Let the day begin

Прескочи до:

18.03.15
20:01

17.03.
Денят ми започна чудесно. Детенце беше вече добре, което в последствие не беше толкова добре за мен, защото трябваше да се занимавам повечко време с нея. :)
Изсипаха една камара работа, а в същото време ми се наложи да разказвам професии по картинка :D
Никаква тренировка нямаше, дори и движението беше доста оскъдно.
Храната:
- банан
- пилешки дробчета на тиган с масло, домати
- пушена скумрия, салата от цвекло с ябълки
- тиквени семки

18.03.
Най-накрая малката щерка я засилих на училище (party). 5 дена вкъщи и почти без излизане ми скъсаха нервите :D
Сутринта успях и тренировка да си направя:
3 кръга :
20 бицепс 2 х 5 кг
20 раменна преса с 2 х 5 кг
10 напада с всеки крак с 2 х 5 кг.
10 отпада с всеки крак с 2 х 5 кг
10 български клека с всеки крак с 2 х 5 кг
15 повторения упражнение за бедра от кучешка поза с тежест - по 2 кг на крак

Много добре мина тренировката - за около 45 минути с малко почивки, че душата ми излезе :D Накрая направо ми се разтрепериха краката. Взех си един душ и бегом към офиса.
Имам си нова придобивка - тежести за крака (party)
Храната:
- няма закуска :( нямаше време да си изям портокала - само вода пих до обяд
- 3 нахутени кюфтета с млечен сос
- шепа солети
- бира и наденички

Нова презентация за колегите, а мейлите се сипят, ли сипят. Направо не знам как ще оцелея в близките месеци едновременно с обучение и текущи проекти. До края на седмицата е букната залата за обучение :( След презентацията ми се лепнаха двама колеги да обяснявам допълнително.... Всички нови (4 на брой) са мъже. Днес се замислих, че откакто колежката се премести, аз съм единствената жена :D Засега нещата вървят добре, ама само изсипваме информация, а кога ли ще се върнат въпросите като бумеранг (wasntme)
Сега ще трябва да ходя всеки ден до офиса, че иначе кофти да оставям шефа сам да обучава... а колко си ми беше добре дори с камари да ми е работата, да не мръдна от нас. Ама пак ще стане, де - след няколко месеца :D

19.03.15
10:33

казано от Zozo на 18.03.15, 20:01:

Днес се замислих, че откакто колежката се премести, аз съм единствената жена :D

Не си ли свикнала като си в IT сферата да си заобиколена основно от мъже :D Аз май вече свиквам, защото тук в Германия жените в IT са значително по-малко отколкото в България. Направо понякога те гледат като полезно изкопаемо като им кажеш, че се занимаваш с такива неща :D Малко като в залата с тежести ;)

19.03.15
13:38

казано от Роси на 19.03.15, 10:33:

казано от Zozo на 18.03.15, 20:01:

Днес се замислих, че откакто колежката се премести, аз съм единствената жена :D

Не си ли свикнала като си в IT сферата да си заобиколена основно от мъже :D Аз май вече свиквам, защото тук в Германия жените в IT са значително по-малко отколкото в България. Направо понякога те гледат като полезно изкопаемо като им кажеш, че се занимаваш с такива неща :D Малко като в залата с тежести ;)

Те затова си вървят ръка за ръка, а като добавиш и рок музиката, направо да се чудиш що за жени сме :D

24.03.15
13:22

Няколко дена не мога да вдигна глава от разни ангажименти, ама днес вече имам малко въздух :)

Вчера успях да стигна и до басейна, че предишните дни не бях разположена.
След загрявката - 4 дължини свободно стил, като се започна:
- 4 дължини крака кроул, ръце бруст
- 4 дължини крака делфин с дъската
- 4 дължини крака делфин, ръце бруст
за първи път правех крака делфин и изолирани ръце бруст... Направо едвам дишах накрая, ама тренерът ме похвали, че се справям добре. Само да се отпускам повечко, да не се стягам... А малката щерка си ме задминава като стой та гледай :D Не че искам да я догонвам, ама дори и тя каза - “Мамо, ти как идваш от скоро, пък разбра как да са ръцете при бруста (giggle)”
Храната:
- портокал
- 250 гр. котлет сьомга на тиган (кучето много се зарадва на кожата сутринта докато я пекох :)
- салата домати и краставици
- тиквени семки

Боби днес е болен, малката щерка пък има патронен празник на училището и са в почивка. Аз избягах на работа :D
Ама след малко ще си ходя да ги видя какви ги вършат и да изведа детето малко на въздух.

