20.02.2015г.
Храна:
10:00 - овесени ядки и трици с кисело мляко и стафиди;
13:00 - овесени курабийки;
16:00 - свинско, кашкавал, орехи;
20:00 - фурми;
21:30 - пъстърва на фурна;
Течности:
Вода + чай - 3,5л;
Добвакви:
Сминдух, трън, витамин Д;
Раздвижване:
160 х клек със собствено тегло.
21.02.2015г.
Храна:
12:00 - домашна юфка;
13:00 - био овесени курабийки;
Течности:
Вода + чай - 2л (до момента);
Добавки:
Сминдух, трън;
Раздвижване:
150 х клек със собствено тегло;
300 сек х планк;
90 х крънчове;
57 х лицеви опори;
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.02.15 13:20.
22.02.2015г.
Храна:
12:00 - салата от яйца, кисело мляко, орехи, лук и чия;
16:00 - домашна баница, парче торта;
20:00 - пица със сирене;
Течности:
Вода + чай - 3л;
Добавки:
Сминдух, трън, витамин Д;
Раздвижване:
130 х клек със собствено тегло;
2х10@20кг х заден клек;
2х10@20кг х преден клек;
30 х лицеви опори (1х10, 4х5);
180сек х планк;
75 х крънчове;
5х10@15кг на ръка х гребане с дъмбел;
5х8@30кг х вертикален скрипец с успореден хват;
22.02.15
19:05
16 ч не е хубав час.
:)
Много голям прогрес в тренировките - бързо връщаш сила и издръжливост. :)
Ти да знаеш каква еретична снимка имаме :D Десо с Дамян в кенгуруто на масата, пред пицата и Дамян вперен в пицата :D
Да, добре се движат нещата, но не мога да свалям мазнини рязко и съответно всички движения са в рамките на 45 минути, с почивки, доста стегнато, но все пак с почивки и хаотично, без последователност, поне не стриктна. Днес реших да пробвам до колко в серия съм докарала лицевите - 10 с аванс за още една, дори две. После си ги правих по 5 в серия, за да могат да са мнооооого бавни, контролирани и съвсем стриктни, така, че да усещам движението на всеки мускул. Днес реших да вкарам малко клекче с тежест. Добре се получи, Десо каза, че е много добре. Бе ще се оправят нещата. Увеличил ми се е апетитът, предполагам се дължи на енергоразхода.
Днес с Дамянеца се отчетохме на мол-културата, облъчихме се хубавко в Перъдайз мола... Баба ми и дядо ми цял живот живеят в кв. Хладилника. Преди години им бутнаха къщата и на нейно място построиха блок. Спомените за игрите по черешите из дворовете ме карат да ми става тъжно, че един от най-хубавите квартали на София се е превърнал в истинска гняс. Направо не знам как може да се случва това....има блокове като Китайската стена! Уродлива работа! После се разходихме из южния парк. Абе май вече искам да сис е връщаме в северния квартал :D
Няколко много чудесни дни. Тази седмица не тренирах, обаче се скъсах да ходя, къде с количка, къде с кенгуру. Дамянче много се вълнува последните два дни, защото е за първи път на кенгуру навън и му се събраха ужасно много нови емоции. Започна да пее и да повтаря след баба си. Вторник се преместваме обратно на север, а в сряда започва нов период в нашия живот - дано ни донесе много късмет. Най-вече на Деско, настъпва нов период в суплементарната консултация, детс ма мен :* Добре дошли при най-добрия сред най-добрите!!!
28.02.2015г.
Раздвижване:
70 х лицеви опори (3х10, 8х5);
5х10@15кг на ръка х гребане с дъмбел;
100 х клек със собствено тегло;
2х10@20кг заден клек;
2х10@20кг преден клек;
150 х крънчове;
1,5 х набиране с подхват;
01.03.2015г.
Раздвижване:
5х5 х планк длани->планк лакти->лицева опора;
150 х крънчове;
5х8@25кг х хоризонтален скрипец;
Добавки не съм пила. Храната ми е добре, само днес джънках малко, но нищо сериозно.
