Too Little, Too Late

Прескочи до:

09.04.15
22:55

Без голям гъз и шкембе лег не става, губят се опорни точки :D

09.04.15
23:01

Пък аз си мисля ,че избързаха с помощта на 162…

09.04.15
23:32

Аз също го пиша успешен.Браво Боби ,много добри гири!

10.04.15
00:16

казано от Paulo Nacheff на 09.04.15, 22:38:

Е, с това радио Хоризонт ....

Като пълен антипод на гангстерските рапове и гъзарията в оня клип “Lazar Angelov Chest Workout” :)

10.04.15
09:25

- На лега се надцених с тия 162½.

Е, с това радио Хоризонт и 160-то са си сериозно постижение . :D

казано от Pavel D на 10.04.15, 00:16:

Е, с това радио Хоризонт ....

Като пълен антипод на гангстерските рапове и гъзарията в оня клип “Lazar Angelov Chest Workout” :)

Всъщност радиото е Еднорог (както казвам на Едно рок). :) То звучи най-често в залата. Пускат доста прилична музика, макар и малко отлежала, просто вчера уцелих лош момент. :)

казано от aleks на 09.04.15, 22:55:

Без голям гъз и шкембе лег не става, губят се опорни точки :D

Факт е, че помагат и то не само за опорни точки, ами и за скъсяване на движението. Аз не съм добре сложен за лег - имам сравнително малък гръден кош и дълги ръце, а на всичко отгоре трицепсът ми е по-силен от рамененете и заради това бутам със сравнително тесен хват. На клиповете се вижда какво разстояние изминава щангата - трябва да измеря стенда, за да го сметна точно, но е сигурно два пъти повече, отколкото на един добре подготвен трибоец с подходящи пропорции и добра техника.
Не че с това се оправдавам, само отбелязвам фактите. :) На състезание няма да ходя, така че е на практика все едно. :)

казано от nervak на 09.04.15, 23:01:

Пък аз си мисля ,че избързаха с помощта на 162…

казано от sapuna на 09.04.15, 23:32:

Аз също го пиша успешен.Браво Боби ,много добри гири!

Благодаря, но щом е пипната щангата, опитът не е успешен. Така ми е най-спокойно - искам да знам, че опитът си е изцяло мой до последния милиграм във всяка фаза на движението, а не без 200 грама отдясно в последните 10 см. :) А и Тони беше съвсем прав да бутне малко там - може би щях да успея криво-ляво да добутам, но дясната ръка изостана твърде много и не беше вече безопасно. Според мен много точно избра момена.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.04.15 09:27.

10.04.15
21:06

10.04.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 14 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Днес поспах до късно (да се чете 8:30), после пазарувах. Следобед се наложи да работя, като всичко се оказа доста непродуктивно заради редица технически проблеми, които трябваше да бъдат разрешени от сървис деск, населен предимно с южноафрикански индийци. За онези, които не са си е имали работа с такива, това е едно от най-некомпетентните, говорещи развален английски с гнусен акцент, подмазващи се, но вършещи едно голямо нищо племена на този свят. Според мен никоя голяма западна компания, решила да спестява чрез аутсорсване на определени дейности в ЮАР или Индия, не е спестила дори цент от това. Чудя се кое при нас е по-зле - IT поддръжката, базирана в Йоханесбург или счетоводството, което е в Бангалор. Ще трябва доста да поспорят двете помежду си.
Физическа активност няма днес. Мислех да си търся басейн, но се отказах. Нещо взех да издишам в последните две седмици - май ми идва в повече комбинацята фитнес+плуване.

И накрая защото не може да се свири само на китара...

:D

Храна:
Бира с много (хаотично) ядене = почти 5к.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.04.15 21:08.

Струва ми се, че човекът, който те пази, дърпа лоста към него. Възможно е и ти неволно да го правиш, защото има някой зад теб. От този ъгъл изглежда, че щангата отива прекалено назад. Така губиш сила от силните трицепси. Но едва ли ти казвам нещо ново.... аз съм същия и като форма, и като тежест. Иначе 160 са си 160 :)

11.04.15
19:30

11.04.2015 г.

Тренировка 22 - Силова Б

Загрявка:
Мъртва тяга - 3х20, 3x70 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 4х60, 3х70 кг.

