Дива на 38

Прескочи до:

03.03.15
21:52

Честит празник БЪЛГАРИ!
Някак много ми е емоционален този ден.

3.03.15

днес много глааад ужас. Като се смрачи и нещо серотонина ми пада и се почва едно тъпо лежащо тъпчещо настроение бляк. Не че  му се поддадох де...но не ми е ок така. Ужасно ми се прияде готвено постно зеле. Та си наготвих и си го изядох сама. Мнооого вкусно стана а аз заприлчиах на бременна в 8 месец :) Иначе си направих дежурната разходка. Имам бодежи тук там напоследък и затова ме е страх да тренирам. И освен това усещам бебето въпреки че е рано.

10.00-кафе
11.00-чай с лъжичка мед
13.00- остатъците от снощи- 2-3 пил.хапки, хапка кюфте, домат, чушка, маслини
15.00-ябълка, парченце ужасно лют сушен сладък джинджифил/от Бали е/
16.30-18.00- разходка
19.00- 2 порции готвено постно прясно зеле, плочка сирене, 1 препечена ръжена филия с квас, мини доматче- трудно е без хляяяяяяяб ама няма да ям повече от филия пък
21.00- последното останало зеле :)

вероятно ще ям нещо сладко, днес наистина ми се яде от всичко по много
Течности към 2 л

Нещо ми е нервно, всичко ме дразни. Чувствам се толкова тромава. Не мога де се сгъна за фурната. :) Забаваааа

04.03.15
23:06

4.03
снощи ядох малко черен шоколад с бадеми, 2 лъжици сладолед, чаша компот ат круши

днес се събудих с неистово желание да тренирам. Освен това се претеглих...еми 46,5 кг. Ужас, ужас....едни отекли безформени крака. Прегледах нета за тренировки за бременни, изтеглих 3 и ги направих и трите. След което не си чувствах хич краката и ръцете. Доста прилично натоварване. И храната причина...Вечерта на гости- хубави хора, салатка, прясна риба.

та тренировката е
10 мин интензивни упражнения за крака и задник с гирички/ клекове, модифицирана тяга, плие/-много бройки, малко земя
1 мин стречинг
10-мин. интензивни упражнения за ръце от седеж/ раменаа преса, странично рамо, кик бек, нещо като гребане, бицепсово и т.н/- много бройки
1 мин стречинг
20 мин кардио да не кажа аеробика- не се смейте :)
2 мин стречинг

9.30-кафе
13.00-14.00- загрявка и тренировката
после чистих
15.00- морков, чушка краставица, черни маслини, препечена филия с квас, домат и капки зехтин
16.30-17.30- разходка доста бързах че ме чакаха при това сложих по-високите ботуши и  .......ох
19.00-22.30- на гости, салата с риба тон, към 100 гр пъстърва на грил тиган, 1 филийка и половина с хайвер, чаша бяло вино
преди малко ядох чаща кис.мляко с какао и стевия защото вместо сладолед че само за това мисля

течности към 2 л

05.03.15
20:18

от снощи пълнолудните емоции- безсъние, кошмари и тъй

5.03
10.00-кафе
12.30- 2 препечени филии с квас със сирене, капки зехтин риган
14.00-16.30- по задачки
17.00- пил.супа, пил.хапки с ориз и горски гъби, още малко от друг ориз с бамбук
доста въглехидрати та и сладко ми е яде цял ден
19.00- до последно не ядох сладко и за да не изям някоя глупост/опитах малко от вафла мура-ужааааас/- 2 малки бисквити от овес.трици със стевия, шепа царевичен флейкс неподсладен с 2-3 лъжици кис.мляко, няколко сушени черешки и стевия. Сякош и още нещо ядох ама не помня

щях да готвя едни много апетитни чушки По рецептаТА http://www.bb-team.org/recipes/5025_proteinovi-chushki, обаче в движение се промениха плановете . Оставям си ги за утре Верка/Вероника Налбатска / :)

течности над 2 л
вердина свърши

06.03.15
20:36

6.03

Мили жени, време е да си оправим кривотията, че това време не е на добре. Дъжд, сняг, вятър.....

