Неделя, 1.03.2015
Храна:
- какао* с кокосова захар*; банан*
- кафяв ориз с гъби; фелд салата с портокал; към 170г Quark с 2 ч.л. рожков и 1 ч.л. мед (препълнена); круша...май ядох и сирене (wasntme)
- банан* с 1 с.л. орехи и малко какао*; 20г шоколад* 70%
- “ризото”* от карфиол; 2 филии ръжен пълноз. хляб* с пастет от крема сирене и манатарки; 50-60г сирене; няколко маслини
- опитванки по хапка: хумус, коксова палачинка, суров бонбон
Трен (Долна част):
- 5 мин. кростренажор; ставни ротации; клекове СТ
клек - 15х само с лост; 12, 13, 11@10кг
тяга - 3х10 само с лост; 3х7-8@2,5кг
преден клек - 15@2х5кг; 12, 8@2х6кг
бедрено разгъвне - 10@18кг; 7, 8@20кг
бедрено сгъване - 15@22кг; 15@25кг; 9@27кг
повдигане на пръсти от стъпало - 3х до отказ@2х5кг
- 10 мин вело бързо темо на ниска степен; 20 минути крострен много бързо темпо
- Клек - стана ок. Опитвам се да клякам по-ниско, което ми натоварва Дто, но все пак нямам мускулна :( Тяга - упражнявах я повече вчера. Гледах се и отстрани в огледалата. Сложих две дискчета по 1.25кг. Мисля, че има макар и минимален напредък в техниката от предния път. Пак усетих да ми се натоварва Дто, но днес нямам мсукулна. Явно трябва повече тежест, но все още ме е страх и ще си карам с мишите стъпки. Кръстът ми е ок. Работих и върху предия клек. От него имам мускулна на бедрата днес. От тягата е само на гърба :(
- Велото в залата е адски неудобно. Издържах 5-10 минути и реших да отида на кростренажора. След тренировката нямах много сили за тичане :)
- От утре започвам да тренирам по нова схема (sun) Да видим колко ще изтрая. Лошото е, че ще ми се налага да ходя в залата доста късно - 20.00 - 21.00, което хич не ми допада, но на този етап няма как да го измисля по друг начин (dull)
Понеделник, 2.03.2015, почивка
Храна:
- банан* с лешников тахан (inlove); суров бонбон* (бадеми, кокосово масло, кокосово брашно, лимон, мед); зелен чай
- 2 кокосови палачинки* с авокадо и тученица; 2 моркова; шепа бадеми*; зелен чай
- капучино
- ябълка
- “ризото”* от карфиол; сирене*; няколко маслини; 3 спелтови вафли* - 2 с хумус* и 1 - с маслинова паста*; кисело зеле* с малко зехтин* и червен пипер; 3 сурови бонбона* като горните
Движние:
- Сутринта: 5 поздрава А
- През деня: стандартното колело
- Нямам какво да отбележа освен, че много ми се спеше цял ден и работният ден продължи по-дълго от обикновено...
Мнението беше редактирано от Роси на 03.03.15 13:47.
казано от Роси на 03.03.15, 10:12:
- 2 кокосови палачинки* с авокадо и тученица;
Рецепта за палачинките? :)
казано от Дили на 03.03.15, 11:40:
Заповядай :) Като съвет към рецептата мога да добавя само да не биеш яйцата много и да разбъркаш съставките съвсем леко колкото да се смесят. В противен случай влиза много въздух в тестото, което води до образуването на мехурчета по палачинките, а това от своя страна ги прави много лесно късащи се. Горчив опит :)
казано от Роси на 03.03.15, 13:06:
казано от Дили на 03.03.15, 11:40:
Заповядай :) Като съвет към рецептата мога да добавя само да не биеш яйцата много и да разбъркаш съставките съвсем леко колкото да се смесят. В противен случай влиза много въздух в тестото, което води до образуването на мехурчета по палачинките, а това от своя страна ги прави много лесно късащи се. Горчив опит :)
Благодаря ти! Ще опитам да ги направя без да слагам кокосово масло върху тигана и дано да се получат. Звучат много вкусно!
Вторник, 3.03.2015
Храна:
- каша от спелтови ядки, ленено семе*, печен сусам*, годжи бери*, мед; черен чай
- полента* с лешници; 2 варени яйца* М; зелена салата (спанак, зелена, рукола, тученица) със сусам и зехтин; круша; зелен чай
- ябълка; 2 сурови бонбона* (фъстъчено масло*, бадеми, какао*)
- “ризото” от карфиол; 1 филия ръжен пълнозърнест хляб* с хумус*; кисело зеле* с червен пипер и зехтин*; няколко маслини; извара*(Quark) с рожков и мед; 2 сурови бонбона (бадеми*, кокосово масло*, лимон, мак, мед)
Трен (Долна част, корем):
клек - 15@17,5кг; 3х15@27,5кг; 10@30кг
тяга - 3х11@20кг; 8@20кг
бедрено разгъвне - 3х10@20кг
коремни преси с крака нагоре - 3х50
къси коремни преси - 3х50
Въпрос: Когато пишете работната тежест при упражнения с щанга какво имате предвид - щанга + дискове или тегло само на дисковете? Аз си пиша само теглото на дисковете.
- Тренировката се получи що-годе добре. Усетих натоварване, където трябва. От тягата има какво още да се желае и затова ще седя на тази тежест, докато не съм абсолютно сигурна в това, което правя. При клека направих една допълнителна серия с още 2.5кг отгоре и мисля следващия път да кача още малко, за да намаля повторенията. Бедреното ми е много зор с тези 20кг, но и при него ще намалям за сметка на бройките.
- Имам проблем: боря се като прасе с тиква с щипките за щангите. Мисля, че вчера прекарах повече време в слагане и махане на щипки отколкото в трениране (dull)
Мнението беше редактирано от Роси на 04.03.15 13:41.
04.03.15
11:12
казано от Роси на 04.03.15, 10:22:
Въпрос: Когато пишете работната тежест при упражнения с щанга какво имате предвид - щанга + дискове или тегло само на дисковете? Аз си пиша само теглото на дисковете.
Роси, пише се общата тежест, все пак има лостове с различна тежест. :)
казано от Aleks Sandra на 04.03.15, 11:12:
казано от Роси на 04.03.15, 10:22:
Роси, пише се общата тежест, все пак има лостове с различна тежест. :)
Мерси :) Близко до ума, но няма кой да се сети :) Поправям се.
Сряда, 4.03.2015 + Четвъртък, 5.03.2015
В сряда, малко преди да си тръгна от работа, някой все едно ми дръпна шалтера. Станах от стола и залитнах и после докато се прибера на няколко пъти ми се случи пак да загубя координация - нещо като виене на свят. Не ми беше зле, но се чувствах много странно. Цял ден бях много добре - нито изморена, нито нищо. Имах намерение да ходя в залата както е по план. Тръгнах, но пак ми се зави свят и се върнах. Срам не срам, хвана ме страх (dull). Вкъщи ядох стабилно и си легнах в 22.30.
