CrossFit Games - Open 15.1

Прескочи до:

27.02.15
09:08

CrossFit Games - Open 15.1

Workout 15.1
9-minute AMRAP (максимален брой повторения за 9 мин):
15 toes-to-bars (15 повт пръсти-до-лоста)
10 deadlifts (10 повт мъртва тяга)
5 snatches (10 повт изхвърляне)
(M 115 lb. /  F 75 lb.) (мъже 52.5 кг / жени 34 кг)

Workout 15.1a

1-rep-max clean and jerk ( в рамките на 6 мин 1 макс опит обръщане и изтласкване)

6-minute time cap

Забележка: 15.1a започва незабавно след приключване на 15.1

15.1 results:
Rich Froning: 224 reps
Mat Fraser: 219 reps
15.1a results:
Rich Froning: 343 lb.
Mat Fraser: 327 lb.

27.02.15
09:10

Така започна Open-а :)

Ред.: Клип с изискванията за легитимност на отделните движения.

Мнението беше редактирано от Vic на 27.02.15 10:02.

27.02.15
09:53

Хубав комплекс, хареса ми. Моите впечатления:
- Фронинг е в лоша форма и не си даваше зор. Започнал е да оплешивява (надявам се не е от не стимулирането, протеин и БЦАА по негови думи).
- Имаше шоу, но ми се стори някак изкуствено.
- Най-после да наемат треньор, който да ги научи да изпълняват олимпийските движения.
- Максимум след изтощително аеробно натоварване - абсолютна глупост.

На 27минута започват.

Мнението беше редактирано от aleks на 27.02.15 09:57.

27.02.15
11:09

казано от aleks на 27.02.15, 09:53:

Подкрепям те, но е атрактивно.
Ready for whatever, whenever:)

Според мен и наблюденията ми, често почнаха да търсят максимални опити след почти пълна умора...

Carbohydrate

27.02.15
11:16

казано от slavko на 27.02.15, 11:09:

Подкрепям те, но е атрактивно.
Ready for whatever, whenever:)

Според мен и наблюденията ми, често почнаха да търсят максимални опити след почти пълна умора...

Представям си каква статистическа база ще съберат за анализ на влиянието на натоварванията....

И да се пребият, дреме им, има кой да ги замести. Гласман и подчинените му издебиляват с всяка изминала година все повече.

Carbohydrate

27.02.15
11:24

- аеробно натоварване - .]

Грешиш. Натоварването не е аеробно. Участват гликолитични и окислително гликолитични влакна ;), освен окислителните

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 27.02.15 11:28.

27.02.15
11:55

...

И напук на логиката, доста успешно им се получава. Сещам се за Игрите 2009, където първият комплекс беше супер изтощително 7 км бягане с безумна денивелация, а вторият (30 мин след ограничителното време за завършване на бягането) - тежка тяга. Страшно много хора си подобриха личните рекорди...

27.02.15
13:38

Не че не е във форма, просто не си даваше зор. Пък и да не е, на него неформата му е , като на останалите оптималната форма. И мен не ме кефи, ама е най-добрия, пак се видя :)

27.02.15
14:53

казано от Vic на 27.02.15, 11:55:

...

И напук на логиката, доста успешно им се получава. Сещам се за Игрите 2009, където първият комплекс беше супер изтощително 7 км бягане с безумна денивелация, а вторият (30 мин след ограничителното време за завършване на бягането) - тежка тяга. Страшно много хора си подобриха личните рекорди...

Дааааа, помня как си го обсъждахме с теб:)))
Калипа припадна на финала, и после опъна 250 ли, нещо от сорта:))))

27.02.15
14:54

казано от Kirilov на 27.02.15, 13:38:

И мен не ме кефи, ама е най-добрия, пак се видя :)

Никой не се кефи на толкова изявено доминиращ атлет:))) Да не мислиш, че на Болт много му се кефят:)))
На теб са ти прекалено ясни нещата поне ;)

ТА

27.02.15
15:03

Аз пък предложих по интернет на мацката от видеото със стандартите! И за да намаля конкуренцията няма да ви кажа как се казва!!

Те и двамата не си даваха много зор. Очаквах повече от Фрейзър на тласкането.