Адаптация:
Мъртва тяга - 3х170 кг.
Набирания с раменен хват - 3.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Мъртва тяга -3х197½, 3х197½, 3х197½ кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40 кг.
2. Последовтелно:
  2.1. Борчески обръщания - 3х85, 3х85, 3х85 кг.
  2.2. Силово гребане с дъмбел от земя - 4х72, 3х72, 3х72 кг.
3. Кръгове:
  3.1. Мъртва тяга - 1x215, 0х215, 0x210, 1х205 кг.
  3.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 1х50, 1х50, 1х50 кг.
  3.3. Борчески обръщания - 1х95, 1х95, 1х95 кг.
  3.4.Силово гребане с дъмбел от земя - 2х82, 1х82, 1х82 кг.
4. Частични повторения:
  4.1. Висока тяга (от ниво на долната част на квадрицепса) - 1x220, 1х220 кг.

Ето и две клипчета на тягата - на една от тройките на 197½:

И на единицата на 215:

Обобщение за тренировката:
Слабчко. Бях доста уморен от други ангажименти преди това и кръстът беше натегнат още в началото. Поне бях сам в залата и се снимах на воля. :)
Снимах клипчета, макар тежестите да са смешни - Ронката ме догони и задмина вече. :) Все пак кръстът се държи и ми позволява да правя тяга, което вече си заслужава снимането. :)

Положителни:
- Довърших тренировката.

Отрицателни:
- Хватът продължава да изпуска.
- Нямаше кой знае колко сила днес, нито пък издържливост. На първия силов подход на тягата прилично, но после изведнъж силата свърши и на следващите се наложи да свалям доста килограми.

Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 15 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди тренировка - 5 гр бета аланини на Bulk Powders, 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
4. По време на тренировка - 18 гр IntraWorkout на BulkPowders.
5. След тренировка - ~66 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта оправях аквариуми. Отделих един мъжки петрохромис с инфекция на окото в следствие от постояния бой с другите мъжкари, подготвих му санитарния аквариум и го паркирах там за лечение. После поработих, но пак изскочиха технически проблеми и се наложи да отложа за понеделник.
Следобед с малката щерка излязохме с колелата в градинката срещу Икономическия. Взехме и кучето. Дъртата, мързелива дебела гад щеше да ме пребие поне 10 пъти - уж тича до мен със съвсем леко темпо, а после изведнъж набива спирачка и с четирите лапи. Аз в това време държа каишката й с лявата ръка, това спиране ме дръпва назад и извърта кормилото рязко в ляво. Силно бутане с лявата ръка, дърпане с дясната и мързеливата Саба пак тръгва. Падането ми се размина, но тази пролет ще я вкарам и нея във форма! Не може само плюскане и лежане, пък ако ще и да си 7-годишен лабрадор!
След разходката тренировка. Сега сядам малко да почивам.

Храна:
Празници са, какво да коментирам. :) Пак 5к калории. Неделята също ще е без ограничения, но от понеделник трябва да се взема малко в ръце, че нещата стават неприятни.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.04.15 11:22.

11.04.15
19:51

Ще се научи бързо гадината...даже ще те чака да си с колелото...С моята гад от 5г. сме всяка сутрин средно по 6 -7км поне -аз с колелото ,тя лек свински  тръс...Но пък вчера ме преби без колелото...извъртя се и ми удари такава глава в коляното ,че ми причерня...днес накуцвам.
P.S аз да си попитам завистливо:
С какъв хват ги дърпаш 215?

Мнението беше редактирано от nervak на 12.04.15 00:30.

12.04.15
21:36

12.04.2015 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 14 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.

Обобщение за деня:
Сутринта приготвих агнешното (шпековано с чесън и зърна черен пипер, намазано с подправки и увито във фолио) и го метнах да се пече на бавен огън. После зяпах Формула 1 с предизвестен край. Аз ли остарявам или едно време Прост, Пикет, Сена и Менсел правеха сто пъти по-интересни състезания с изпреварвания и обрати, които не се решаваха в квалификациите и бокса, както е сега. По времето на Шумахер нещата вече бяха опорочени до голяма степен.
На обяд тъстът ни идва на гости, вечерта пък ние ходихме при моите родители. Общо взето цял ден ядене и пиене.