Днес ме държи още нервата и физическото неразположение от пълнолунието, както и мускулна треска лека. Понеже за разходка не става поради дъжда реших да направя заплануваните крачки в мола. Тъкмо да поразгледам магазините за неща като за мен. Та понеже си дадох новия резвален вече телефон Нокия лумия 15 20 на ремонт, който имаше крачкомер, си изтеглих два на айфона.

Движението: 7 км 14 м за около 2 часа

Храна:
9.00-кафе
12.30- 2 препечени филии със сирене на грила, 1 малка бисквита от трици със стевия/само тия филии ми понасят през деня/
16.00- цитронада
16.30-19.00- движението
19.00- , спаначна супа, 2 магданозени кюфтета, малко ама много малко салата с булгур и чушки, малка пил.пържола, 2 хапки пил.плескавица уж от сръбската скара-не става.
20..00- последните две мини бисквити от трици, 2 хапки сусамка с касис и чиа

течности над 1,5 л

Излязоха ми резултатите от биохимичния скрининг и са чудесни за което се радвам. Другото което забелязах е че около дата на цикъла който не идва сега де имам абсолютно същите симптоми на  ПМС както и преди да заременея. Странна работа.

Вероятно ще ям още нещо въглехидратно. Ще се опитам да мина с плод

06.03.15
20:42

казано от diva 97 на 06.03.15, 20:36:

6.03

Другото което забелязах е че около дата на цикъла който не идва сега де имам абсолютно същите симптоми на  ПМС

Да, да :) И аз бях по същия начин! Около датата ме дръстеше нормалното си ПМС, което винаги съм имала :) След това животът ставаше по-розов и нормален :D

06.03.15
21:19

казано от June101 на 06.03.15, 20:42:

казано от diva 97 на 06.03.15, 20:36:

6.03

Другото което забелязах е че около дата на цикъла който не идва сега де имам абсолютно същите симптоми на  ПМС

Да, да :) И аз бях по същия начин! Около датата ме дръстеше нормалното си ПМС, което винаги съм имала :) След това животът ставаше по-розов и нормален :D

Помислих , че аз нещо не съм наред :) Особено този месец ....ужас. Поне се успокоих , че не съм само аз.

06.03.15
21:59

June101, бебе ли си имаш? На колко е? :) :) :)

06.03.15
22:15

казано от maria на 06.03.15, 21:59:

June101, бебе ли си имаш? На колко е? :) :) :)

Аз нали мога да отговоря вместо Софи. :) Има си прекрасно момченце родено в края на януари. Тя е една от пресните мами на бб тиим. И ми е пример за форма по време на бременност  преди и след това.

07.03.15
20:10

нещо ми е чалнато тези дни. Довечера трябваше да съм на работа ама имам цял ден спазми и реших да си остана вкъщи. Снощи ядох малко ябълка, портокал и киви и цял лимон и половина наръсен с малко захар. Днес все едно съм пила очистително.Ужас

7.03
будих се от 5 часа няколко пъти
10.00-кафе
13.00- препечена черна филия с варено яйце и половин зелена пиперка, няколко маслини
13.30-14.30-дремнах неспокойно заради тия спазми, които никак не ми се ще да нарека контракции
15.30-16.00- кола маска боляща
16.00-18.00- се мотах по улиците да си търся дантелени ръкавици без пръсти защото брутално съм изгорена от горната страна на китката и някак не е много женствено
19.00- вече поумряла от глад- препечена филиия пълн.хляб с квас, 100 гр херинга с билки без кожа от Берьозка и още една хапка сельодка в олио, спаначна супа.
и после като ме изби на сладко...много малка филийка от същия хляб с последните 2 лъжички сладко от боровинки без захар, фурма, малко солети