В четвъртък бях малко по-добре с главата, но пък имах чувството, че тежа с няколко килограма отгоре. Бях задържала някаква вода и се чувствах отвратително. Болният ми мозък реши, че като не тренирам трябва да ям много по-малко, за да не надебелея и, защото вече съм дебела (headbang) и затова обядът ми беше доста оскъдничък. Прибрах се към 18.00 и нещо и прекарах половин час в кухнята ядейки всичко най-калорично, което имаше под ръка, така че си набавих набързо сигурно 2000+ ккал, които избягвах така прилежно...Но след като се наядох се чувствах супер.
Днес, наядена и наспана, съм като нов човек, но тези тъпи случки ме накараха да се замисля, че този здравословен живот дето си мисля, че го водя хич не е здравословен. Не може да се спи по 5-6 часа, да се мисли, че два дена без трен значат веднага килограми отгоре и изобщо цялата тази какафония, свързана с калории, ядене, килограми и т.н., която мине не мине и се настанява в главата ми...всичко това не е здравословно! Или пак започват да се прокрадват мисли в главата ми как млечните и зърнените не било хубаво да се ядат, без аз самата да имам някакви симптоми на непоносимост към тях. Ям ги, от добри източници са, нищо ми няма, значи мога да си ги ям! Или пък тренирах 2 пъти с тежести и вече съм с големите бедъри. Ми да, големи са, но няма как да не са като съм ги натоварила подобаващо!
Пиша ги тези неща, защото съм си ядосана (envy) На себе си за това, че се затормозявам с разни глупости вместо да си правя кефа! И за това, че последните 2-3 седмици правих всичко като на конвейер без да се спра за миг и без да изпитвам удоволствие от нещата. Само “трябва”, “трябва” и “трябва”. В сряда явно бушонът ми изгоря. Затова сега след restart-а мисля малко по-трезво.
Яд ме е, че още в самото начало на новата схема за тренировки, за която мисля от няколко седмици и занимавам и James Hinks с въпросите си, се препънах. Както и да е. Здраве да е :) Поне ми стана ясно, че няма да мога да я изпълня на 100%, но ще се придържам до колкото мога. Идеята беше 2 дена да тренирам тежко долна и горна част, после 1 ден да почивам и после пак 2 дена трен. Ще продължа да се придържам към структурата на тренировките, но след вторите два дена ще почивам не един, а два като единия почивен със сигурност ще е активен - домашна тренировка, колело или и аз не знам. Няма пълно щастие, но това е положението. По-добре непълно от никакво и най-важното - да не се претупват нещата, за да се запишат като “направени”, а да се изпитва някакво удоволсвие и удовлетворение от направеното :)
Много ти се радвам, че си си дала сметка за всички тези неща отрано (sun)
Като човек, който от години живее в света на “ТРЯБВА” и който постоянно прилага разни “здравословни” неща върху себе си само, защото така пише някъде без капка мисъл как влияе това индивидуално на мен, мога да ти кажа, че това, което постигнах е, че забравих как да си живея живота!
Така,че... Всушай се в собствените си разсъждения (sun) Успех (sun)
Мерси за включването, Съни :) Аз уж знам, че много малко от нещата в ежедневието наистина “трябват”, но все рано или късно стигам до някаква ситуация, в която в главата ми всичко “трябва” :D Луда работа :)
Петък, 6.03.2015
Храна:
- 2-3 с.л. смес от джинджифил с мед и лимон; зелен чай
- омлет от 3 яйца* М с рукола (направих го този път с кокосово масло за проба - става); голяма ябълка; зелен чай
- ябълка; 2 енергийни бисквитки (тахан, бадеми, сусам, мъничко мед)
- супа* от целина и ябълки; 2 филии ръжен* хляб с хумус*; сирене; кисело зеле; маслини; извара с рожков и мед
Трен (Долна част Б, корем):
преден клек - 15, 15, 12, 15@2х6кг
тяга с дъмбели - 15@2х5кг; 2х15@2х6кг; 15@2х8кг
бедрено сгъване - 12@27кгл 3х7@29кг
повдигане на пръсти от стъпало - 4х до отказ @2х6кг
планк - 3х до отказ
коремни преси пръсти към пети - 3х50
коремни преси с повдигнати крака - 3х50
- кростренажор - 20 минути много бързо темпо
- стреч
- Получи се една много приятна и стегната тренировка. Бях си отпочинала много добре и просто си се чувствах идеално :) При тягата експериментирах с тежестите, защото само вкъщи я бях заучавала с 2 дъмбела по 5кг. Следващия път вдигам тежестта на предния клек. Реших го :) Днес си чувствам краката много изморени, но мускулната се появи едва сега вечерта - най-осезаема при задните бедра.
Събота, 7.03.2015
Храна:
- каша от: спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, чиа*, кокос*, годжи бери* и малко мед; какао* с кокосова захар*
- смесена зелена салата със зехтин; царевични вафли* - някои с пастет от патладжан и фурми, а други - с маслинова паста (не знам колко); сирене; маслини; 3-4 големи сушени смокини
- капучино
- 3-4 големи сушени смокини
- банан
- 2 енчилади* с пълнеж от зеленчуци, царевица, боб, крем фреш; смесена зелена салата с дресинг от зехтин, мед и още нещо; чаша ласи* с манго и папая
Трен (Горна част Б, корем):
- 5 мин. кростренажор; ставни ротации
раменни преси от стоеж - 6, 6, 5, 5 @2х8кг
хоризонтален скрипец - 9@27кг; 5, 6, 5@29кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 9@27; 6, 5, 6@23кг
кофи на машина (@противотежест) - 9@23кг; 6, 5, 7@20кг
пътека - 20 минути: 10 спринтове + 10 тичане с 9,8км/ч
- стреч
- И днес тренировката се получи удовлетворително (sun). Единствено мисля, че на раменните преси се престарах. Може би трябваше да вдигна само с половин килограм тежестта, а не с цял. Последните повторения не бяха хич чисти откъм техника и сега малко ме понаболява лявото рамо. Болеше и на кофичките, но какво да се прави. Не се сетих, че има и 7,5кг дъмбели.
- Реших да тренирам с една по-тясна тениска, която обличам сравнително рядко. Слагам я, поглеждам се в огледалото и гледам как в рамената ми седи все едно е с 1-2 номера по-малка - ръкавите се събират нагоре като буфани :D Добре, че имах още една в раницата - малко по-широка. Преоблякох се, че пуста суета не ме пуска да вляза в залата (makeup) Но явно нещо нараствам 8-) (muscle)
- Като виден чревоугодник не мога да не споделя , че днес ядох и пих много вкусни неща: Първо на пазара намерих Камембер от сурово мляко - от същия човек, от който си купувам по принцип сирене :) Оказа се много вкусен, а отделно получих и подарък парченце от едно друго сирене, но то не ми харесва толкова. Малко ми е твърде миризливо :D Второ, като се прибрах от залата приятелят ми беше с престилка в кухнята и приготвяше вечерята - ако това пък не е глезотия ;) Самата вечеря беше нещо много любимо, което готвим обаче рядко, понеже не е супер мега хипер здравословно - енчилади (inlove). Но това не беше всичко, защото имаше и десерт, а именно - ласи от кокосово мляко, манго и папая, което е нещо много много вкусно, но не е хубаво да му се нахвърляте като мен след като сте яли енчилади, защото после е тежко :D Тъй де, сега ми е малко тежичко, защото двете неща не вървят много заедно, а и са си мазнички, но лакомия...
