Бягане на средни и дълги дистанции. 5K основна дисциплина.

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.04.14
20:33

И така, ретроспекцията на днешния ден е...много съм точен!
Доста съм точен, тъй като успях да хвана най-интензивния дъжд и като цяло си станах мокър петел, но тренировката мина добре, въпреки че бях сух около 10 минутки след излизането си.
А именно - 90минутки лек крос в Борисовата градина. Имам леки съмнения за тренировъчния режим тези дни, тъй като не е напълно ясен, но и това ще се оправи.

А менюто за утре, ще се стремя да е:
01-05-2014
—Закуска
- домашен кекс
- банан
- 100-200мл кола
- добавям 150гр ягоди

—Обяд
- 10 броя фалафел с млечен сос или 3 яйца(варени или пържени) и малко сирене
- сок от портокал и грейпфрут - само грейпфрут

—Следобедна работа къде
- ябълка
- 4 броя фурми - не

—Вечеря
- да се избистри малко до утре идеята :)
- 250мл кола
- 4 обикновени вафли
- банан
- 40гр бирен фъстък
- 2 филии с салам
- краставица

Мнението беше редактирано от Danny||| на 01.05.14 19:54.

01.05.14
20:14

Така, айде да се впиша и за бъдещите си творчески планове в утрешен период :D
Утре ми предстой един голям преход на Витоша, който ще е бягане и ходене, ще да е над 20-30км и изобщо нямам идея какво ще става с мен следващите дни, тъй като такива разстояния не правя и за мен си е стрес, отделно днес имах леки болежки в коляното, вероятно заради влажното време.
Надявам се да съм ок, защото в събота мога да си направя контрола за състоянието ми на 5kmrun и после мога да регенерирам 2-3 дни с някакви съвсем лигави маломерни тренировки или изцяло почивка.

Ето и жестокото ми меню, което ще е голямо зареждане, заради това натоварване...

02-05-2014
—Закуска
- банан
- пудинг крем
- 2 с.л. тахан с малко мед

—По време на тренировката
- кола 300мл
- фурми

—Обяд
- хамбургер
- ябълка

—Вечеря
- да се избистри малко до утре идеята
- вероятно ще е паниран език :)

Туй, то, днес тренировката мина добре, в парка нямаше много хора, а аз не исках да ходя в калта, та съм доволен, въпреки че се изплезих, а и не успях да си държа темпото, което се искаше...

02.05.14
20:19

Равносметката от днес е: прекалих малко с храната...
Другото важно е, че имах болежки в коляното, които се появиха вчера, вероятно заради пороя, който ме валя по-рано през седмицата, но днес коляното издържа 30км, смятам утре сутринта да премисля дали ще ходя на 5кмрън в Южния парк, защото ако не съм се възстановил малко, няма да има голям смисъл, освен социален, ако се чувствам добре, ще се раздам, пък ще си покаже докъде ще го докарам, меню за утре още няма да съставям, че ми е уморено и основно искам да релаксирам, радвам се, че мина днешния ден, беше си приключение, големи локви и калищаци, аз преджапах през сума ти локви, че колко е страшна една вода... :D

http://store.picbg.net/pubpic/1C/ED/f07e2160b3dc1ced.jpg

03.05.14
16:25

Днес си направих контролата в Южния, оказа се, че съм добре, не усещам умора от вчера, имах идеята да бягам много леко и така и направих, първите три километра бяга хубав релакс, а се раздадох на последните два, от които съм доста доволен.
Много полезно ми беше да го направя това нещо, тъй като след като съм такава свежарка, след като съм се уморил доста, имам идея да атакувам времето си следващата неделя и съм много обнадежден.
Ще почивам няколко дни, за да оставя малко намира краката, ще си правя разходки и някакви други неангажиращи нещица и ще си покаже как се справям след почивка, идеята ми е да атакувам 19 минути, което ще рече поне 22 секунди падане и вярвам, че ще е възможно.
Отделно този месец ще има едно яко планинско на Витоша, където ще си направя контролно в реални планински условия, което ще ми е полезно, тъй като във високата недружелюбна част на планината нещата са по-тежки и изискват доста тренинг... :)

06.05.14
10:12

Айде пак малко инфо от мен...
Неделя - почивка, една малка лежерна разходка и малко музичка...
Понеделник - малко раздвижване, около 2-3км.
Днес - ще се раздвижа малко, ще направя някое бегово, някакви ускорения, мога да пусна и 2-3 темпови по 300-400м за кеф ей тъй.
Отделно ще направя малко лицеви и някакви други лигавни работи.
Утре - започвам да се оттърсвам от почивката и да влизам в релси за неделя :)

Храната не е много по план, не ще се оправя...