И аз като Марги се подух и се спрях ама още ми се яде. :)

И да се възмутя за пореден път. От 6-7 години се прехранвам с  5 продукта за които съм установила че са качествени и ми действат добре. Точно на тях им увеличават цените непрекъснато. Рибата ми тон от 4 лв вече е почти 8, италианското ми сладко без захар от 4 на 6 лв, сиренето на маджаров /лайт/ само него харесвам- е 6 лв за 400 гр,, а беше 3 и нещо, зелените маслини са почти 4 лв малкото бурканче, пилето Дюк пък направо без коментар...... Това са драстични увеличения и аз буквално вече не мога да си позволявам тези продукти. Вече са ми някаква храна супер гурме....Пфу да идва лятото

течности над 1,5 л
вердин-купих си и той вече е 10 лв

08.03.15
16:57

8.03

Честит празник на жената и майката !

Прекарах кошмарна вечер снощи. Нямам болки но нещо ме стягаше непрекъснато в корема все едно нон стоп правя коремни преси. Гърдите ме болят, възглавницата не ми е удобна, после глава ме боля, краката ми отекли...... Сварих си 3 лъжици овесени ядки с толкова трици с вода и малко сирене. Това преди ми помагаше. Е за момент само. Заспах към 8 сутринта и сънувах кошмари. Мина както и да е

11.00- след 2 часа сън кафе
чистих да не товаря мама, макар че ми беше кофти
16.00- чак сега огладнях или по скоро ми прималя без да имам особен апетит- зелена салата с лимон и зехтин, няколко парченца от вчерашната сальодка и херинга, 2 препечени пълн.филии с квас, 2 резена домат, малка ябълка.

после не знам. Пих Но-Шпа за първи път, дано и за последен. Помогна към момента.

течности до сега над 1 л до довечера  около 2

Наистина дано да ти е било за последен път и да не се повтарят подобни нощи.
Честит празник и тук. :)

Сега хапвай и почивай. :)

08.03.15
20:46

казано от Вероника Налбатска на 08.03.15, 17:24:

Наистина дано да ти е било за последен път и да не се повтарят подобни нощи.
Честит празник и тук. :)

Сега хапвай и почивай. :)

Благодаря Рони и на теб весел празник отново!

08.03.15
20:57

8.03- продължанието

Все още не ми е ок. Бонус имам сърцебиене. Ще пропусна този 8 март :)

Мислех, че няма да ми се дояде с този раздразнен корем, но ядох и то какво. Майка ми гледала реклама на македонка Леки и взела. На мен ми замириса и ми се прияде лютеница. Отидох да купя, взех си и една малка пил.пържола/70 гр/, защото не  смятах да ям от макединския боклук ама ядох едно парче :)

20.00- пил.пържола, македонка/ един пръст/, лютеница/никак не лоша на Мисота/, 2 хапки суха кора от хляб

За сега съм жива. Последните ми спомени от ядене на македонка са свързани с ужасно повръщане преди  около 21 години ха ха. Бяхме на язовир и ядохме македонка на скара. Вкусът ме преследваше после с години само докато я видя. Явно през бременността стават всякакви чудеса :)

Eстрогена не прощава завъдих си целулит и наченки на бричове. От тренировките ми става лошо, от дългото ходене ми отичат краката, не знам как ще се оправям. Старая се да не залитам с храната но има дни като днешния.  Не смятам да си позволявам никакво тесто сладоледи торти и т.н. Сякаш не се оливам с храната...чувствам се като козунак :(

08.03.15
21:42

Дива, поздравления! Желая ти лека и спокойна бременност... най-вече не мисли за килограмите. Аз си взех книга “Бременност седмица по седмица”- там достатъчно добре бе описано от какво има нужда като храна моето бебе според седмиците му на развитие и е факт, че родих голямо и здраво бебе, а качих минимум килограми. Сега- година и 2 месеца по-късно мога да се похваля с прекрасна преса и фигура, много по-добра от преди раждането, така че не го мисли. Ти си спортист, спортистите бързо се възстановяват.  :)

