Може ли фитнеса да доведе до забавяне или спиране на растежа

Темата е заключена.

03.01.06
20:31

Здражеите искам да ви поздравя иклучително полезния саит :)
Значи аз сам на 15 години 55 кг 160 висок и се занимавам с фитнес вече 6 месеца с цел да натрупам мусколна маса
Понеже сам нисак за вазраста си искам да питам може ли фитнеса и тренировките да забавят моя растеж?Не ли е прекалено рано да тренерам отще от 15 годишен ?
И има ли някакво упражнение което да ме “растегне”?
Благодаря!

[quote author=“Insatiable”]Здражеите искам да ви поздравя иклучително полезния саит :)
Значи аз сам на 15 години 55 кг 160 висок и се занимавам с фитнес вече 6 месеца с цел да натрупам мусколна маса
Понеже сам нисак за вазраста си искам да питам може ли фитнеса и тренировките да забавят моя растеж?Не ли е прекалено рано да тренерам отще от 15 годишен ?
И има ли някакво упражнение което да ме “растегне”?
Благодаря!

1. Не ти е рано. Може да почваш.
2. Това, че си на 15 не означава че можеш да сбъркаш правописа на 12(преброих ги) думи!

03.01.06
20:47

Добре ще е първо да понаучиш малко български език.(Бодибилдингът и четенето вървят ръка за ръка). :wink:

03.01.06
21:59

manson
Ок за вазраста разбрах :)
ми..за разтежа ?(дано тука нямам 12 грешки  :D

[quote author=“Insatiable”]manson
Ок за вазраста разбрах :)
ми..за разтежа ?(дано тука нямам 12 грешки  :D

Тук имаш само 2 грешки и са за една и съща дума. По-горе ти отговорих. Има тук тема, може да я потърсиш. Според последните данни не се намалява ръста от тренировките с тежести, но все пак избягвай мъртва тяга и клекове.

04.01.06
01:11

Ходенето на фитнес освен да спомогне за разтежа на височина друго няма да направи (това, за което се притесняваш) !

_V

05.01.06
18:45

[quote author=“Sido”]Ходенето на фитнес освен да спомогне за разтежа на височина друго няма да направи!

Ъ?

Фитнеса забавя растежа на височина  :wink: То и зависи кой мускулни групи тренираш де

05.01.06
19:45

[quote author=“_VIP_”][quote author=“Sido”]Ходенето на фитнес освен да спомогне за разтежа на височина друго няма да направи!

Ъ?

Фитнеса забавя растежа на височина  :wink: То и зависи кой мускулни групи тренираш де

Айде стига с тия глупости за растежа, писна ми през седмица да ги чета.

_V

05.01.06
20:26

Какво влияние указва вдигането на тежести върху растежа

Често задаван е въпросът дали вдигането на тежести по някакъв начин влияе на растежа при подрастващите, а не по-малко успорван е отговорът му. Доказано е, че в някой случаи прекалено голямото натоварване ускарява процеса на вкостяване на надкостницата, което не позволява на костите да достигнат напълно потенциалното си развитие. Но този проблем по-скоро би дошъл от една неправилно изготвена тренировъчна програма. Винаги, когато един млад организъм започне да тренира с тежести трябва предварително да се посъветва с професионален фитнес инструктор или спортен лекар а и самата тренировка да е под контрола на такъв, защото има много и различни техники на трениране, но нека не забравяме, че младият организъм тепърва развива и ставите и сухожилията си и една неправилна тренировка може да донесе много травми. Още повече не бива да се търсят някякви сериозни постижения прекалено рано - ако сте упорити те също ще дойдат, но вдигането на тежести в такава възраст трябва да акцентира по-скоро върху поддържане на една атлетична, хубава фигура и мускулна издръжливост, а не върху професионални резултати - било то като сила или маса. Ученита казват, че не са препоръчителни повоче от 15 повторения и 2-3 серии с леки тежести за всяка мускулна група. Затова не бързайте - започнете леко и внимателно, събирайте информация и ако наистина искате да се занимавате с това и за в бъдеще, то времето е пред вас!

05.01.06
23:11

[quote author=”Петко К”]Айде стига с тия глупости за растежа, писна ми през седмица да ги чета.

И на мен също затова я заключвам

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1