10.05.14
16:28

Днес съм почивка откъм бягане...мисля да се разходя малко само, колкото да подишам малко чист въздух и да ми е кеф.
Утре съм на контрола в Южния парк, където имам надежди за яко бягане, убеден съм, че ще си постигна целта, но за това утре ще става дума.
Днес трябва да се релаксира максимално за да има свежест в краката, но на състезание почти е сигурно това, наистина когато трябва да си реализираш труда в резултата от състезанието, нещата са съвсем по-различни и приятни. Надявам се само на приятно време и сухо трасе, оттам са краката и главата, в провеждането на състезанието.
От мен е това, ако утре нещата са ок, мога да се похваля... :)

11.05.14
13:01

Да се похваля...нищо не направих, тръгнах за 19, а през цялото време ми беше некомфортно и заминах на 19.48, което ще рече пълен провал, хубавото е, че си усещах от самото начало, че никакъв ме няма.
Иначе съм доволен от себе си, станах доста рано, хапнах, спокойно стигнах до парка, разгрях си добре и си пуснах една дълга отсечка, която също подсказваше за слаб резултат, не мога да кажа нищо.
Та така, скоро ще имам малко почивка и ще има насочване към глобалните цели. :)

14.05.14
17:46

Айде време за малко статистика...
За периода от януари досега цифрите са:
+1000km обем пробег
+100h пробягано време
100km състезателно в Южния парк
Малко пот, малко кал, малко интервали - дъжд и сняг когато успях да ги хвана, трайно обвързване със спорта, поставяне на цели...
В момента като цяло се чувствам уморен, има защо и ще се презареждам скоро, надявам се само хубави неща да предстоят, ще работя в тази посока.
Усещането от тази спортна одисея е удовлетворително и е доста голяма подкрепа и съм радостен от факта, че вече не се интересувам от времето на денонощието, от мястото, от атмосферните условия(само в гръмотевична буря не съм излизал), като цяло няма страшно, важна е подготовката и екипировката.

22.05.14
13:45

И така, ей ме пак...
Карам я доста леко откъм бягане тези дни, но се занимавам с разни други глупости, та не можах да си почина едно хубаво.
Иначе изкарах едно слабо планинско миналата неделя, а тази събота съм на Саломон Витоша Трейл, където ще се опитам да дам доста добро време и ще се понапъна, за да си направя една истинска контрола за планинските ми възможности, тъй като трасето ще го позволява и ще е много приятно.
Оттам нататък ще имам малка почивка от бягането, за да се заловя през юни, лека-полека за задачки и за софийския маратон, който е основната ми цел за годината.
За формата си в момента не мога да кажа, че е зле, но определено не съм очарован, при положение, че 19 минутки на 5kmrun са един голям мираж, но това сега не е толкова важно.
Правих малко лицеви, трябва да възобновя пак, за да има малко баланс, че бягането само топи и прави хубави бедра, обаче горната част не трябва да се запуска съвсем. :)
Общо взето лежерно и възстановително ще го покарам малко, надявам се да ми дойде свежест от този период.

23.05.14
20:24

https://www.youtube.com/watch?v=-NwHNHNXsg0&feature=youtu.be

Ето едно усмиващо тази моята екзистенциална занимавка...рънинга :D
Иначе днес най-същественото освен силно егоистичната ми социална дейност в плевенето на стадиона е форумната среща, която се осъществи в късния следолед, беше приятно и свежо, даже и разбрах за главната среща на сайта...

24.05.14
16:28

Днес Salomon Vitosha Trail, средна дистанция...
Едно на ръка, че се метнах един път и се пльоснах също един път, по шкембе и по задник, друго, че за байр е необходимо да се катери яко в планината.
Въпреки че освен кофти подготовката ми за байри не виждам метод за подобряване на спускаческата ми техника, тъй като съм далеч от желанието да се пребивам и контузии да си правя, та от тая гледна точка планинските бягания си остават само за тонус и мога да включвам повече походчета, за да посвиквам с качвания в планината.
От утре имам почивка и така няколко дена и после с нови сили(надявам се) ще успея да се подготвя добре за другите по-важни цели. :)
Чао до скив, дет се вика!