Мнението беше редактирано от Роси на 09.03.15 00:46.
Неделя, 8.03.2015
Храна:
- ласи* (кокосово мляко*, манго, папая); банан*
- зелен чай; опитванки от сурови бонбони, които правих; парченце от някакъв черен шоколад с марципан - не става
- фелд салата с портокал и мед; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; сирене; маслини
- капучино
- гратен от праз лук със сметана и сирене; кисело зеле* с малко зехтин и червен пипер; 1 кюфте* от броколи
- може би има още неща, които пропускам
Движение:
- Сутринта: ставни ротации + 5 поздрава А
- През деня: към 2 часа колело навън (sun)
- Неделята мина в готвене и малко излизане с колелата :) За щастие тук времето е много приятно и направо си мирише на пролет (sun) Преди да излезнем си мислех, че слънцето просто си грее без да напича и се опаковах както винаги с шапка и ръкавици, но се наложи да си ги прибера набързо, защото заврях. Не знам отвикнала ли съм да карам по-дълго или бях просто изморена от тренировката предния ден, но това малко турче, което лятото по принцип си правим ей така за кеф, вчера леко ми се опъна. Срам :x
- Да не забравя да спомена мускулната на гръб, с която се събудих. Заедно със засилилата се на краката от петък, бях истински робокоп. Днес още имам на гърба...
Понеделник, 9.03.2015, почивка
Храна:
- 3 сурови бонбона*; банан*; какао* с кокосова захар*; по-късно - черен чай
- парче и 1/2 фритата* от киноа с тиквички и сушени домати; 2 моркова; шепа лешници*; зелен чай
- ябълка; круша
- 4 царевични вафли*; суров бонбон*; 2 кюфтенца* от броколи
- гратен* от праз; смесена зелена салата със зехтин и сусам; кисело зеле* с малко зехтин и доооста подлютено ;); маслини; малко винце; 3 сурови бонбона (wasntme)
Движение:
- За да не е толкова безличен дневникът, прилагам няколко снимки от готварския маратон в неделя :D Наистина си беше маратон: сутринта - сурови бонбони и енергийни барчета (снимки 1 и 2), а вечерта - готвене за седмицата: гратен, фритата и кюфтенца от броколи (снимка 3).
Мнението беше редактирано от Роси на 28.08.15 15:43.
Вторник, 10.03.2015
Храна:
- каша от спелтови ядки, ленено* семе, сусам*, кокос*, годжи бери*, чиа*, мед; зелен чай
- кюфтета* от броколи и ементал; 2 варени яйца* М; 2 моркова; круша; зелен чай
- ябълка
- ядков десерт*
- супа* от червена леща и кокосовo мляко; филия ръжен пълноз. хляб* с бобен пастет*; сирене; маслини; 2 сурови бонбона; извара* с какао* и мед
Трен (Долна част А):
клек с щанга - 15@17,5кг; 11@30кг; 10@32,5кг; 7, 6@35кг
мъртва тяга - 15, 15, 10@20кг; 10, 8@22,5кг
бедрено разгъване - 8@22кг; 7, 6, 6@25кг
- кростренажор - 20 минути много бързо темпо
- стреч
- Тренировката мина много стегнато и спокойно. На клека се престраших да увеличавам тежестта докато стигна някаква бройка под 10, при която обаче и техниката да е ок. 35кг вече си ми натежаха. Усетих как целите ми крака се напрягат. Нося си и последстивята от вчера насам :) При тягата все още ме е страх. Мисля, че техниката ми вече е по-добре, защото усетих доста натварване на Дто и на другия ден нямах болки в кръста. Само малко вдигнах тежестта - с 2.5кг, но засега предпочитам така бавно да напредвам докато добия по-голяма увереност. Вече два дена ходя с напомоани и вдървени крака :)
Сряда, 11.03.2015
Храна:
- банан* със спелтови ядки, ленено семе*, кокос*; какао* с кокосова* захар; по-късно - черен чай
- фритата* от киноа с тиквички и сушени домати; малко рукола с маслини; шепа лешници*
- 2/3 капучино
- ябълка; ядков десерт*
- супа* от червена леща и кокосовo мляко; 2 филии ръжен пълноз. хляб* - с бобен пастет* и с маслинова паста*; сирене; маслини; извара* с какао* и мед; банан*; 20г шоколад* 85%
Трен (Горна част А, корем):
набиране на машина подхват (@противотежест) - 15@34кг; 10@27кг; 2х7@25кг; 5@23кг
права лежанка - 10@17,5кг; 8, 8, 7@20кг
едностранно гребане с дъмбел - 5, 5, 5, 4@12,5кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 5, 5, 5, 4@2х7,5кг
пътека - 20 минути тичане с 10км/ч
- стреч
Не беше лоша тренировка, но можеше и по-добре да е ;) Имам доста забележки: при набиранията с подхват вече доста използвам гърба, но след като ми стане малко по-трудно усещам как всичко отива на бицепса. Лежанка - тук съм що-годе доволна. Вчера сложих и лека тежест на щангата - 2,5кг (giggle) Гребане - предния път съм направила 3 серии по 10 бройки с 10кг и затова исках малко по-тежко да е вчера, но не чак 12,5кг. За съжаление от 10кг нагоре тежестта на дъмбелите се увеличава с 2,5кг и нямаше как. Взех 12,5кг, едвам преборих 5 бройки, но мисля, че техниката доста куцаше на места. Не обичам така (dull). При раменните първите две серии ми бяха на пейка без облегалка и усетих колко ми е трудно да си държа стегнати корема и кръста. Отделно се обади болката в лявото рамо от събота. На пътеката малко се озорих, защото все още си усещах краката тежки като камъни от предния ден. Все пак тренировката си я биваше и днес още от сутринта започнах да усещам мускулната :) Щеше да е по-хубаво, ако се бях наспала повече и си бях отпочинала като хората.
Четвъртък, 12.03.2015, почивка
Храна:
- банан* със спелтови ядки, ленено семе*, кокос*; какао* с кокосова* захар; по-късно - зелен чай
- зелена салата с авокадо*, моцарела, печен сусам*, сушени домати и олио от гроздови семки; 2 варени яйца* М; филия ръжен пълнозърнест хляб*; зелен чай
- 2/3 капучино
- 2 ябълки
- 4-5 царевични вафли*; банан*
- сейтан във винен сос*; салата от червено цвекло, моркови, ябълка, орехи с лимон и олио от гроздови семки; маслини; 40г шоколад* 85%; 3-4 парченца сушен джинджифил; 2 сушени смокини + 2 фурми....
