25.03.15
14:20
Сряда: ден за плуване...
...без плуване :( хлип!
Храна: 500 г пилешко от бут, 2 бр айсберг, доядох и китайско зеле, 40 мл оризово олио, 2 парчета (260 г) гречков кекс с какао, 1 ч.л. тахан
Поскачах един час около басейна и това е за днес. Повече работа вкъщи.
На отиване към басейна попаднах на кофти ватман и ми призля, но това е положението. :D Като не ти изнася - купи си колааа. Хахахах
И понеже сама си започнах новата страница, нека си пожелая да бъда киборг!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.03.15 20:20.
26.03.15
16:18
Месец 4. Седмица 2/17
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем - по 3 серии от 2 упражнения (давам ги на водната аеробища)
Квадрицепс 4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 40 кг добавени
лег преса: 8 х 170 кг добавени
лег екстензия: 15 х 15 кг
4 кръга от:
преден клек: 4 х 30 24 24 24 кг
лег преса: 8 х 160 кг
аддуктор: 15 х всички плочки
Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг добавени
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 20 кг добавени
плие с дъмбел: 15 х 24 кг
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 170 кг
клек с широк разкрач на смит: 8 х 20 кг доб
абдуктор: 15 х всички плочки
20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 138
храна: 3 малки риби (бели), 1 глава червено зеле, 10 мл зехтин, 1 ч.л. тахан, кафе, оризови спагети ала Роско с феноменален сос от песто и кокосово мляко (пълна купа)
Задържала съм много вода и се чувствам оооотвратително - всичко ми тежи, изморявам се, всичко ми се тресе и приличам на сумистче. Дано да е заради цикъл. Типичните неща.
Ама си е гадно! :D
Скоро четох едно мнение на Митко, в което беше споменал думата “поничка”. Е те така съм и аз като усещане!
27.03.15
15:46
Месец 4. Седмица 2/17
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 6 серии коси коремни
Рамо 4 кръга от:
раменна преса с дъмбели: 4 х 14 кг
вертолет: 8 х 26 24 24 24 кг
задно рамо с дъмбели от наклон напред: 15 х 4 кг
4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 8 7 7 7
вертолет зад гърба с дискове, седеж: 15 х 5кг
Бицепс
4 кръга от:
сгъване с щанга от стоеж: 4 х 20 кг
полулег с дъмбели: 8 х 6 кг
чуково с дъмбели: 15 х4 4 4 3 кг
Трицепс
4 кръга от:
горен скрипец с прав лост: 4 х 45 кг
горен скрипец с V ръкохватка: 8 х 15 кг
кик бек с дъмбели: 15 х 2 кг
Без кардио, че и без това съм като сдъвкана и изплюта.
Все пак се получи добра тренировка, имайки предвид как се чувствам.
Или цикъл, или се разболявам (събудих се с болки в гърло), или е свързано със смяната на времето. Каквото и да е, не ме кефи!
Храна: 500 г пуешко, броколи, 40 мл оризово олио, печени картофи с подправки (сигурно към 450 г), джинджифил, какао, яко витамин C, пчелно млечице
казано от Вероника Налбатска на 27.03.15, 15:46:
или се разболявам (събудих се с болки в гърло)
Взимай мерки, ‘щотооооооооо....ще станат 20+ дните (headbang)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.03.15 22:35.
28.03.15
21:55
Дам, по-добре съм, но цял ден си лежах. :)
Храна: 500 г свинско (жестоко, сварено и много добре овкусено), 5 краставици и още толкова моркова, олио от гроздови семки, мега-гига-тера курабийката на Рони (от царевично брашно и кокосово мляко), 1 банан, 1/2 авокадо, 1,5 чаши бяло вино
Утре по изключение ще ходя на басейна, рано сутринта..което съвпада със смяната на часа и ще бъда много... темерут. :D
29.03.15
16:13
Вярно, че ми беше криво събуждането, но имах възнаграждение!