01.03.15
19:15
казано от karfi4ka на 01.03.15, 18:57:
Вторник се преместваме обратно на север, а в сряда започва нов период в нашия живот - дано ни донесе много късмет. Най-вече на Деско, настъпва нов период в суплементарната консултация, детс ма мен :* Добре дошли при най-добрия сред най-добрите!!!
Деско наистина е страшен капацитет и освен, че е много сериозен човек и има желание да се надгражда, има онзи усет за креативни идеи, който няма как да научиш. Вродено е! :)
Тъй де - светло бъдеще и само напред!
А твоите тренировки стават все по-добри! Накрая наистина ще се окаже, че ще възвърнеш и надминеш силата си, и отново ще биеш Десо на набирания...:)
казано от Вероника Налбатска на 01.03.15, 19:15:
Деско наистина е страшен капацитет и освен, че е много сериозен човек и има желание да се надгражда, има онзи усет за креативни идеи, който няма как да научиш. Вродено е! :)
Тъй де - светло бъдеще и само напред!
Бе не го хвали, че ще се възгордее..
Шегата настрана...надявам се да СМЕ взели правилното решение, ама много се надявам :* Но да знаеш, че понякога много ме ядосва и искам да се разведа с него :D :D :D
Един малък супермен, който днес става на четири месеца. Жив и здрав да ми е.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.03.15 18:19.
казано от karfi4ka на 02.03.15, 18:18:
Един малък супермен, който днес става на четири месеца. Жив и здрав да ми е.
Супермен-сладуран! Жив и здрав да ви е ! Прекрасен малък юнак! :))))
05.03.2015г.
Храна:
11:00 - био пшеничени курабии с кайсии и стафиди;
12:00 - овесени ядки с кисело мляко, какао и стафиди;
14:30 - свински котлет, телешка наденичка, салата от бяла, черна и червена ряпа, морков, магданоз, орехи, бадеми и зехтин;
16:30 - био пшеничени курабии с кокос и синя слива;
Течности:
Чай + вода - 1л до момента;
Добавки:
Витамин Ц;
Раздвижване:
1х3, 4х1 х набиране с подхват;
235 х клек със собствено тегло;
100 х руски суинг@12кг пудовка;
140сек х планк;
150 х крънчове;
Отново сме на Свере, Северът е супер! Дамянецът вчера беше такъв киселяк, че ми идеше да го плесна! Малкият гадюха ни изнудва! И Десо падна в капана му! Десо беше победен от един четиримесечен изнудвач! Това, което е прави е потенциалното тръшкане “Купи ми го!”. Но трябва да го пресечем, а Десо се поддаде! :D Както каза Вероника, Десо ще ходи до магазина с него!
Вчера направих тройка набиране с подхват, днес - отново тройка. Заснех я и видях, че техниката ми е малко куца - отново бягам от лоста и вкарвам рамото твърде много. Затова не си позволявам да натискам повече, единици с чиста техника за момента са добре. Е, тройката също беше стриктна и чиста, но не вкарвам хубаво плешките, а с моите стари раменни болежки, това не може да ми бъде позволено. Иначе всяка единица я усещам много добре.
И за всички форумни мами, бъдещи и скорошни, искам да кажа, че ВСИЧКО е мускулна памет! Нито съм натискала кой знае колко тренирането, вижда се по отчетите, бях толкова слаба след като родих, но силата се връща с наистина неочаквана за мен скорост. Представям си, ако не бях спряла да тренирам и бях забременяла в най-добрата си форма, Десо вече щеше да лази в краката ми, молейки за пощада, по въпроса със старата ни борба под надслов “Повече набирания пропорционално на теглото”. :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.03.15 16:25.
06.03.2015г.