08.03.15
21:49

казано от Mucunka на 08.03.15, 21:42:

Дива, поздравления! Желая ти лека и спокойна бременност... най-вече не мисли за килограмите. Аз си взех книга “Бременност седмица по седмица”- там достатъчно добре бе описано от какво има нужда като храна моето бебе според седмиците му на развитие и е факт, че родих голямо и здраво бебе, а качих минимум килограми. Сега- година и 2 месеца по-късно мога да се похваля с прекрасна преса и фигура, много по-добра от преди раждането, така че не го мисли. Ти си спортист, спортистите бързо се възстановяват.  :)

Благодаря ти! Истината е че дори и бременните трябва да спазват режим именно за да доставят необходимите вещества на бебето без да трупат излишно тегло на себе си. Когато бях бременна със сина ми изобщо не се съобразявах какво ям, вярно това беше преди 18 години и метаболизма ми беше на макс, но после това което видях в огледалото хич не ми хареса. Но пък това беше стимул да започна нов живот с много спорт и правилно хранене, та сега... с втората бременност имам доста добра основа. Но все пак....чувствам се безсилна за промените които не ми харесват/проклетия целулит/, въпреки че не съм качила повече от 1,5 кг. Ти се справяш прекрасно и си за пример на много бъдещи майки.

08.03.15
21:56

казано от diva 97 на 08.03.15, 21:49:

Благодаря ти! Истината е че дори и бременните трябва да спазват режим именно за да доставят необходимите вещества на бебето без да трупат излишно тегло на себе си. Когато бях бременна със сина ми изобщо не се съобразявах какво ям, вярно това беше преди 18 години и метаболизма ми беше на макс, но после това което видях в огледалото хич не ми хареса. Но пък това беше стимул да започна нов живот с много спорт и правилно хранене, та сега... с втората бременност имам доста добра основа. Но все пак....чувствам се безсилна за промените които не ми харесват/проклетия целулит/, въпреки че не съм качила повече от 1,5 кг. Ти се справяш прекрасно и си за пример на много бъдещи майки.

Благодаря! Някои биха казали, че на 23 се случват много лесно нещата, но не е така. Истината е , че и на мен ми коства много усилия за поддържане на формата, която съм в момента, въпреки непостоянството ми в писането във форума. Ще се радвам да бъда полезна с бгмаминските съвети за бременността, ако имаш нужда. Знам, че си раждала, но съм сигурна, че понеже много време е минало, и се чувстваш все едно ти е за първи път. :-)
Добър съвет е, не прочетох по-горе дали се мажеш, но почни да се мажеш обилно с продукти за хидратация на кожата против стрии. Голям проблем са, особено за по-предразположените.

08.03.15
22:45

казано от Mucunka на 08.03.15, 21:56:

казано от diva 97 на 08.03.15, 21:49:

Благодаря! Някои биха казали, че на 23 се случват много лесно нещата, но не е така. Истината е , че и на мен ми коства много усилия за поддържане на формата, която съм в момента, въпреки непостоянството ми в писането във форума. Ще се радвам да бъда полезна с бгмаминските съвети за бременността, ако имаш нужда. Знам, че си раждала, но съм сигурна, че понеже много време е минало, и се чувстваш все едно ти е за първи път. :-)
Добър съвет е, не прочетох по-горе дали се мажеш, но почни да се мажеш обилно с продукти за хидратация на кожата против стрии. Голям проблем са, особено за по-предразположените.