02.06.14
22:31

И така, мина временце, аз си починах вече и се захващам в близките дни отново за тренировки, ще си драскам лека-полека...

03.06.14
21:31

Бай Дани започна лека полека с леки кросчета да започва да “тренира”, отпочинах доста в последните дни и вече е време да се подпуквам за софийския маратон, който ми е основен приоритет за тази година.
Отделно до края на годината имам желание да падна на 18.30(имам близо минути да свалям) на 5км, което е по-несериозната цел, тъй като подготовката за маратона ще помогне за реализацията на тази цел, а и тя не е толкова важна в момента.
Бях в Гърция и се опитах да тренирам, но не ми се получи, тъй като излизах в горещи часове от денонощието, а и аклиматизацията ми не върви много на ниво, успях да кросирам два пъти, което е добре.
Така се очерта следното чудо:
37 минутки кросче  на 31.05
30 + 15 минутки кросче на 01.06 - такова чудо е, тъй като можех да си докарам някакъв удар, защото жегата беше страшна
02.06 - почивен, тъй като мина в път целия ден и единственото ми движение, беше малко бягане за тонус и да противодействам на схващането от пътя
днес ей така, още на айляшка вълна си забравих хронометъра и карах малко на чувство и докарах към 50 мунитки крос, който имаше наченки и на по-напрегнато бягане в края, тъй като реших, че няма да е лошо да се раздам малко, да усетя, че съм тренирал...
Много съм доволен от съня, който си наваксах и трябва да регулирам, за да вървят нещата подобаващо :)

07.06.14
19:30

Една дума - аклиматизация!
Трябва да се случва, че в тея жеги, дето се задават да се чувствам добре.
Днес беше сковано бягане в Южния парк, но съм доволен, че най-накрая сколосах да отида, тъй като имах цели два пропуска. За щастие скорост и сила за момента и за целите, които имам в момента са налични и основното, което ще е зор е издръжливостта и трениране за привикване към тези високи температури.
Много съм доволен и от разходката, която реализирах днес, ей така по-туристически, без бързане и цели - трябва и такива моменти да има.
Като цяло се чувствам добре, формата ми не е много добра, което е факт, но бих могъл да отдам това на три определени фактори - умора, тегло, температури.
Ще изгладя каквото мога от тези проблемни точки, пък да видим какво ще става занапред...
Утре се очертава едно средно дълго кросче и малко къщна работа, та ще има занимавки. :)
Keep running… :D

12.06.14
20:27

Тарададам, ето ме и мен, след малко кофти седмица...
В последно време тренировките не протичат по желания начин, което е заради жегата и влагата във въздуха, принудих се да ползвам един “мафетонски” метод, а именно бягане, което повече прилича на ходене, защото е свръх бавно и се основава на някакъв пулс, който не съм следил, но понижих скоростта отвсякъде...и пак не успях да си довърша тренировката, но и такива дни има, все пак времето си казва мнението, а на мен не ми остава нищо повече от това да се опитвам да се адаптирам към него и да се надявам, че това ще се случи възможно най-бързо.
Интересното е, че днес тренировката протече по добър начин, имах за начало едно леко кросче, което вече приличаше на нещо и след него едно ново нещо за мен, а именно - отсечки срещу склон. Радвам се, защото това е една нова за мен тренировка, а и имах сили след кроса за нея, което беше супер, може би бях малко бавен или отсечката ми беше по-дълга отколкото беше предвидено, но се издишах подобаващо.
В момента съм в лек застой, но точно тук треньора ми вкарва разнообразие, пуснах и някакъв лигав фартлек в няколко серии, та и за него също бях щастлив, въпреки че не съм се влагал много, но и такава беше идеята - леко и за раздвижване.
Интересно тази седмица ще е бягането ми на 5kmrun Пловдив Гребна база и какво ще направя на ориентирането после, колко и как ще се губя, надявам се да не е нещо жестоко, но стажа ми подсказва, че не съм изобщо подготвен, но основното е да има забава.
Това е от мен, желая на всички повечко време навън, а по възможност и малко аеробности... :)