26.03.15
13:27

25.03.
Цял ден работих, та накрая ми писна и реших да се размърдам :)
Тренировка:
- Ащанга йога - поздрави А и Б - по 5 - около 20 минути
- Набирания подхват - 3, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1
- Лицеви опори - 10, 8, 7
- 3-4 вида коремни преси за долна и горна част
- прибиране поред на ляво и дясно коляно към гърди в положение като за лицеви опори

Накрая нещо ми се зави свят (ама аз си имам лек проблем с вътрешното ухо) и не успях да довърша суингове, а само завърших с разпускане.

Ето ново клипче на набиранията. Мисля, че има резултат от опитите ми с контролирани единички и вече не се клатя толкова (giggle), ама вие ще си кажете :)

27.03.15
19:29

Сутринта се излюпих рано-рано, изпратих хората по задачки, пък аз пак си окачих лоста за набирания :)
Съвсем кратичко
набирания - 3, 8х1
лицеви опори - 10, 8, 7

Докато си приготвя обяда, пооправя из нас и започнах да закъснявам, та с бърза крачка взех разстоянието до офиса - за 24 минути 2,7 км - личен рекорд.
Следобяд пък се забавих в офиса, а бързах за тренировка по плуване и отново го взех цялото разстояние за 24 минути :)
Тренировката беше супер интезивна:
- 4 дължини загрявка (обикновено гръб, че ми е по-лесно (giggle))
- 4 дължини крака кроул с дъска
- 4 дължини крака делфин, ръце бруст
- 4 дължини кроул (в едната посока дишане на дясно, в другата на ляво)
- 4 дължини гръб

Направо ми се взе здравенцето... С кроула с дишане на ляво имам чувство, че ще се удавя - хич не го мога :( От време на време спирах да си поема въздух, а децата летяха покрай мен. Ей, друго си да си на 6-7-8 години :D
Ама и тренерът не ни оставя и 5 минути въздух да поемем. На стената като стигнем и почвай 10 вдишвания и издишвания под вода... Като разглобена се прибрах :)
Сега съм се опънала на два стола в кухнята, запалих една цигара и си отворих биричка (beer)
Ето снимка и на лицевите опори:

Клипът не се отваря!
И бива ли така да разваляш хубавото плуване с цигара? (devil)

27.03.15
20:21

казано от Златина Цонева на 27.03.15, 20:13:

Клипът не се отваря!
И бива ли така да разваляш хубавото плуване с цигара? (devil)

Някой трябваше да го пусне “public” :) А цигарите... голяма борба водя с тях... с дни не пуша, ама като пия, особено пък бира, няма отърване :(

30.03.15
21:03

29.03.
Ден без тренировка.
Цял ден из нас - готвих, чистих, перални, всички “екстри”. Вечерта бях на гости на една приятелка и се прибрах късно :)
Храната:
- чушки с яйца, сирене и извара
- печени мариновани тиквички
- домати
- кашу, тиквени семки
- боб чорба

30.03.
Останах си у нас да работя, че ме затрупаха с ангажименти. Въпреки това ранния следобяд ме стегна шапката и ходих до Лидл - 1.5 км от нас - за 13 минути го взех. Купих някои нещица и обратно у нас да си доработвам.
Вечерта тренировка по плуване:
- 4 дължини загрявка - аз плувам гръб
- 4 дължини крака кроул
- 4 дължини крака делфин
- 4 дължини крака гръб
- 4 дължини гръб ( с включени ръце)

Много добре мина днес - изплувах си всичките дължини без да спирам тук-там :D Имах и въздух, въпреки че накрая вече сдавах багажа, ама сега като се замисля съм изплувала 1 км (muscle)
Храната:
- яхния с младо петле и зелен фасул
- домашен чийзкейк с маскарпоне и настърган шоколад
- пъстърва на тиган
- чушки с яйца, сирене и извара
- зелена салата
- шепа кашу
...и още съм гладна, ама няма да ям повече ;) И Злати, днес не пуша :P
Днес попаднах на една интересна статия, в която се сравнява как влияе върху отслабването някои спортове и плуването. На който му е интересно, може да я прочете:
“Дали плуването е спортът, доближаващ се в най-голяма степен до перфектната тренировка за топене на мазнини? Нека да погледнем на пръв поглед фактите:
Плуване и отслабване

Плуването тренира почти всички основни мускулни групи.
  Натоварва и укрепва значително сърцето и белите дробове.
  Плуването също е препоръчителният спорт за много пълни хора, бременни жени или хора, претърпяли различни травми на двигателния апарат.
  Когато плуваме бруст или гръб, ние изразходваме почти толкова енергия, колкото при джогинг.

Някои скорошни проучвания обаче сочат, че плуването може да се окаже пречка за постигане на желаното тегло, особено в случаите, когато не се спазва правилен хранителен режим и се яде безразборно след тренировка. На това ще се спрем по-детайлно в тази статия.
Плуването и другите спортове

Според проучване на престижно американско списание липсата на режим на хранене и практикуването на плуване не са добра комбинация за сваляне на излишни килограми. Проведени са три тренировъчни програми за три месеца. Всяка програма започва с 10 минути спортуване на ден, като с всяка седмица този брой минути се покачва с пет.