Благодаря ти, ще имам нужда от съвети. Благодаря и на Веси, Мария и Карфичката, които също ме вкарват в час с новите бременни схеми. Муцунка мислех да пиша на лично, но реших да пиша в дневника защото знам че всичко написано тук ще бъде полезно за поне 2-3 от форумните момичета на този етап а по късно и за доста от останалите :) Та за мазането....да мажа се принципно с един немски балсам с масло от какао, шии и кокос. Той е подходящ и за ежедневно мазане и за мазане против стрии. На този етап нещата са под контрол и съм доволна. Дори гърдите ми са ок, макар че вече съм чашка Е :)  Ето го балсама http://bionat.bg/bg/асам/kräuterhof/крем-за-тяло-с-масло-от-какао-и-ший/

П.П разчитам на широкоскронеите разбирания на форумните членове да възприемат този дневник в момента, като част от здравословния живот на една бъдеща майка. Сори ама Бг мама  не  е мойта схема. Там се ядат баници и кексове от сутрин до вечер и никак не се препоръчва спорта.

Абе луда ли си!
Кой ще ти направи проблем, че описваш нещо толкова важно от живота си в личния си дневник?
Ето - описваш си храна, описваш си движение, когато го има - абсолютно си отговаря на идеята на дневниците тук.
Бременността не бива да е нещо, на което да се гледа с досада (да кажем), но ако някой от форумните членове не е на тази вълна или не му е приятно да чете за всички съпътстващи този период неща, свободен е да не чете дневника ти. :)

Тя и Игличка имаше такива мисли, но не смятам, че има основания за тях.
Хубаво е да се вижда, че има бременни, които обръщат внимание на храната си и мислят какво да (не) ядат заради здравето на себе си и бебето, което носят. Давате пример и сте контраст на тези, които без притеснения пушат на воля (примерно).

:)

09.03.15
06:03

Аз пък много ти се радвам, че си обръщаш внимание, а не си на принципа “дай да плющим като за двама”. И искрено се надявам в близко бъдеще това, което чета тук, да ми е в практическа полза.
Споделяй си на воля, а на който не му харесва... Да не чете.

09.03.15
10:47

Прави сте момичета. И четенето и писането е по желание. Ама едно такова ми е странно да пиша подобни отчети, ще свикна ха ха. Определено нямам желание да стана двойна нито пък да спра да се движа. Като изключим нормалните хормонални отклонение се чувствам както преди и вярвам че нагласата че ще се чувствам така е много важна. Бременна съм, не съм болна, не съм по различна аз съм си с бонус в корема :)

09.03.15
11:06

Аз искам само да кажа, както писах и на Радост в дневника, когато и нея я мъчеха мисли относно правилността на това да си пише пдорбности около бременността в спортния дневник, щях д асъм ууужасно благодарна, ако когато забременях имаше тук дневник на спортуваща жена, минала по този път. Затова мисля, че тези дневници (включително и моя в този му период) ще са изключително полезни за всички дами, които не се придържат към формулата “яж за двама” и “не се мърдай, бременна си”. Обективни обстоятелства, които пречат на активното движение и спортуване са едно, а придържането към този мит е съвсем друго. Дива, аз чета дневника ти с огромно удоволствие :) Както и този на Радост, този на Веси, този на Софи. Просто такъв е етапът :) Много е хубаво да споделяш опит със съмишленици. Аз нямам място в бг мама, просто там дамите не споделят моите идеи. През моята бременност всеки ми казваше: “Яж всичко, което ти се яде.” и ” Сега храниш двама.”. Всъщност тялото ни има нужда от допълнително една кофичка кисело мляко (или храна, равняваща се на този брой калории примерно) в допълнение към ежедневното хранене от преди бременността (стига то да е добро, разбира се), за да оформи и износи едно здраво бебе. Първите три месеца ми беше много зле и ми беше трудно д аси подбирам храната, защото се въползвах от моментите, в които не ми се гадеше, да хапна нещо. Мисля, че два или три пъти това нещо беше локумка, няколо пъти ядох пица “Маргарита”, амаааа не мжоех да изям половин малка. Когато един ден ми просветна, стабилизирах храната. И чак накрая отпуснах малко каиша (не, че е кой знае какво, но беше излишно). Родих, чукам на дърво, здраво 3650 грамово бебе, въпреки, че ен се тъпках с баници и боклуци. такаа, чеее тук, тук е мястото на тази информация, за да може утре да се чете от други бъдещи мами, които да знаят, че не е нужно да ядат като свине, за да родят здарви бебета :*

