Дневникът на June

Прескочи до:

казано от maria на 24.03.15, 20:55:

Ето затова винаги съм се чудела на майките, които кърмят как смогват и се справят?! То не е само сучене на повикваме, ами и денонощно цедене... месеци наред. Аз, признавам си не мога.

Чааааак пък денонощно, че и месеци наред. Защо да се цедиш денонощно, кому е нужно? Зависи си от детето. Аз като ърмя, та да не се цедя денонощно, цедя се веднъж, нощем, за да си поддържам лактацията, защото детето НИКОГА не е яло нощем. А и сученето на повикване всъщност е доста относителен въпрос. То може да се окаже, че детето “повиква” на доста по-големи интервали. Пак казвам, че явно зависи от детето. Не знам ние как се справихме - дали ние му създадохме навиците като на моменти го оставяхме да поплаче, докато не минат 2,5 часа. От Коледа насам яде почти по часовник, а и преди го правеше. А и какво не можеш? Аз си бях казала, че няма да кърмя нон стоп, както мои приятелки, а ще създам някакъв режим - хем да не го храня като не е гладен, хем да не го храня всеки път като приплаче. И стана. А съвсем отделен е въпросът, че ако кърменето за теб е важно, както примерно за мен е важно, не само съня ще си жертваш...предполагам. Вярно, че адаптираното мляко води до по-добър сън, ама не винаги кърменето води до нощно будене, въпрос на дете.

Не стига, че нова страница, ами и през профила на Десо :Д

Знаачиии, щом сме на нова страница, следва пожелание:  Софи, пожелавам ти в най-скоро време да успееш да намериш най-подходящия за двамата режим и в най-скоро време да се наспиваш. (sun)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.03.15 18:20.

25.03.15
18:28

докато бях бременна първия път всички около мен, включително и акушерките от женската консултация ми казваха. “Спи сега щото това ще ти е съня”- еми вярно си е. Все не спиш заради нещо си-плач, кърмене, температура, колики, зъбчета, от страх добре ли е бебето, температура и т.н. После вече не спиш по навик :) Аз от както съм родила спя като заек, а преди спях като пън, въпреки че синът ми беше кротушко....Софиии не е лесно да си майка. Но пък е прекрасно :)

25.03.15
19:25

Аз пък кърмя на поискване и си спя по 9-10 часа на нощ. Рая спри при мен и се разбуждам за секунди, за да й дам да суче. Тя пък яде точно на 3 часа и през нощта има един по-дълъг сън от 5ч. Не знам как ставането за топлене на вода, бъркане на мляко на прах и др. ще е по-лесно..

25.03.15
21:33

А не си ли измиваш гърдата преди кърмене? Но иначе от позицията на шишета (понеже питаш): затоплянето на водата, бъркането на млякото, храненето и измиването на шишето не отнема почти никакво време, особено когато човек влезе в рутината и всичко му е подредено. Така или иначе хора и хора. Аз просто изказах моето мнение. И тук не агитирам да не се кърми. Просто поста ми беше във връзка с този на Веси и й казах нещо като Евала, защото за мене да се кърми е много по-трудоемко от обратното.

25.03.15
22:39

казано от maria на 25.03.15, 21:33:

А не си ли измиваш гърдата преди кърмене?

Ако зърната й не са разранени, няма нужда да го прави.

26.03.15
07:11

25.03.2015г. (56 от раждането)

07:30- (coffee)
09:00- малка порция телешко с грах, 1 филия хляб
11:00- 2 шепи лешници, 1 банан
13:00- свинско нетлъсто месо , малко ориз, зелена салата
14:40- (coffee) + 2 шоколадови бонбона
19:45- свинско на фурна, малко картофи, зелена салата

Сън: около 7 часа
Активност: 4,91км ; 1832кал

Много гаден и недоспал ден! По едно време преди обяд съвсем бях изтрещяла. Мъжът ми се прибра да работи от вкъщи и аз полегнах и поспах малко.Наложи се да стана ,иначе можех да продължа още дълго.След като поспах час и нещо, така ми се моташе главата, че едвам стигнах до бонбоните и кафето. 