Изследваните лица, които са практикували бързо ходене като основна тренировка, са свалили средно по 7,7 кг по време на тримесечното проучване.
  Изследваните лица, които са практикували колоездене, са загубили около 8 кг от тяхната телесна маса.
  За разлика от тях изследваните лица, трениращи предимно плуване, са качили около 1 кг за тези три месеца.

Имайки предвид почти еднаквото количество калории, които се губят и при трите тренировъчни програми, следва да заключим, че плуването в студена вода стимулира апетита и повишава приема на калории.
Апетитът

Предполага се, че плуването в студена вода не предизвиква спад в апетита както например бягането или колоезденето. Обикновено след усилено плуването човек се чувства невероятно гладен и слага практически всичко в устата си, като компенсира или дори надвишава изгорените калории. Този факт се дължи на ниската температура на водата, в която плуваме.
Подкожни мазнини

Ефективното топене на подкожни мазнини при спортуване се дължи от една страна на изгорените калории по време на тренировката, а от друга на забързването на метаболизма през часовете, непосредствено след тренировката.

За наше съжаление обаче проучванията показват, че плуването в сравнение с друга аеробна физическа дейност оказва най-малко влияние върху метаболизма, защото във водата се извършват най-вече движения от концентричен тип (а не ексцентрични) и още, защото тези движения се извършват в среда с температура, по-ниска от телесната.

За да ни стане още по-ясна картината нека сравним средния процент подкожните мазнини на хората, занимаващи се професионално с плуване и бягане:
Спорт 
Мъже
Жени
Плуване
12%
20%
Бягане
7%
15%

Пак поради ниската температура на водата тялото на плувците произвежда по-голямо количество мазнини и ги включва като подкожна мастна тъкан, която се оказва най-добрата защита срещу ниските температури.
Препоръки за отслабване

Въпреки казаното дотук плуването притежава редица предимства пред изброените по-горе спортове. Плуването е един от най-безопасните и физиологични спортове. Практикувано редовно и правилно под контрола на специалист, то подобрява кръвообращението, укрепва сърцето и дихателната система, помага да се разтовари гръбнака и формира правилна стойка на тялото.

Плувайте активно. Топенето на мазнини при тренировка е най-голямо, когато вашето сърце бие с честото 135 удара в минута.
  Преди да стъпите в басейна и да се отдадете на този спорт, нашият екип Ви съветва да направите едно добро загравяне от 10 минути – правете кръгови движения с ръцете, привеждане на тялото от кръста, прикляквания и др.
  Не се спирайте за почивка или, ако това се случи, се опитайте да се задържите над водата. Опитвайте се да не се облягате на стената или стъпвате на земята.
  Редувайте стиловете. Най-много калории се изгарят при плуване бътерфлай (този труден стил се нарича още “делфин”). Ако вашата подготовка позволява това, посветете се на този стил поне 5-10 минути. Схемата на плуване може да бъде следната: 5 минути крол или по гръб, една минута бътерфлай. При бруста е желателно издишането да става във водата. Ако главата се намира над водата, гръбнакът се напряга, а интензивността на тренировката намалява. В крайна сметка обаче плувайте стила, който най-добре умеете, но се опитвайте да подобрявате и другите. Макар да е комплексен спорт, различните стилове на плуване натоварват в различна степен отделните групи мускули и стави.

Правилен хранителен режим

В зависимост от целите Ви – отслабване, поддържане илипокачване на телесна маса, можете да си съставите подходящия за Вас режим на хранене. Не забравяйте да следите калориите и да не консумирате всичко, до което се домогнете след тренировка.

Оптималният вариант е да се хапва половин час преди това или час по-късно. Избирайте зеленчуци, риба, млечни продукти. Ако почувствате потребност за нещо сладко, хапнете малко стафиди.”

Опитах се първо да постна линка, но се появи грешка - “Action Denied: Blacklisted Item Found
http://zdravbadi….com/sport/sport-zdrave/62-otslabvane-i-pluvane]”

31.03.15
09:56

Аз си купих същите стойки за лицеви опори, само че сини. Викам им дефибрилатори :)

31.03.15
17:00

Днес направих скромно раздвижване сутринта:
- Ащанга йога - поздрави А+Б - по 5
- набирания подхват - 3, 10х1

за толкова ми стигна времето, че трябваше да тръгвам за работа - пак бързах и въпреки вятъра, изминах разстоянието пеша 2,3 км за 21,13 мин.. Следобяд пак се прибрах пеша, но не засичах време. Смених маршрута и сега е с 400 м по-кратък, но за сметка на това имам чувство, че пълня раницата с повече неща :D - едвам я закопчавам.
Храната:
- портокал
- петльова яхния, филийка домашен хляб с брашно от лимец, краставица с копър и сок от лимон
- малко пастърма

за вечеря си купих скумрия и мисля да я опека на тигана и да направя 2 зелени салатки с пресен чесън.