- Днес съм като премазана от багер. Лягам си след 5 минутки (yawn)
Мнението беше редактирано от Роси на 12.03.15 23:40.
Петък, 13.03.2015
Храна:
- йогурт с банан*, чиа*, спелтови ядки, ленено семе*, какао*
- омлет от 3 яйца* М с рукола и маслини; зелен чай
- ябълка; ядково десертче*
- сейтан във винен сос*; 2 филии спелтов хляб (1 с маслинова паста*, 1 с бобен пастет*); няколко маслини; кисело зеле*; 2 големи банана*; 20г шоколад* 85%; 3 фурми*
преден клек - 2х10@2х8кг; 3х5@2х9кг
тяга с дъмбели - 15@2х9кг; 12, 13@2х10кг; 6, 7@2х12,5кг
бедрено сгъване - 8@32кг; 5, 5, 4, 4@34
повдигане на пръсти от стъпало - 4х до отказ @2х7кг
планк - 4х до отказ
руско извиване с топка 5кг - 4х20
странични наведи с 8кг - 3х10 на страна
- кростренажор - 20 минути много бързо темпо на ниска степен
- стреч
- Клекът доста добре се получи. Мисля скоро да започна да заучавам техниката с щанга, въпреки че ми изглежда малко сложничко (wasntme) Тягата беше ок докато не минах на 12,5кг. Реших да кача до тях, защото с останалите все мисля, че мога и още, а това май значи, че не е достатъчно тежко ;) 12,5кг си ми тежаха на ръцете и тягите ми не бяха много чисти (dull) При сгъването директно качих на 32, защото предния път съм направила последно 7 с 29кг. Учудващо и с 32кг можех още. Затова нагоре :).
- След тези тренировки за долна част правя кардио на кростренажор, защото нямам сили за тичане, но в петък и кростренажорът ми беше труден :D От вчера пък вече мускулната е налице - най-силна в задни бедра и прасец и малко на Д. За дънките си няма да говоря...тесни са ми :(
Събота, 14.03.2015
Храна:
- банан*; какао* с кокосова захар*
- 2 филии спелтов хляб (1 с маслинова паста*, 1 с бобен пастет*); към 80г сирене; извара* с рожков* и мед
- капучино; голяма бисквита
- лазаня*; зелена салата със зехтин; вино
раменни преси от стоеж - 5, 5, 4, 4@2х7,5кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 9@23; 5, 4, 4@20кг
кофи на машина (@противотежест) - 10@20кг; 8@18кг; 5, 6, 4@16кг
хоризонтален скрипец - 8@29кг; 5, 4, 4@32кг
планк - 3х до отказ
коремни преси лакът-коляно - 3х50
коремни преси с повдигнати нагоре крака - 3х50
пътека - 20 минути тичане с 9,5км/ч
- стреч
- Днес имам мускулна и на раменете, освен тази на краката - пълно оборудване :D Тренировката се получи добре. При раменната преса нямам напредък, а по-скоро назадък :) Намалих тежестта с 0,5кг заради лошата техника от предния път. Въпреки това 7,5кг ми бяха ужасно тежки. Не знам предния път как съм успяла с 8кг да се справя. При кофичките неочаквано имах доста сила. Намалих на два пъти противотежестта (muscle) :) При скрипеца вдигнах тежестта, но май трябваше с по-малко, защото много се озорих (whew)
- Забелязвам, че на втората двойка тренировки за седмицата се раздавам повече отколкото на първата. Отдавам го на това, че съм по-отпочинала (едната е събота, а в четвъртък последните седмици си лягах сравнително рано) и на това, че не са с щанга. Имам страх от това да товаря щангата с повече килограми. Все мисля, че ще се претрепя (dull) Всъщност при клека вече съм доста по-сигурна от преди, но при тягата има още работа. Това упражнение изглежда толкова лесно на теория и видео и също толкова лесно може да се обърка с лоши последствия.
- И да си напиша грижата от последните дни: ям много!!! Ям, ям, не преяждам и пак мога да ям :( На вечеря мисля, че изяждам огромни количества независимо с какво и колко съм се хранила през деня. Ям в пъти по-малко и от приятеля ми :( Общо взето съм едно прасе :(
Отеснелите дънки ме притесниха и се филмирах. Няма как да са от тренировки. Мускул не се гради от днес за утре... Само яденето ми е проблемът. Никаква воля нямам и обичам вкусната храна. В момента, в който си помисля за ограничения и сметки и ми става лошо и депресирано (dull) Все пак ще се опитам макар и малко да си намаля поне порциите, ако не друго...
Мнението беше редактирано от Роси на 15.03.15 15:27.
Неделя, 15.03.2015
Храна:
...
Движение:
- През деня: час и нещо колело навън
- Имах ужасна мускулна треска на крака, гръб, рамене, която сякаш се разнесе още повече като се размърдах с колелото. След като се прибрахме от разходката просто се сплесках на дивана и половин час нищо не погледнах. Не мисля, обаче, че цялата тази скапаност се дължи само на предните два тренировчъни дни. Вчера, въпреки че беше неделя, трябваше да стана по-рано, за да си правя домашното за един курс и затова цял ден бях крива. Не си починах като хората (dull)
- Храната ме е срам да описвам :x Безподобното прасе пак вилня...само ще отбележа, че завърших в 19.00 с 2 банана с лешников тахан :x За втори пореден път виждам как недостатъчното почивка и затрупване със задачи ме избива яко на омазване. Взимам си бележка.
Понеделник, 16.03.2015, почивка
Храна:
- какао* с кoкосова захар*
- банан*; зелен чай
- 3 елдени тънки палачинки* с маслинова паста*, варено яйце* и тученица
- ябълка; чай хибискус
- кафяв ориз* с червен боб, гъби и кашу; сирене; маслини; шоколад* 85%
Движение:
- Сутринта: ставни ротации + 5 поздрава А; 3х планк до отказ
- Днес нямам мускулни трески вече, но пък бях много заспала цял ден. Легнах много късно снощи.
- Мерих си храната, но си обещах да е само днес за ориентир. Не искам и за това да мисля (dull). Би трябвало да съм изяла към 1400ккал.
