04.01.06
17:05
Здравейте и ЧНГ. На 16 години съм(след 2-3 месеца ставам на 17 ама както и да е) 190см 80кг. Стажа ми е 3 месеца но последните 2 седмици не съм тренирал много редовно защото ми затвориха залата а другата зала беше много далече... Вече всичко е наред и спокойно си посещевам залата. Досега съм трнирал по следната програма:
ПОНЕДЕЛНИК(гърди/трицепс)
за гърдите:
лежанка 15(загряващя серия) 8-6-4(работни)
лежанка под наклон 12(загряваща) 10-8-6(работни)
флайс с дъмбели 4х10
кросоувър 10-8-6
за трицепс:
френско разгъване 12(загряваща) 3х10(работни)
лежанка с тесен хват 12(загряваща) 10-8-6(работни)
и бутане на вертикален скрипец(не знам как се казва това у-ние) с тесен и широк хват 10-8-6 (за 2та хвата)
ВТОРНИК-почивка
СРЯДА(гръб бицепс)
за гръб:
вертикален скрипец 15(загряваща) 10-8-6(работни)
хоризонтален скрипец 12(загряваща) 10-8-6(работни)
и още по 1но упражнение на 2 уреда. При единия придърпваш двете “патерици” който са над теб а при другия те са пред теб и ги дърпаш образно казано назад(не знам как се казват уредите :oops: )
за бицепс:
прав с щанга 12(загряваща) 10-8-6(работни)
седнал на пейка и дъмбелите до тялото 4х8
скот 10-8-6
концентрично 10-8-6 и последна напомпваща до колкото издържа
ЧЕТВЪРТЪК(рамо трапец)
за рамо:
повдигане на дъмбел пред тялото 4х10
вдигане на дъмбел над глава от седеж 4х10
вдигане на щанга отзад за задно рамо 10-8-6-4
за трапец:
трапецовидно повдигане на дъмбели от стоеж
ПЕТЪК, СЪБОТА и НЕДЕЛЯ почивка
За корем не правя умишлено а краката са ми достатъчно развити и на този етап не ги тренирам.
За съжаление мога да тренирам само от понеделник до четвъртък... :(
Досега пиех креатин на Нутрим и Пюр Уей Про(85% суроватка) пак на Нутрим но от сега натам ще остана само на протеина(главно поради финансови съображениа). Проблема е че качвам само сила(тоест килата на упражненията). Вярно качих ги с по 7-8 кила но все пак искам да кача маса а не сила или издръжливост... Кажете ми моля къде бъркам с програмата(или може би с нещо друго) и какъв протеин да си взема сега до 30тина лв на месец.
Благодаря ви предварително!!!
04.01.06
17:36
Трябва да орежеш доста програмата. Не знам как си издържал и не си претренирал. Трябва поне по 1-2 упражнения на мускулна група да махнеш. Тренирай с по-тежко, но по-малко.
Също така, за да качиш маса(и сила) е почти задължително да правиш клек и тяга.
Обмисли пак дали ти се прави клек и тяга?
Типично за начинаещ-ПРЕТРЕНИРАНЕ
Както всеки начинаещ си мисли,сега ще ви попаря- В бодибилдинга повече тренировка не означава по големи резултати, а обратното даже можете да загубите маса.
Или прекопирате някоя програма на Топ културист на 100 % и я следвате сляпо
Влез в Сайта и вземи програма съобразно стажа ти ако искаш някога да порастнеш, но преди това си дай едноседмична почивка за релаксация на организма защото е скапал
04.01.06
19:05
ти също не правиш и базовите упражнения за маса...а без тях няма да имаш маса...за 3 месеца стаж - за големите мускулни групи /гърди,крака гръб / правиш по 10 серии , за малките /сички останали/ по 8 серии
за гъррба прави това...
гребане с щанга 3 серии
скрипец пред гърди 2 серии
гребане с дъмбели 2 серии
мъртва тяга 3 серии
за бицепс
с щанга прав 3 серии
с дъмбели под наклонена лежанка 3 серии
чуково сгъване с дъмбели 2 серии
абе гледаи да правиш сичко с свободни тежести а не на машини...
за рамо прави
2 серии раменни преси
2 серии с дъмбели в страни
2 серии с дъмбели напред
2 серии с щанга зад дупе
04.01.06
22:09
Благодаря за бързите отговори!
Ами не знам сигурно съм претренирал щом казвате(все пак знаете повече от мен :) ) но просто не се чуствам така и затова не съм забелязал. Ще намаля упражненията и сериите и ще включа мъртвата тяга. Но именно за нея ми е въпросът: няма ли да натовари тя кръста ми? Защото аз имам доста неприятен проблем с него и ми бяха казали че колкото и чисто да се изпълнява упражнението кръста се натоварва задължително та вие как мислите? И още нещо да ви питам: кажете някое що годе годно протеинче до към 30тина лева на месец (знам че има хиляди постове на тая тема но в повечето случаи протеина е комбиниран с нещо друго). Аз съм се спрял на Pure Whey Pro 85% на Нутрим(до сега сам пил 2 кутий от него и имаше известен ефект) но все пак ако знаете някой по подходящ за тези пари ще сам благодарен ако споделите :) .
04.01.06
22:41
ами мъртватя тяга щом имаш проблеми прави я с колан бре...и не слагаи големи тежести - да можеш да направиш 9-10 ама направи 8….