09.03.15
11:23

Ох Карфичкееее като чета из бременните форуми какво се случва и .....се плаша. Това са млади жени, има толкова информация навред и такова тъпкане с боклуци. Качни 20, 30 че и 40 кг......И на мен ми се прияжда ама то и преди ми се прияждаше и закуска и торта ...чисто психологически процес. Ми не....мерси. Естествено не съм отказвала да опитам торта или питка по повод, само ако ми се яде...ама ключовата дума е ОПИТАМ.
Благодаря ви мили мои :)

09.03.15
14:47

Много е зле работата. Аз имам и такива познати, които вече 3 години се оплакват с отпусната си фигура, заради раждането. Да не говорим, че са големи “кулинарки” и всеки ден вият баници и правят сладкиши на цялото семейство. Бгмама не е най-подходящото място за спортни постижения и съвети. Там всяка мама е впечатлена, ако друга такава е бягала на пътеката, защото видите ли нямат време. :)

09.03.15
15:03

За жалост въпреки възмущението ни от подобно себебичуване, всеки отговаря за собствената си хранителна и здравословна култура.

Малко отчет
снощи си направих към полунощ половин литър цитронада от грейпфрут и портокал с газирана вода. Изпих я и заспах. На сутринта пиках към 15 пъти и разбрах откъде е едното качено кило :)

Та 46 кг съм- четвърти месец

днес 9.03- на махмурлийките честито :)

10.00-кафе- пак не спах ама хич
14.00- щях само да залъжа глада и да ходя по задачи ама стана стабилен обяд и после болящ стомах. Бебето не обича люто...ама хич.
Та...2 препечени черни филийки с квас, много малко сирене, 1/2 краставица и после дояждане на печена СОЛЕНА суха наденица с лютеница  на мъжа ми , парченеце шоколад и после стомахът ми полудя от лютата подправка.  Мисля че къркоренето се чува и в комшиите :)
За сега е това

литър вода

09.03.15
15:11

Ооо, голямо парти правят бебета в корема след люто... не препоръчвам след 6-ти месец, когато са вече големички и започват движенията. :))) Умората започна ли? На мен вечно ми се спеше, може би защото спрях кафето...

09.03.15
22:34

казано от Mucunka на 09.03.15, 15:11:

Ооо, голямо парти правят бебета в корема след люто... не препоръчвам след 6-ти месец, когато са вече големички и започват движенията. :))) Умората започна ли? На мен вечно ми се спеше, може би защото спрях кафето...

Ха ха да...не смеех да мръдна.

09.03.15
22:38

9.03 - продължението
Движение няма защото както споменах стомаха ме скъса от пикантната наденица, но ....беше вкусна :)

15.30-17.00- неусетно заспах
19.00- 2 ябълки , малко печени семки с филм
мислех да не ям ама...
21.00- онази цитронада/грейпфрут, портокал, лимон, сода,/ мммммм
22.00- зелена салата с малко кис.мляко, доядох си с 80 гр извара

вердин и евентуално но-шпа

10.03.15
16:10

извара не.....пффф ужас, все си мислех че ще ми е ок ама не

заспах след полунощ пак

10.03

тренирах днес, довечера сме на гости

тренировката
3 х 15 с дъмбели
двустранно гребане
флоор прес
предно рамо
задно рамо
бицепсово
трицепс над глава
модифицирано добро утро с дъмбелите :) ама опъва отзад
странични наведи х 20 на страна
на земя
3 кръга
глутеус мост с тежест х20 бр
3-4 вида махове  и т.н п 30-50 бр
стречинг
все още мога да правя шпагат, но с корема е голяма картинка :)