1. Яка група трениращи
2. Шоколади от Роско! - черен с агаве + черен с оризово мляко (общо 150 г)
Меню: пуешко, айсберг, мазнина, 2 парчета гречков кекс, 1 ябълка
Роско е взел и брашно от амарат, както и една смес за пудинг, която е доста подходяща за менюто ни.
Явно днес отново имам рожден ден (както всяка неделя напоследък :) )
30.03.15
16:09
Месец 4. Седмица 3/18
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 3 смесени серии от преси на земя и обратен наклон
Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 60 60 55 55
чукчета: 8 х 60 60 60 56
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 30 30 25
4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 50 50
дърпане (отгоре) с тесен успореден хват на машина: 8 х 30 кг добавени
хиперекстензии с тежест: 15 х 25 кг
Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
бедрено сгъване от лицев лег: 8 х 40 35 30 25
хиперекстензии с акцент на задно бедро: 15 х
20 мин пътека, ходене, 135/140 пулс
Храна: 2 пъстърви (600 г с глави и кости), ориз с коприва (оризът е към 120 г в сурово съст), 4 бр оризовки, ленено масло 30 мл, 2 малки глави червено зеле
Днес имах много сила, енергия, мощ...абе от онези усещания, които те карат да се чувстваш сякаш можеш да огънеш тежестите.
Коренна противоположност на последните тренировки от мин. седмица.
Обяснявам си го с повечето въглехидрати вчера и днес. На този етап това е най-логичното и различното, което съм направила.
Друго нещо, което отбелязвам като личен напредък: в последните 2 серии на glute-ham raises извършвах и двете фази на движението - пускам бавно надолу и без да се опирам в пейката пред мен с ръце, се връщам отново горе (без извивки в кръста и изцяло от задните бедра). Подчертавам, че не беше пълна амплитуда (тялото да се доближи до хоризонтала), а по-скоро 2/3 от нея, но смятам, че за това упражнение и при моето лично тегло, е доста добро развитие в силово отношение. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.03.15 16:11.
31.03.15
16:43
Днес денят започна добре, но по обяд нещата взеха обрат.
По средата на втория ми час по водна аеробика коремът ми започна да се подува, да тежи адски ниско долу. Яйчниците ме прободоха - направо ми се искаше да се свия на две на земята. Но нямаше как.
Стегнах се, за да не ми личи какво ми е и изкарах тренировката.
За късмет, на излизане от водата, на една от бременните ми клиентки й стана лошо. Разбира се, реагирах бързо и адекватно, помогнах й да се съвземе. Хипогликемия - не била и яла... Бях с нея, докато видях, че всичко се нормализира и след това, когато адреналинът ме напусна, се оказах с адското главоболие.
Имала съм такива ситуации не веднъж, но просто си е стрес винаги. Особено при бременни.
Добре, че се намери кой да ми вземе вечерната тренировка, защото нямаше да мога да я изкарам.
На път към нас, копнеейки да легна, се оказа, че няма къде да седна в трамвая и 10 спирки си отвисях права.
Тъпотия до шия!
Тренировка нямаше. Това не е типично за мен, но се случва.
Живи и здрави, ще тренирам гърдите утре (когато ми се пада почивка).
Храна: 500 г телешко, 1.5 кг броколи, малко червено зеле, 60 г суров десерт, 40-50 мл мазнина, експериментален кекс (около 200-250 г): брашно от амарант, фъстъчено масло, есенция ром, стевия, какао (на вкус стана страаахотен, но на визия не се получи; консистенцията също беше странна, но дефектът стана ефект - с течен център; брашно от амарант не е подходящо за нашите кексове) :)
Те това е. Дано да последва нещо позитивно. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 31.03.15 16:45.
