Новак си търси програма

03.04.15
21:09

Здравейте,  от скоро започнах да ходя на фитнес, но за съжаление съм без програма. На 18 години съм , 179 см. висок и 67кг. тегло.
Мотивиран съм на 100%  да направя добро и здраво тяло, за това и се обръщам към вас ако е възможно да ми помогнете да избера подходящата програма. Рових се в доста различни сайтове с мисълта да намеря добра програма, но така и не можах да си избера подходяща. Имам доста свободно време и за това търся програма която да е от понеделник до събота ( неделя почивка ).
Може ли някой да ми напише подходяща програма ?
Само за инфо: Имам нужда от тренировки за гръб понеже тая мускулна група ми е доста слаба.

Наистина съм доста мотивиран и се надявам някой да може да ми помогне. Благодаря ви !

04.04.15
15:58

Какви са целите ти ?
Как се храниш ?
Ходил ли си преди във фитнес ?

Без тази информация е трудно да ти помогне който и да е :)

Мнението беше редактирано от Радо на 04.04.15 15:59.

Целите ми са мускулна маса
Храня се добре - избягвам мазните храни , наблягам на яйцата , ориз , риба , спанак и други.
Преди година бях ходил на фитнес.

05.04.15
17:16

Като цяло започни със програма , която включва базови упражнения - тяга , лег , клек .
Може да бъде базирана на схемата - дърпащи/бутащи или тренировка за цяло тяло .
Не ти препоръчвам от началото да бичиш по 12 серии за бицепс и трицепс ...

Относно храненето ти - То е най - важно и наблегни особено на него ако искаш каквито и да е резултати .
Запознай се със това и това !
За чиста мускулна маса повечко въглехидрати за това тази диета ще е подходяща за теб :) .
Прочети ги и помисли . Направи си хр. режим , който да спазваш и примерна програма , която ще обсъдим тук .
Поздрави !

Здравей, нещо като тази програма дали ще стане ?
http://www.bb-team.org/workout/4942_max-ot-primerna-programa
Естествено че може и да променим/добавим нещо в нея.

06.04.15
17:59

Да , програмата е добра , но аз бих правил по 1 упражнение за бицепс и трицепс .
Първият месец бих правил със малко килограми , но повечко повторения - 10-12
В последствие ще качваш килограмите и ще намаляш повторенията , като ще целиш на последното да ти е доста тежко :)

Тоест в програмата за четвъртък трябва да махна 1 от упражненията ? Би ли ми казал кое точно ?

07.04.15
13:16

Препоръчвам ти да махнеш упражненията за бицепс/трицепс , които включват уреди . Остави тези със свободна тежест (дъмбели , гири , лостове с дискове и т.н.) ! :)

Радо, ти хубаво препоръчваш разни неща, ама така променяш програмата. Та, хем е добра, хем й намираш кусури.

07.04.15
13:28

Не съм я променял толкова много :) . Кусури си няма .  Програмата си е същата , просто повторенията съм ги увеличил , а относно сериите за бицепс и трицепс - не съм фен на помпането още в 1вите дни . :)

Мнението беше редактирано от Радо на 07.04.15 13:29.

Е то е същото като да хванеш 5х5 и да го направиш 3х5 :)

07.04.15
14:00

казано от Херцог Трън на 07.04.15, 13:42:

Е то е същото като да хванеш 5х5 и да го направиш 3х5 :)

И това го има :) . Едва ли ще му повлияе много отрицателно , но той си има глава на раменете . Може да ме послуша , може и да не ме слуша .
Кой както иска :) .
Между другото сега се загледах - написал съм 1вият месец да прави с повечко повторения и по - малка тежест . След това ще сведе до програмата както си е . Голям проблем ли е ако 1вият месец я промени така ?

Мнението беше редактирано от Радо на 07.04.15 14:06.

Просто няма да прави същата програма. И друго ме интересува - хем не си фен на помпането, хем го съветваш да помпа с 10-12 повторения. Що така?

07.04.15
14:16

Тука имаш право . От личен “опит” го посъветвах това . Когато аз влязох в залата започнах така - трен. за цяло тяло с повечко повторения и малко кила . Вкарва ти тялото във форма . След това минах на сплит и с малко повторения/много кила и т.н. Като имах пропуск от 1 месец пак загрявах със седмица по същия метод . Само където аз имах и бицепс/трицепс. Това е моята “логика” .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1