храна- нямам апетит днес сигурно щото си видях омекналия задник :)
9.30-кафе
13.00-13.40- гимнстиката
14.00- билков чай с много малко кафява захар, спрях меда
15.00- препечена пълн филия с квас, сирене, зел. чушка, половин мини домат
16.00-23.00- ще има, къпане, пазарене и гости с пъстърва и салатка и винце и такива неща

течности към 1,5 л

12.03.15
00:49

към вечерята вчера отклоненията бяха само малко ориз и печени картофи гарнитура, 3-4 парченца шоколад, нецяла ябълка

11.03
вече е излишно да споменавам че нощем не спя :(

10.00-кафе
13.00-2 филии хляб с квас отгоре маруля парченца домат и чушка и затоплено на скара сирене малко към 30 гр
14.00-16.00- дремнах че вечерта бяхме на коктейл
16.00- 30 гр солети, 3 зелени маслини, малко ужасно пиле
20.00-24.00- стоене права с токчета и отекли крака- храната ами като за коктейл - изядох 2-3 хапки палачинково руло и 2-3 парченца сирене и кашкавал, другите неща ми се сториха съмнителни. Опитах уникално огромната торта защото е от проверен сладкар- ми не съм впечатлена и бременна и не торти не обичам.
00.30- си бях гладна и доизядох каквото имаше малко пиле, малко ориз, другата половина солети.

Официално разходих корема в официална рокля :) Който не знаеше вече разбра. Хубавото е че все още казват същата си само с коремче.

Течности към 2 л
вердин

12.03.15
03:25

И аз напоследък се будя през нощта. Поглеждам часът, около 2-3 след полунощ, ама при мене е защото заспивам прекалено рано. Чета малко тук и пак заспивам.

12.03.15
20:38

12.03

Е такава мускулна треска в краката не съм имала  от не помня кога......от няква си гимнастика и токчета. Краката ми са камък :)

Нямах никакъв ама никакъв апетит днес. Чувствам се доста ...хм затлачена. Вечерта чак ми се дояде една салата която ядях всяка вечер когато бяхме в Испания. Мисля комбо се казваше. На вид е много красиво платото и е вкусно. Та това ядох...много съм доволна :)

11.20-кафе
14.00-17.00- по задачи
18.30- салатата/ маруля, айсберг, радичио, стърган морков, червено зеле, малко царвеца, няколко маслини и чери ,варено яйце, риба тон/ В платото се подреждат на топки в различните краища на чинията и по средата слагат рибата тон и яйцето. Всичко полято с балсамико и зехтин. Аз направих и лек чеснов дресинг. Салатата и морковите бяха био щото от магазинските салати и зарзават имам болки в стомаха после от нитратите.Изядох и крайче  квасена пита/от Пикадили е/, После ядох “сладолед” с пресни ягоди. Просто ни е развален хладилника и все е дно е фризер та останалото мляко в кофичката беше станало на скреж и го смесих с ягоди и стевия и ванилия и стана уникално.

после ще ям още нещо леко и плодово

вода към 1, 7 л
вердин

13.03.15
14:36

Това е моето прекрасно дете.....Гордея се , че съм го отгледала и възпитавала в спокойна,уравновесена и здравословна среда.  Примерът който съм му дала е добър, макар резултатите от него да дойдоха по късно :)

Т. Тодорова

13.03.15
17:28

Да ти е живо и здраво момчето! Вярвам, че добрият пример, който си му дала, не е изненада за никой от нас :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.03.15 19:11.

13.03.15
18:50

Всеки пост приемам с уважение, а не като спам. Ако исках да си пиша сама щях да си направя блог. Това е публичен дневник и е нормално да има дискусии и различни гледни точки. Така, че пишете си на воля, само да е в рамките на добрия тон. Че ми ее писнало от нервни хора.