Честит ден на космонавтиката на всички бивши и настоящи космонавти! :)

Храна:
Яденье (агнешко, яйца, домашни козунаци, мезета), пиенье (бира, вино) и подминах 5000 калории без третото нещо. Станаха три такива дни подред, така че утре вече дефицитът е задължителен.

12.04.15
22:14

Нямам никакво намерение да се заяждам или да ти давам акъл, просто съм любопитен - не мислиш ли, че си прекалено изправен при тягата и при старта тръгваш прекалено много с гъза нагоре,  от което кръста/всъщност целият гръб/съвсем леко се извива ?  Имам проблеми с кръста и смятам, че са точно заради подобна техника на тягата/естествено разликите са много между нас, но все пак.../и просто искам да чуя дали си имал някога проблем :)

ЕДИТ: Говоря само за опита на 215кг

Мнението беше редактирано от satisfaction на 12.04.15 22:17.

Аз не мога да разбера какво имаш предвид под “прекалено изправен” ? :) Сори, че се намесвам, но ми е интересно :)

12.04.15
23:15

Всъщност се чудех дали въобще да задам въпроса си, защото той е доста по-висок от мен и може би просто не мога да си представя нещата както трябва.  Питам за това леко повдигане на задника преди началото на повторението, от което смятам, че аз имам проблеми. Просто искам да видя гледната точка за това кой как смята, че е правилно.
Откакто ме боли кръста правя тяга, като началната ми позиция е от пълен клек и като тръгвам по-скоро се опитвам да дръпна щангата първо назад и да я тръгна с краката/все едно се опитвам да седна с нея/, и чак след това вдигам задника нагоре и се изправям. Странно обяснявам, но със сигурност сте виждали такива изпълнения/правя пауър тяга/.

Мнението беше редактирано от satisfaction на 12.04.15 23:15.

Въпрос е на пропорции едно на ръка, както и на това кое ти е по-силно и удобно. По-ниска начална позиция на таза води до по-голямо натоварване на краката и задника. По-висока начална позиция прехвърля натоварването повече към гърба.

13.04.15
02:02

Явно кг са му много или техниката куца, но на 215 тръгва със задника.

И колко да тръгва със задника? Освен, че очевидно не му удържа хвата и това наложи доста бързо да пусне, аз не виждам някаква голяма трагедия на опита на 215. Разгъването му беше почти синхронизирано, но това не са 100кг :) Ако Боби ползваше фитили/смесен хват, нямаше да има грам проблеми с този опит :)

Carbohydrate

13.04.15
08:06

Ето малко отстрани как се вижда

13.04.15
09:16

Започвам с това, че след като съм пуснал клипчета с тяга в публичното пространство, нищо, казано по отношение на техниката ми, не може да се тълкува като заяждане, нито пък се вземам толкова насериозно, че да не понасям критика. Това по повод на притесненията на DSMHY дали е трябвало да си задава въпроса. Щом ти е дошъл на ум, задаваш го и това е. Ако някой се разсърди на нормално зададен въпрос, пък бил той и критичен, значи е глупак. :)

След това отговарям по същество. Да, започвам движението със задника. Това обаче не означава, че техниката ми куца, както се изразява WhiteWalekr (тя куца, но в други аспекти), нито пък представлява какъвто и да било риск за кръста за разлика от други недостатъци на същия този опит на 215. Причината за този ефект на “римската тяга” е, че краката ми са слаби в сравнение с гърба и къде несъзнателно, къде съзнателно, прехвърлям натоварването върху по-силната си група. Имаше време, когато се опитвах да дърпам повече с краката, но сега с тия контузени колене дори не се и опитвам. Може би има и нещо общо с пропорциите, както отбелязва Тръна, но никога не съм успявал да дръпна добре с краката и натежи ли ми, натоварването винаги отива горе.

За съжаление наистина се, вижда, че тия смешни 215 са ми доста близо до макса в момента. На клипа вече съм в средата на тренировката и доста уморен, но и свеж едва ли бих дръпнал в надхват повече от 220 в момента. В крайна сметка колкото-толкова.