31.03.15
17:20
Видя ли, че не си единствен с по-крив ден? :D
Мдааа виждам, но това не значи че ме радва че има хора дето им е криво ... още повече съм останал с впечатлението че си много позитивен човек ... а на малкото останали позитивни хора не трябва да им се случват такива неща. Виж аз примерно съм си черноглед и си привличам лошите неща, макар че наистина ми се оправи деня 2 часа след като писа :D
31.03.15
17:51
казано от MartiG на 31.03.15, 17:30:
Мдааа виждам, но това не значи че ме радва че има хора дето им е криво ... още повече съм останал с впечатлението че си много позитивен човек ... а на малкото останали позитивни хора не трябва да им се случват такива неща. Виж аз примерно съм си черноглед и си привличам лошите неща, макар че наистина ми се оправи деня 2 часа след като писа :D
Да, позитивна съм като цяло, макар понякога да се сдухвам, че ще умрем. :D Знаеш ли кое е най-странното? От целия ни екип инструкторки, на мен се случват най-шашавите неща и то доста често. Не искам да задълбавам по темата защо се случва това. Важното е изходът да е щастлив! :)
Явно съм ти пратила позитивни вибрации, радвам се, че вече е ОК всичко!
казано от Дона Флор на 31.03.15, 17:44:
Брой експерименталния кекс за лава кейк :)
Много добро предложение, но не постигнахме цветът на лавата. В интерес на истината - вкусен беше, странен и вкусен. Съмнявам се Росен да иска да продължим да експериментираме в тази насока - не излиза изгодно, защото, за да подсладиш амаранта със стевия, отива... МНОГО стевия, a и самото брашно е доста скъпо, но пък хубаво е да опитваме нови неща.
Както каза Кобрата - “Продължаваме напред!”
Мнението беше редактирано от MartiG на 31.03.15 17:54.
казано от Вероника Налбатска на 31.03.15, 17:20:
Видя ли, че не си единствен с по-крив ден? :D
Кривите дни ги имаме всички, ама много ти се кефя, че ги приемаш с усмивка (F) Стискам палци бързо да се оправиш :)
01.04.15
10:59
Много ви благодаря за всичко!
:)
Въпреки усмивката ми, вчера вечерта се случи още една гадория - поредно разочарование в хората, а днес сутринта Росен беше заварил едното ни странично огледало на колата без стъкло.
Не знам дали не е някаква нелепа шега за 1-ви април? Защото за какво им е това стъкло и то от не особено нова кола...
Менюто днес: 500 г свинско, целина, остатъка от червеното зеле (ще видя и още зеленчуци да купя), оризово олио, 2 парчета царевичен кекс (около 250-300 г), кафе
По-късно ще опиша и тренировката. Чувствам се по-добре и смятам да има.
Спах точно 11 часа - плътни 8, събудих се гладна, ядох, и се върнах за още 3 часа.
Имах работа за вършене, но ще наваксам после. :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.04.15 11:02.
Ако е шега ... то е много гадна, щото си е направо счупено и дори и да ви го върнат ... тия хора съвсем се побъркаха за 5 лева огледалце ... ще отворят на човек 2-3 часа работа.
Мнението беше редактирано от MartiG на 01.04.15 11:11.
01.04.15
15:29
Месец 4. Седмица 3/18
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 серии повдигане на прави крака от лег
Гърди 4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 50 46 46 44
флор преса с дъмбели от позиция мост (за долна част)*: 8 х 16 18 18 16 кг на ръка
полулег на смит: 15 х без добавена тежест
4 кръга от:
преси на машина: 4 х 54 54 54 50 кг доб
полулег с дъмбели: 8 х 12 14 14 12 кг
флайс с дъмбели: 15 х 6 кг
Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 120 кг добавени
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 50 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х
15 мин пътека
*пробвах разновидност на упражнението, което коментирахме в дневника на Херцога, и от който се вдъхнових.
Моят вариант не беше същия (вместо щанга ползвах дъмбели и вместо от пейка, о правих от земя), но се получи мнооого добре и в комбинация с другите упражнения от трисета, направо гръмнах ;)
Нямах пълна амплитуда, заради изпълнението на пода, но сложих по-голяма тежест (с помощта на краката вдигах и обръщах дъмбелите до изходна позиция) и стана яко.