13.06.14
11:38

В коя част на деня тичаш, че така те морят жегите ? Защо не тичаш вечер между 20 и 21 часа или рано сутрин ?
Макар, че сутрин вече слънцето напича рано рано, но вечер мисля е добра алтернатива :) и ветрец лек може да има и така :)

13.06.14
13:17

Различно, сутрин не бягам, защото по принцип нямам времето, а и наистина за яка тренировка не става.
Подпуках няколко пъти от 11.00-12.00 и не беше зле, вчера бягах от 17 и слънцето се скри за мое щастие, днес пак някъде следобяд къде 17.00-18.00.
Но по принцип досега главно си бягах около 14.00-16.00, но просто си трябва време за свикване и да се следи влажността, че при висока влажност нещата трудно стават...
И най-хубаво е да има сенчица, обаче и това не е гаранция за нищо, обаче хубавото е, че сега и не тренирам здраво, което ще ми помогне да не се тормозя много-много... :)

17.06.14
20:26

Насъбра се пак материал за писание...
Този уикенд не бягах много, тъй като основно имаше бая ядене и пътуване, само не се наемам да кажа, кое е следствие и кое причина, но мисля, че я има тази връзка.
Събота сефтосах 5-те км в Пловдив, като ми беше тежичко на състезанието, а и не се подготвих много за самия старт с разгряване. Та там беше бавничко и скромно, с едно финално усилие, колкото за публиката :D
Отделно направих сефтето си в ориентирането, то беше далеч от блестящо, но като да видя какво е съм доволен от себе си и от състезанията разбира се.
Понеделник се подпуках добре с най-тежките обувки, които имам налични, тъй като валя и другите бяха мокри, но ми беше приятно и лекичко, колкото може да е с тези обувки и кал по трасето имаше и ускоряване на два пъти, чувствах се добре.
Днес също с тежките обувки и пак свежо бягане се получи, пак по същата кал...
Като цяло съм доста доволен, тази свежест ме навява на мисълта, че пак влизам във форма, че се бях отчаял малко от състоянието си в последно време.
Друго хубаво нещо е, че се захванах с дизайн за блог, в който ще се преместя умностите и безумията, когато успея да понаправя и малко кодиране, че да не е с най-дивашко управление и да си е с този дизайн, който се получава учудващо добре, на фона на липсата ми на занимания с дизайн от доста време насам, ама явно тези умения трудно се губят, така че ще дерзая и натам занапред, пак и ако описвам нещата си в блог, който сам поддържам и искам да е интересен, ще правя по-задълбочени анализи на състезанията, на които участвам и ще си давам по-голяма сметка за нещата, които мога да разбера от собствен опит и ще си подобря разбирането за спорта като цяло.

21.06.14
21:25

Дойде време пак да се разпиша...
Тая седмица я караме на увеличен обем в тренировките, което не ми се отразява зле, даже съм си доста добре, въпреки че в дъждовното време не съм в стихията си, та така, равносметката ще е къде 70км обем :D
Днес на 5-те км времето беше слабо по новото трасе, което се дължи на много фактори - късната тренировка в вчера, късното хапване, след това сутринта едни банички и спадналата ми спортна форма като цяло и дъждовното време. Хубаво е да знаеш защо се проваляш. :)
Отделно спортния ми календар се запълва много отрано за юли - излезе дата за Мальовица Скайрън, където ще ми е кеф да се пусна и да завърша на късата дистанция, преди това ТрейлСерии, а не знам дали ще се навия и за XL рън, ако не съвпада с едно от тия двете, че много ще ми дойде...
За другата седмица вероятно плановете ще са поддържане на същия този обем, и едно раздвижване през седмицата, нещо като интервална тренировка.
Тази седмица не ми се получи в този аспект, и смея да твърдя, че времето беше главния виновник, тъй като беше влажно, а стадиона беше подгизнал и не ставаше за скорост.
Мисля тази седмица да си разнообразя тренировъчните места, като отида до НСА, да видя и аз малко тартан, може и някой близък парк, защото имам нужда да позавъртя на някое ново място...
Стига драми засега :)