а отностно протеина - ти имаш стаж 3 месеца аз когато бях с толкова ми са отрази много добре геинер от колкото протеин ....100 пъти по добре да си земеш геинер - 1.5кг Мега мас 3000 на Иуниверсъл е 27 лв..щи свърши чудесна работа :)
със тази програма няма да претренираш изобщо дори
а ако искаш маса на всяка цена и имаш 30лв на месец
то всеки ден пий по 1литър боза и яж по 2 наполеона
единия преди тренировка другия след
04.01.06
23:02
[quote author=“iunga”]със тази програма няма да претренираш изобщо дори
а ако искаш маса на всяка цена и имаш 30лв на месец
то всеки ден пий по 1литър боза и яж по 2 наполеона
единия преди тренировка другия след
Интересно ми е с каква цел са наполеоните ???
05.01.06
01:34
[quote author=“vodka_750ml”]Благодаря за бързите отговори!
Ами не знам сигурно съм претренирал щом казвате(все пак знаете повече от мен :) ) но просто не се чуствам така и затова не съм забелязал. Ще намаля упражненията и сериите и ще включа мъртвата тяга. Но именно за нея ми е въпросът: няма ли да натовари тя кръста ми? Защото аз имам доста неприятен проблем с него и ми бяха казали че колкото и чисто да се изпълнява упражнението кръста се натоварва задължително та вие как мислите? И още нещо да ви питам: кажете някое що годе годно протеинче до към 30тина лева на месец (знам че има хиляди постове на тая тема но в повечето случаи протеина е комбиниран с нещо друго). Аз съм се спрял на Pure Whey Pro 85% на Нутрим(до сега сам пил 2 кутий от него и имаше известен ефект) но все пак ако знаете някой по подходящ за тези пари ще сам благодарен ако споделите :) .
Това дали да правиш тяга зависи колко сериозни са проблемите с кръста. Аз ще ти препоръчам да правиш следното нещо:
3 серии по 15 повторения - започваш с много лека тежест - примерно 20 килограма. И увеличаваш всеки път с малко - 2,5-5 кг, но не повече от 5 килограма дори и да чувстваш, че имаш сила за още.
При първата болка или некомфортност намаляваш тежеста или спираш въобще.
наполеоните са въглехидратна бонба ,ядеш ли такива бонби гръмваш и ти :twisted:
на него със неговите 16год точно това му трябва ,много въглехидрати за
да расте и развива
Без да искам да се меся си мисля че на 16 организмът все още се развива и че не бива да се очаква кой знае каква маса. До към 21 г. тялото и дори мозъкът растат и се доразвиват. (Не ме разбирай неправилно—това са просто научни факти.) Помня на какви ексцесии подлагах организма си през пубертета, включително зверски диети и тегло много под нормата, което сматам че по късно имаше отрицателни последици. Колкото до бозата—сега я правят от стари кифли и използват вредни изкуствени подсладители, така че аз лично я избягвам. Според мен хляб Тонус, фурми, банани, сушени смокини... са по-здравословни източници на въглехидрати. Но разбира се качествените мазнини и белтъчини са също много важни.
Успех!
05.01.06
12:26
А как мислите ще е по добре да тренирам:
понеделник(гърди трицепс) вторник(почивка) сряда(гръб бицепс) и четвъртък(рамо трапец) петък събота и неделя(почивка) или в някакъв друг ред т.к. в залата мога да ходя само от понеделник до четвъртък?
Eaglet_надъхания значи според теб е по добре да ползвам мас гейнър от колкото суроватъчен протеин? Преди време точно в този форум ми бяха отговорили че ако искам да кача по бързо маса по добре би ми се отразил суроватъчния протеин от колкото някой млечно-яйчен или гейнър?
Благодаря на всички.
Та спрях се на следната програма:
ПОНЕДЕЛНИК(гърди трицепс)
1. Лежанка 15(загряваща) 10-8-6(работни)
2. Полулег 10-8-6(работни)
3. Пуловър 10-8-6(работни)
4. Френско 12(загряваща) 2х8(работни)
5. Щанга с тесен хват 10-8-6
6. Разгъване на вертикален скрипец 2х8
Да питам относно понеделника дали не е по добре да махна вертиканлиа скрипец и да вкарам по още 1 серия на горните 2 упражнениа? И как мислите добре ли вместо флаис с дъмбели да правя пуловър-а?
ВТОРНИК(почивка)
СРЯДА(гръб бицепс)
1. Вертикален Скрипец 15(загряваща) 10-8-6(работни)
2. Мечка 10-8-6
3. Мъртва тяга 10-8-6
4. Прав с щанга 15(загряваща) 10-8-6
5. Скот 10-8-6-4
Тук отново дали не е по добре да вкарам още е едно у-ние за бицепс и да намаля сериите на другите 2
ЧЕТВЪРТЪК(рамо трапец)
1. Разтваряне на дъмбели встрани 2х8
2. Дъмбел пред тяло 2х8
3. Раменна преса 2х8
4. С щанга зад дупе 2х8(за задно рамо)
5. С дъмбелите за трапец 3-4 серий
Тъй като ми казахте че е по добре да правя само по 10 серий за големите мускулни групи и по 8 за малките не знам точно в колко упражнениа с по колко серий да разпределя 8те за малките? Айде и със здраве :)
Моля не пускай по 2 поредни поста използвай бутона “промени” Обединих ти поста
DJGorgio-Astor