13.02.15
18:24
Здравейте :)
На 23 години съм 160см 64кг искам да сваля... от 3 седмици ходя на фитнес имам и програма за отслабване.... приемам по 1000 - 1200 калории на ден... за почри месец съм свалила 1,5 килограма което ми се струва малко...
През годините си прецаках метаболизма и най- вероятно там е проблема, че не мога да свалям по бързо въпреки положените усилия.
Искам да ускоря метаболизма и в същото време да продължа да свалям.
13.02.15
19:10
Гладът води до тук. Честито.
Когато се откажеш от гладуването и ТРАЙНО започнеш да се храниш адекватно - след достатъчно дълго време ще възстановиш нормалната метаболитна активност в организма ти.
казано от Кольо Пияндето на 13.02.15, 19:10:
Гладът води до тук. Честито.
Когато се откажеш от гладуването и ТРАЙНО започнеш да се храниш адекватно - след достатъчно дълго време ще възстановиш нормалната метаболитна активност в организма ти.
Коле,това трябва някой да го казва,преди да започнем гладуването...за съжаление никой не го мисли...
13.02.15
21:44
Много често се казва, но никой не се вслушва.
Дори във форума сме ставали неведнъж свидетели на това. :)
13.02.15
22:53
Ускоряване на метаболизма - качествена храна в истински порции, интензивни силови и/или атлетични тренировки, много сън и спокойствие и щастлив брак :)
От треньора по борба си спомням като учех в НСА, че преди състезание 2 3седмици той ни караше да пием много вода много постоянно той твърди че така метаболизма се зъбързвал.
14.02.15
15:30
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.02.15 15:40.
Благодаря за съветите ще пробвам това с водата. И ще гледам да се храня повече, въпреки че сега искам да отслабна и тренирам активно.
01.03.15
10:15
Здравей, като за начало напиши подробно хранителния си режим и програмата. Нека видим поне 2-3 твои дни, за да се ориентираме какво правиш.
Здравейте,
на 23 години съм висока 160, бях 64 кг. , но от 1 месец тренирам активно и ям филета и салати (това го правя от доста време , може би година ) и сега съм на 61 килограма. Искам да сваля още 5 , продължавам с фитнеса, като тренировките са изготвени от инструктор .
Някакви съвети за по- добри резултати..... може би промяна в хранителния режим?
И другият ми въпрос е след като свалям килограми , трябва ли да намалявам и калорийния прием за да продължавам да отслабвам?
Общо взето всички съвети биха ми били полезни :)
Сутрин не закусвам, пия кафе. обяд и вечеря по 200 грама филе (пилешко/ свинско) + салата + 1(200гр) плод (помело/грейпфрут/круша).
Тренирам 4 пъти в седмицата като редувам тренировка 1 и 2 като загрявам 10 мин ан пътека - 3 дни и на 4-я ден 40 мин само тичане.
ето и тренировките:
тренировка 1
1 5x10
1.1 обратно гребане
1.2 лицеви опори
1.3 клякания
2. 5x10
2.1 хиперекстензии с диск
2.2 повдигане на краката и таза тип свещ
3.5x10
3.1 качване с един крак на платформа (по 10 за всеки крак)
3.2 люлеене на дъмбел
4.5x10
4.1 ренегатско гребане
4.2 планински катерач
тренировка 2
1 5x10
1.1 повдигане на краката на успоредка
1.2 гребане на долен скрипец
1.3 раменна преса с дъмбели
2. 5x10
2.1 клек с топка(медицинкса 5кг) с подхвърляне
2.2 Бърпи
3. 5x20
3.1 ходещи напади
4.5x10
4.1 мъртва тяга с дъмбели
4.2 гребане с дъмбели към брадичката
(направи го с две отделни примерно по 3 или 4 кг)
Ако искаш да отслабнеш умствено, можеш да гледаш парламентарния контрол и новините :) Шегувам се , разбира се.
Аз имам обратния на твоя проблем и ям каквото, колкото и когато си искам и почти не качвам, така че не бих могъл да ти дам конкретен съвет.
Виждам обаче, че не закусваш, което е много вредно за стомаха. Няма логика вечер да ядеш а, сутрин нищо, а и кафе да пиеш, което още повече дразни стомаха.
Не знам кой ти е правил програмата, но бих те посъветвал да се обърнеш към диетолог или по-скоро фитнес консултант, който да ти изготви хранителен и фитнес план. Виж например в интернет сайтовете на Белчо Христов и Любомир Иванов. В никакъв случай не ти казвам към тях да се обърнеш, но поне имат полезни статии и може да ти дадат повече яснота. Естествено прочети и този сайт, както може да потърсиш отзиви и за други диетолози.
Ако не си наясно какво правиш, прежали някаква сума пари и все пак се допитай до човек, който се занимава с това.
Успех в начинанието!
02.03.15
18:42
Это ти съвети конкретни (при условие, че си направила калориен баланс на храната):
1. Сутрин приемай по една супена лъжица олио от тиквени семки, може и с кафе, няма проблем.
2. Увеличи храненеята на 4 броя минимум през деня, 6 е добре.
3. Храната я раздели на равни порции.
4. Не смесвай по време на ядене животинска с растителна мазнина.
5. Във всяко ядене трябва да присътства винаги белтък. По-често растителен и по-рядко животински.
6. Пий витаминно-минерален комплекс.
7. ПРАВИ ВСЕКИ ДЕН ИНТЕРВАЛНИ ТРЕНИРОВКИ - 10-15 минути са напълно достатъчни, за да гориш мазнини цял ден после!
УСПЕХ!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 02.03.15 18:43.