02.01.06
18:28
Здравейте всички.Първо,честита 2006г. всичко най-хубаво.Аз съм начинаещ в тази област и ако може някой да ми каже някаква програма.Не искам да ставам културист,а просто да направя фигура,защото от както спрях цигарите съм отпуснал голям корем.Ще се радвам ако някой помогне.
тарси си в форума точно с тия теми е пълно ма като ти казвам пълно ми вервай :lol: :lol:
Самоче има един друг проблем,аз работя и не мога да тренирам както всички останали. :( Смените са ми четири на два,и мога да тренирам само през тези два дни,защото ппрез другите се прибирам много късно.Затова ми трябва по различна програма. :cry:
За програма пробвай следното, два дни подред:
Тренировка едно.
1. Мъртва тяга - 2 загряващи и 3 серии в пирамида (6 - 8 повт.)
2. Набиране или вертикален скрипец -1 загряваща и 3 х 6 - 8
3. Гребане с щанга или хоризонтален скрипец - 1 загряваща и 3 х 6-8
4. Сгъване с щанга (дъмбели) - 1 загряваща и 3 х 6 - 8
5. Сгъване с щанга на скот пейка или хамър сгъване - 2 х 8 - 10
6. Повдигане на краката от вис - 3 х максималния брой повторения
Аеробика - велоергометър - 15 - 30 минути, ако имаш време, умерено темпо (искаш и да отслабваш, доколкото разбрах, така че не е излишно да правиш по - малко. Не се пресилвай в началото).
Тренировка две.
1. Лежанка с щанга хоризонтално - 2 загряващи и 3 серии в пирамида
2. Преси с дъмбели от наклон - 3 х 6 - 8 (първата с по - леко)
3. лег - преса за краката - 2 загряващи и 3 х 8 - 12
4. раменни преси с щанга или дъмбели - 1 загр. и 3 х 6 - 8
5. Френско разгъване с щанга - 1 загр. и 3 х 6 - 10
6. Прасци на калф машина 3 - 4 х 8 - 12 (първата с по - леко)
Аеробика - велоергометър - 15 - 30 минути, ако имаш време, умерено темпо.
После почиваш 4 дена.
Избираш така тежестите, че последните повторения да са ти трудни. Като ти олекнат, слагаш още. Първите тренировки може само с лоста да ги правиш, докато научиш правилното изпълнение и свикнеш с техниката. Почиваш по 2 - 3 минути след всяка серия. Ако ти трябва по - малко от минута и половина - две, значи тежестите са ти леки ;)
Прочети на сайта раздела за храненето, за да знаеш какво да ядеш.
Петко как мислиш, дали е разбрал човека всички упражнения какво значат, още по-вече не си намисал например при първата тренировка , че става въпрос за бицепс.
Хора предлагам за начинаещи да не се дават такива сложни упражнения, например скотово за един начинаещ е напълно излишно, най-много да си контузи лактите.
Ами не мога да напиша и 10 страници обяснения за всяко упраженние, да си ги намери сам какво значат. Писал съм скотово или хамър, по избор. Може и без него, даже 1 упр. стига. Аз лично мислех да напиша само 1 за бицепс (като при трицепса), но предположих, че човека ще реши че му е малко и сам ще набута още упражнения, както правят повечето начинаещши - почват здраво да товарят бицепса (и гърдите) за сметка на останалите групи.
И не виждам защо да е толкова сложно скотовото, че да не става за начинаещ.
здр Петко К имам към теб един въпрос отностно тягата в програмата, която беше написал. Не е ли неподходящо за начинаещи (какъвто и аз съм) да прави мъртва тяга? Понеже аз също нз кога е момента да я вкарам в трен. та реших да попитам един вещ в занаята/
Не е бе пич, все пак няма да правиш максове прави си 6-8 повторения, добре ще ти се отрази
и аз ще се вкюча в дискусията. djgorgio-ASTOR щом казваш че не е непрепоръчително и аз ще помисля как да я вкюча. Но със сгъване на краката или без? Също и аз не разбрах Петко К трен.-вете се правят пон и вторник и почиваш 4 дни и неделя правиш следващата трен ли?
[quote author=“jalokin”]и аз ще се вкюча в дискусията. djgorgio-ASTOR щом казваш че не е непрепоръчително и аз ще помисля как да я вкюча. Но със сгъване на краката или без? Също и аз не разбрах Петко К трен.-вете се правят пон и вторник и почиваш 4 дни и неделя правиш следващата трен ли?
Желателно е чиста
т.е. без сгъване ли? И къде да я вкюча аз тренирам по трен, която NikollaBull ми даде (всъщност още не заради китката де ама по нея ще е) http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=11578 (третото негово мнение). Въпросът ми е дали да махна някое упр. или просто да го добавя?