Храна:
10:30 - овесени ядки с кисело мляко, стафиди и какао, една спелтова палачинка (останала от вчера), 5 фурми;
13:30 - пъстърва на фурна с морска сол, крем супа от броколи;
17:00 - шепа бадеми;
20:00 - шепа орехи;
21:00 - домашен бананов сладолед с какао и маково семе;
22:00 - пъстърва, крем супа от броколи, салата от ряпа, копър, орехи, зехтин и морска сол;
Течности:
Вода + чай - 2,5л;
Добавки:
Витамин Ц, шипка;
Раздвижване:
1х2,5, 4х1 х набиране с подхват;
55 х клек със собствено тегло;
20 х заден клек@10кг;
150 х крънчове;
45сек х планк;
+
5 х лицеви опори -> 20 х клек със собствено тегло -> 5 х лицеви опори -> 20 (на крак) х ходещи напади -> 5 х лицеви опори -> 20 х клек със собствено тегло -> 5 х лицеви опори -> 20 (на крак) х ходещи напади -> 5 х лицеви опори - без почивка;
Докато при вчерашната тройка набирания имах помощ от крката, макар и лека, то днес краката си стоха свити назад, много добре, ако утре имам прилив на мощ, ще заснема.
Нощеска се събудих от ужасен кошмар и не можах да се отърся сумати време, мисля, че ще изживея живота си в страх да не ми направи някой нещо на детето. Точно това беше кошмарът! Някой, ако ми каже как прекарва деня спокойно, докато детето му е на градин/училище/Бог знае какво...
“Новият живот” върви чудесно (май съм пропуснала да кажа, че е “нов”, защото Десо вече работи от вкъщи). Днес дори се попросълзих малко от кеф, да не казвам голяма дума, дет се вика “да чукна на дърво”, ама ми е готино, няк’во пълноценно, изпълнено. Изпитите са сложени на режим “каквото стане”, на есен - отново. В смисъл...не, че искам да се оправдавам за неученето си, но....вниманието ми е концентрирано в друго и в момента то ме прави толкова ужасно щастлива. Пу-пу, да не се самоурочасам! Дано всичко върви все така, че съм си малко черногледа принципно, все чакам нещо да се прецака!
Записвам си, макар, че трябваше да го запиша още във вторник, и че някои важни елементи от живота ми, липсвали по време на бременността, и затруднени по време на възстановяването ми (мислех си, че никога вече няма да е същото) до момента, са си отново налице и са много, ама мнооого повече от чудесни (явно не е мит), и аз съм си чудесна и чудесно!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.03.15 23:03.
Толкова си позитивна ,че чак нямам търпение да раждам вече. Прекрасни заключения си си направила :)
Благодаря, Дивичке :* Старая се да съм позитивна, но определено ми е трудно, живея в страх, както написах по-горе!
07.03.2015г.
Храна:
10:00 - овесено-лимецово-спелтени палачинки с кашкавал;
14:30 - 5-6 фурми;
18:00 - кюфтета от мляна свинска плешка с босилек, салата от ряпа, копър, магданоз, зехтин и морска сол;
22:00 -
Течности:
Вода + чай - 2л;
Добавки:
Витамин Ц;
Раздвижване:
80 х клек със собствено тегло;
Юхууууу, купих си нови ски обувки! Следващия сезон се завръщам на пистата! Не съм карала от n на брой години, сестра ми тази година се качи за първи път от тогава (преди n на брой години) и каза, че изобщо не се забравяло, та се надявааам да е така и да полетя!
08.03.2015г.
Храна:
12:30 - овесени ядки с кисело мляко, чия, стафиди, какао, канела;
14:00 - две кюфтета от мляна свинска плешка с босилек, няколко бадема;
18:00 - салата от бяло и червено зеле, бяла ряпа. морков, копър, магданоз, зехтин и моркса сол, каша от червена леща с кимион, чубрица и магданоз, бъркани яйца в краве масло с праз и магданоз, няколко глътки бира;
20:00 - ред бял шоколад;
22:30 - суджук, синьо сирене, бейби бел, горната салата, “Шуменско” тъмно, блокче бял шоколад;
Течности:
Вода + чай + бира - 2л;
Добавки:
Витамин Ц;
Раздвижване:
—————————
“Осми март е ден на мама..” Абе, не е бе, ден на работещата жена е, а ако мама е безделница!? :D :D :D
09.03.2015г.