Мерси, Ники и Сашо. :)
02.04.15
15:50
Месец 4. Седмица3/18
Корем -3 серии ab wheel (брей, аз съм била много здрава)
Квадрицепс 4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 15 кг
4 кръга от:
клек на смит: 4 х 40 40 34 34 кг доб.
лег преса: 8 х 170 170 160 160 кг доб.
сиси клек собствено тегло: 15 х
Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг доб.
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 20 кг доб.
магарешки ритници на уред за хиперекстензии: 15 х
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 180 170 170
“Суинг” на долен скрипец с въжена ръкохватка: 8 х 30 кг
абдуктор: 15 х всички плочки
Без кардио, защото съм му обидена и изоообщо не ме кефи, когато съм задържала вода. :D
Храната: 500 г пилешко бонфиле, 1.6 кг краставици, 600 г домати, паница оризови спагети със сос от коприва, 20 мл мазнина, няколко кедрови ядки (много мил и вкусен подарък), кафе
Още не ми е дошло и затова много ме мъчи. Вчера имах главоболие и лека температура (Десо ме спаси!), днес коремът ми беше подут и тежък; цялата съм една тромава и гладка, ама поне съм яка. Това никой не може да ми го вземе! :D
03.04.15
15:58
Месец 4. Седмица 3/18
Корем – по 3 серии за косите на уред за хиперекстензии
Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели, седеж: 4 х 14 16 14 14 кг на ръка
вертолет с дъмбели: 8 х 12кг на ръка
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 5 кг на ръка
4 кръга от:
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 8 8 7 7 кг
кабели на портален скрипец за задно рамо: 15 х 10 кг
Бицепс
4 кръга от:
полулег, сгъване с дъмбели: 4 х 10 10 10 9 кг на ръка
сгъване с щанга от стоеж: 8 х 14 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 4 4 3 кг на ръка
Трицепс
4 кръга от:
горен скрипец с прав лост: 4 х 40 кг
горен скрипец, въже: 8 х 20 20 20 15 кг
горен скрипец, V: 15 х 10
20 мин пътека, пулс 135/140
Както и предполагах, заради тренирането на гърдите в сряда вместо във вторник, днес трицепсите ми не се бяха възстановили добре. Ето защо умишлено не правих лег с тесен хват (което на този етап е най-тежкото ми упражнение за трицепси). Другата седмица може би ще ми се наложи пак нещо такова, но не е фатално.
Храна: 500 г телешко (задушено в кокосово мляко), целина, моркови, сега ще взема и други зеленчуци, 40 мл зехтин, 450 г печени картофи на фурна, 1 нес кафе с 1 ч.л. домашен мед (подарък към кедровите ядки, много мило и хубаво :) )
04.04.15
11:39
Днес: нетренировъчен и полуработен - полупочивен :)
Храна: 500 г пуешко, айсберг, зехтин, 2 парчета гречков кекс “Рам и Рон” (този път сложих и кафе + кокосови стърготини, получи се много добре)
Напоследък (всъщност, то си е от години това нещо, но колкото повече задълбаваш, толкова повече впечатление ти прави) гледам / слушам / чета невъобразими и откровени глупости в областта на фитнеса, храненето и всичко свързано с тях.
Има не малко хора, които говорят убедено за неща от преди десетилетия, които вече са доказано разбити митове.
Робуват на някакви вярвания, които са толкова отхвърлени с днешна дата, че изобщо не е за коментиране.
Или пък, за да придадат тежест на думите си, използват термини, нелепо обвързани в едно изречение и лишени от всякакъв смисъл.
Има и хора, които имат толкова погрешна представа за себе си, че са загубили връзка с действителността.