Днес беше умряло в офиса, та се чудих защо изобщо отидох (wasntme) Ама пък си тръгнах раничко, та се прибрах по слънчице (sun)

Мнението беше редактирано от Zozo на 31.03.15 17:02.

казано от Zozo на 30.03.15, 21:03:

29.03.
И Злати, днес не пуша :P

И Злати е много доволна! :D

31.03.15
20:50

казано от Златина Цонева на 31.03.15, 20:12:

29.03.

Това беше вчера. Днес пуши. (headbang)

01.04.15
09:38

казано от Boby_ на 31.03.15, 20:50:

казано от Златина Цонева на 31.03.15, 20:12:

29.03.

Това беше вчера. Днес пуши. (headbang)

Ей, голям клюкар си значи (envy)

Днес е чудесен ден, за да спреш бирата...

...и цигарите!

Успех! Колман е с теб. :)

03.04.15
11:47

01.04.
Ден без цигари и бира, с идеята да е за по-дълго време, но уви - беше само до 2-ри.
Тренировка: плуване
- 6 дължини свободен стил - загрявка
- 4 дължини крака делфин
- 2 дължини крака гръб
- 4 дължини гръб
- 4 дължини ръце кроул координация
Много зле беше тренировката.... спирах и да почивам, определено не ми беше ден, ама как и да ми беше :) В офиса нямах работа, ама трябваше да помагам на един от новите колеги. Следобяд гледах разни тренировки по плуване и как се диша, техника на изпълнение и т.н. Търсейки “дишане при кроул” в интернет попаднах на различни методи на дишане - на Фролов, на Норбеков и така ми доспа, че реших за малко да си подпра главата на бюрото и ... съм заспала :D Добре че Боби ми писа на скайпа, та ми дрънна в слушалките - около 15-20 минути съм си придрямала. За първи път ми се случва да заспя в офиса... И после имало полза от смяната на времето - дрън-дрън.(devil)
Ако бях написала този пост на първи април едва ли някой щеше да ми повярва :D но си беше живата истина.
Храната:
- портокал
- яйца, тиквени семки, салата домати с краставици
- задушени зеленчуци, скумрия на скара
- няколко фурми и шепа стафиди преди плуването

02.04.
Имах доброто намерение да не пуша и пия бира, но не ми се отдаде :(
Обаче, Atom и Рони ме стимулират, та днес, 03.04. започвам да пиша дните.

03.04.
1-ви ден без цигари и бира.
Тренировка: мисля да почивам, но ще видя как ще съм следобяд, че сутринта имах стомашни проблеми.
Храната:
- кафе
- варени картофи с малко сол + парче сиренце
- за вечеря ще го мисля в зависимост от стомаха ми

Хубав и усмихнат ден на всички! (sun)

04.04.15
18:57

04.04.
2-ри ден без цигари и бира.
Днес мислех да плувам сутринта, ама се събудих с МЦ, който и без това този месец не е ясно какво му се случва, та бях неприятно изненадана :(
Изпратих останалите членове на семейството да плуват, пък аз се захванах да оправям из нас, готвих и т.н. Следобяд бях викнала хора да измият банята и прозорците. Щорите ги мих вчера...
Докато шетат из нас, взех малката щерка и хайде в двора на училището :) Времето хладно, макар и слънчево. Ама като не се чувствах добре, си седях на пейката и направо замръзнах. Зле, не зле, станах да се затопля - 20 минути баскетбол, 40 минути народна топка и малко набирания - на вратата на футболното игрище - 3, 2, 10х1. Хич не беше удобна за набирания, че много дебела, ама пак успях да скалъпя нещичко (sun).
Храната:
- кафе с мляко
- сьомга на тиган, салата зеле с моркови, люти чушки
- тиквени семки, 60 гр. чийзкейк
- бъркани яйца с пресен лук и шунка

Дано и утре времето е хубаво и аз да съм по-добре, за да излезнем пак навън :)

06.04.15
12:31

05.04.
3-ти ден без цигари и бира.
Ден без тренировка, че положението с МЦ е страховито :( Дори се наложи да пия лекарства и сега не ми дават да правя никакви упражнения...
За сметка на това оправяхме у нас киселото зеле и сготвих няколко манджи - супа с кисело зеле и праз; руло Стефани със смес конска и телешка кайма; телешки стек на тиган; зелена салата; салата гуакамоле (специално си чаках да ми омекне авокадото :))
Храната:
- кафе с мляко
- портокал, шепа стафиди, 4 фурми
- таратор, прясно изпечен домашен хляб, шмеркезе
- телешки стек на тиган
- зелена салата, гуакамоле

Спокоен иначе ден, освен мнооооогото домашна работа и пазаруване, ама си починах психически :D

Поздравявам те за ден 3!
Ще чакам да станат 33, а после 333 :) :) :)

Как си чакаш авокадото да узрее напълно? Предполагам, че знаеш трика да го сложиш в хартиена торба заедно с банан или ябълка. :)

07.04.15
07:51

казано от Вероника Налбатска на 06.04.15, 23:03:

Как си чакаш авокадото да узрее напълно? Предполагам, че знаеш трика да го сложиш в хартиена торба заедно с банан или ябълка. :)

Може ли разяснение .. може и в моя дневник да не спамим тука ...