На няколко пъти се усещам с пресъхнала уста.Вода, вода!

26.03.15
07:26

Да се включа и аз в дискусията :)))
Първо- благодаря за пожеланието, Карфиче! :* Дано се сработим още по-добре с малкия!
Като видях,че Десо е писал,че кърми щях да падна от смях :D

Значииии..
Ники също има режим. Яде на 3 или 4 часа. Обикновено е на 3 часа и е като часовниче.Дори не съм си давала зор да му изградя режим- той сам си го направи.Лошото е ,че през нощта прави различни паузи и това обърква на другия ден всички часове.Демек един ден яде в 12ч. на обяд, на другия може да е в 13:30ч. :) И това не ми пречи.Аз се стремя да го накарам да прави паузи през нощта от по 4-5 часа (ако е възможно). Имало е нощти ,в които се случват нещата.Хем коремчето почива, хем мама се наспива :D

За приготвянето на АМ- в началото ми беше сложно, но после се светнах. Вечер преварявам водичка и слагам в термос. Нося шишетата в стаята на Ники.Приготвям точното съотношение на сместта в друго шишенце.Храната му става за 30сек :)
При кърменето ,разбира се, тези всичките мурафети ги няма.Няма изваряване на шишета, няма приготовления, но каквото-такова! Да сме живи и здрави!

За съня- Дени, вярно е! Това клише, ах това клише! Колко ми казваха да спя повреме на бременността.Аз им отвръщах,че едва ли е тоооолкова зле положението. Ми зле е ! (поне за мен)  :D Аз не се слагам в категория “поспаливки” ,но 8 часа сън винаги са ми бли нужни. Винаги съм била ранобудна, ставала съм лесно, но 8 часа определено са ми трябвали, за да съм адекватна, активна и добре.

Мнението беше редактирано от June101 на 26.03.15 09:53.

26.03.15
09:09

Спомням си, че по време на бременността си си беше купила Нутри Булет. Сега ползваш ли го? Доволна ли си все още от него? Нали не се е прецакал нещо? Много съм навита да си го купя само да ми паднат отнякъде едни 250лв в повече :) .

26.03.15
09:52

казано от maria на 26.03.15, 09:09:

Спомням си, че по време на бременността си си беше купила Нутри Булет. Сега ползваш ли го? Доволна ли си все още от него? Нали не се е прецакал нещо? Много съм навита да си го купя само да ми паднат отнякъде едни 250лв в повече :) .

Нутрито е чудно! Много сме доволни.Мъжът ми го ползва когато си прави протеинчето.Аз скоро не съм си правила нищо на него, но тези дни може да си спретна нещо енергезиращо. :)

27.03.15
01:53

26.03.2015г.  (ден 56 от раждането)

07:15- (coffee)
09:15-  две яйца и телешки суджук на тефлон
12:00- 1 портокал,  2 шепи лешници
14:30- 2 филии с масло пилешко и свинско филе, морков ; (coffee)
19:00- ризото (ориз, пил филе, моркови, грах, лук) + зелена салата

Допълнително: комбинирани витамини; Ca + vit D

Активност: 5,39км , 1844ксал

Днес беше хубав ден. Направихме разходка до Южния парк, после малко в квартала. Събрахме слънчеви лъчи (sun)
Другото, което правихме е борба с коликите чрез танци-манци! :D Препоръчвам горещо! Хем бебето се успокоява, хем мама прави мини тренировка :)

28.03.15
10:35

27.03.2015г.  (57 ден от раждането)

07:00- (coffee)
08:15- ризотото от снощи
11:00- 3 шепи лешници, 2 кивита, 1/2 банан
12:00- 3 обикновени бисквити (гастрита се обади и реших да “подложа” с нещо)
21:30- печена сьомга и малко от един голям печен картоф
- една сангрия (d)

Сън: малко... най-много 6 часа
Активност: 4,57 км; 1770ксал (махнах гривната към 21ч.)