Мнението беше редактирано от Тала-съм на 27.02.15 15:04.

27.02.15
15:16

Той за малко го изпусна, докато Рич на този опит за публиката направо го сгъна лоста.
Тук е малко и до психика, но Фрейзър можеше да го прибере много позорно:)

ТА

27.02.15
15:34

Кастро няма да позволи да отупат легендата в първия open. (::

27.02.15
15:54

Не че не е във форма, просто не си даваше зор. Пък и да не е, на него неформата му е , като на останалите оптималната форма. И мен не ме кефи, ама е най-добрия, пак се видя :)

Напротив, на мен ми е любимец :)

казано от Vic на 27.02.15, 11:55:

...

Кажете го на това момче, където остана инвалид за цял живот. Нищо атрактивно не виждам 95-100кг атлет със слаба и грозна техника да се напъва на 150кг изтласкване.

27.02.15
16:34

Open 15.1

27.02.2015 - 95 reps / 120 kg (3 рунда + 5 повт / 90-110-120 Power Clean&Jerk;)

Колкото да усетя натоварването, без въобще да се раздавам. Иии... доста е тежко. Не се усеща отстрани, още по-малко като го четеш разписан.

Та коментарите, че не се били раздавали момчетата просто не важат.

Алекс, Кевин Огар не се оплака нито веднъж. Да, изтърва си щангата на гърба, адски неприятно, но не е нещо, което да не може да се случи на кой да е щангист. И човекът се бори. Не е спрял да тренира и се учи да ходи отново.

27.02.15
17:28

казано от Vic на 27.02.15, 16:34:

Алекс, Кевин Огар не се оплака нито веднъж.

А трябваше, не само да се оплаче, ами и да ги осъди, което едва ли е възможно тъй като на такива аматьорски състезания се подписваш на един лист, в които пише разни неща, но поне да се беше повдигнал въпроса. Защо се изхвърля на някакъв измислен подиум и тежестите не са отстрани, а непосредствено зад подиума?!? Абсолютно недопустимо, достатъчно показателно колко е ниско нивото им на треньори, съдии и целият им екип, който организира подобна пародия. Аз от този случай от фен на Кросфита съм на 180 градуса.

но не е нещо, което да не може да се случи на кой да е щангист.

От малкото време, през което се занимавам с този спорт ти казвам точно обратното. Като изградиш някакъв елементарен усет към тежестта знаеш как да избягаш от нея, отделно при самото движение тежестта се превърта през раменете и лактите, а не се пуска като талпа, но човекът не е виновен, че не го знае това, никой не го е научил. Виновни са организаторите и не само че не си вземат поука, ами пускат подобен формат отново. Изключително съм възмутен и разочарован, не че някой ме пита де. Най-дружелюбен съвет - не го правете този комплекс в оригиналния вариант 15.1 + 15.1а без почивка.

27.02.15
17:46

Гледам и на щангисти се случва.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 27.02.15 21:52.

27.02.15
18:29

казано от aleks на 27.02.15, 17:28:

А трябваше, не само да се оплаче, ами и да ги осъди, което едва ли е възможно тъй като на такива аматьорски състезания се подписваш на един лист, в които пише разни неща, но поне да се беше повдигнал въпроса. Защо се изхвърля на някакъв измислен подиум и тежестите не са отстрани, а непосредствено зад подиума?!? Абсолютно недопустимо, достатъчно показателно колко е ниско нивото им на треньори, съдии и целият им екип, който организира подобна пародия. Аз от този случай от фен на Кросфита съм на 180 градуса.

От малкото време, през което се занимавам с този спорт ти казвам точно обратното. Като изградиш някакъв елементарен усет към тежестта знаеш как да избягаш от нея, отделно при самото движение тежестта се превърта през раменете и лактите, а не се пуска като талпа, но човекът не е виновен, че не го знае това, никой не го е научил. Виновни са организаторите и не само че не си вземат поука, ами пускат подобен формат отново. Изключително съм възмутен и разочарован, не че някой ме пита де. Най-дружелюбен съвет - не го правете този комплекс в оригиналния вариант 15.1 + 15.1а без почивка.

казано от CarnalK на 27.02.15, 17:46:

http://youtu.be/qY0pqlvjGFQ

Гледам и на щангисти се случва.