Няма да спамим! Пиша това и спираме. :))) На още някой може да е полезно.

Ако имаш неузряло авокадо, не го слагай в хладилник. Добра идея е в хартиена торба и на стайна температура. Между 3 и 6 дни ще отнеме.

Ако искаш да ускориш, добави в торбата ябълка или банан. :) Така може да успееш и за 1-2 дни.

Повече информация и обяснения на процеса:

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodtip&dbid=16

07.04.15
10:07

казано от Вероника Налбатска на 07.04.15, 09:16:

Няма да спамим! Пиша това и спираме. :))) На още някой може да е полезно.
Ако имаш неузряло авокадо, не го слагай в хладилник. Добра идея е в хартиена торба и на стайна температура. Между 3 и 6 дни ще отнеме.
Ако искаш да ускориш, добави в торбата ябълка или банан. :) Така може да успееш и за 1-2 дни.
Повече информация и обяснения на процеса:
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodtip&dbid=16

Рони, мерси много за съвета. Аз лично го оставям в купата с плодове на масата в кухнята, в която винаги има ябълки и банани :D, но сега от теб разбирам за този вариант, а при мен се е получило случайно :) Иначе пробвах веднъж с неузряло авокадо да си направя салатата с елда и хич не беше вкусно да го хрупам...

07.04.15
13:22

06.04.
4-ти ден без цигари и бира.
Вече ми поотминава зверския глад от първите няколко дни :D Пия по много чай и вода, и 1-2 кафета за деня, само и само да не се натъпча  с нещо набързо.
А в кухнята в офиса беше претъпкана масата с какви ли не банички - та със спанак, та с месо и кашкавал, та със сирене, със сладко... боза, айряни, сладкиши, сладки... големи изкушения, ама устоях (party) Дори един бонбон не си взех :)
Храната:
- кафе с мляко, чаша зелено кафе
- резен диня
- зелева супа с праз и ориз; руло Стефани със смес конска и телешка кайма; гуакамоле
- котлет сьомга на тиган; зелена салата; гуакамоле
- шепа стафиди
Никакво раздвижване нямаше днес :( дори до офиса отидох с колата, което не ми се е случвало и зимата дори. Поне успях да си прибера някои неща, че след 2 седмици се местим в нов офис и пеша все не ми се носеха.

07.04.
5-ти ден без цигари и бира.
Вече съм доста по-добре и с МЦ - спрях едното лекарство, останах само на вит. C (whew) Ако всичко е наред, утре дори мисля и до басейна да стигна :)
Сутринта си направих едно добро раздвижване от около 5 км - водене на малката щерка на занималня и от там до офиса - отново си имам личен рекорд - 2,18 км за 21 минути, като имам максимална скорост от 11,34 км/ ч. :) Следобяд ме чака същия маршрут с прибиране.
Храната:
- кафе с мляко, чаша зелено кафе
- резен диня
- зелева супа с праз и ориз; руло Стефани със смес конска и телешка кайма; гуакамоле
- още не съм планирала вечерята, ама имам варени яйца и може да си купя пилешки дробчета ...

Хубав и весел ден на всички, че днес поне не вали (sun)

П.С. Дописвам си храната и активността - още около 5 км на прибиране, та днес станаха порядъчни 10 км ходене бързо темпо. Вместо пилешки дробчета си опържих телешки черен дроб и го хапнах с порядъчно количество салата зеле с моркови. За десерт - шепа стафиди. Бира - няма.

Мнението беше редактирано от Zozo на 07.04.15 20:00.

07.04.15
13:25

Zozo,
изчай дните да минат повече от 15 (че даже казват и след 30-я) и тогава почвай да ги бройш .... след 10-я почва да става тегаво .... (ся ако намеря и статията на психолога щи я пратя)
П.С. Иначе браво :)

Мнението беше редактирано от MartiG на 07.04.15 13:26.

07.04.15
14:25

казано от MartiG на 07.04.15, 13:25:

Zozo,
изчай дните да минат повече от 15 (че даже казват и след 30-я) и тогава почвай да ги бройш .... след 10-я почва да става тегаво .... (ся ако намеря и статията на психолога щи я пратя)
П.С. Иначе браво :)

MartiG, на мен това ми е поредният път със спиране на цигарите. Няколко пъти ги спирам за повече от година. Сега реших да пиша, за да имам по-голяма мотивация :) да е за по-дълго време.