Вторник, 17.03.2015
Храна:
- какао* с кокосова захар*
- парче киш* с праз и котидж сирене (блат - пълнозърнест лимец); зелена салата със зехтин, печен сусам, маслини
- ябълка
- суров бонбон* (фъстъчено масло, бадеми, кокос)
- кафяв ориз* с червен боб, гъби и кашу; сирене; маслини; извара* (Quark) с рожков и мед; 1 фурма
Движение:
- Сутринта: ставни ротации; 5 поздрава А; 3х планк до отказ
- Вечерта: трен
Трен (Долна част Б):
преден клек - 12@2х9кг; 7, 6, 5@2х10кг
тяга с дъмбели - 12, 12, 13, 12, 12@2х10кг
бедрено сгъване - 6, 4, 5, 5@34
повдигане на пръсти от стъпало - 4х до отказ @2х8кг
- Вчера трябваше да правя тренировка А за долна част, т.е. щанги, но уви - залата беше пълна до горе независимо от късния час. Лежанки, щанги - всичко заето. Понеже беше късно, а аз не обичам да бездействам, реших да правя тренировка Б. Клековете бяха добре, но дъмбелите ми тежаха доста на ръцете. При тягата общо взето упражнявах техниката. 10кг са ми вече леки, а 12,5кг бяха също заети :( Мисля, че се получи добре все пак, защото Дто ми пареше на моменти :)
- От понеделник насам съм си намалила порциите на обяд и вечеря, а закуската е само какао или какао и малко по-късно - банан. Всъщност вчера и днес е само какао. Правя го, за да се дисциплинирам малко, защото в последно време усещам как си хапвах това и онова без да съм наистина гладна, а просто от лакомия. По принцип съм от хората, които са свикнали да закусват и не ми е много лесно. Всъщност май не ми е и много трудно :D Единственото, което забелязавам при липсата на закуската е, че ми е малко по-отпаднало преди обяд и трудно се концентрирам. Може и въпрос на сън и свикване да е :) Искам да въведа някаква култура на хранене, защото му отпуснах края, а това не ми харесва :) За съжаление май ще трябва и да се огранича в правенето на домаши бисквитки и бонбони :( Може да използвам възможността да се усъвършенствам в манджичките ;)
казано от Роси на 16.03.15, 22:41:
Безподобното прасе пак вилня...
Ох, нещо много ми стана смешно това ;Д
Айде, айде... сигурен съм, че нещата са далеч не толкова страшни, колкото ги представяш ;Д
Сряда, 18.03.2015
Храна:
- парче киш* с праз и котидж сирене (блат - пълнозърнест лимец); маслини; 2 моркова
- ябълка
- суров бонбон* (фъстъчено масло, бадеми, кокос) + парченце кокос
- салата от червено зеле и моркови с печен сусам и зехтин; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; сирене; 3 варени яйца* М; извара* (Quark) с рожков и мед
Движение:
- Сутринта: ставни ротации, 5 поздрава А, 3х планк до отказ
набиране на машина подхват (@противотежест) - 8@23кг; 5, 4, 5, 7@20кг
права лежанка - 8@17,5кг; 9@20кг; 5, 6, 6, 4@22,5кг
едностранно гребане с дъмбел - 5, 5, 4, 5@12,5кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 8@2х8кг; 5, 4, 3, 4@2х9кг
пътека - 20 минути тичане с 10 - 9,8км/ч
- стреч
- Тренировката вчера беше супер (sun) Истината е, че не отидох с някакви очаквания, а и отделно бях леко крива, защото знаех, че пак ще е пълно. Май семестърът вече е започнал и всички студенти са отново в залата (dull). Но все пак нещата протекоха доста добре. Неочаквано си вдигнах тежестите почти на всичко. Най-неочаквани ми бяха лежанката и раменните, които след последните измъчени опити със 7,5кг и болки в рамото, ги бях отписала. Но ето че съм набрала явно сила :) Единствено при гребането няма промяна, но предния път тези 12,5кг ми бяха много тежки и омазах техниката. Вчера мисля, че се получи доста по-добре. Единственото, което не ми хареса на тренировката е, че между сериите на набиранията и лежанката ми се получи много почивка. В залата пак беше човекът, който преди време ми обясняваше за хвата на лежанката и т.н. и сега пък се заговорихме - къде за хватове при набиранията, къде за емиграцията :D Все актуални теми ;)
- Днес съм вече с прилична мускулна на рамене и гръдни мускули. От вторник имам и лека на задните бедра. Като цяло краката след такива тежки тренировки си ги чувствам тежки и даже ми е трудно да тичам на пътечката (wasntme) Мускулна на Дто досега не съм видяла, но май е доста стегнато по думи на половинката ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 20.03.15 00:42.
Четвъртък, 19.03.2015, почивка
Храна:
- какао* с кoкосова захар*
- 3 елдени тънки палачинки* с маслинова паста* и пушена сьомга*; шепа салата от червено зеле и морков с печен сусам и зехтин
- 2 ябълки
- 3 ръжени вафли*; 4-5 царевични вафли* - бях ужасно гладна, а трябваше да чакам вечерята да стане
- зеленчуци (брюкселско зеле, сладък картоф, морков, пащърнак) на фурна със зехтин и подправки; сирене; маслини; 20г шоколад* 85%
Движение:
- Сутринта: ставни ротации + 5 поздрава А; 2х колелце за корем
- През деня се появи и мускулна на гърба, така че станах на гипс. Днес съм по-добре :)
- Не знам дали повече какао си сложих вчера или от стартирането на деня с една леко инфарктна ситуация, но цял ден бях като на пружини. Не се чувствах хич изморена, даже малко по-енергична от обикновено. Затова пък вечерта ме налегна извенъж умората и май не си спомням как съм заспала.
Петък, 20.03.2015
Храна:
- парче киш* с праз и котидж сирене (блат - пълнозърнест лимец); няколко маслини; 3 моркова
- ябълка
- омлет от 3 яйца* М и масло; зелена салата с печен сусам и зехтин; извара* (Quark) с рожков и мед
Движение:
- Сутринта: ставни ротации; 5 поздрава А; 2х колелце за корем
Трен (Долна част А, корем):
клек с щанга - 18@17,5кг; 12@27,5кг; 5, 6, 5, 6@35кг
мъртва тяга - 2х10@22,5кг; 10@25кг; 7, 7, 6@27,5кг
бедрено разгъване - 7@25кг; 5, 6, 5, 5@27кг
странични наведи с 9кг - 3х10 на страна
- стреч
- Тренировката започна много сдухано, защото залата отново беше пълна и не знаех какво ще правя, а не исках втори път да пропускам клек и тяга с щанга. Все пак почаках няколко минути на кростренажора и мястото се освободи. Много добре ми се получи клекът...или поне аз така си мисля ;) 35кг си ми тежат, но може би мога и мааалко повечко да вдигна, но реших да не жертвам техниката си. При тягата 22,5кг от предния път вече ми бяха доста леки. Използвах ги за загрявка и техника и после увеличих докато ми стане по-тежичко. Вчера затова се събудих с ужасна мускулна треска - гръб, крака...всичко. Eдвам станах от леглото :D
Събота, 21.03.2015
Храна:
- шейк от банан*, какао*, овесено мляко*, мака*, чиа*, мед
- ябълка; 3-4 парченца сушен джинджифил
- зеленчуци (брюкселско зеле, сладък картоф, морков, пащърнак) на фурна със зехтин и подправки; сирене; маслини; филийка ръжен пълнозърнест хляб* с крема сирене; 20г шоколад* 85%
- капучино; царевичен сладкиш
- пълнозърнести макарони с домашен доматен сос* и пармезан; зелена салата със зехтин; извара (Quark) с рожков и мед
Движение:
- Сутринта: ставни ротации; 5 поздрава А
- През деня: пазар, разходка и домакинстване
раменни преси от стоеж - 8@2х8кг; 5, 5, 4, 4@2х9кг
набиране на машина с успореден хват (@противотежест) - 8@20кг; 5, 4, 4, 5@18кг
кофи на машина (@противотежест) - 7@16кг; 5, 5, 5, 4@14кг
хоризонтален скрипец - 6, 5, 5, 5@32кг
коремни преси лакът-коляно - 3х50
къси коремни преси - 3х50
пътека - 20 минути тичане с 9,8км/ч
- стреч
- Тренировката се получи много стегната - малки почивки както между сериите, така и между самите упражнения. Мисля, че раменните преси този път бяха много добре. От следващия може да опитам вече да ги правя с щанга. При набиранията и кофите пак имам малък напредък (sun) На скрипеца ми беше ясно, че няма да вдигна тежестта, защото предния път тези 32кг ме измъчиха. Днес имам мускулна на рамене и гръб, но е по-лека. Може би и защото снощи си поисках най-нахално масаж ;) Тягата ми беше разказала играта.