Не казвам, че не се случва, но е смешно. Този изхвърля цели 40кг над собственото си тегло (за справка Благой Благоев на 90кг лично тегло изхвърля 195кг, г-н Щайнер тежи 150кг). Исках да редактирам предния си пост...

Мнението беше редактирано от aleks на 27.02.15 18:35.

27.02.15
21:22

Обаче го прави на олимпиада. Просто се случва. Не е редно да спекулираш колко са качествени треньорите на тоя и оня. Не одобрявам “методиката” на кросфит, но подобни инциденти се случват.

Преди 3 седмици Ерол Цимерман си усука коляното при ритник. Говорим за изключително обигран кикбоксьор. Сам си го усука.

27.02.15
22:41

Не е редно да спекулираш колко са качествени треньорите на тоя и оня.

Аз не спекулирам, а излагам факти. Кажи с кое точно не си съгласен, за да се опитам да те убедя в обратното или да се съглася с теб, защото не съм прав. Ето ще ти резюмирам:
- правилата на двата комплекса са да се изпълнят един след друг, без почивка между тях. В първия се изисква 9 минути да работиш с висока интензивност, а във втория в рамките на 6 минути на направиш максимален опит.
- Кевин Огар е инвалидизиран, защото дисковете с тежести се намират непосредствено зад подиума за изпълнение.
- Техниката на изпълнение на олимпийските движения на Мат Фрейзър, Рич Фронинг и Кевин Огар е изключително слаба.

Другото си е така, за съжаление винаги има контузии колкото и да се опитваш да ги избегнеш, но клипът ти не е подходящ пример и няма нищо общо с темата, която явно от просто Open 15.1 се измести в хейт към CrossFit™ HQ, ама така си е където има пари и зрителски интерес ще има негативни коментари. Аз мисля че “™” (запазена марка) обяснява всичко, истинските спортове не са запазена марка.

27.02.15
22:53

Аз само да се вметна набързо, преди да се е почнало.
Саше, виждал ли си Фрейзър като вдига ‘’неизморен’‘? Бая прилично е за нещангист.

27.02.15
23:36

Аз доколкото знам той е бил нещо като щангист преди да започне да се занимава с кросфит, няма някакви сериозни постижения. На GRID тази година Клоков ще им покаже по руски как се вдига, въпреки че и той става за кросфит с неговата техника :D

28.02.15
00:52

казано от slavko на 27.02.15, 14:54:

И мен не ме кефи, ама е най-добрия, пак се видя :)

Никой не се кефи на толкова изявено доминиращ атлет:))) Да не мислиш, че на Болт много му се кефят:)))
На теб са ти прекалено ясни нещата поне ;)

На него му се кефя и на Аштън Ийтън и на Кличко и на Карл Люис :)

aleks, според мен Клоковия само ще си вдига там. Колкото до техниките, замислял ли си се, че понякога нарочно вдигат с различна техника, за да пестят силите в зависимост от комплекса и къде удрят останалите упражнения ;)

28.02.15
23:56

казано от Тала-съм на 27.02.15, 15:03:

Аз пък предложих по интернет на мацката от видеото със стандартите! И за да намаля конкуренцията няма да ви кажа как се казва!!

Те и двамата не си даваха много зор. Очаквах повече от Фрейзър на тласкането.

Тя се ожени есента, ама знае ли човек ...
На Фронинг баща му е плешив, та сигурно е в семейството, ама и там знае ли човек ...

15.1 и 15.1а

Резултат: 111 повторения, 110кг Изтласкване.

Слабо.. :(

01.03.15
19:58

Кое слабо бе, след тоя гърч да обърнеш и тласнеш 110 кг си е доста добре :)

Да, тласкането е добре, но на комплекса не ми харесава резултата, защото имах въздух и сила за много повече, но още на 2ря рунд предмишниците ми гръмнаха и едва се държах за лоста докато правя T2B. На 4я рунд 15 T2B, ги правих 2 мин...

02.03.15
08:32

Аз пък гледам класирането на официалната страница и се чудя WTF?!?!?!?!

02.03.15
14:09

казано от slavko на 02.03.15, 08:32:

Аз пък гледам класирането на официалната страница и се чудя WTF?!?!?!?!