Вчера бяхме на фирмено парти с мъжа ми. Хубаво прекарахме, но в 00ч. точно като Пепеляшка и ние се изнизахме към вкъщи :D
Сложих прекрасната рокличка ,която си купих. Доволна съм! (makeup)

28.03.15
17:36

28.03.2015г. ( ден 58 от раждането)

Днес моето бебенце Ники става на 2 месеца! (nlove5) (party)

07:30- 2 филии и половина с масло, сирене и пил филе
9:30- (coffee)
12:00- салата от моров, ябълка, сок от лимон, стафиди и червени боровинки; 3 шепи лешници, 1/2 банан
15:00- 2 филии с масло ,сирене и пил филе; (coffee)
21:00- зеленчукова супа, няколко пилешки филенца

Допълнително: Комбинирани витамини ; Ca + vit D

Активност: днес съм по-застояла, мързеливо ми е... после ще вписвам резултата от гривната

Менюто не е най-читавото. Бая сухоежбина се получи. Дано стомахът ми го понесе леко. Ако ми стигнат силиците ще направя една супичка за по-късно :)

*малкото Кокошинче (викам му така, защото косичката му ми напомня на перушинка :D )

Мнението беше редактирано от June101 на 28.03.15 21:21.

29.03.15
15:33

Много е оформен и изписан. Красавец.

29.03.15
21:42

29.03.2015г.  (59 от раждането)

9:40- прясно мляко + обикновени бисквити
10:30- малко пил филе
12:00- (coffee) ;  2-3 шепи лешници, 1/2 банан, 1/2 ябълка (голяма)
17:00- свинско филе на скара, няколко печени червени чушки
20:00- 1/2 ябълка (голяма)

Допълнително: комбинирани витамини

Сън: около 5 часа
Активност: дотук 5км, ще има и още

Беше тежка нощ . Хранения, преобличания и преобувания.Памперсите пропускат, човекът беше морък и неспокоен.После приспиваници.Днес  пак съм като ударен самолет. Силно се моля скоро да настъпят благоприятни промени и да има повечко сън. Като съм така недоспала не мога да тренирам.Силите ми стигат само за Ники и за малко къщна работа.Днес добре, че мамчето дойде да удари едно рамо :)

29.03.15
22:04

Сега ще ти кажа какви памперси да ползваш :) . От месеци Моника е с памперси на Clever - има ги само в BILLA. Ние ползваме пакет от 50бр, които струват 14лв (7-16кг).  Много съм доволна (и не само аз), нито веднъж не са й пропуснали, няма подсичане. За твоя кокошинко ще трябва да вземеш предния размер. Ама горещо ги препоръчвам.  Иначе като се роди сме ползвали с месеци на Памперс, после Пуфис, докато не помня как попаднахме на тези в Била и от тогава само тях. Карфичка, ако и тя прочете поста - нека пробват за Дамянчик тези памперси. Плюс това са и на страхотна цена.

30.03.15
18:56

Уууу, много гадно това с протичането, два пъти ни се случи преди две седмици...беше кошмар - беше се обърнал, баща му го намества и напипва мокро...и айде сменяй. Хубаво, ама то 4 часа .... Преоблякохме го, сложихме го да легне, амааа усети, че е гладен...опитахме да приспим...няма, братче, то тоя змей усети ли, че е гладен...война настава. Накрая в 5 часа му дадох да яде. Добре, че си бяха минали шестте часа, които задължително спазвам. Кошмар е като протече - то не се е събудило, ама е мокро и няма как да го оставя.

Миме, мерси, ще пробваме. Ние ползваме Памперс, ама не ме кефят. Открихме едни, забравих им името, на баща ми ги бяха донесли от някъде, продавали ги в Лидъл каза той. Много са хубави и са много удобни. Но сме заредени с Памперс и чакам да свършат.

31.03.15
07:38

Миме, ползвам на памперс премиум серията. 2ката вече му е малка според мен, а за 3ката има още какво да се желае, но нея слагам вече втора вечер и нямам проблеми :) Една майка ме светна да ги слагам по един определен начин, за да не пропускат. Някак си отстрани точно над кълчицата, така че самата кълчица да не пуска пишнатото да излезе. (бг мама в бб тийм :D )

30.03.2015г.

