Как още да разнообразя тренировката за гърди

RE

05.01.06
21:03

тренирам гърдите си по-следния начин:
лег 4/8
полулег 4/8
дъмбели от полулег 4/8
флайс 3/8
исках да разнообразя тренировката си щото 2 месеца стана тренирах така.
Флайса го замених с пек-дек
и през няколко седмици започнах да прая дроп серии който мн добре ме напомпваха
мисля
също да прая суперсерия флайс и после веднага кофички
но лег и полулег е изключено да ги махна от програмата.
Някви идеи още?

05.01.06
22:59

опитай обратен лег. Иначе можеш да сменяш полулега с лега през седмица като първо упр. аз така ги сменям.

05.01.06
23:04

Ами например като преминеш от щанга на дъмбели

RE

06.01.06
00:14

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ами например като преминеш от щанга на дъмбели

аз сега ползвам и щанга и дъмбели,но защо да изключвам щангата,тя не е ли много добър избор при изграждането на масата.
Я драсни по-точно 2-3 реда да видя как би променил нещата точно,ако си на мое място.

DI

06.01.06
00:18

Абе всяко си има предимства
С дъмбелите всяка ръка работи за себе си, докато при щангата може силната ръка да помогне на слабата, ама нали слагаш повече килограми та и ефекта е по-голям..

06.01.06
01:48

Е как па така, като сложиш повече кила на щангата спец. за лег има по - голям ефект!?Напротив с дъмбелите натоварването е доста по голямо и работния обем също, тъй като с тях можеш да сваляш по надолу.Най - добре е да се редуват дъмбели и щанга.

06.01.06
11:38

Обратното е с дъмбели се слиза по ниско и съответно по голямо разтягане и обем на движение се получава от там по голям стрес и т.н. минус е че пък доста сили отиват за балансиране на дъмбела.Не си мисли обаче че са еднакви упражнения със щангата.И двете си имат и предимства и недостатъци, но така се прави промяна даже и профитата я използват
Успех

DO

06.01.06
17:40

ми добър начин за разнообразие е например да правиш 1. лег 2.полулег 3.долна част като мениш всяка седмица лост с дъмбели и по желание 4.кофички аз лично правя така и съм 6

RE

06.01.06
18:14

на мен 3 упражнения не ми стигат
преди праих по 3
откакто прая по 4 (а това е вече доста време)
повече сам дръпнал
след още 5-6 месеца ще увелича сигурно броя на сериите с по 1.

GO

08.01.06
22:50

Вместо да увеличиш броя на сериите можеш да добавиш някво управнение към тренировката ти.Например пуловър :)

09.01.06
08:50

Само да добавя за плуването-наблягай на стила бруст!Ако някой случайно не знае,бруст на немски значи именно гърди,почти като на англ.-брест.

09.01.06
21:15

можеш ли да обясниш защо точно бруса е по-добър за гръдния кош аз лично мисля че свободния стил доста повече наторва д ан е гожорим за бътерфлая :evil:

10.01.06
11:12

[quote author=“Chavgata”]можеш ли да обясниш защо точно бруса е по-добър за гръдния кош аз лично мисля че свободния стил доста повече наторва д ан е гожорим за бътерфлая :evil:

по- добро от бътерфлая за гръден кош и гръб няма, все пак съм бил спасител и от личен опит знам.

MI

10.01.06
14:20

Бате добави лицеви на една рака и ще набъбнеш верваи ми!!!!

10.01.06
14:40

Или пък опитай едно тежко упражнение(примерно лег) с големи тежести и малко повторения - 12(загрявка) 8 5 4 4, и след него по леко с повече повторения(примерно горен флайс) - 5 серии по 8 повторения, много бавно.
И след това 3 х 12 кофички(пак много бавно). И това е. :) Така си мисля, че ще успееш да ги стресираш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1