От четене насам-натам, се замислих - може пък тези хора да не са виновни и да са повлияни от грешна самооценка, което да притъпява всичко останало.
Ето нещо подходящо, което обяснява много неща:
”Самооценка - Впечатлението или мнението на човека за самия себе си. Самооценката съдържа 2 много важни предпоставки – едната включва онези качества, които ние смятаме, че притежаваме (Аз-реално), а другата – това са качествата, което бихме искали да имаме (Аз-идеално).
Колкото е по-адекватна самооценката, толкова човек е по-приспособим и адаптивен. Още в началото на XX-и век американският психолог Уилям Джеймс предлага метод за определяне на самооценката на личността. Самооценката според него се определя като дробно отношение между нашите действителни способности и потенциалите ни. Числителят на тази дроб изразява действителния успех на личността, а знаменателят – нейните претенции, т.е. стремежът да се признаят нейните заслуги, способности, постижения.
САМООЦЕНКА = УСПЕХ / ПРЕТЕНЦИИ”
На много хора успехите (действителните способности) са ниски, а претенциите - високи, и ето защо самооценката не е особено адекватна.
Това е моят извод и част от текущото ми мнение по темата.
Това, по мое мнение, важи с особена сила за всички гуру-та, които налагат себе си като такива, за всички еднодневни специалисти, за всички, които не могат да преценяват правилно ситуацията и т.н.
Тъжното е, че в следствие на всичко това, има потърпевши (хората, които се доверяват на “специалисти” с не особено адекватна самооценка).
Хубавото е, че монетата има две страни. :)
05.04.15
19:33
Храна: 500 г патешко (ей, страхотно е това месо!), 1 кг броколи, малко целина, краставица, 40 мл мазнина, 2 парчета (260 г) царевичен кекс с кокосово мляко, какао с мед, чаша вино с комбуча (вкусна комбинация), 80 г шоколад със стевия (нали е неделя, а аз имам рожден ден всяка неделя).
Последните дни не съм в особено добро настроение.
Надявам се съвсем скоро да се справя с тези емоции, за да не им позволя да повлияят негативно на и без това странните процеси, през които преминава тялото ми. :D
Идва Великден, а това е празник, който чакам с нетърпение. И то не само заради рисуването на яйца!
Утре стартирам последната седмица от 4ти месец по “тежко-средно-леко”. След това ще направя снимки, но ще са далеч от обективното, за да проследя обработката на мускулите ми и процента мазнини. С толкова водна задръжка нищо не може да се разбере.
Все пак, понеже искам да отбелязвам всички етапи, ще ги кача. :) Не може винаги всичко да е в прогресираща линия.
Прикачам и тук снимката, която ми въздейства по страхотен начин. Даже си я сложих като тапет на лаптопа и телефона. Това е любимото ми съчетание от цветове.
Честит празник!
06.04.15
10:54
Да продължим традицията! :)
Участвай и ти!
И да се правим, че не виждаме снега навън... :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.04.15 10:54.
06.04.15
11:14
А стига бе- да не вали сняг в София?
06.04.15
11:27
Мм-м да :)
В София и Ботевград има сняг. За сега не знам къде още в България вали / е валяло / ще вали.
В момента в София по улиците се е стопил, но има върху покриви, трева и коли. Вали леко дъжд. Шашава работа :D
06.04.15
16:07
Месец 4. Седмица 4/19
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 3 серии, повдигане на крака от вис
Гръб 4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 60 60 55 55
дърпане на машина (отгоре), тесен успореден хват: 8 х 40 кг добавени
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 30 30 30 кг
4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 55 50 кг
пулдаун: 8 х 40 40 40 35
хиперекстензии с тежест: 15 х 30 30 25 25
Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 60 60 60 50
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 25 25
20 мин пътека, ходене, пулс 150
Храна: 500 г свинско, 2 бр айсберг, 60 мл мазнина, 130 г оризовки
Сутринта ми дойде. Чувствам се доста по-добре. Имах сила, въздух, не ме болеше главата, кардиото беше супер.
