НЕ мога да помпя ДОЛНАТА ЧАСТ на гърдите!?!?!

03.01.06
02:41

Пичове , за мн години

Тренирам от година и половина , 17 години 180см. 77 кг. - период за маса съм -ръка 35 студена , гръдна 103 , бедро към 55 (ендо/мезоморф).Вземам си протеин основно, храня се стабилно.Та проблема ми е че горната ми част е развита , а долната ИЗОБЩО и каквото и да правя за долна (кофички,обратен лег, пек дек-за долна) не мога да я напомпя и стои мн грозно - горна горе долу добре , а доло нищо от там идва и не многото маса около канала в долната част :( правя ги през 3 пълни дни гърдите , защото се възтановяват бързо.Смятам да махна напълно горната лежанка и да правя само лег и обратен докато не ги дръпна . Прочетох доста теми с гърдите и съм се спрял на една програмка в единия от двата дни - лег 4 серии в супер серии с пуловър 4 серии - това ще е всяка втора трен. а за първата мисля - обратен лег щанга пирамида , пек-дек и кофички общо около 9-10 серии

Дайте предложения за упражнения и решение на проблема

03.01.06
10:18

Кофички. Много кофички. Обаче ги прави леко под наклон. Нали знаеш как да акцентираш върху гърдите? Ако можеш да правиш повече от 12 повторения сложи итежест. Ще ти пораснат гърдите не се притеснявай.

П.С. мисля че мн често ги тренираш. Пробвай да ги тренираш поне през 5 дни, но по-тежко.

JI

03.01.06
10:42

пич тренирам от година и 3 месеца , нищо ама нищо не мие влияе на гърдите така както кофичките , пробвал съм доста
1 път на седмица
2 пъти на седмица
3 леки тренировки само на успоредка през 2 дена ( най ефективни са оказаха , ама много се занемаряват другите групи особени трицепса )
при 3 гърдите за 1 месец коренно дръпнаха и се пормениха но спрях ... трицепса отиде на кино както и другите групи нямах време  и сили за тях.
сега тренирам гърди на 6 дена като  правя горни полулег горни дъмбел и кофи с дъмбел м/у краката ... действа ми идеално .
Но мойте горната част изостава при теб е долната , което е странно но освен кофи друго няма да ти помогне .
Преразгледай си хранитления режим както и тренировъчния защото за година и половина тази 35 ръка студена ми се вижда нещо фейк , май си бъркал здравата някъде .
оооооооооо сега прочетох това ” правя ги през 3 дни  ” претренираш . не се възстановяват бързо гърдитети просто така си мислиш , не ги натоварваш качествено и ги претренираш яко .....

03.01.06
10:49

аз също бих те посъветвал да наблегнеш на кофите,аз моите гърди освен с кофи и лицеви не съм ги тренирал с друго,но кофите го правех по 60-70,а лицевите с 20-30 кг на врата под наклон

03.01.06
10:51

[quote author=“JiVk0”]пич тренирам от година и 3 месеца , нищо ама нищо не мие влияе на гърдите така както кофичките , пробвал съм доста
1 път на седмица
2 пъти на седмица
3 леки тренировки само на успоредка през 2 дена ( най ефективни са оказаха , ама много се занемаряват другите групи особени трицепса )
при 3 гърдите за 1 месец коренно дръпнаха и се пормениха но спрях ... трицепса отиде на кино както и другите групи нямах време  и сили за тях.
сега тренирам гърди на 6 дена като  правя горни полулег горни дъмбел и кофи с дъмбел м/у краката ... действа ми идеално .
Но мойте горната част изостава при теб е долната , което е странно но освен кофи друго няма да ти помогне .
Преразгледай си хранитления режим както и тренировъчния защото за година и половина тази 35 ръка студена ми се вижда нещо фейк , май си бъркал здравата някъде .
оооооооооо сега прочетох това ” правя ги през 3 дни  ” претренираш . не се възстановяват бързо гърдитети просто така си мислиш , не ги натоварваш качествено и ги претренираш яко .....

Абе Живко, ти не правиш ли хоризонтална лежанка?? Ясно че искаш да акцентираш на горната част, но хоризонталния лег все пак си е базово упражнение, което товари целия гръден мускул.

03.01.06
11:31

Здравейте, искам ако може да попитам нещо, на мен дясната ми изостава в долната част, да знаете някакво упр. с което да я тренирам само нея  :roll:

03.01.06
11:55

[quote author=“DjoNi”]Пичове , за мн години

Тренирам от година и половина , 17 години 180см. 77 кг. - период за маса съм -ръка 35 студена , гръдна 103 , бедро към 55 (ендо/мезоморф).Вземам си протеин основно, храня се стабилно.Та проблема ми е че горната ми част е развита , а долната ИЗОБЩО и каквото и да правя за долна (кофички,обратен лег, пек дек-за долна) не мога да я напомпя и стои мн грозно - горна горе долу добре , а доло нищо от там идва и не многото маса около канала в долната част :( правя ги през 3 пълни дни гърдите , защото се възтановяват бързо.Смятам да махна напълно горната лежанка и да правя само лег и обратен докато не ги дръпна . Прочетох доста теми с гърдите и съм се спрял на една програмка в единия от двата дни - лег 4 серии в супер серии с пуловър 4 серии - това ще е всяка втора трен. а за първата мисля - обратен лег щанга пирамида , пек-дек и кофички общо около 9-10 серии

Дайте предложения за упражнения и решение на проблема

Кофички, ако можеш слагай тежест. гърдите ги тренирай веднъж седмично че май претренираш и то здравата.

03.01.06
13:00

мда значи кофичките са решението и аз за това си мислех , но проблема е че нещо не ги усешам както трябва - мн ми се натоварва рамото - но ще правя с времето идва и опита. Правя някъде по 6-8 в серия , но малко мъчно (като се замисля в началото не можех да правя 2-3 :roll: )по 3 серии без тежест. Смятам да пробвам това на Живко - през 2 дена кофички с риска да занемаря дръугите групи ,но просто гърдите са ми много важни,ще се опитам да се храня повече и да се възтановявам по-добре, ще намаля упражненията и за трицепс  :roll: Ако някои има опит с такъв тип методика и има коментар моля :)

03.01.06
13:04

братле пробвай, веднъж седмично гърдите рискуваш да претринираш с 2 пъти седмично, но ти си преценяваш, наистина гърдите са основна група, но така също и гърба, краката, и тн.

03.01.06
13:08

аз ти предлагам да  пробваш кофички в комбинации със кросоувър! а обратния лег като първо упражнение ли си го правил ?!?

03.01.06
13:22

[quote author=“x_3_mar”]аз ти предлагам да  пробваш кофички в комбинации със кросоувър! а обратния лег като първо упражнение ли си го правил ?!?

ами  няколко пъти съм правил обратен лег като първо но пак много чудно защо влиза в горната част :shock: и се помпа там ,а не долната ?!та за гърдите смятам през 2 дни да ги правя с кофички само - не знам какъв ще е ефекта, JiVk0 какво точно правеше тогава ?а наистина може и кофи в комбинация с крос - единия път , после кофи в комбинация с пулоувър :roll:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1