Пиша от някакъв таблет и нe знам къде са половината букви защото фонетиката  не е моята схема

Снощи ядох 2 малки ябълки’киви и малко шоколад

Днес петък 13.03

10.0 -кафе
13.00 огладнях-останалата от вчера салата предимно зеле,варено яице и половина, половин печен картоф, 2 много малки препечени филии с квас и малко пържени на тиган картофи
15.00 2 мини ябълки
18.00 - фитнес миш-маш от пиперки, домат от буркан, малко луки чесън, зехтин, 1 яйце ии 3 белтъка малко сирене, дояадох си с варено яице, зелени маслини, 2 мариновани краставици

Вода към 1,5 л
Топло какао
Вердин

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.03.15 19:18.

14.03.15
20:55

снощи преди лягане, 2 белтъка и маринована краставица

продължават да ме болят краката брутално, до степен парене, щипене и изтръпване. Дори до магазина не ми се ходи толкова ми е дискомфортно. Почивам, гледам да ям повече зеленчуци и да пия вода макар да не ми се пие особено.

10.00-кафе
14.30- зелена салата с риба тон, много лимон, зехтин и маринована краставичка, няколко лъжици карфиол с дом.сос, 3-4 сухара
19.30- омлет от 1 я и 2 б, малко сирене, домат, още малко карфиол, половин шепа печени фъстъци
20.30- много ми се яде сладко или хлебно нещо/майка ми пържи филийки и си прави все някви брутални вредности под носа ми :) - реших че е по добра идея - няколко фурми, по няколко стафидки и сушени череши и тик.сурови семки

добавям - 3 сливи от сладко, 2 мини ябълки и 2 мариновани краставички- протоколна бременна комбинация :)

Наистина полагам усилия да си контролирам апетита, но това мрачно време и манджите които са под носа ми мноооого ме затрудняват.

Вода към 1, 5 л
няколко глъдки пепси- оправя ми киселините
вердин

Мнението беше редактирано от diva 97 на 14.03.15 23:15.

15.03.15
19:22

15.03

9.00-кафе
14.30- зеленчукова мусака/тиквичка, морков, малко картоф, заливка без брашно/- 2 хапки квасен хляб
16.00- 30 гр солети, по време на филм ме “черпиха” с тях :)
19.00-същата зеленчукова мусака, салата моркови зехтин и лимон, риба тон с доматено-маслинов сос/ 37 гр рибата/, 2 сливи от сладко

взела съм си ананас за после, ще чопля  и малко семки

Ананасът също е бременно табу според някои, защото можело да предизвика контракции. не вярвам че от 2-3 шайби е възможно

вода над 1,5 л ще станат 2 л
вердин

пак се мерих 46 кг. сутринта- мисля че още вода задържам

15.03.15
19:39

Ехаа, фина бременна си явно :) Аз съм едва 1-2 кг по-лека, НЕбременна и по-нисичка, май :)
Мамче в добра форма - де да имаше повече :)

16.03.15
12:57

казано от Дона Флор на 15.03.15, 19:39:

Ехаа, фина бременна си явно :) Аз съм едва 1-2 кг по-лека, НЕбременна и по-нисичка, май :)
Мамче в добра форма - де да имаше повече :)

Благодаря , много мило!

16.03.15
13:00

Днес бях на консултация. Превъзходно време, разходих се въпреки отеклите крака и се успокоих, че всичко е наред. Та...бебето е добре.
Аз съм 46 кг според кантара в кабинета, което значи че кантара ми е верен, корем 72 см, кръвно 90:60, изследванията са чудесни. Кофти кръвна група съм поне 5 пъти ми го казаха вече, не че не го знам де. та ще си пускам периодично антитела.

Следващ преглед 15 април. Нямам търпение пфф

Коя е тази кофти кръвна група?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1