Храна:
10:30 - овесено-лимецово-спелтени палачинки с кашкавал;
13:00 - домашен бананов сладолед с маково семе;
15:30 - бъркани яйца с праз и магданоз, салата от червено и бяло зеле, морков, ряпа, копър и магданоз;
22:00- каша от червена леща, пак от салатата;
Добавки:
Витамин Ц;
Течности:
Вода + чай - около 3л;
Раздвижване:
100 х руски суинг@8кг пудовка (без почивка);
5х1 х набиране с подхват;
5х8 на ръка х раменна преса @8кг пудовка;
5х10 х руски суинг@16кг пудовка;
5х10 х сумо тяга@24кг пудовка;
Задържала съм вода, защото предните дни пих много малко течности, а същевременно попрекалих (нетипично за мен) с морската сол :D От няколко седмици, откакто пих един кърмачка чай, насипен, имам някакъв проблем с храносмилането - минават часове, а още усещам храна в стомаха си. Например вечеряла съм в 22:00 и като стана в 03:00 да се цедя, още се оригвам, супер неприятно е. Търся причината, но не знам какво може да е! Дали е чая...дали е една супя от червена леща...не знам...
Много съм доволна от стоте суинга - бях тръгнала за 50, ама пудовката изобщо не тежеше, ако изначално бях взела 12ката, пак щях да ги докарам. Освен това през цялото време говорех на Дамянеца, който се сърдеше, защото го бях оставила сам :D После мислех да направя 50 с 12ката, но се полакомих да пипна 16ката, затова направих тежички десетки в суперсерия с тягата. 16ката не тежи за суинг, мисля, че имам поне 20 без почивка с нея, ще проверим тая работа!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.03.15 20:22.
10.03.2015г.
Храна:
10:00 - овесено-лимецово-спелтени палачинки с кашкавал;
13:30 - 5 фурми;
14:00 - телешки наденички, каша от леща, зелева салата;
17:30 - айрян със сироп от арония със стевия;
20:00 - 3-4 фурми;
22:00 - пилешка пържола от бут, няколко резенчета суджук, зеле на пара с магданоз, копър, черен сусам, зехтин и морска сол;
22:30 - айрян;
Течности:
Чай - 4л;
ДОбавки:
Витамин Ц;
Раздвижване:
2х2, 4х1 х набиране с подхват;
5 х лицеви опори -> 20 х клек със собствено тегло -> 5 х лицеви опори -> 20 (на крак) х ходещи напади -> 5 х лицеви опори -> 20 х клек със собствено тегло -> 5 х лицеви опори -> 20 (на крак) х ходещи напади -> 5 х лицеви опори - без почивка;
50 х руски суинг@12кг пудовка (без почивка);
105 х клек със собствено тегло;
120 х крънчове;
120 х глутеус мост;
Между клековете, крънчовете и глутеус моста правех палачинки :D
Днес се събудихме от най-сладкия звук на света :D Гукане-песен тип молене “Елате ме вземете и ми дайте да ям :D Толкова много е започнал да говори и пее, и дори не само си говори сам, а говори с нас, защото очевидно говори на нас и отговаря като му говорим ние, нечленоразделно, но говори. Започнал е и активно да се бори да се обръща! И успява, жилка малка. Особен интерес има към краката си - постоянно ги вдига и ги дърпа, и много се забавлява като му ги хванеш и започнеш да ги допираш един до друг ид а ги разделяш. Вчера беше хванал едни играчки и така яростно махаше с ръцете нагоре надолу, че изпитвах ужас, ч еще се фрасне по главата...и той се фрасна, но не се разплака :D Снощи го сложихме да спи в 09:00, след като се нагруха порядъчно и днес се събуди в 07:30, доста по-рано от обикновено - 08:30. Доста добре се получи, защото успях д аго нахраня преди Десо да се е надигнал и му го стоварих да се погушкат тримата, докато аз свърша това онова, а иначе като стане в 08:30, докато се наяде, Десо вече работи иии ... дам. Нещо малко ми покашлюва, не мога да разбера дали е от въздуха в стаята - влажността удря 70%!!! Щото засега, дано си остане така, няма данни да е настинал нещо. Ама ще го следя, не го проявява докато спи.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.03.15 22:18.