07:30- 1 филия с малко и пил филе; 2 обикновени бисквити с дом сладко от сливи
09:00- (coffee)
10:30- купичка боб с някакво пушено месце вътре и 1 филия хляб
12:00- 2 шепи кашу
16:30- сатала- 1/2 ябълка, 1 морков, стафиди и червени боровинки; 1 банан, 3 шепи кашу
17:45- 3 шок бонбона ; малко след това доядох месцето,което беше в боба

Допълнително: Ca + vit D

Сън: около 6 часа
Активност: 6,95км; 1996ксал

Днес голям глад ме мъчи. Късно ми светна,че протеините са ми малко и затова съм като звяр. Утре ще се поправям :D
Кашуто дойде повечко.  Шоколадовите бонбони ги изядох след спане,което продължи само 20мин. Ники се събуди, а аз направо падах, толкова ми се спеше. В такива моменти трябва да измисля други методи за “влизане в час”. Хвана ме яд , защото се чудех да лягам ли и дали кокошчето ще спи, и аз ще имам време да придрема... Да си бях направила кафе! По-добре щях да се чувствам.
Отчитам някакъв опит да ми идва пак МЦ .. Шантава работа!

31.03.15
13:03

Сигурна ли си, че тази гривна ти измерва точно изминатото разстояние, а не брои  и празното ръкомахане. На моя Гармин съм забелязала, че когато съм навън и го пусна да ми мери разстояние докато се движа - мери, но когато се спра на детска площадка, уж не се движа, а после като погледна, стойността е различна.

Мнението беше редактирано от maria на 31.03.15 13:04.

31.03.15
17:58

Миме, мисля, че е доста точна.Проверявала съм и когато не се движа не ми отчита крачки, ама знам ли. Не може на 100% да се вярва.Аз  следя като някакъв ориентир колко движение горе-долу съм имала и сравнявам ден с ден информацията. :)

31.03.2015г.

9:00- 1 филия с кашкавал и салам, 1 филия с масло и салам, 3 обикновени бисквити намазани с дом сладко от сливи
11:30- чоплих 1-2 шепички слънчогледови семки, парче от една голяма зелена ябълка
15:00- омлет от 2 яйца и сирене, салата айсберг
17:00- (coffee)
20:30- 1 портокал, 1/2 банан

Сън: около 8 часа
Активност: дотук 4,9км , после ще едит-вам

След обяд много ме болеше главата.Пих Аналгин. Може би МЦ ще дойде.Има някакви заченки.
Ники снощи направи някаква пауза от 7 часа без хранене и 6 часа сън без да се обади дори.Ставах да го проверявам дали диша и се чудех това моето бебе ли е. Душичка златна. Все такива нощти да ми подарява! :D

Мнението беше редактирано от June101 на 31.03.15 20:51.

31.03.15
19:51

казано от June101 на 31.03.15, 17:58:

Ники снощи направи някаква пауза от 7 часа без хранене и 6 часа сън без да се обади дори.Ставах да го проверявам дали диша и се чудех това моето бебе ли е. Душичка златна. Все такива нощти да ми подарява! :D

Ей затова говоря....като не те събужда от плач, се събуждаш сама като кукувица да го провериш добре ли е. Абе сън няма......освен ако не си темерут.

02.04.15
08:54

01.04.2015г.

04:20- 7-8 обикновени бисквити + кис мляко
08:30- (coffee)
09:30- свински котлет + картофи на фурна
13:30- пил филенца, малко задушени картофи, шепичка лешници, малко слънчоглед, 2 бисквити намазани с дом сладко от сливи
16:00- (coffee)
17:30- малко повече от 1/2 голяма ябълка, шепа лешници

Допълнително: Комбинирани витамини

Сън: много зле около 4-5 часа
Активност: махнах гривната, но предполагам около 4км

Вчерашният ден беше кофти.Исках само да свърши.
Не се бях наспала ,защото ставах да проверявам Ники през 5 мин как е. Издаваше си някакви звуци ,а в моя болен мозък всеки път се задавяше. Някаква параноя ме е подгонила.
Уверих се, че бебетата много усещат настроенията ни!Получих много тъжна вест.Разтроих се и се разплаках.Точно след 10сек Ники както седеше до мен ревна с глас.Наложи се бързо да се успокоя, за да се успокои и той.
За да не казвам само негативните емоции от вчера, ще споделя и нещо весело :) Пях на Ники Бански на лалета. Голям смях падна. И двамата се хилехме като ненормални.Малко смехотерапия си приложихме един на друг (nlove9)

02.04.15
20:40

02.04.2014ч.