Премерих се в залата (с дрехи, маратонки, 2 хранения и 2 л вода) - 80 кг. Което не е чак толкова зле, колкото го усещам. След седмица ще видя колко вода ще изхвърля.
Иначе... заяквам!!!!!!!! :D
07.04.15
15:45
Месец 4. Седмица 4/19
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 4 серии V преси на земя
Гърди 4 кръга от:
лег с дъмбели: 4 х 24 22 20 20 кг на ръка
флор преса с дъмбели от позиция мост: 8 х 18 18 16 16 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 8 8 кг на ръка
4 кръга от:
преси на машина: 4 х 54 54 54 50 кг добавени
лицеви от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 7 7 6 6 кг на ръка
Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 130 кг добавени
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 50 кг добавени
повдигане със собствено тегло: 15 х
20 мин пътека; бягане/ходене 150/137
Много добре днес!
След 3тия кръг от първия трисет направо блокирах, но се стегнах и успешно и ползотворно довърших всичко :)
Работата с дъмбели ми разкатава пекторалисите :D :D :D
Храна: 500 г телешко под формата на кюфтета с лук, 2.6 кг краставици, 450 г картофи с кокосово мляко, 30 мл мазнина, 70 г суров десерт, кафе
Картофите (ние сложихме около 1.8 кг): нарязват се на кръгчета с дебелина 1 см и се нареждат на 1 ред в тава. Заливат се с 200 мл кокосово мляко, подправят се със сол и с нарязани на шайбички скилидки чесън. По желание може да се сложи и някоя ароматна подправка (аз обичам мащерка). Пекат се докато хванат червеникава коричка на около 200 градуса.
Стават сууууупер! :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.04.15 15:46.
Я картофките ги правим по-просто .... нарязваме като за пържене “oвалваме” в белтък и слагаме в тавата върху хартия за печене ... стават страхотни ... естествено и сол на вкус ... така лъжа мойто малко диване че яде пържени картофи (blush).
Едит: И цветната ти манджа с пуешко(е аз я направих с пилешко, че нямаше пуешко в магазина) е страхотна ... дори малкия каприз я хареса :)
Мнението беше редактирано от MartiG на 07.04.15 16:25.
07.04.15
19:12
Павел, то май всичко ми е по-голямо в сравнение с аватара.:) За ръцете се радвам, че най-накрая дръпнаха (покрай тежко-средно-леко), защото ми малеят. :))))
казано от MartiG на 07.04.15, 16:20:
Я картофките ги правим по-просто .... нарязваме като за пържене “oвалваме” в белтък и слагаме в тавата върху хартия за печене ... стават страхотни ... естествено и сол на вкус ... така лъжа мойто малко диване че яде пържени картофи (blush).
Едит: И цветната ти манджа с пуешко(е аз я направих с пилешко, че нямаше пуешко в магазина) е страхотна ... дори малкия каприз я хареса :)
Твоят вариант също ми харесва. Няма какво да залъгвате. Супер чипс си е това!
По принцип разнообразяваме :) То и тези с кокосовото мляко не са сложни :D
Радвам се, че цветната манджа ви е харесала! С нея сухите меса стават по-сочни (тъкмо за пилешко или пуешко е).
Офф да си призная съм разпечатал всички “манджи” дето ми харесаха че дребен е много злояд и трябва да му е красиво и различно всеки ден ... так че давай още (blush)
08.04.15
16:07
Изглежда страхотно! Браво! :)
Месец 4. Седмица 4/19
Корем - 2 смесени серии от римско столче и повдигане на прави крака от лег
Квадрицепс 4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 40 кг добавени
хакен клек на машина: 8 х 90 кг доб.
лег екстензия: 15 х 15 20 15 15 кг
4 кръга от:
преден клек: 4 х 30 30 24 24 кг доб.
хакен клек: 8 х 90 кг доб.