При опита обаче има друг голям проблем, който не сме коментирали - флексията в кръста, която съм отбелязал на долната снимка. Тя си има причина, която може да ви изненада - хватът ми изпуска на 215. Това не ми позволява да влача щангата по краката, защото триенето дава още натоварване именно върху хвата и буквално ми отваря пръстите. Това пък от своя страна води до “увисване” на щангата напред, променя центъра ми на тежестта и не ми позволява да дърпам с прав гръб назад и да бутам с таза напред, както би трябвало. Същият този опит с кръстосан хват щеше да изглежда по съвсем различен начин и гарантирам, че нямаше да има флексия в долната част на гърба.
Започвам да се замислям дали това, което правя, е приемлив компромис или да минавам при тежките подходи пак на кръстосан хват с целия риск от дисблананси и диспропорции при него. Другият вариант е да прежаля два броя палци на ръцете, да сваля малко тегло и да започвам да свиквам с ключов хват. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.04.15 09:22.

Боби, тая линия според мен далеч не отразява флексия в кръста :) Мое мнение, но там където е нужно държиш гърба :)

13.04.15
12:32

казано от Херцог Трън на 13.04.15, 11:56:

Боби, тая линия според мен далеч не отразява флексия в кръста :) Мое мнение, но там където е нужно държиш гърба :)

Ники, може и да си прав. Въпросът е, че аз усещам как заради неуверения хват оставям щангата далеч от краката и това създава напрежение на места, на които не би трябвало да го има. :)

13.04.15
12:39

Има логика да дърпаш повече с гърба, аз правя точно обратното, защото пък при мен краката са по-силни. Точно заради това и попитах, защото ми е интересно.

След като виждаш дадена грешка обаче, не разбирам защо е нужно да се дърпа с надхват, като според теб/поне така разбрах от написаното/има някакъв риск, пък било то и 1%, да се контузиш или пък да натовариш ненужно кръста ?
Виж как по средата на движението съвсем леко щангата те дърпа напред, точно за това говоря през цялото време. Според мен тези килограми са ти прекалено леки и заради това ги дърпаш както си пожелаеш, но ако я дръпнеш по-близо до тялото и смениш хвата, мисля че ще вдигнеш доста по-голяма тежест.

ЕДИТ: Това всичкото нещо ще се оправи, ако при началото на всяко повторение изкараш гърдите напред - поне така смятам :)

Мнението беше редактирано от satisfaction на 13.04.15 12:41.

13.04.15
14:30

Да сменя надвхата с кръстосан заради това би било почти като да си отрежа ръката от китката заради порязан пръст. :)
За десетилетие тяга не съм се контузвал никога от лоша форма на гърба, но за сметка на това съм се контузвал заради смесен хват.  Убеден съм, че той носи повече рискове от контузия от сегашното ми изпълнение, дори като изключим дългосрочните диспропорции и дисбаланси.
Единственото, което наистина си струва да направя, е да започна полека да дърпам с ключов надхват.

13.04.15
15:57

Имах предвид само за максималните опити, но ключов хват също е добра идея/стига да си свикнал/. Както и да е, извинявам се за спама.

13.04.15
17:14

Не е спам това. Говорим си за тяга в спортен дневник - съвсем по темата си е и няма защо да се извиняваш. :)
Това дали съм съгласен с теб обаче е отделен въпрос. Когато използваш смесен хват, балансът се променя, особено от страната, която е в подхват. Да направиш цяла тренировка в надхват и после да смениш хвата за един-два подхода крие много рискове. Казвам го от горчив опит.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.04.15 17:17.

13.04.15
17:41

казано от Boby_ на 13.04.15, 17:14:

Да направиш цяла тренировка в надхват и после да смениш хвата за един-два подхода крие много рискове.

Това си го записвам!

13.04.15
18:23

13.04.2015 г.