10:00- 2 яйца, 1 филия с масло и сирене, 1 филия с масло и дом сладко от сливи
12:00- 1 шепа лешници , малко кашу
14:00- риба тон консерва , салата от краставици, 1 препечена филийка
16:30- (coffee)
17:30- 2 шепи лешници, 1 банан, малко кашу
20:45- порция мусака + малко пилешко филе, защото каймата е малко

Активност: дотук 4км

Трудно спя в бебешката стая при Ники. Той издава разни звуци, аз чувам абсолютно всичко. Нито е работа да го оставя сам, нито да спя при него. В спалнята с бебефона спя по-добре, но пък в последно време ми е терсене, че може да не чуя ако се задави примерно. Оф, спирам с вълненията на бг мама ...

Консервата не е най-читавата храна обаче ми се яде от много време.Повреме на бременността се сдържах, но сега реших да си хапна.

* още не съм започнала коремните преси, но корема се ядва
* малко усмивки :)

Мнението беше редактирано от June101 на 02.04.15 20:51.

03.04.15
20:10

03.04.2015г.

09:00- 2 филии с масло и сирене, 1 яйце, лъжичка дом сладко от сливи
11:40- 2-3 шепи лешници , малко кашу
14:30- мусака, пил филе, зелена салата (стана ми тежко)
15:30- (coffee) с доста мляко
17:00- 1-2 шепи лешници, няколко ореха, 1 банан
19:00- пилешки филенца, няколко резена телешки суджук

Допълнително: вит Д, Ca + vit D

Активност: после ще добавям

Храна ми дойде в повече. Последните две хранения нещо не ми се получиха.Можеше да са едно нормално ядене или нещо по-различно.
Нещо ме изнерви, но и аз не мога да определя какво. Дали е сънят на пресекулки, дали това, че днес ми стана тежко на стомаха, дали това, че не излизам много, много. Може на хормонална основа да е. Шантава работа. Жените понякога не ни слуша главата и това си е.

Важно: Да пия повече водааа!
Да внимавам с ядките, защото май идват в повече!
Да взема да си направя едни свински котлети, защото май това ми липсва!

Нещо съвсем извън спортните теми, което просто искам да запазя някъде, защото много ми влезе в мислите :)
“Ако искаш да ти се чува думата-
не повишавай тон.
Дъжда е този ,който кара цветята да растат,
а не бурята.”-
Мевляна Руми

04.04.15
21:50

04.04.2015г.

08:00- (coffee)
09:30- 3 кебапчета с лютеница
13:00- (coffee)
16:00- зелена салата с краставици и репички; свински котлет на скара със сос от сметана и гъби, картофено пюре
22:00- голяма зелена ябълка

Активност: близо 7км дотук

С мъжа ми ходихме до Декатлон. Взехме някаква готина постелка и два дъмбела по 3кг за мен, защото моите бяха ръждясали на една тераса в стария апартамент. Та сега пак си имам 2 х 3кг и 2 х 5кг. Дано скоро влязат в употреба! Хем ми се тренира, хем нямам достатъчно енергия и много ме е страх, че след тренировката може да се изтощя и трудно да се справя с недоспиването.Сега едвам съм се закрепила и движа някак си делата вкъщи.
Нервна съм.Нещо като ПМС ме наляга. Главата ме сцепи цял следобяд. Още ме наболява.
Освен това в днешния ден съм огън и жупел. Фучах, плаках, полетях на метлата. И за какво? Без голям смисъл :) Искам си спокойствието, което ме беше обзело докато бях с тумбака.Имах притеснения, но не бях такава нервозна и давеща се в собствен сос.