11.03.2015г.
Храна:
10:30 - овесено-лимецово-спелтени палачинки с кашкавал;
11:00 - пет фурми;
14:00 - пъстърва, зеле на пара с магданоз, кпър, черен сусам, зехтин и морска сол;
15:00 - пет фурми, няколко курабийки с кокос и сини сливи;
19:00 - орехи, сурово кашу;
21:30 - крем супа от тиква с джинджифил, кимион и черен пипер,
пъстърва, червено/а киноа с магданоз;
Течности:
Чай - 3,5л до момента;
Добавки:
Витамин Ц;
Раздвижване:
—————————- ;
Макар, че може би е редно да се отбележи, че ходих близо 4-5км със 7кг окачени на врата. Разказа ми се играта на кръста, едвам се дотътрих до поликлиниката, на връщане спирах да почивам 50 пъти, щото имах чувството, че кръстът ми ще се счупи. Сега ме болят кръст, крак, врат.... Ноооо поне стабилно попяхме за “Ние сме войници, ще вървим напред...” :Д
На Дамян му е запушен носът, но няма възпаление. Докторът каза, че е явно от високата влажност в спалнята! Проветрявам по един час преди да го сложа да спи!!! Влажността пада и като затворя пак се вдига. Като включа радиатора пък се вдига твърде много температурата! Изобщо нЕма угодия! Сега слагаме паста с моркса сол, нощеска спа адски неспокойно, то беше едно въртене, едно ръмжене, едно ритане и като се ококори нашият в 4:30, и си се хильосва, и не му дреме..ама заспа пак де, но се надигна в 7:30..и отидохме до Поликлиниката. Сами. ‘Щото баща му го беше срам да пита шефа си дали може да “закъснее” с 15 минути за работа...или просто го мързеше и това беше извинението :D
Наваксах с течностите и водната задръжка понамаля! Сега съм си ок.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.03.15 21:51.
Карфи, ние от както си взехме влагоуловител и си решихме проблема с влагата в спалнята. Обира всичко.....малко е шумен, но ако го пускате денем когато няма никой в стаята си е ОК. Първите няколко дена работеше нон-стоп и що вода изхвърлихме..... (tmi) не съм вярвала, че толкова вода има в една стая, но като сме трима в една стая за поне 8 часа и си е ....бая вода...
Много е зле, човече! Ние, идиотите, понеже заместващият педиатър предния път ми каза, че дори стената да е влажна, ако радиаторът е под прозореца, закрепен на нея, то той изсушава въздуха навътре, тогава нямахме влагометър, та поръчахме овлажнител, а с него и тремо, и влагометър. И установихме, че не е сухо, а е влажно. И сега не знам какво да правим. Имаме такъв малък на Церезит, дето е с хапчета. Ама амй ще трябва голям да купуваме. Чудя се..
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.03.15 18:50.
Парното не изсушава въздуха - това са митове толкова далеч от физиката и реалността, че чак са смешни.
От друга страна обаче разликата във влажността на въздуха в София и във Варна е огромна. Електрически влагоуловител край морето е нещо като необходимост, докато тук не чак толкова. С кондензираната влага от дишане и други източници може да се справи и такъв с таблетки, стига да има кой да му излива събраната вода и да му сменя таблетките. :)
казано от Boby_ на 12.03.15, 11:42:
Парното не изсушава въздуха - това са митове толкова далеч от физиката и реалността, че чак са смешни.
От друга страна обаче разликата във влажността на въздуха в София и във Варна е огромна. Електрически влагоуловител край морето е нещо като необходимост, докато тук не чак толкова. С кондензираната влага от дишане и други източници може да се справи и такъв с таблетки, стига да има кой да му излива събраната вода и да му сменя таблетките. :)
Първото е изключително вярно, колкото до влагоуловитиелите с таблетки, не вършат никаква работа. Последните използват основно калциев хлорид или друго подобно вещество с голяма хигроскопичност, проблемът им е липсата на принудителна циркулация, да събират вода, но колкото да замажат очите. Истината е в кондензаторните влагоуловители, и по-точно от тези с компресор, тези които работят с пластина на Пелтие са енергийно неефективни.
