02.04.15
13:17
Понеделник:
Гърди и Бицепс -
Права лежанка 4 серии като правя пирамида.
Горна лежанка 4 серии като правя отново пирамида.
Флайс - 4 серии по 15 пвторения.
Бицепсово сгъване с щанга - 4 серии по 15 повторения.
Чуково бицепсово сгъване - 4 серии по 20 повторения.
Кардио 15 минути
Вторник:
Гръб и Трицепс:
Мечка 4 серии като правя пирамида
Придърпване на вертикален скрипец 4 серии като правя пирамида
Придърпване на хоризонтален скрипец 4 серии като правя пирамида
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 4 серии като правя пирамида
Трицепсово разгъване на горен скрипец 4 серии като правя пирамида
Кардио 15 минути
Сряда - Само Кардио 35 минути
Четвъртък:
Рамо и Тръцепс
раменна преса пред гърди - 4 серии като правя пирамида
разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии като правя пирамида
изнасяне на дъмбели назад за задно рамо - 4 серии като правя пирамида
Френско разгъване с щанга от лег 4 серии по 15 повторения
Трицепсово разгъване на горен скрипец 4 серии като правя пирамида
Кардио 15 минути
Петък:
Крака:
клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
лек екстензия - 4 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 4 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 4 серии по 15 повторения
Това е програмата по която карам, според вас добре ли е, и ако не е ако може да кажете защо.
02.04.15
14:28
Защо не замениш скрипеца с тяга? :)
казано от Бастуна на 02.04.15, 14:28:
Че програма без мъртва тяга не е програма е ясно. Какво общо има обаче скрипецът с тягата? :)
казано от Boby_ на 02.04.15, 14:38:
Че програма без мъртва тяга не е програма е ясно. Какво общо има обаче скрипецът с тягата? :)
Е че за какво пък му е хоризонтален скрипец?
Тяга, вертикален скрипец (по- добре набирания) и мечка (или гребане с дъмбел) би било по- добре.
Скрипец 4х12
Тяга 4х8
Мечка 4х12
Гребане пред гърди надхват 4х12
Мнението беше редактирано от Blue на 02.04.15 15:39.
казано от avitohol на 02.04.15, 14:56:
Тяга, вертикален скрипец (по- добре набирания) и мечка (или гребане с дъмбел) би било по- добре.
А аз да съм казал, че му трябва?
Питам отново - какво общо има тягата със скрипеца?
“Махни скрипеца и включи тяга” е едно, “Замени скрипеца с тяга” е друго. Заменят се упражнения, които се покриват по един или друг начин.
02.04.15
17:11
Добре , благодаря. А другото добре ли е ?
казано от Boby_ на 02.04.15, 16:36:
казано от avitohol на 02.04.15, 14:56:
Тяга, вертикален скрипец (по- добре набирания) и мечка (или гребане с дъмбел) би било по- добре.А аз да съм казал, че му трябва?
Питам отново - какво общо има тягата със скрипеца?“Махни скрипеца и включи тяга” е едно, “Замени скрипеца с тяга” е друго. Заменят се упражнения, които се покриват по един или друг начин.
Извинявам се, явно не съм те разбрал правилно.
03.04.15
12:29
Благодаря ви , но ми казаха че скоро ще трябва да я сменя, понеже тренирам с нея вече 4 месеца.
казано от Dimitar Lazarov на 03.04.15, 12:29:
Благодаря ви , но ми казаха че скоро ще трябва да я сменя, понеже тренирам с нея вече 4 месеца.
Ако програмата е ефективна и работи за теб и си доволен от резултатите защо ще я сменяш?
03.04.15
15:50
казано от Dimitar Lazarov на 03.04.15, 12:29:
Това е измислено от фитнес индустрията за да ти взимат парите разни писачи на програми и инструктори.
03.04.15
16:28
Не е нужно да сменяш програмата.. просто променяш някои параметри като например:
а) намаляш почивките между сериите
б) увеличаваш тежестите и намаляш повторенията ( например от 3х10 със 100кг на 3х6 със 120кг )
в) променяш самото изпълнение ( задържане в пикова контракция, увеличаване на негативното повторение на 2-3секунди например... абе променяш всички елементи на едно повторение )
г) намаляш тежестите и увеличаваш повторения ( не бих го направил, но пак е вариант )
д) увеличаваш работните серии на базовите и намаляш повторенията ( т.е. точка Б само за базовите упражнения )
... има и други варианти в които реално изпълняваш една и съща програма но интензивността се променя... а и плюса е, че тялото ти хем ще е стресирано от промяната, хем ще е свикнало последователността на упраженията и тренировъчните дни.
05.04.15
20:18
казано от Кристиянчо на 03.04.15, 16:28:
Не е нужно да сменяш програмата.. просто променяш някои параметри като например:
а) намаляш почивките между сериите
б) увеличаваш тежестите и намаляш повторенията ( например от 3х10 със 100кг на 3х6 със 120кг )
в) променяш самото изпълнение ( задържане в пикова контракция, увеличаване на негативното повторение на 2-3секунди например... абе променяш всички елементи на едно повторение )
г) намаляш тежестите и увеличаваш повторения ( не бих го направил, но пак е вариант )
д) увеличаваш работните серии на базовите и намаляш повторенията ( т.е. точка Б само за базовите упражнения )
... има и други варианти в които реално изпълняваш една и съща програма но интензивността се променя... а и плюса е, че тялото ти хем ще е стресирано от промяната, хем ще е свикнало последователността на упраженията и тренировъчните дни.
Това не е ли за сила и релеф ? Аз искам да сваля кила.