Тренировка 23 - Обемна A

Загрявка:
Бедрени разгъвания на машина - 8x39 кг.
Клек - 8.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Бедрени разгъвания - 12х79½, 12х79½ кг.
  1.2. Преден клек - 19х100 кг.
  1.3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 52.
  1.4. Лицеви опори със събрани длани - 18.
  1.5. Кофички - 16, 15.
  1.6. Флайс с дъмбели - 8х30 кг.
  1.7. Избутване на прав лост от полулег - 6х100 кг.
  1.8. Кросоувър на портален скрипец - 8х10 плочки.
  1.9. Френско разгъване с крив лост - 8х60 кг.
  1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 8х100 кг.
  1.11. Разтваряне встрани от стоеж с дъмбели - 8х25 кг.
2. Изометрии:
  2.1. Изометрия на преден клек малко над паралела - 11 с х 110 кг, 9 с х 110 кг.
  2.2. Изометрия на лег малко над мъртвата точка - 10 с х 135 кг, 10 с х 135 кг.
  2.3. Изометрия на раменна преса от стоеж на (на нивото на очите) - 10 с х 70 кг, 5 с х 70 кг.

Днес доста добре, особено в началото и най-вече като за тренировка след една бира на обяд. :)

Положително:
- Приличен обем, добра интензивност с увеличени повторения на няколко упражнения.
- На предния клек със собствена тежест изравнен личен рекорд - 19 на 100 кг.

Отрицателно:
  - Свършиха ми батериите по едно време, но нищо страшно.

Завърших тренировката с разчистване на залата след някакви псевдотрибойци. Много е лесно да си сложиш 230-240 кг на щангата и да се правиш, че клякаш с тях, но след това да те домързи да си размърдаш още малко задника, за да си разтовариш лоста и да прибереш тежестите по местата им. Заряза си човекът лоста и то не на земята, а огънат горе на стенда. После що са криви лостовете.

Добавки:
3. Преди тренировка - 5 гр бета аланини на Bulk Powders, 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
4. По време на тренировка - 17 гр Intra Workout на Bulk Powders.
5. След тренировка - ~65 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.

Обобщение за деня:
Сутринта излизахме на разходка до Коколандия със семейството. После хапнахме навън. Следобед се направих, че работя, но се оказа, че техническите проблеми още не са разрешени.
Сега сядам малко да почина, макар че може да се наложи да си доработвам по-късно довечера.

Храна:
Калорийният баланс е леко положителен, но все пак под контрол.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.04.15 11:19.

14.04.15
19:36

14.04.2015 г. (без силова тренировка)

Плуване:
- 1100 м. кроул с леко темпо = 22 дължини (5, 17х1);
- 800 м. бруст с леко темпо = 16 дължини (16х1);

Общо 1900 метра за 57-58 минути - първите 500 м за около 13 минути, първите 1000 - за 27 минути.

Положително:
- Обемът е нагоре - 1900 метра за 57 минути.

Отрицателно:
- Слабо темпо.
- Борба през цялото време. В началото се чувствах като че за пръв път влизам в басейн, а после не стана по-добре. Заради това се наказах със 100 метра над предишната тренировка. Като излязох от басейна, бях като парцал.

Добавки:
2. Към 16 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.

Обобщение за деня:
Нормален работен ден в офиса. Поотхвърлих това-онова.
След работа плуване, а сега реанимирам.

Храна:
5000 калории се изяждат и изпиват прекалено лесно! Качил съм 2 кг, а нещо не намирам мотивация да намаля храната. Плуването ми дава оправдание да ям повече, но колкото и да изгарям там, не са към 2000 калории излишък.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.04.15 08:18.

казано от Boby_ на 13.04.15, 12:32:

казано от Херцог Трън на 13.04.15, 11:56:

Ники, може и да си прав. Въпросът е, че аз усещам как заради неуверения хват оставям щангата далеч от краката и това създава напрежение на места, на които не би трябвало да го има. :)

Да, да и аз когато дърпам надхват не може тая щанга да я залепя за краката... минава ми на 3пръста сигурно пред подбедриците преди да се залепи за квадрицепса... идея си нямам защо се получава така... дали дърпам 60 или 160 винаги минава далече...

Каква е температурата на водата, в която плуваш?

14.04.15
20:17

казано от Владимир92 на 14.04.15, 20:05:

Каква е температурата на водата, в която плуваш?

След почивни дни 22-23 градуса, иначе сигурно към 24.

