Прости Въглехидрати

Прескочи до:

25.11.09
22:16

дали ще е добре да предложим статия от някой който ги разбира с обяснение на всичките неща за въглехидратите?
всмисал предлагам някой да напише статия ;]

26.11.09
20:40

Аз се учудих на информацията на Чукундур, който споменаваше, как някои въглехидрати първо попълвали гликогена в мускулите, а други първо в черния дроб?  Тук нещо много в подробности идва материята и не знам откъде точно се е информирал или по собствения си опит ги вади тия заключения..

За мен лично въглехидратите си ги класифицирам по химичната им номенклатура “прости” и “сложни”, с една мисъл за гликемичния индекс, който много въпросителни ми повдига без обяснение, но все пак го зачитам. Мисля че единственото логично тълкуване е в следното :

Картофът си е от скорбяла. След топлинна обработка (печене) обаче претърпява промени, които ускоряват по-късното му разграждане в храносмилателния тракт. След като попадне в стомаха, дуоденума и тънкото черво, скорбялата се превръща в глюкоза и други D-изомерни монозахариди много по-бързо от нормалното, заради претърпяното предварително печене, всмукват се в епитела на т.черво чрез вторично-активен транспорт, а фруктозата чрез улеснена дифузия и един път попаднали в кръвта достигат всички орани.

Явно някои храни след известна обработка може да ги броим направо за монозахариди по начина им на усвояване, нищо че вие виждате в чинията варен ориз.

Друг е въпросът, че не съм видял някой затлъстял от картофи и ориз, така че теорията малко куца, освен ако не заключим, че никой не яде в такива дози печени картофи, че да дебелее.

Може да си ги чел ама карай :lol: .

http://www.bb-team.org/articles/1015/ -ГИ, http://www.bb-team.org/articles/3627/ -ГЛ и http://www.bb-team.org/blog/1594/ -”Заблуда”.Незнам,индекса говори едно а лоудинга-друго,затова си ям бели ориз,макарони и др,но все пак ги комбинирам с ниско гл. храни.Преди си ядях по половин хляб на ядене и такива инсулинови покачвания си спомням да съм имал,но тогава мн зле се наказах,първия път-5 милинки а втория-3л степ.И в двата случая все едно бях на 2-3 ракий :lol:,също така ми се е приспивало и след консумация на белтъчини,но чувството е някак си по-друго.Така,че според мен някой работи са малко на психична основа :ahhh: и който го е страх да се спаси с точна комбинация :) .

02.10.11
22:53

Забрави за какаото. В него има мазнини и не е полезно попринцип.

Ти ще кажеш, че какаото не било полезно. Най - добрата напитка след тренировка е чаша мляко с какао. А някои го пият преди тренировка за енергия !

А суровото какао е едно от храните с най-много антиоксиданти в природата.

09.01.12
13:58

казано от metcheto metcheto на 02.10.11, 22:53:

Забрави за какаото. В него има мазнини и не е полезно попринцип.

Ти ще кажеш, че какаото не било полезно. Най - добрата напитка след тренировка е чаша мляко с какао. А някои го пият преди тренировка за енергия !

Мда, казеин + лактоза + мазнини ;Д Перфектен е направо........

02.04.15
23:30

здравейте приятели начинаещ съм и искам да попитам по колко грама въглехидрати трябва да приемам на ден?? бладодаря предварително

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1