Мнението беше редактирано от June101 на 04.04.15 22:09.

04.04.15
23:24

казано от June101 на 03.04.15, 20:10:

Нещо ме изнерви, но и аз не мога да определя какво...дали това, че не излизам много, много.

Спокойно!!! С Дамянеца сме в Юга, ще оправим нещата идната седмица!!! :*

05.04.15
11:21

казано от karfi4ka на 04.04.15, 23:24:

казано от June101 на 03.04.15, 20:10:

Нещо ме изнерви, но и аз не мога да определя какво...дали това, че не излизам много, много.

Спокойно!!! С Дамянеца сме в Юга, ще оправим нещата идната седмица!!! :*

Само временцето да ни позволи! (sun)

Честит имен ден, прекрасно цветенце! (F)  Бъди здрава, щастлива и много позитивна ! :)

06.04.15
10:47

05.04.2015г.

05:00- няколко хапки  банан
07:00- 2 филии с масло и сирене, 2 яйца
09:20- (coffee)
11:30- (coffee) няколко глътки
12:30- Трен
14:20- 1 пил бутче , 1 шепа орехи, 1 шепа лешници
16:30- салата - треволяци, много малко зелен боб, 1/2 яйце, 2 късчета пил месо
21:30- 2 шепи лешници и орехи, 1 шепа стафиди и червени боровинки

Сън: около 6 часа
Активност: 3,55км , 1656ксал (Според мен наистина отчита само крачки. Има една графичка “active minutes” и показва 0, а аз бая вдигнах пулса с леката тренировка.)

Трен:
3 кръга с около 30сек почивка между тях. Всичко е с леките дъмбели 3кг. Не съм броила повторения, просто гледах да усетя натоварването.

1) бицепсово сгъване
2) раменни преси
3) планк
4) глутеус ритници
5) пулоувър
6) напади с 2х3кг
7) двустранно гребане
8) клякания без тежест
9) наклони към крака с 3кг
1 серия крънчове до отказ
Общо време: 26мин

06.04.15
20:27

06.04.2015г.

02:30- малко ориз с пилешко филе
10:30- (coffee)
12:30- 2 многозърнести питки ,които напълних с пушена сьомка и подправена зелена салата, малко лимонче
15:00-  (coffee)
16:00- 4 обикновени бисквити с дом сладко от сливи, няколко лешника
20:00- свинско със зеле, половин филия хляб, зелена салата

Допълнително: вит Д

Активност: към 4км дотук

Беше тежка нощ.Ники имаше колики.Не плачеше, но постоянно се будеше и примрънкваше. Освен това и храненето му се падна по някакво тъпо време, та в общи линни беше изтощително.  Добре, че майка ми дойде днес да ми помага, та да мога да “ударя една глава”. :)
Имам МТ на бедрата отзад. Всичко е в рамките на нормалното. Не очаквам да мина без такива “екстри” при положение,че не съм тренирала от края на Май миналата година :D

Вечерята трябваше да е по-рано.Сега ми понатежа и не съм така функционална.Дано да мине бързо.Знам си аз, че трябва да вечерям рано или да е нещо малко.

Мнението беше редактирано от June101 на 06.04.15 20:28.

08.04.15
09:11

07.04.2015г.  Първа тренировка във фитнеса! (muscle)

10:00- 2 многозърнести франзели със сьомга, лимон и овкусена зелена салата
13:40- голяма зелена ябълка, 4 обикновени бисквити с дом сладко от сливи
16:00- 2 резена роле, 2 хапки свинско месо
18:30- Трен Фитнес
21:30- свинска вратна пържола, зелена салата, домати и краставици, порция ориз

Активност: 8,38км, 2047ксал

Тренировка:

20мин- тичане на пътека - 2,35км

по 3 СС от:
1)повдигане на ръце встрани с 2кг
2)повдигане на ръце наред с 2кг
3) пулоувър с 4кг и 5кг
4) едностранно гребане с 4кг
5) клякания без тежест
6)наклони към разноименния крак с 5кг

-малко тренажор за корема с 15кг
- повдигане на крака от лег 10бр
- пътека бързо ходене 5мин

