10.04.15
23:44
Добър ден. Бих искал да дадете своето мнения за този стак, и да го коригирате, ако нещо не ви харесва в него. Също така ако пия нещата по неправилно време, моля кажете. Тренира от около 10 и 15 до 11
1.OPTIMUM NUTRITION 100% whey gold standart -30 грама след трен.
2.MEX Pure creatine monohydrate (креапюр е)-пия го 6 седмици, като пия 5 грама преди и 5 грама след трен, в не тренировъчните дни пия 5 грама сутрин, след тези 6 седмици почивка 4 седмици(без креатин) и пак
3.MEX daily sport- 1 таблетка след храненето ми около 12 часа на обед.
4.NOW manesium citrate 227 gr. -2 грама след храненето ми в 12 часа на обед.
5.NOW omega 3 fish oil 1000 mg.-пия в тренировъчни дни 1 таблетка сутрин с закуската и 1 таблетка в храненето ми в 12 часа на обяд, в не тренировъчни дни 1 таблетка сутрин
6.AMIX osteo glucosamine 1000 mg.-пия 1 таблетка сутрин с храната(това се пада 1 час и 30 мин преди трен.)
7.Everbuild liquid l-carnitine+chromium 1500mg.-по долу ще опиша как го пия
8.Syntrax fyre/original/-пия 1 месец 1 капсула 1 час след закуската и 1 капсула около 14 часа(2 часа след последното хранене, и 1 час преди следващото), пия го 1 месец, след което пия 1 месец л карнитина(номер 7) по 2 дози(3 грама л карнитин) 30 мин преди трен(1 час след храннене), след този 1 месец пауза на фет бърнъра го пия пак 1 месец по същата схема . Не знам дали ме разбрахте :Д първия месец пия само фет бърнър(по гореспоменатата схема), втория само л карнитин (3 грама 30 мин преди трен), третия пак само фет бърнър
9.Animal rage 30 мин преди трен 1 доза. пия го 1 месец, после пауза 2 месеца.
Как е? Комбинацията добра ли е? Имам добър хран режим и добри и сериозни тренировки(на професионално ниво атлет съм)
11.04.15
08:44
Здрасти!
Съвсем телеграфно нахвърлям моето мнение:
- протеин - ОК, стига да си уверен, че има смисъл. При едно наистина качествено и добре организирано хранене нямаш нужда от такава добавка. В тежък тренировъчен режим по-скоро бих те насочил към аминокиселинна суплементация след тренировка, може би добри дози ВСАА са оптималният вариант.
- креатин - не виждам причина, която да налага приемането на 10 g креатин дневно. Мисля, че 5 g ти стигат. Обърни внимание на това и това.
- магнезий - чудесен избор. Аз бих те посъветвал да изместиш приема към края на деня или да разделиш количеството на две части. Магнезият има отношение към релаксирането на нервната система и оптимизацията на съня, та не е лошо да има някакво количество вечер. Дозата, която си споменал е солидна - говориш за 2 g магнезий или за 2 g магнезиев цитрат? Пробвал ли си дали стомахът ти понася без проблем еднократен прием на такова количество?
- омега 3 - 1-2 g ми се вижда твърде скромно количество, едни 3-4 g са по-смислена доза.
- фет-бърнър - първата капсула е по-добре да бъде преди закуска (т.е. на гладно), стига да ти понася. Втората - общо взето е ОК в следобедните часове, постарай се също да е на гладно.
- карнитин - ОК, но си мисля, че е оправдано дозата да е по-височка - около 4-5 g примерно.
- предтренировъчнен продукт - добър избор си направил... само ти предлагам още веднъж да премислиш дали наистина имаш нужда от него.
Твърде скромен си в подадената информация за теб и режима, та трудно човек може да бъде наистина конкретен в мнението си за написаното от теб. Питаш дали комбинацията дали е добра... добра за какво? Не е ясно ти какво представляваш, как тренираш, как се храниш, какво и как искаш да се случи...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.04.15 08:46.
11.04.15
14:40
да, за 2 грама магнезиев цитрат става дума (това са към 400 мг магнезий). благодаря за отговора. ще имам в предвид това което каза. аз тренирам борба, но 3 пъти седмично правя силови тренировки(за по-добра физическа подготовка). целите са ми повече сила и цялостна мускулна маса.
Мнението беше редактирано от Даниел Костов на 11.04.15 15:47.
11.04.15
14:44
ами ако просто приемам 7 грама креатин, разделен на 2 приема(първия със закуската, втория след трен.) за 6 седмици, и после направя почивка от 4 седмици как ще е? а какво ви е мнението за dhea? работи ли
Мнението беше редактирано от Даниел Костов на 11.04.15 16:29.
11.04.15
17:00
казано от Даниел Костов на 11.04.15, 14:40:
да, за 2 грама магнезиев цитрат става дума (това са към 400 мг магнезий).
Спокойно (и в повечето случаи основателно) можеш да удвоиш това количество.
11.04.15
17:15
а витамините добри ли са? а dhea струва ли си?