26.06.14
19:35

Айде още малко да се разпиша!
Карам си съвсем леко, сега се приучавам да си драскам по-адекватно бегаческия дневник и мисля, че му хванах цаката.
Експериментирах с едно дълго градско бягане и тъй като тръгнах доста бързо и имаше доста светофари и подлези да се минават сменявах няколко пъти на по-лека предавка, но не ми беше лошо да се разходя малко и по този начин, въпреки леко компроментираната тренировка.
Днес имах лек дискомфорт в кръста, та не се развъртях напълно както беше предвидено за спринтчетата, но и на тях започвам да им хващам цаката и да не ги бързам, явно вглеждането в детайлите, дължината на стъпката, каданса и чувството за умора и интензивност или тяхната липса са добри индикатори за правилни сметки.
Утре леко, после състезаване, в събота може да бягам по-леко и да задам на някой темпо, като не съм много за зорене, поне да съм полезен, но това е само мисъл, пък то не се знае.
В неделя ще е интересно на ново трасе и ще си направя една малка калпава контрола на 10км, което ще ми дойде добре, ей така информативно.
Напред само хубави неща, желая такива и на вас! :)

18.07.14
19:51

Я да си попиша малко!
Като цяло тренирах доста с цел някакво стягане на пояса, с пружинка и леки тежести, ефект има и съм доволен, така че подобни тренировки и в бъдеще ще има.
За бягането то си остава слабо интензивно, като тая седмица съм в малко почивен режим с един ден с нещо като преход, който просто се яви като продължение на липсата ми на енергия за бягане по баира, а днес въртях машинките за сметка на бягането, като цяло мисля, че ще ми се отрази що-годе добре да си правя малко разнообразие и не всичко да е бягане, не че ми е писнало от бягането, просто вида на натоварването се натрупва и двигателният апарат да смени малко, като идея имам да правя повечко обем уикенда, че малко да наваксам, но това е и въпрос на усещане.
В момента положението не е изморено, не е и свръх отпочинало, готов съм за интензивност, само след влизането в интензивните тренировки чуденка ми е дали трябва да редувам седмица с една интервална сесия със седмица с две интервални сесии или при натрупване да си давам така въздух, въпреки че вече имам някакъв опит и си знам кога се очаква при определено натоварване на започна да издишам.
Най-интересно ще ми е какво подобрение ще успея да постигна и организма ми е готов, тъй като съм доста доволен от първия си активен състезателен период и постоянството, което имах в резултатите и състезанията.
the End

26.08.14
09:34

Айде малко време за бърза рекламна дейност, а именно линк към блога ми, които ще поддържам вместо дневника тук:
http://www.ecreas.com/author/
:)

22.09.14
20:23

Малко интересно инфо...
В последно време имаше доста добри тренировки и имаше и резултат от тях, като времето ми на 5kmrun падна от 19.22 на 18.33, което лично за мен е радостна новина, най-малкото започвам да разбирам каква сила имам в краката и че има още доста да се изкара с трениране, а по принцип не съм променил хранителните си маниери - ям каквото искам и тренирам.
Структурата на тялото също си я пазя, демек не съм заслабнал, може малко мускули да съм поразвил, но като цяло положението е добре.
Маратона, който е главната ми цел идва съвсем скоро и за там още не бих се ангажирал да прогнозирам каквото и да било, единствено ще се старая тази седмица да мине добре и да мога максимално да си почина и да съм свеж за състезанието, другото е въпрос на условности, и ако имам капацитета да си направя маратона както искам то ще си покаже. :)
Лека!

29.09.14
21:01

http://ecreas.com/author/posts/5k-versus-marathon

Малко нови размисли и страсти... ;)

28.11.14
19:52

Здравейте!
Дойде време малко да разпиша и аз нещо, ей тъй за кеф... :D

За себе си избрах да се профилирам на 5км като първа дисциплина, после с времето на минавам на по-дълги пробези и писта. Да се прави като нормалните хора, а не всичко и на всяка цена, ще си участвам на всякакви състезания, които са ми на сърце, но къде за забавление, къде за лично удовлетворение и да си следя напредъка.
За момента съм доволен от себе си, което смятам, че е и важно, защото винаги можеш да търсиш по-добрата си страна и да си недоволен, тъй че да има и приятни моменти в цялото начинание, ясно е, че целите са високи, въпреки че за момента не могат да бъдат точно формулирани, тъй като старта беше даден тази година, а качества за една година не се развиват поне не и пълните такива.
Тук е момента да споделя и хубавата новина, че се картотекирах в един клуб и това ще ми даде възможност за момента да си чеша крастата на някое състезание от календара на БФЛА, а  по-нататък и да правя сериозни неща.
Това е едно стабилно начало на по-целенасочените ми усилия и подготовка.