07.04.15
16:53

Най-тегавият период при мен беше точно този, в който се намира Zozo в момента :). След седмия (да не кажа и още след петия) ден нещата станаха значително по-лесни, но до тогава мозъкът ми беше като в мъгла...буквално...Адско беше, по-загубен и олигофренясъл не съм се чувствал през целия си живот :D.

07.04.15
17:00

Аз първия път като бях спрял бях така ... искарах 5 години и пак пропуших. Сега 2-я път понеже си казах ... няма да пуша ... ма официално се водя пушач ... и стана така че 2 години като изключим 2-3 излизания с много алкохол не пуша. Дори до скоро в нас имах една остатъчна кутия цигари от деня в който реших да не пуша повече, ма едни гости ми я изпушиха :) Таак че Зозо явно ще те следим тука броя дни .... макар че оставам с идеята че ти у вас си имаш брояч .... :D

07.04.15
19:56

казано от Петър на 07.04.15, 16:53:

...Адско беше, по-загубен и олигофренясъл не съм се чувствал през целия си живот :D.

О, да, на моменти всичко ми е в мъгла и имам чувство, че губя ориентация. Ама ще премине. Към бирата нямам такава абстиненция :D Аз затова ги спирам и двете - а отворя една бира и съм изтичала за цигари (blush)

08.04.15
22:40

08.04.
Днес броячът спря.
Денят започна чудесно :) Малкият мързел реши, че няма да ходи пеша до занималнята, а с Тролея! Ама нека да се повози детето, че колко често му се случва при родители с две коли и майка, ходеща пеша (giggle).
Аз си направих 3,07 км за 29,52 мин. до офиса от занималнята :)
Храната:
- кафе с мляко
- диня
- зелева супа с праз и ориз; руло Стефани с кайма (конско + телешко); 2 варени яйца; 1 домат
- 1 банан, шепа стафиди
- пържен телешки черен дроб
- 3 бири

Успях да отида на плуване и съм много щастлива (party)
Тренировка: - плуване
- 4 дължини свободен стил
- 4 дължини кроул крака (с дъска)
- 4 дължини ръце кроул (с дъска)
- 4 дължини гръб крака
- 4 дължини гръб (с включени ръце)
Общо 1 км плуване. Ако продължат да ме мъчат да дишам наляво при кроул, само се чудя кой ли ден ще ме вадят... Има 3-ма спасители, ама решават кръстословици (giggle), така че ще трябва и на ляво да дишам :)
В офиса вече даваме проекти на новите колеги - единият, горкият, математик с нам си колко стаж, едвам се оправя... направо се чувствам неудобно да му обяснявам. Уж шефът ми се беше заел с него, а днес се оказа, че трябва да му проверявам нещата... изприщих се направо :( Човекът е математик и ако му дадеш интеграл, ще го реши без проблем, а аз - “пиклата”, чета, проверявам и пиша коментари....
Ама ще отмине това време.
Ей, не съм се похвалила за малката щерка - на състезанието Европейско кенгуру по математика е 8-ма в училището (party), а на състезанието по български език е с максимален брой точки (party) - а тя е едва 1-ви клас. Гордостта на мама (inlove)

Браво! Поздравления за малката :)
Наистина си е за гордост! :))
__

Малко е притеснително, че спасителите решават кръстословици, но за съжаление не е рядкост. Лошото е, че белята (да не дава Господ) става за секунди и никога не си готов за нея.
Случвало ми се е да спасявам човек на басейна, който тръгна да се дави поради крампи и на двата крака (a в този момент нямаше спасител на територията) - аз си водех водната аеробика в останалите коридори и гледах “моите” хора, обаче на басейна трябва да имаш очи върху всички, които се намират във водата (а и извън нея).

Надявам се никога да не разберат каква грешка допускат, но все пак не е редно.

Знаеш ли, че и на мен ми е много по-трудно да се координирам, когато издишам при изнасяне на лявата ръка над водата? В началото направо имах усещането, че това не е моето тяло!
Но и ти сама виждаш, че с тренировките всичко става все по-лесно и неусетно.
Най-вероятно ще ме задминеш по умения на кроул - аз тъкмо почнах да го усъвършенствам и спрях да влизам във водата заради силна алергична реакция. Амаааааааааааа няма да се дам! :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.04.15 22:48.