Какви резултати не са в топ 60 :)

02.03.15
20:46

За мен 5-6 рунда на този комплекс е сериозен резултат. C&J много зависи от личното тегло, но за един 90кг атлет, 140кг не би трябвало да е проблем, ако в нормални условия тласка около 160кг. На Регионалните и Игрите тежестите са си тежести. Един наистина натрениран може да се спести малко на 15.1 и да си покаже възможностите на 15.1а. Топ 60 са с амбиции за Игрите. Скалираният и тийн опциите са удачния вариант за обикновените трениращи. Който иска да участва на Регионалните прави Rx и под 180/140 си мълчи и го е срам, който си вдига за кеф, тонус, добра форма и настроение прави Scaled/Teen и се радва, че е част от кросфит обществото.
П.П. Това нововъведение с Rx/Scaled вариантите определено ми допада.
П.П. За един любител всеки резултат е добър и достоен за уважение.

Мнението беше редактирано от aleks на 02.03.15 20:50.

04.03.15
09:26

Много як ;)

04.03.15
18:32

За мъжка физика - да.

04.03.15
19:47

казано от aleks на 04.03.15, 18:32:

За мъжка физика - да.

КО–НЕ....аleks човек с 250 тяга,180 CJ,140 снач и 220 клек няма как да е със слаби крака :)

Мнението беше редактирано от BGcmex на 04.03.15 21:14.

04.03.15
21:09

Имаме нов лидер на 15.1-15.1а

http://www.wodlounge.com/kim-jong-briefly-led-crossfit-games-open-sort/

04.03.15
22:45

казано от BGcmex на 04.03.15, 09:26:

Много як ;)

Всеки има различни разбирания за “як”. Аз бих казал браво за усилията, много упорит, но не и силен или техничен (моето разбиране за як).

казано от BGcmex на 04.03.15, 19:47:

За мъжка физика - да.

КО–НЕ....аleks човек с 250 тяга,180 CJ,140 снач и 220 клек няма как да е със слаби крака :)

За 90-100кг човек това са посредствени постижения. Явно доста хора не могат да разграничат професионален състезател от обикновен човек посещаващ залата 4-5 пъти седмично. Разликата би трябвало да е огромна. Друго обяснение за коментарите и тук и в интернет нямам. В Кросфита максималното постижение няма особено значение, който гони максове има вдигане на тежести, силов трибой, стронгмен, в Кросфита други качества са важни. В случая под як бих нарекъл кросфитър, който прави 40х 150кг клек и после бяга 5к за 20 минути и не тежи повече от 80кг.

05.03.15
00:35

казано от aleks на 04.03.15, 22:45:

казано от BGcmex на 04.03.15, 09:26:

Много як ;)

Всеки има различни разбирания за “як”. Аз бих казал браво за усилията, много упорит, но не и силен или техничен (моето разбиране за як).

казано от BGcmex на 04.03.15, 19:47:

За мъжка физика - да.

За 90-100кг човек това са посредствени постижения. Явно доста хора не могат да разграничат професионален състезател от обикновен човек посещаващ залата 4-5 пъти седмично. Разликата би трябвало да е огромна. Друго обяснение за коментарите и тук и в интернет нямам. В Кросфита максималното постижение няма особено значение, който гони максове има вдигане на тежести, силов трибой, стронгмен, в Кросфита други качества са важни. В случая под як бих нарекъл кросфитър, който прави 40х 150кг клек и после бяга 5к за 20 минути и не тежи повече от 80кг.

Aleks ти намекна че краката са му слаби, под много як имам впредвид че това е лидера на 15.1 /най-якият кросфитър за момента/.
Иначе с 180кг. clean and jerk на олимпиадата в лондон щеше да е на 14-15 място в света /не знаех че това е посредствен резултат/,в момента е 88кг момчето.
http://en.wikipedia.org/wiki/Weightlifting_at_the_2012_Summer_Olympics_–_Men’s_85_kg