За тренировките ще вметна, че вървят, мисля, че и треньор ще ми се намери, което за мен ще е доста конструктивно, тъй като сам няма да се докарам много далеч. Килограми не съм свалил, пак съм си дебел за бегач, правя някакви поддържащи неща и мисля, че имат своя ефект, само хубави работи.
Дано всички да са така!

Скоро ще си обновя и блога, с повече и по-конкретни красоти и ще го постна тук :)

24.01.15
20:46

http://ecreas.com/author/posts/2014-retrospection

Ето и моята кратка ретроспекция на годината, както и целите, разбира се.
Надявам се, че ще успея да си оптимизирам режима, тъй като в момента променям концепцията и ще ми е необходимо време за да се нагодя и по-точно към ранно трениране и оптимален режим на тренировки, работа и учене :)

14.02.15
19:39

Отбивам се за малко...
От началото на годината не ми върви с времето и естествено много-много с провеждането на тренировките.
Хората обеми уж препоръчват да се правят, ама нито за обеми става, нито за скорост, пък май няма да влизам в залата тая половина от годината да изтърквам пътеките.
Поддържам горе-долу 200 км месечно, но хубавото е, че усещам добре нещата, поддържам си и резултатите, което ме успокоява леко.
Карам я на темпо основно, когато има възможност, за щастие тая година изглежда ще успея да се оборудвам много стабилно откъм обувки adidas(и то много адекватно като цени) и поне това няма да мисля, ами само ще си перкам доволен.
Общо взето започнах да влизам леко в релси от тази седмица, тъй като пернах малко спринтове, та ще натоварвам лека-полека занапред, че март месец ми е първото участие на шосеен пробег и не трябва да се излагам много, пък май месец ще е купона на полумарона в Плевен, където искам да падна към 1.25, което ще са ми пет минутки от личното от 2014-та и няма да е равно, като на гребната база.
Пък вече другите цели са бързина на 3-5-10км, няма да бързам с маратони, като усетя, че има защо да бягам маратон ще го направя, засега може да се работи за скорост.
Чакам с нетърпение да се стопли за да мога да си тренирам по-яко, инак не ми пречи зимата.
Чао и до скив!

И до 5kmrun също :)

25.02.15
13:57

Започна се!
Вчера поднових отсечките и очаквам резултати май-юни месец, когато са ми най-важните състезания.
За съжаление тази зима ми се отрази доста зле, в лицето на постоянни заигравки с някакви болежки, идващи изцяло от сезона и условията, в които тренирах.
Което вече няма да допускам - видя ли хубава зима - ще ползвам фитнес, core training и основно шпайкове за тренировки в снега и леда.

По принцип освен заигравките съм доволен от себе си, от формата си - не съм загубил почти никакъв тренинг за около два месеца почивка и с настъпването на пролетта очаквам доста добре да ми вървят тренировките.
Обема също ще го оправя, оказва се, че за февруари ще мина смело границата с 200-та км.
Целта ми тази година ще е предимно за изследвам себе си и да се понауча от опита си как да тренирам качествено, тъй като целите, които съм си поставил на този етап, ако успея да ги реализирам, то това ще е предимно на основата на качествата ми, а не на прецизна методика.

Друг интересен момент е теглото, което поддържам...
Една цел за предстоящия сезон ще е редуцирането му, което ще бъде съпроводено с цялостна промяна на хранителния режим, тъй като в момента е под всякаква критика, а вероятно промяната ще ми помогне освен за сваляне на килограми, постигане на по-добри резултати и за по-добро съществуване.
По този въпрос обаче ще пиша когато има резултати, а тогава ще обобщя и какво е било началното положение, как-защо-какво.

Общо взето това е възможно най-кратката рецензия на изминалите 2-3 месеца, занапред очаквам предимно положителни събития и на това се надявам.
Тъй като не мога да си сменя аватара, че си постна и една нова снимка :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1