08.04.15
23:03

казано от Вероника Налбатска на 08.04.15, 22:47:

Знаеш ли, че и на мен ми е много по-трудно да се координирам, когато издишам при изнасяне на лявата ръка над водата? В началото направо имах усещането, че това не е моето тяло!
Но и ти сама виждаш, че с тренировките всичко става все по-лесно и неусетно.
Най-вероятно ще ме задминеш по умения на кроул - аз тъкмо почнах да го усъвършенствам и спрях да влизам във водата заради силна алергична реакция. Амаааааааааааа няма да се дам! :D

Гледам малките - всеки път на дължините за загрявка тръгват с кроул, а пък на мен ми е по-лесно гръб. После, пак ги заглеждам, и виждам, че плуват делфин - от филми ли, като русалки... и толкова лесно изглежда отстрани, а аз тръгна ли делфин и се чудя два крака ли да движа, на колко удара да дишам... кошмар (giggle).
А за кроула - не мисля, че има шанс когото и да било да надмина - колкото и да се опитвам да издишам под вода, все в някакъв момент въздухът не ми стига и излизам по-рано да вдишам.
Замислих се сега за алергиите ти - и Кати (малката), и Боби след плуване кихат по 1 час и носовете им са запушени - какви ли химии слагат, освен хлор? (wasntme)

Ух, аз далеч не съм специалист - не се занимавам с поддръжката, но все пак гледам и разпитвам от интерес.
Ще споделя това, което знам, но си сложи една удивителна, че може да не съм съвсем изрядна в информацията. :)

То не е малка беля хлорът - толкова бели може да прави, че не е истина. Затова е много важно да е в норма винаги - случвали са се инциденти в практиката ми, след които съм била на легло и чувство на изгаряне по дихателните пътища.

Слагат се основно: хлор, pH, флокс
Има още и: препарати против водорасли, препарати за почистване на водолинията (плочките), препарат за вдигане или намаляване стойностите на pH

Освен на хлора, важно е и на pH стойностите да са в норма, защото те влияят пряко на хлора.
Флоксът се нарича още коагулант и се ползва за избистряне на водата. Събира малки частички и ги прави на големи, които могат да се почистят от дъното чрез робот-прахосмукачка.
Има различни видове хлор - бърз, бавен, на прах, на хапчета. Всеки вид се слага по различен начин в басейна - в скимерите или пък направо във водата.

Не съм сигурна, че при Боби и Кати е алергичната реакция, за която говоря, но щом има и кихане - възможно е нещо да ги е подразнило.
При мен се проявява след цял ден по басейните (най-често) - вечер, когато легна, нещо започва да ми дразни гърлото и кашлям, но нищо не излиза.
По време на часовете ми се зачервяват очите, сърбежи, бодежи.
Пъпки (най-вече по корем).
Но напоследък съм така - до скоро нямах алергии и понасях всичко добре. Явно с натрупване на годините практика съм изтеглила кофти карта. :D

Не е добра среда за работа това. Да идеш за час плуване 2-3 пъти в седмицата е супер, но да стоиш по цял ден е кофти. С болка го казвам.

Има алтернативи - има басейни с морска сол, има с озонирана вода, има и с торсионна. Но това са страшно скъпи системи и едва ли скоро ще бъдат въведени навсякъде. Даже е абсурдно да си го мечтая.
Знам по 1 басейн с морска сол и озонирана вода в София, които са действащи.
Известен ми е и един, който има торсионна система, но не я задейства реално, а само лъжат хората, че го правят. Отново заради скъпата поддръжка. :)

08.04.15
23:42

Рони, при теб е свързано пряко с работата ти, докато при нас удобството, т.е. басейн наблизо е голям плюс. Някои родители си водят децата в басейна на Овергаз в Младост 4, или на водни скокове в Диана, но за нас не е удобно :( Засега разчитаме единствено на басейн “Октомври”, защото ни е под носа и е лесно за водене и прибиране. На по-късен етап, когато порасне малкия дзвер, може да помислим за друг вариант. Въпреки че като се замисля, другият вариант е да си направим басейн (giggle)

09.04.15
10:03

А защо изобщо трябва да се върти главата на ляво? :) Аз съм тренирал 6 години в Левски и никой от треньорите ми никога не ме е карал да въртя главата двете страни при кроул. Вярно, че не ми беше това дисциплината (бях брусист), но все пак... :)
Искам да ми покажете Фелпс в  кой момент диша отляво:

:D

09.04.15
10:56

Боби, може би аз не съм написала правилно - това е по-скоро като упражнение за координация, а не че като плуваш кроул въртиш главата в различни посоки :D Най-малкото свят ще ти се завие (giggle)

Амиии.. аз лично, когато плувам кроул, изваждам само едната ръка и въртя главата само към нея.
Но гледам в самата тренировка да имам еднакъв обем плуване към всяка ръка: ако изплувам 300 м кроул с поемане на въздух само при изваждане на дясна ръка, после гледам да имам 300 м и с лявата, за да не си създам дисбаланси. Така ме учат и го намирам за логично :)

14.04.15
14:04

Христос Воскресе и от мен :)
Тези дни го ударих на почивка и от компютри :D Само домашни ангажименти и... козунаци 8-) И тази година се получиха много вкусни - от 6 козунака (3 кила брашно) остана 1/2 вкъщи. Ама по-добре така, че иначе се изкушавам да го ям :)
Днес леко раздвижване:
- Ащанга йога - поздрави А и Б по 5
3 кръга в супер серия:
- планк 60 сек (до отказ)
- коремни преси горна част със свиване на колене до отказ
- коремни преси долна част до отказ

Скоро не бях правила планкове и ми беше малко нанагорно, ама и 60 секунди не е много лош резултат (залъгвай се, Зорницо!)
2,4 км до офиса. Дано не вали (поне не силно), за да се прибера пак пеша.