Неделя, 22.03.2015, почивка
Храна:
- какао* с кокосова захар*, банан*
- 2 филии ръжен пълнозърнест хляб* с крема сирене; сирене; 2 варени яйца* М; няколко маслини; извара с рожков и мед
- капучино
- 4-5 ръжени вафли*
- къри* от сладък картоф и нахут с пълнозърнест басмати; печурка пълнена с крема сирене* с див чесън; 1/2 елдена палачинка; банан
Движение:
- час - два разходка + домакинстване
Понеделник, 23.03.2015, почивка
Храна:
- броколи с малко зехтин и печен сусам; 2 варени яйца* М; 3 печурки* пълнени с крема сирене*
- капучино
- 2 ябълки
- къри* от сладък картоф и нахут с пълнозърнест басмати; 1-2 пълнени печурки*; сирене; маслинни
Движение:
- През деня се чувствах доста заспала и отпаднала и си го обяснявам с наближаващия цикъл. Вечерта готвих леща за днес и утре и докато се вареше направих едни нови мъфини (солени) - лимец, полента, див чесън и крем от фета сирене. Появи ли дивият чесън по пазарите....и парковете, значи пролетта е дошла (sun)
Мнението беше редактирано от Роси на 24.03.15 13:03.
Вторник, 24.03.2015
Храна:
- мъфин* от лимец и полента с фета; 2 варени яйца* М; 2 моркова
- ябълка
- купичка леща; крайче ръжен пълнозърнест хляб*; сирене; маслини; салата от червено цвекло и моркови със зехтин и орехи; извара* с рожков и мед
Движение:
Трен (Долна част А):
преден клек - 8, 7@2х10кг
клек с щанга - 12@17,5кг; 8@32,5кг; 6, 6, 7@35кг
мъртва тяга - 8@25кг; 6, 6, 6, 7@27,5кг
бедрено разгъване - 7@27кг; 5, 5, 5, 5@29кг
- стреч
- Беше много измъчена тренировка :( Никаква сила и доста отпадналост. Затова се отказах и от кардиото накрая. Просто нямаше смисъл. Все пак добре съм се натоварила, защото днес съм с мускулна на Д и бедра :) Предните клекове в началото са, тъй като тръгнах да правя тренировка Б, защото отново всичко беше заето. В последствие обаче мястото се освободи и затова реших да си мина на А.
- Този път карам някакъв много странен ПМС. Апетитът и настроението са ок, но пък съм адски изморена и заспала. Сутрин съм много свежа, но в късния следобед ме наляга някаква ужасна умора. Вчера беше така. Вечерта едвам се навечерях и си легнах. Бях седнала в леглото с чаша чай в ръцете. Това е всичко, което си спомням, но на сутринта се събудих без чай и всичко наоколо беше чисто :) Питах половинката какво се е случило, а той каза, че съм си седяла 30-40 минути с чая спейки и той го измъкнал със сто зора, а аз след това съм продължила да си държа ръцете все едно държа чаша :D Много смешно ми стана :D Да идва тоя цикъл, че ми писна все аз да съм лудата вкъщи :D
Сряда, 25.03.2015
Храна:
- 3 елдени палачинки* с авокадо, чери домати и зелении; 1 варено яйце* М; маслини
- капучино
- ябълка
- купичка леща; малко кисело зеле с червен пипер; 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; сирене; маслини; извара* с рожков и мед. Бях още гладна: 3-4 царевични вафли*; 20г шоколад* 95%
Движение:
набиране на машина подхват (@противотежест) - 8@20кг; 5, 4, 5, 4@18кг
права лежанка - 10@17,5кг; 8@22,5кг; 4, 4, 5, 4@25кг
едностранно гребане с дъмбел - 7@12,5кг; 5, 4, 5, 4@15кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 7, 5, 5, 5@2х9кг
коремни преси пръсти към пети - 3х50
пътека - 20 минути тичане с 10 - 10,5км/ч
- стреч
- Вчера кондицията беше по-добре отколкото във вторник. Набиранията мисля, че ми се получиха много добре :) При лежанката също вдигнах тежестта, но усетих лека болка е лявото рамо по едно време. Продължи и при гребането. Ощо взето лявото ми рамо мине не мине и се обажда. Затова и гребането с лява ръка ми беше осезаемо по-трудно (dull). При кардиото имах много енергия. Не знам какво ми стана, но тичах с 10км/ч и ми беше бавно и недостатъчно гадно :D Затова качих на 10,5км/ч. За първи път тичам с толкова и се поуморих, но това беше целта ;)
- Днес съм като дърво. Имам мускулна на гърба още от тягата във вторник. Отделно краката ми са трупчета и започва да се появява мускулна на гърдите. Пaк едвам станах от леглото, а и отделно се чувствам като абсолютен парцал. Затова и аз съм си виновна - лягане 00.30 и ставане 6.30 не става. Тази седмица ми е и трудно с липсата на закуска. Днес даже си изядох едната ябълка преди обяд (dull). Помрънках хубаво, но утре съм си взела един почивен ден и се надявам да се подобря :)
Мнението беше редактирано от Роси на 26.03.15 13:35.