Както писах на Боби, влажността, след затваряне на прозореца, удря 70% и отгоре. Такъв с таблетка имаме, събира няк’ва вода, но според мен е не достатъчно, за да оправи положението, а от друга страна е твърде нерентабилно - хапчето се стопява за няколко дни.... Май, май ще трябва да е електрически, ще проучим въпрос и ще инвестираме, просто положението е доста гадно.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.03.15 12:57.
12.03.2015г.
Храна:
09:30 - овесени ядки с кисело мляко и стафиди;
13:00 - червено/а киноа с магданоз, зеле на пара с магданоз, копър и черен сусам;
15:30 - зеле на пара, пилешка пържола от бут;
16:30 - айрян със сироп от арония;
19:00 - четири фурми;
21:30 - руло “Стефани”, крем супа от тиква с джинджифил, кимион и черен пипер, червено/а киноа с магданоз;
Течности:
Чай + вода - 3,5л;
Добавки:
Алфа ГФХ, витамин Ц;
Раздвижване:
НИЕНТЕ;
Оказа се, че нямам голяма форма, за да си изпека рулото “Стефани”, но за сметка на това разполагам с мини форми за мини кексчета и ето какви бебета рула “Стефани” спретнах. А Десо май ще си дели заплатата :D
Ще изпея една много хубава песен, днес я пях на Дамянеца, много я кареса, почти я изпълни:
Дали самата земя в своя бяг вечно в кръг движи човека,
дали за зло или за добро, вие своето хоро!
Тече живота, върти своя танц,
сватба безкрай някога е вдигнал.
Сватба става дори без вино,но никога без хоро!
Върти се тежко, човешко хоро и вплели ръце хората танцуват,
две три стъпки, пристъпват напред, а после една назад.
Рамо до рамо, сърце до сърце, пада човек, някои го изправя.
Тук от радост, а там от тегло играем пустото хоро!
Отмерва тъпана ритъм горещ, гайда ручи луда, полудяла!
Един си отива, но хваща се друг, не спира пустото хоро!
Откакто свят светува до днес, тъй е било нека тъй да бъде,
туй хоро, таз човешка река вечно да тече така!
Върти се тежко, човешко хоро и вплели ръце хората танцуват,
две три стъпки, пристъпват напред, а после една назад.
Рамо до рамо, сърце до сърце, пада човек някои го изправя.
За тоз е празник, за онзи тегло, хоро е пустият живот!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.03.15 10:11.
13.03.2015г.
Храна:
10:00 - овесено-лимецови-спелтени палачинки с кашкавал, фурми;
13:30 - зеле на пара, киноа с магданоз, руло стефани;
16:00 - айрян;
18:00 - айрян;
21:30 - зеле на пара с киноа, пилешка пържола от бут;
Течности:
Вода + чай - 3л;
Добавки:
Витамин Д, витамин Ц, сминдух, алфа ГФХ;
Раздвижване:
—-.
14.03.2015г.
Храна:
10:00 -овесено-лимецово-спелтени палачинки с кашкавал;
15:00 - айрян с банан, чия, сироп от арония;
17:00 - айрян с банан, чия, сироп от арония;
19:00 - айрян с банан, чия, сироп от арония;
22:00 - пилешка пържола от бут;
Течности:
Вода + чай - 2л;
Добавки:
Витамин Ц;
Раздвижване:
Разходка - 3-4км;
15.03.2015г.