05.03.15
14:43

Толкова пише, да, 195лбс, но ме съмнява да е толкова. Ако има кой да му плати пробата и да му спечели квота. По твоята логика и аз щях да съм 11ти в изхвърлянето, не е кой знае какво, направо си е нищо. Краката са му слаби, защото не ги използва. “Не е важно от колко започваш, а с колко свършваш”.
П.П. Дискусията ни по мое мнение е безпредметна и непродуктивна, тъй че аз спирам до тук и ще чакам 15.2 :)

05.03.15
20:39

aleks, точно за тва разпределение на силите ти говорех по-нагоре. В началото вдига на кръст и на ръце и пази краката за максовете. Вярно че последния опит  нямаше да му се зачете на състезание по вдигане на тежести, ама пак си ги задържа и като цяло е първи в класирането в момента, така че евала му за тактиката и за следването и !

10.03.15
11:43

казано от aleks на 27.02.15, 17:28:

Така. Понеже не обичам да съм голословен, смятах да попитам лично Кевин Огар как вижда нещата преди да ти отговоря (приятелче от ФБ ми е), но преди го направя, излезе тази статия с копие на кореспонденцията между Грег Гласман и организатора на OCT (Orange County Throwdown) след инцидента. За сведение OCT не е организирано от CrossFit Inc. и не се води кросфит състезание.

А тук ще цитирам постове на Кевин Огар във ФБ, в отговор на сходни на твоя коментар от други потребители на социалната мрежа. Промени не са правени освен изтриване на част от името на коментиращата Рейчъл.

Rachel xxx What a fucking shmuck for not taking responsibility for this. Greg Glassman is a piece of shit of the lowest order.

Kevin Ogar Rachel I have been really silent pertaining this article, even though Russ Greene called and made sure I was ok with it,but I speak up now because Greg Glassman has done more for me since my accident than almost anyone I can think of. He called me while in the hospital just to make I was ok, Along with a whole slew of other things that he did not for publicity but to help a fellow human being, and I will be damned if I let you bad mouth him after all he’s done for me without ever asking a thing of me. You know nothing of what’s happened around me or what he’s done for me so please refrain from making stupid comments like the one you just made. Thanks

Rachel xxx He has done everything except admit that his refusal to impose standards is hurting people. If he cares so much, why has he done exactly zero to impose safety standards? Explain that one. Oh, don’t tread on me, right? Maybe if he just cuts checks big enough people will overlook his arrogance and incompetencies.

Kevin Ogar He had nothing to do with the OC Throwdown so how would you expect him to impose standards there? And there are safety standard at every single CrossFit ran event I’ve ever been a part of. How bout you go back to bad mouthing crossfit while still trying to make money off of CrossFit’s name and the people who do believe in CrossFit. What’s arrogant is you, while you sit there and judge from the outside. It saddens me to see you have so much hatred for something you clearly don’t understand

Rachel xxx How is a 15-foot rope climb without a crash mat at the CF Games a safety standard?

Rachel xxx I don’t hate CF. I hate people who think if they just pay off enough people that those people will put blinders on. It seems to be working, though.

Kevin Ogar Yup they had one event where they could have been safer but then they learned and have had crash pads during events of the like since. And you completely side stepped my question on how you expect CrossFit to impose standards at a non-CrossFit Event? Are they suppose to impose standard on anything resembling them? Is the same true then for USAW when any gym holds an unsanctioned meet?

Kevin Ogar And I hate when people hate blindly

Щом най-пострадалият от това нещастно стечение на обстоятелствата вижда нещата в тази светлина, нямам какво да добавя.

Няма да ти променя мнението, наясно съм с това, но се почувствах длъжен да хвърля повече светлина на фактите.

П.П.
Ще прехвърля коментарите незасягащи пряко комплекс 15.1 в темата За и Против Кросфит когато имам време.

10.03.15
15:52

Аз от първия път те разбрах и съм съгласен с теб. Все пак никъде не се изясни или аз поне не съм попадал на подобен материал, който да отговаря на моите питания.

Защо се изхвърля на някакъв измислен подиум и тежестите не са отстрани, а непосредствено зад подиума?

Кевин Огар е инвалидизиран, защото дисковете с тежести се намират непосредствено зад подиума за изпълнение.

Сега разбрах и че другия ми “любим” комплекс (прескочи кобилата) се случва на същото подобие на спортно мероприятие...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1