Уоу! Аз плувам в 29 градуса.. а ако водата инцидентно падне под 26 - отменяме тренировките по водна аеробика :D
Ако падне до 27, настава мрънкане. :)

Браво, Боби.
Впечатляваш ме и с увеличаването на километрите :)

15.04.15
08:30

Рони, учудвам се много на температурата в басейна ти. Това са температури за спа процедури, не за плуване. :) Според мен на 27 градуса вече се плува трудно, а на 29 не мога да дишам и се чувствам все едно някой ми е седнал на гърдите. Преди 20-тина години (как само звучи) плувах един-два сезона в басейна на Спортната палата. Температурата на водата рядко надвишаваше 21 градуса, а се е случвало да падне и до 19. Малко беше трудно да влезеш в началото, но после действаше много стимулиращо да не спираш изобщо. :D
А увеличението на изминатото разстояние засега се дължи повече на инат, отколкото на нещо друго. Техниката ми на кроул е все така потресаващо неефективна. :) Освен това все още съм под 2 км за час, а целта ми е да покривам поне 2,5 в съвсем обозримо бъдеще, така че имам още много работа.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.04.15 08:31.

Има работа, но ти си много целеустремен и знаеш какво правиш.
Не се и съмнявам, че ще постигнеш скоро целите си, но основното е да държиш и баланса между плуване и тренировки с тежести, така че едното да не пречи осезаемо на другото. Поне мен лично това би ме изнервило до краен предел. :D

Водата в басейна, в който плувам, наистина е доста висока. Дори си мисля, че е на челни позиции в София. Причината (лични разсъждения) може би е в това, че басейнът се използва и за подводна лечебна гимнастика, както и за плуване на много малки деца и бебета. И при двата варианта не са толкова интензивни движенията и се налага по висока температура.
Аз съм свикнала вече и нямам проблем с дишането. В 21 градуса не бих могла да вляза обаче. :D

15.04.15
15:05

казано от DSMHY на 12.04.15, 22:14:

не мислиш ли, че си прекалено изправен при тягата и при старта тръгваш прекалено много с гъза нагоре,  от което кръста/всъщност целият гръб/съвсем леко се извива ?

Всъщност нито е прекалено изправен, нито тръгва прекалено много с гъза, нито това, че целия гръб се извива е проблем.

казано от WhiteWalker на 13.04.15, 02:02:

Явно кг са му много или техниката куца, но на 215 тръгва със задника.

Кажи честно :)

казано от Boby_ на 13.04.15, 09:16:

При опита обаче има друг голям проблем, който не сме коментирали - флексията в кръста, която съм отбелязал на долната снимка. Тя си има причина, която може да ви изненада - хватът ми изпуска на 215. Това не ми позволява да влача щангата по краката, защото триенето дава още натоварване именно върху хвата и буквално ми отваря пръстите. Това пък от своя страна води до “увисване” на щангата напред, променя центъра ми на тежестта и не ми позволява да дърпам с прав гръб назад и да бутам с таза напред, както би трябвало.

Тая флексия не е опасна и е в рамките на приемливото. Ако въобще е флексия на самия гръбнак, а не са извитите еректори...
Малко ми е странно как ще ти изпуска хвата на 215, при положение, че преди една година съм виждал на живо как на 250 не ти изпускаше нищо ;) Та като ти разправям, че дефицита не е оферта да слушаш другия път :)
Иначе като цяло е напълно възможно да е от хвата и не само заради допълнителното натоварване за него при “влачене” по бедрата. Понеже се явява най-слабо звено в случая, повече от вниманието се анагжира с него и фокуса се измества вместо от към изпълнение на опита към удъжране на тежестта. Ако сложа фат грип на 200-210, най-вероятно и аз ще дръпна така.
Единствената техническа забележка като цяло е, че късно почваш да буташ таза напред.
Доволен ли си, Vespa crabro :D

Напоследък забелязвам една забавна тенденция във Форума - много начетени теоретици/анализатори/съветници, но слаби практици.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.04.15 15:16.

15.04.15
15:39

казано от James Hinks на 15.04.15, 15:05:

Тая флексия не е опасна и е в рамките на приемливото. Ако въобще е флексия на самия гръбнак, а не са извитите еректори...