Храна:
15:00 - био бисквита с портокал и шоколад;
16:00 - 20:00 - 6 топки сладолед (6 си поръчах, ама първия път, докато нахраня Дамянеца, половината се разтопи и Кольо го предал на сервитьора, а вторите три не успях да изям (headbang) ), няколко парчета синьо сирене, моцарела, гауда и нормален си български пресен кашкавал;
22:00 - пица;
Течности:
Вода + чай - 2л;
Добавки:
Витамин Ц;
Рздвижване:
Разходка - 5км;
‘начиии това меню е за здравето на Дари! Освен това трябваше да покрия Вероника и Росен - все пак и двамата са в сладоледоядяща възраст, но и двамата не ядат, а нищо не бива да се губи, трябва баланс!!!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.03.15 10:45.
16.03.2015г.
Храна:
11:30 - овесени ядки с кисело мляко, рошков и стафиди;
13:30 - кълцана наденица, карфиол;
18:00 - био пълнозърнести курабии със стафиди и сушени кайсии;
19:30 - овесено-лимецово-спелтена палачинка (палачинките на Десо (доста нисък клас, но “БРАВО” за старанието :D :D :D );
22:00 - кълцана анденица, карфиол’
Течности:
Вода + чай + фреш от ябълка и нар - 3л;
Добавки:
Витамин Ц;
Раздвижване:
Разходка - 3-4км;
Искам да кажа, че изглежда Дамян ще стане някакъв певец или музикант. Адски се заслушва в музика и освен това се опитва да пее :D :D :D Освен това е станал и голям дрънкалник, доста боботи (inlove) Днес го водих на работа! Социално дете, първоначално беше малко стъписан, после извади усмивките :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.03.15 18:20.
16.03.15
18:25
Дамян е едно изключително бебе, наистина.
И е тооолкова красив. Като баща си!
А майка му да е благодарна, че някой я отменя в кухнята, а не да определя какъв клас са чуждите палачинки!!!
:)
Коет’ си е, си е! Друг клас са, но са много вкусни!!! Просто моите са тънки, а неговите дебели :D
Добре, че не е ръб...като баща си :D
17.03.15
03:55
Здравей!
Много хубаво ми става, като ти чета постовете. Така бебешко-позитивни са, че да ти сгреят сърцето.
А с тези големи бройки клекове направо ме разбиваш. Наведнъж ли ги правиш по толкова, не на серии? (засрамих се)
Здравей, Илиана :) Благодаря за милите думи :) Дамянец е слънчице, как да не е озарен човек...
Това не са големи бройки клекове :D Това е слаба работа...като за раздвижване. Правя ги в серии по 20, като редувам видовете клек...едно време ги правех в серия, сега все още не мога :D
17.03.2015г.
Храна:
12:00 - ябълка, пълнозърнести курабийки;
18:00 - тортелини с рикота и спанак, курабийки;
22:00 - един малък “Гинес” (ньом, ньом (beer))
01:00 - протеин с кисело мляко;
Течности:
Вода + чай - 2л;
Добавки:
Витамин Ц;
Раздвижване:
Разходка - 10+км;
Проведе се стабилно проучване. Резултатите са, че нищо няма да ми поречи на кърмата, ако тренирам по-интензивно. Май, май се оказва, че “Не бива да тренираиш/отслабваш/връщаш форма, докато кърмиш” е също толкова митична максима, колкото любимите ми “Яж каквото ти се яде и колкото ти се яде/Трябва да се храниш за двама..” и “Не се движи, бременна си” :D Ще обмисля да вкарам малко кардио тренировки. Не съм фен на монотонното кардио и ще обмисля някакви спринтчета или нещо от сорта, разбира се отново - внимателно. Не съм се раздвижвала супражнения тия дни поради няколко причини - основно за един месец ми омръзнаха клековете, лицевите, крънчовете и планка, доскуча ми; респективно тази причина води до другата - малко ме помръзва като, че ли...; на трето място в неделя, в “Конфети” се бях анстанила на едно място на дупката между диваните, защото детето спеше на диванчето и аз да спирам вятъра, който идва от дупката, та да не му духа...и сега цялата ми дясна половина от рамото до средата на глутеуса еееее схваната и доста ме боли. За сметка на това днес с Лили и Нико направихме уникално яка, дълга разходка из Южния парк. Беше тоооооооолкова прекрасно, припичахме се (накърмихме бебетата на слънце (inlove) ), Дамянеца се радваше на Нико и Лили, така им се хилеше, а малкият прекрасен Нико надничаше от своята количка в количката на Дамянец и също му се хилеше. Много зареждаща разходка. Сумарно съм навъртляа със сигурност повече от 10км вървене, понеже Южния парк беше малка част от разходката ни.