Петък, 27.03.2015
Храна:
- вече не си спомням
Движение:
- Сутринта: трен
- През деня: пролетно почистване вкъщи
тяга с дъмбели - 12@2х10кг; 7, 6, 6, 5, 5@2х12,5кг
преден клек с щанга - 9, 10, 10@17,5кг; 10, 9@20кг
бедрено сгъване - 8@34кг; 4, 5, 5, 4@36кг
повдигане на пръсти от стъпало - 4х до отказ @2х8кг
планк - 3х до отказ
коремни преси лакът - коляно бързо темпо - 3х30
- стреч
- В петък бях отпуска и затова още сутринта отидох в залата (sun). Тренирах с едни баби и дядовци :) Затова беше спокойно и приятно ;) Въпреки, че нямаше много хора едно момче беше заело стойката за клек и трябваше да изчакам. Затова си изтеглих тягата преди клека. 12,5кг ми тежаха, но мисля, че мога и с малко повече. Както винаги обаче не исках да си жертвам техниката. При предния клек още от четвъртък бях решила как ще се пробвам вече с щанга. Първият опит беше доста крив, но после се усетих, че хватът ми не е много правилен. После се поправих, но все още щангата се поклащаше. Трудно ми е да я задържа абсолютно стабилна. Все пак не ми беше хич тежко, но нали заучавам техниката. Реших все пак да сложа и едни 1,25кг дискчета, за да видя дали ще забележа някаква разлика. Малко ми натежа. Последната серия мисля обаче, че ми се получи с доста по-добра техника от предните. Щангата пак се клатушкаше, но не толкова много :)
- След тренировката цял ден не седнах. Изчистих всичко вкъщи и даже и на пазар ходих :) Не знам дали заради това мускулна треска почти нямах. Само тягата малко си беше казала думата ;)
Събота, 28.03.2015, почивка
Храна:
По спомен:
- йогурт* със спелтови ядки, ленено семе*, сусам*, чиа, какао*, банан*, мед; черен чай
- черпак супа от пащърнак (по-скоро пюре :D); салата от червено цвекло, земна ябълка, морков, лимон, магданоз; сирене; маслини; 20г шоколад* 70% с червена боровинка; ябълка
- капучино
- брецел
- домашна пица (inlove)
Движение:
- През деня: разходка
- Трябваше да е тренировъчен ден, но още от сутринта не се чувствах много добре. Още не ми беше дошъл цикълът, а това направо ме побърква. Отделно сякаш за една нощ бях станала с няколко килограма по-тежка и ми беше едно нервно (dull). Затова само се разходихме по хубавото време, а после вкъщи се опнах на дивана за 1-2 часа (wasntme).
- Приятелят ми от петък е болен. И неговите, и моите колеги боледуват от месец и нещо и явно дойде и нашият ред (dull). Моят още не де (да не чуе дяволът) ;) Затова и ми е малко криво. Вчера уж беше доста по-добре и излезнахме, даже и бира пи ;), но вечерта отново се почувства зле и 22.30 заспа, а това за него е нещо невиждано. Не трябваше никъде да ходим, а да си седим вкъщи на чайове и лимони. Уж големи хора, а глупави грешки правят (dull)
Мнението беше редактирано от Роси на 29.03.15 12:54.
Неделя, 29.03.2015, почивка
Храна:
- вече не знам, но накрая накрая беше много
Движение:
- Сутринта: ставни ротации; 5 поздрава А
- През деня: домакински истории
Понеделник, 30.03.2015
Храна:
- банан*
- омлет от 3 яйца* М с масло и плънка от рукола и няколко черни маслини
- капучино
- ябълка
- суров бонбон* (голям; фъстъчено масло, бадеми, кокос)
- пюре* от пащърнак; сирене; маслини; 2 филийки ръжен пълозърнест хляб*; извара* с рожков и мед; 6 пресни фурми
Движение:
Трен (Долна част А):
- 3 мин. кростренажор; ставни ротации; клекове СТ
мъртва тяга - 12, 10@22,5кг; 7@27,5кг; 6, 6, 6@30кг
клек с щанга - 10@17,5кг; 12@27,5кг; 8@35кг; 5, 5, 5@37,5кг
бедрено разгъване - 7@29кг; 6, 5, 5@39кг(не ми се вярва...)
- стреч
- Вчера късна кратка тренировка в пълна зала. Затова започнах с тяга. Мисля, че се получи добре и затова си качих тежестта още малко. Днес имам леко стягане в задната част на бедрата. Клекът също беше ок. Мисля, че малко се увлякох със загряването. Всъщност не знам точно как е най-добре да се прави. Винаги започвам с клек само с щангата. После обаче ме е страх да се метна директно на 35кг, с които съм клякала последно предния път и затова постепенно надграждам докато стигна достатъчно тежка тежест. За съжаление това отнема време заради махането и слагането на щипките (dull). При бедреното разгъване с 29кг направих 7-8 повторения и затова реших да увелича. Следващата възможност обаче е 39кг, които ми се сториха доста, но все пак успях да направя 5-6 повторения, което ме кара да се съмнявам, че наистина са 39кг.
- В събота най-накрая си намерих пресни фурми в един турски магазин. Обожавам ги (inlove) Намислила съм да купя и една купия за работта и да черпя колегите, за да им покажа, че Haribo не са най-вкусното нещо на света. Ядат ги постоянно с всякакви вкусове и цветове. Двама колеги си имат на бюрата по една огромна кутия. Лошото е, че понякога ме черпят :D. В повечето случаи не ми се ядат, но миналата седмица ме тресеше хормонът и изядох една шепа (wasntme)
казано от Роси на 31.03.15, 10:25:
Клекът също беше ок. Мисля, че малко се увлякох със загряването. Всъщност не знам точно как е най-добре да се прави. Винаги започвам с клек само с щангата. После обаче ме е страх да се метна директно на 35кг, с които съм клякала последно предния път и затова постепенно надграждам докато стигна достатъчно тежка тежест. За съжаление това отнема време заради махането и слагането на щипките (dull).
Пробвай след загрявката с лоста, да клекнеш само 3 повторения с около 80% от тежестта, а с която по принцип клякаш - в твоя случай - 28 кг., т.е. адаптация на мускула. Следващата серия вече можеш да си правиш с работната тежест и повторения.
При мен действаше доста добре :)
Ами аз вчера май точно това съм направила. След лоста кляках 12 с 27,5кг :) Значи да продължавам така :)
казано от Роси на 31.03.15, 10:38:
Ами аз вчера май точно това съм направила. След лоста кляках 12 с 27,5кг :) Значи да продължавам така :)
Не, идеята е да имаш адаптация между загрявката и реалните тежести. Може да започнеш с 20 клека със собствена тежест, после 20 клека с лоста и само 3 повторения с 80% от работната тежест (28 кг), а не 12. След това си започваш сериите с тежестта, която искаш. :)
Гледай сега Роси. Физически ни трябва много по-малко загрявка отколкото си мислим. Ние загряваме по-скоро заради този страх, който споменаваш, заради психиката ни. Всичко ни е в главта. Това, което си направила не е грешно, най-малкото защото сме различни, на едни им трябва повече загрявка, на други- по-малко. Все пак, ако целта ти в конкретната тренировка е била да направиш повече на 37.5, то със сигурност можеш да се опиташ да намалиш и дори пропуснеш някои от серийте преди това. На твое място бих започнал с 20 СТ, 1 с 20, 1 с 30 и директно на 37.5
Мнението беше редактирано от ddd на 31.03.15 20:26.
31.03.15
20:51
Аз пък се придържам (донякъде) до солидна загрявка 5:3:1 :)
Например клек с лоста, после
5х25кг 3х30кг 1х35кг и после макс на 40, 42,5 и т.н.