Това ме успокоява. :)

Малко ми е странно как ще ти изпуска хвата на 215, при положение, че преди една година съм виждал на живо как на 250 не ти изпускаше нищо ;)

Ами не е толкова странно - преди година 250 при теб наистина ги дръпнах в надхват, но с твоя лост. Дори тогава с лоста в Лъки джима обаче нещата не стояха точно така. Това е по времето на най-силната ми тяга:

казано от Boby_ на 26.01.14, 18:54:

26.01.2014 г.
...
Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан) - 3x210, 3х210 (надхват)
...
На 210 надхватът вече държи добре, макар че в първата серия дясната ръка се поотвори и не можах да заключа добре.

Тройката на 210 е нещо повече от единица на 215, особено за хвата, но все пак не е 250.
Ако отнякъде изпадне Елейко със запазен релеф на грифа като твоето втора ръка на прилична цена, си го купувам веднага - ще си го возя с мен в багажника и няма да го давам на никого. :) Новите обаче ми идват скъпички, така че засега ще се мъча с това, с което разполагам в Лъки.

Та като ти разправям, че дефицита не е оферта да слушаш другия път :)

Знаеш, че никога не съм си правил илюзията, че може хем в дефицит, хем силен. :) Винаги има компромис. Сега тия великденски празници ми пообъркаха сметките, но плановете ми за следващите няколко месеца включват комбинацията зала+плуване и хранене около неутралния баланс. Ще видим как ще потръгнат нещата.

Единствената техническа забележка като цяло е, че късно почваш да буташ таза напред.

Да, забелязах и аз. Това поне не е сложно за корекция.

Доволен ли си, Vespa crabro :D

Доволен. Благодаря за включването! :)

Напоследък забелязвам една забавна тенденция във Форума - много начетени теоретици/анализатори/съветници, но слаби практици.

Тая тенденция не е от сега. :) И аз съм от тях, но поне правя каквото мога, за да променя малко съотношението в полза на практиката. :)

15.04.15
15:46

Такова елейко, че и по-добро - 180 долара втора ръка в САЩ. Само намираш някой, който си вкарва контейнер и е съгласен да го сложи вътре и си го взимаш. Даже може да си вземеш и две-три, та да изкараш и някой лев :)
А дотогава остава да поработиш малко върху хвата с една тенис топка.

15.04.15
15:48

казано от James Hinks на 15.04.15, 15:46:

А дотогава остава да поработиш малко върху хвата с една тенис топка.

Сложил съм си една на бюрото и една на нощното шкафче до леглото. Само дето не знам какво точно да ги правя и просто си стоят. :)

15.04.15
15:53

Е, ще ти кажа какво да ги правиш :)

15.04.15
19:37

15.04.2015 г.

Тренировка 24 - Обемна Б

Загрявка:
Високо изтегляне от земя - 8х20, 6х70 кг.

Работни серии:
1. Последователно:
  1.1. Високо изтегляне от земя - 12х100, 8х100 кг.
  1.2. Сунгове до вертикала - 28х50 кг.
  1.3. Пулоувър преса с диск - 12х50, 9х50 кг.
  1.4. Набирания в подхват - 20, 12.
  1.5. Набирания в раменен надхват - 11, 8.
  1.6. Набирания в успореден хват - 8, 6.
  1.7. Скотово с крив лост/дъмбели - 8x50 кг.
2. Изометрии:
  2.1. Изометрия на тяга в стартово положение (без движение) - 8, 9 с.
  2.2. Изометрия в горно положение на набиране с тежест - 11 с х 16 кг, 10 с х 16 кг

Като за тренировка недоспал, със силна мускулна треска на глутеусите и задната част на бедрата, схванат трапец и натегнат кръст доста добре.

Положително:
- Приличен обем на набиранията, пулоувърът, скотовото и високите изтегляния.

Отрицателно:
- Както казах по-горе, не бях възстановен изобщо.
- Суинговете под 30, което е слабо за моментната ми форма.

Добавки:
4. По време на тренировка - 16 гр IntraWorkout на BulkPowders.
5. След тренировка - ~65 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.

Обобщение за деня:
Сутринта посвърших това-онова по едни рипорти, после целият следобед отиде в много дълга среща, чиито завършек се отложи за утре сутрин.

Храна:
Балансът е около неутралния без алкохол, че пак изпуснах контрола в последните дни.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.04.15 08:31.

16.04.15
10:56

На никой ли не му е интересно или ви е неудобно да питате? Откъде това заглавие, бе Стършелчо? :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1