Бяхме на консултация днес. Дамянец тежи 7100гр, (предполагам, че, жив и здрав, до втори април ще стане 7300, с което на 5 месеца ще е удвоил теглото си от раждането). Не го ваксинираха, защото не му е минало нослето. На ръст е пораснал с 3см, но педиатъра каза да имаме предвид, ч епри меренето на ръста не са го опънали хубаво, за да не се дразни, ние с Десо си го премерихме вкъщи хубаво, според нас е пораснал с 4см. Жив и здрав да е!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.03.15 15:39.
21.03.2015г.
Храна:
10:00 - овесено-лимецово-спелтена палачинка;
12:00 - айрян с домашен компот откайсии;
16:00 - бира;
21:30 - кюфтета от свинска плешка, хумус, киноа с магданоз;
Течности:
Вода + чай + бира - 2л;
Добавки:
Витамин Ц;
Раздвижване:
3 х 3 х набиране с подхват (женската, дет се вика :D :D :D); (party)
Уууууууууууу, каааква хууууубава разходка направихме днес с Атомчетооооо (nlove4)
Сега като се запролети - повече разходки ще си правим :) Но мисля да избягваме агитката на ЦСКА, че Дамянеца нещо не им хареса “песните” :D
Ахахха, да, занапред доста предстоят!!! :*
Относно агитката на ЦСКА - Дамянеца постоянно бива облъчван с песни за ЦСКА :D
22.03.2015г.
Храна:
10:00 - овесено-миецово-спелтени палачинки;
14:00 - шейк от покълнал лимец, ябълка, какао, банан, мед;
19:00 - пилешка пътжола от бут, хумус;
Течности:
Чай - 3л;
Добавки:
Витамин Ц + нурофен + парацетамол;
Раздвижване:
1х3 х набиране с подхват;
Кратка разходка в парка с бебе, куче и съпруг;
Ах как ме тръшна за секунди някакъв гнусарски вирус. Господ ме наказа! Защото се присмях на един колега, че постоянно е болен, а аз, дето бременях и родих, и ми падна яко имунната система, не съм се разболявала още (без да броим надухването от климатика, де). Тръшна ме гуквално за секунди, както ми нямаше нищо цял ден, така около 13:00, като отивахме на разходка, започна да ме боли главата. ДО вечерта ме боляха ужасно ставите, а главата ми се искаше да я махна. Напуснах семейното ложе и се преносх в хола, за да не заразя останалите. Вечерта не можех да се изпотя, само ме тресеше, ама темпретурата падаше и се качваше. Наложи се да изпия първо един парацетамол, а след това и един нурофен, защото иначе не можех и да заспя. Вратът и раменет ужасно ме боляха. Много гнусно!!! И очите ми тежаха, а не можех да заспя. Може да звучи абсурдно, но усетих слабост след като по обяд се опитах да повторя вчерашното си постижение от три тройки стриктни набирания. Като се пуснах от лоста,, започнах да чувствам ужасна слабост.
Десо покълна лимец. Най-накрая предприехме действия по този въпрос, заканили сме се от 100 години. Стана страшно вкусно, можех да си го ям от буркана с пръсти.
23.03.15
15:20
казано от karfi4ka на 23.03.15, 15:16:
[Кратка разходка в парка с бебе, куче и съпруг;
Трудно е да мъкнеш със себе си всичките аксесоари :D
казано от Десимир Петров на 23.03.15, 15:20:
казано от karfi4ka на 23.03.15, 15:16:
[Кратка разходка в парка с бебе, куче и съпруг;
Трудно е да мъкнеш със себе си всичките аксесоари :D
Мен обаче ми прави впечатление подредбата на аксесоарите :D. Подсъзнание...:D
23.03.15
15:28