Моят дневник

Темата е заключена.

Здравейте! Казвам се Елена и съм нова в сайта. От доста време го чета и страшно много ми хареса. На кратко за мен: на 22 години съм, тежа 65 кг. и съм висока 156 см. Целта ми е да отслабна до около 55 кг. и да се стегна и оформя хубаво тяло. Като цяло винаги съм си била пълничка, а практикуването на какъвто и да е спорт е много далече от мен, или поне беше. От около месец (или по-малко) започнах да правя упражнения в къщи, които траят около 1 час. Първите 30 мин правя аеробни танци, след това кардио. Не мога да скрия удовлетворението от тези упражнения - чувствам се страшно добре. Ще се радвам ако някой ми дава съвети как и кога. Правя упражненията всеки ден като само в събота си правя почивка, но съм чувала, че е грешно всеки ден. Ще се радвам някой по-компетентен да ми обясни туй-онуй. От 1 месец спазвам НВД, но няма да откажа съвети за някакъв друг тип хранителен режим, съчетан с по-горе споменатите “тренировки”.
Примерното ми дневно меню е следното:
  При ставане (обикновено около 9 ч.)  - сокът от един лимон с една чаша топла вода
  След около 30 мин - нескафе с мляко 1,5 % (това за мен е закуската, нямам навик да закусвам)
  На обяд хапвам или печена пилешка пържола, или варено пилешко месо, или печена риба, с една салата.
  След обяд си правя един фреш от портокал и грейпфрут.
  Вечерята гледам да е преди 18.00ч. и е предимно зеленчуци - било то задушени или на салата. Със салатите хапвам и сирене.
  Упражненията правя най-често след обяд, поради липсата на време сутрин.
  Проблемът ми е, че задържам течности. Пия по най-малко 2,5-3 л вода.
  Общо взето това е за мен. Чакам мнения и съвети! Благодаря!

12.03.15
12:16

Здрасти! :) Ето няколко линка, които на мен ми бяха от голяма полза в началото. Виждам, че храненето ти наподобява НВД. Тук ще намериш доста отговори не само за самия режим, а също така за изчисляването на нужния калориен прием, както и за ОКБ (отрицателен калориен баланс) + съотношението между самите храни. Струва ми се, че нямаш достатъчно протеин в храната си. Абсолютния минимум е по грам на килограм.—> НВД
Защо не включиш към тренировките няколко базови упражнения с тежести? Като за начало, може и с бутилки с вода :) Хубаво е тренировката да не бъде само аеробна част, а анаеробна + аеробна (кардиото е един перфектен завършек на тренировката). :) Тази статия те съветвам да я прочетеш от-до.
Жените и тренировките с тежести

Малко повече за кардиото - видове кардио и различните ползи.

За натоварването всеки ден. Да, не е хубаво, тялото има нужда от почивка и възстановяване. НО! Ако ежедневието ти е застояло, малко танци и малко кардио за общо час, по мое мнение, повече отговаря на нормално движение за деня, а не за претоварване. Вече ако тренираш и с малко тежичко - със сигурност, мускулите им трябва възстановяване.

Ето примерна тримесецна схема за кръгова тренировка за начинаещи.. Пак казвам, ако искаш да тренираш вкъщи, също може с пълен успех. Упражнения със собствено тегло не са за подценяване, а и винаги можеш да си вземеш дъмбелчета, които да са ти на разположение.

Успех! :)

Много благодаря за съветите и полезната информация. Да, точно НВД се опитвам да практикувам, но може би си права за протеините. А за упражненията с тежести, мисля да ги включа в най-скоро време, просто още свиквам с овладяване на умората и усъвършенстване на целите упражнения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1