Храната беше определено в разумни граници през всичките дни - само малко с бирите прекалих, ама ще компенсирам тези дни :D
Днес храна:
- кафе с мляко;
- портокал;
- спанак с ориз, печена скумрия на фурна, 1 варено яйце
- за вечеря или още малко от рибата, че ми остана, или малко агнешко, че и от не го има :)

Хубав и усмихнат ден и честит имен ден на всички, които носят името Мартин (F)

14.04.15
17:59

Не устоях да не споделя. Отдавна се каня да мина през КАТ да си извадя “златен” талон и днес вече имаммммм :)

17.04.15
20:29

15.04
Сутринта
- Ащанга йога - поздрави А и Б по 5
- комбинирани коремни преси
Вечерта - плуване:
- 4 дължини загрявка (аз гръб)
- 4 дължини кроул крака (с дъските)
- 4 дължини кроул координация с ръцете (с дъските)
- 4 дължини кроул координация с ръцете (без дъски)
- 4 дължини гръб
Тренерът пусна децата да играят и да се гмуркат и ме прехвърли в 7-ми коридор (party), та си доплувах още 4 дължини гръб :-) Много ме кефи гърбът и ми е леко, и приятно да го плувам.
Много хубаво се получи, останах доволна от тренировката.
Дежурните около 5 км бързо ходене.
Храната:
- портокал
- дроб сърма; 2 варени яйца; домати
- тиквени семки
- агнешки котлет (печен); зелена салата; пушена сьомга; бонбон Рафаело (blush)

16.04.
Сутринта:
- Ащанга йога - поздрави А и Б по 5 и движенията до позите за баланс (вкл.) - около 40 минути
Движение - около 5 км бързо ходене.

Храната:
- ябълка
- дроб сърма; 2 варени яйца; ориз със спанак ; домати
- 4 варени яйца; луканка; кашкавал; бира

17.04.
Тренировка - плуване
- 4 дължини загрявка (аз гръб)
- 2 дължини крака бътерфлай
- 6 дължини кроул крака (с дъските)
- 4 дължини кроул координация с ръцете (с дъските)
- 2 дължини кроул координация с ръцете (без дъски)
- 4 дължини гръб
Много зле беше днес :( Дори си спестих две от дължините кроул. Ама снощи бях на гости в една приятелка и си легнах в 2:30 - с изпито порядъчно количество бира и съответното количество цигари (headbang) и едвам станах в 9:50. Добре че нямах спешна работа, та до 10:30 се бях паркирала в офиса.
Движение - няма.
Храната:
- ябълка
- таратор, 2 телешки кюфтета на скара; салата зеле с моркови
- кисело мляко
- агнешки котлет (печен); зелена салата; 2 варени яйца; 2 парчета черен шоколад.
След всяка тренировка по плуване имам чувство, че ще изям вол :D

В офиса нещата са нормални. От понеделник сме в нов офис и вече не знам дали ще мога да ходя пеша, че е близо 40 минути в посока. Но това ми дава възможност да изтупам прахта от колелото и да ходя с не го (sun)

Хубава вечер на всички :)

20.04.15
11:55

2 дена почивка. Само домашни ангажименти.

Сутринта:
- Ащанга йога - поздрави А и Б по 5 - около 20 минути
- Набирания СТ:
2 надхват, 3 подхват, 8 х 1 подхват

Надхватът беше с доста клатене и голям зор, ама 2 са си повече от нищо :D
Днес изтупах прахта на колелото, че сме в нов офис и вече ми идва далече за пеша - най-вече откъм време. Вчера много се колебаех как да стигна до новото място, но само пред мисълта да се натъпча в метрото и ми се отщя (puke). Та - колело :) Малко ми беше притеснено по улиците, пък и един студен вятър ме духаше, ама пристигнах без произшествие (party) Въпреки че доста ходя пеша, плувам редовно вече повече от месец, доста ми се натовариха бедрата и се надявам да нямам мускулна треска.

Храната:
- кафе с мляко, безкофеиново кафе с мляко
- ябълка
- супа от лапад с киселец (застроена); 2 варени яйца; гуакамоле

Останалата храна ще дописвам. След работа по план ще плувам.

Хубав и усмихнат ден и само весело настроение (sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1