или ако те е шубе (както мен в повечето случаи) 1х37.5 - колкото психологически да преминеш през тежест, която тялото ти вече познава.
Мерси за съветите :) Да, 12 повторения с 80% и на мен ми се сториха много като се замислих след това. В крайна сметка искам да се концентрирам върху по-голямата тежест, а си давам част от силата в началото за тази дълга загрявка. По принцип преди клековете само с щанга правя и около 20 СТ. Мисля да прилагам идеята за адаптация на Зозо с 3-4 повторения. Снощи даже и това направих на лежанката :) Без загрявка обаче не мога да мина. Психика ли, какво е...и аз не знам, но така се чувствам по-добре :)
01.04.15
10:52
На мен 20х17.5кг ми звучат много, аз ако клекна 20 пъти дори без тежест ще ми се схване д-то :)
Мисля, че първа загряваща не трябва да е с не повече от 8 бройки. После 3х28, е добре.
10 кг скок не е много, макар че в случая 10 кг. е 25% от макса ти. Аз лично не мога да “скоча” с 25% (20кг) на клека при загряващите серии, не знам дали е психика или навик на тялото.
Но всичко е до субективно усещане, така че експериментирай със себе си. :)
Гледам, че едва ли не на всяка тренировка поставяш лични рекорди. :)
Да, май наистина е до усещане. На мен 20 СТ не са ми много и се раздвижвам добре. Иначе за рекордите - не мисля, че са чак рекорди :) Когато видя, че мога да направя с дадена тежест повече от 6-7 бройки с чиста техника, слагам още малко отгоре, но наистина малко - 2кг например. Предполагам, че и психиката ми ме спира да увелича рязко тежестта. Затова работя сравнително плавно. Търся обикновено вариант, който е достатъчно тежък, но и не чак толкова тежък, че да се кривя и да правя опасни неща :)
Вторник, 31.03.2015
Храна:
- какао* с кокосова захар*; банан*
- сандвич от пълнозърнесто хлебче* с маслинова паста*, варено яйце* М, кресон; 2 големи моркова и няколко маслини; зелен чай
- какао* с кафява захар*
- ябълка
- суров бонбон* (голям; фъстъчено масло*, бадеми, кокос*)
- пилаф* от киноа и червена леща с кашу; сирене; маслини; 7 пресни фурми; извара с рожков и мед; банан*
Движение:
Трен (Горна част А):
набиране на машина подхват (@противотежест) - 5, 6, 5, 4@18кг
права лежанка - 10@17,5кг; 3@20кг; 4, 5, 4@25кг
едностранно гребане с дъмбел - 7, 6, 6, 6@12,5кг
раменна преса с дъмбели от седеж - 6, 5, 5, 4@2х9кг
пътека - 20 минути тичане с 9,5 - 9,8км/ч
- стреч
- От вчера нямам рекорди ;) Тренировката започна малко припряно и прибързано, защото много бързах да стигна и тази забързаност нещо не ме пусна много лесно :D В крайна сметка протече доста стегнато, но пък нямах сила. Имах въздух, не се чувствах изморена, но силата просто не стигаше. Гребането даже го правих пак с 12,5кг, а не с 15кг от миналия път, защото 15ките бяха заети, но истината е, че и с 12,5кг не направих кой знае колко повторения.
- Ходенето до залата беше под въпрос до последния момент. Точно като си тръгнах от работа се разрази ужасна буря. Не знаех как ще стане да стигна с колело до фитнеса. Обадих се на половинката да дойде да ме вземе с колата. Докато стигна обаче бурята приключи и се просветли и все пак реших да се кача на колелото. Едвам стигнах заради насрещния вятър. Бях добре облечена, но просто да въртиш и така да те брули не си е работа. Имах чувството, че пътешествието ми до залата продължи два пъти по-дълго :) Хубавото на бурята обаче беше, че имаше много малко хора :D Явно не всеки е толкова луд като мен да тръгне в такова време на фитнес :D
- Тази нощ не спах хич добре (yawn) Будих се, защото пак имаше много силен вятър и ми беше топло. Само се въртях :( Чудя се дали не е от това, че втори ден тренирах така късно след 20.00 или пък е следобедното какао, с което реших да заменя кафето. Може и просто така да се е случило. Лошото е, че днес сутринта се събудих със стегнато гърло. Надявам се да не се разболявам и аз най-накрая. За закуска хубаво се “подпалих” със сместа от джинджифил, мед и лимон :)
Вторник, 7.04.2015
Храна:
- какао* с кокосова захар*; зелен чай; парче домашен сладкиш (почерпка)
- омлет от 2 яйца М*; 2 големи моркова; няколко маслини; парче друг домашен сладкиш (почерпка); зелен чай
- капучино
- 2 ябълки;
- леща със сейтанова наденичка; сирене; маслини; извара с рожков и мед; 4-5 сурови фурми; 4-5 бадема
Движение:
- Сутринта: ставни ротации, 3х50 клек СТ, 3х планк до отказ; 5 поздрава А
- Вечерта: бягане 4.7км за 28:47. Веси, надявам се да не четеш ;)
- Май една седмица не съм писала (wasntme) Тук бяха Великденски празници и ходих на гости при братчето на север :) За съжаление се разболях, което помрачи почивката донякъде, но се борих със зъби и нокти, поглъщайки огромни количества джинджифил, лимони, портокали и чай с ром (wasntme). Вече съм ок. Починах си добре психически, спах 2 пъти по около 12 часа, бях на въздух по цял ден (sun) Храната - отпускарска ;) Тренировки - една с брат ми в залата, а иначе доста ходене пеш. В залата беше само силова - клек, тяга, лежанка, набирания и кофички. Идеята беше да ме “провери” как ги правя нещата, а и леко да се раздвижа слад като пооздравях. Имаше малко забележки за лежанката и тягата, но нищо фрапантно.
- Междувременно реших да разредя тренировките с тежести. Причините са няколко, но основните са две: искам да накарам приятеля ми да се движи повече, а той обича само кардио тренировки - колело и тичане, но ако е сам изобщо не се наканва дори и това да прави. В близост до вкъщи има парк, гора и още една алея покрай езерото, така че няма какво да го мислим толкова. Отделно аз искам да прекарвам повече време на въздух сега като се стопли. Усещам на моменти как мухлясвам в офиса (dull). Втората причина е, че никога не съм се чувствала толкова изморена както последния месец. Почти постоянно съм с мускулни трески, а вечер затварям очи и не помня как съм си легнала. Мисля, че на този етап не се възстановявам достатъчно добре и от там идват тези неща, но за съжаление не мога да променя ситуацията докато не си съкратя пътя до работа по някакъв начин. Твърде много време ми отнема и на моменти “чертая” сложни схеми как и кога да тренирам, да ям и да спя. Време за книжка или филм не е имало от месеци. Та идеята за топлата част от годината е повече тренировки навън, тежести 2 пъти седмично и повече време за други занимания :) Като се познавам след някой и друг месец ще има друга промяна ;)
Мнението беше редактирано от Роси на 08.04.15 13:32.