деня за бутащи упражнения или да ги оставя така ?
20.02.15
10:05
Аз бих пробвал с полулег с дъмбели или кофички.
Едва ли клека пречи на останалите бутащи ,по-скоро раменна и лег ти идват в повече в една тренировка.Моето предложение е да разделиш тях.
Здравейте реших да пусна коментар тука вместо да отварям нова тема. Надявам се не пречи на никой. Какво ще кажете за следната програма. Някои упражнения съм решил да ги сменям всяка седмица затова са с ” / ” черта.
1ви ден: 5X5
Мъртва/Римска тяга
Гребане/Мечка
Бицепс
2ри ден: 5X5
Лег/Полулег
Раменни преси
Трицепс- лег/кофи/френско
3ти ден:
Клек 5X6
Лег преса 5X10-6
Калф машина 5X 10
Имам и един въпрос , ако вкарам Набирания след Гребане/Мечка ще бъде ли добър избор и във какви серии и повторения ( + допълнителна тежест?!) ще е удачно да се испълнява. Приемам и други критики ако са допълващи упражнения без да нарушават цялостната идея (сила и мусколна маса с предимно базови упражнения).
Мнението беше редактирано от Ibizza на 09.05.16 10:48.