аддуктор: 15 х всички плочки
Глутеус
8 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 180 кг доб.
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 20 кг доб.
4 х магарешки ритници/ 4 х абдуктор : 15 х собствено / 15 х всички плочки
10 мин пътека
храна: 500 г пилешко филе, 2 кг броколи на пара, 30 мл мазнина, 2 парчета гречков кекс (подобрена версия- с банани! Фантазия), нескафе с 1 ч.л. мед
Тренирах днес вместо да почивам, за да оставя петък почивен - ще пътувам, имам разни ангажименти в Ботевград и предпочитам да играя на сигурно и да си изкарам сплита преди това. :)
09.04.15
16:04
Месец 4. Седмица 4/19
Корем – страничен планк, коси коремни на машина с тежести
Рамо 4 кръга от:
раменна преса с дъмбели: 4 х 14 кг на ръка
вертолет: 8 х 26 26 24 24 кг
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 5 кг на ръка
4 кръга от:
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 8 8 7 7 кг на ръка
задно рамо с кабели: 15 х 10 кг на ръка
Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 кг на ръка
долен скрипец с прав лост: 8 х 20 25 20 20 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг на ръка
Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 35 35 30 30 кг
горен скрипец - разгъване с V ръкохв.: 15 х 10 кг
20 мин пътека, ходене наклон, 140 пулс
Храна: 2 пъстърви на скара (300 г в готово състояние с глави и кости), 2 малки консерви риба тон (сигурно веднъж на 5 месеца ми се случва хаха), глава карфиол на пара (ще взема и още зеленчуци, че не ми стигна), 40 мл олио от гроздови семки, нескафе с мед и алкамин, пакет екструдирана царевица, 1 ябълка
10.04.15
08:21
Менюто за днес:
500 г свинско, 2 глави червено зеле (направени на пюре), олио, 100 г оризовки с ким и сол.
Вероятно ще има и други неща, но ще са предимно под формата на зеленчуци или супи.
От вчера си имаме мощен блендер и е фантастично!
Снощи пих смути от банан и морков, направих си червеното зеле на пюре с моркови, сол и мазнина.
Много е бързо и полезно. :D
10.04.15
09:18
Честит ви нов блендер :) Какъв е, ако не е тайна, че и аз мисля да си взема нещо по-мощно ? И събирам мнения :)
10.04.15
10:02
Благодаря! :)
Ами в крайна сметка, след толкова гледане на отзиви колко е добър, Роско взе Нутрибулет. :)
И... нямаме никакви забележки. Дори един недостатък не можахме да намерим. :D
Още не съм пробвала с ядки как ще се справи, но смятам, че ще е без никакви проблеми.
10.04.15
16:20
Добавям за днес шепа домашни фъстъци и...
бягане навън! :)
6 км с денивелация (не знам колко точно метра е) за 40 мин.
Не е много бързо, но наистина си имаше баир, а и не съм бягала така от години.
Доволна съм, че с лекота минах маршрута, който едно време ми взимаше здравето. :)
Следях си и пулса - през цялото време ме устройваше. На големите баири вдигах до 168, основно беше 144 редувано със 136.
Брат ми ми правеше компания - той беше с колело.
11.04.15
09:00
Не винаги съм била яка! /След свалянето на многото килограми имах периоди на йо-йо + периоди на тотално измършавяване (поне такове е в моите очи сега), след които пак е идвал йо-йо ефектът./
И аз съм положила усилия да натрупам активно тегло! :)
Тъй като съм в Ботевград и се ровя в архивите, прилагам една снимка от 2008 година вероятно (не съм много сигурна).
Абсолютната хилка!
ПП: Намерих и още 1 (с жълтия потник) :D
Менюто за днес: 500 г пилешко, 2 глави айсберг, мазнина. Без тренировка.
След малко почвам да рисувам яйцата! ЙЕЕЕ :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.04.15 09:16.
11.04.15
10:33
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.04.15 10:33.