Тренировката беше не много добре структурирана имайки предвид, че започнах с кардиото от главата за краката, но пък се почувствах добре от нея, а за мен това е най-важното. Имах нужда да потичам. Неведнъж съм казвала,че за мен това е тренировка за тялото и духа. Психически разпускам и се зареждам много положително с бягането. Скоро ще открия сезона и в Южния парк. (nlove9)
Направих опит за коремни преси.За горен корем -ок, но за долен е по-тегава ситуацията.По-трудно ми е ,а има и доза страх. Нищо! Все от някъде се започва. :)

* снимка на чудната ми закуска

Мнението беше редактирано от June101 на 08.04.15 11:34.

08.04.15
21:16

08.04.2015г.

07:00- 2 многозърнести франзели , порция свинско с кис краставички, гъбки, малко зелена салата
09:00- (coffee)
14:00- свинска вратна пържолка, голяма порция ориз
15:00- (coffee)
20:00- банан
21:00- пилешка супа, 1 филия хляб, малко пил филе

Активност:

Снощи детето ме изненада. Яде в 23:50 и после чааак в 6:30.Аз обаче не успях да се възползвам както трябва пт тази хубава пауза.Ставах 7642856 пъти и на два пъти му приготвих манджа, до яденето на която изобщо не се стигна :D
Днес се чувствам малко по-воднистта и тежка. Стомахът ми не функционира на пълни обороти. Подмързява ме.
Гастрита ме подпря яко! :( Повреме на бременността беше изчезнал, но явно сега пак се връща. Пих хапчета и от утре май ще гледам да има повечко лека и течна храна. Пуу... как го мразя този гастрит!
Хубавото днес е ,че стигнах до козметичката ми. Вчера на фитнес, днес на козметик- чувствам се човек  :D

09.04.15
20:29

09.04.2015г.

09:40- (coffee) с повечко пр мляко и 1 ч.л. мед
11:30- 2 яйца поляти с мазнинка, малко пил филе, 1/2 краставица
13:30- 1 банан, шепичка слънчоглед
15:00- (coffee)
17:00- стречинг + малко упражнения
19:00- пилешка супа, няколко пил филенца
20:30- 1 банан

Допълнително: комбинирани витамини

Сън : 8+ часа (party)
Активност:
Стречингът беше около 25мин. След това правих малко глутеус ритници, лицеви опори, коремни преси.Всичко по колкото повторения мога.Не съм броила.

Детето спа цяла нощ.И аз се понаспах!
Пия хапчета за гастрита.Днес почти не се обажда. След ядене обаче го усещам.

11.04.15
00:07

10.04.2015г.

09:20- (coffee)
11:15- 2 яйца, няколко пил филенца - всичкото полято с мазнинка
11:30 - (coffee) няколко глътки
12:00- Трен
- разходка в парка
15:30- свинска вратна пържолка (но не цялата, защото не ми хареса) и зелена салата
17:00- допиване на кафето
19:00- 1 портокал, 1 банан
22:00- свински котлет,няколко картофа

Допълнително: комбинирани витамини, Ca + vit D

Активност: 8,44км; 2050ксал ( и 63 active minutes)

Тренировка вкъщи (или по-скоро раздвижване)
- глутеус  ритници
- коремни преси
- повдигане на крака от лег
- навеждане към разноименния крак с 3кг
- навеждане напред с 3кг
- лицеви опори

Всичко по няколко серии. Не съм броила повторения.Само коремните ги изкарах наведнъж около 40 броя.Нарочно следях бройката, за да знам колко назад съм материала според моите критерии.Преди всеки ден си правех по 101 без кой знае какъв зор.Случвало се е да правя и повече, но 101 беше бройката ,която си бях харесала и правилото гласеше: “Започна ли да правя коремни преси, трябва да са поне 101.Никакво спиране преди да ги направя!”. Понякога правех сутрин и вечер по 101.
И като говоря за корема да впиша и още нещо- все още не си усещам едно местенце над операцията. Много е гадно да няма чувствителност там.
Нещо се чувствам по-едра и надута. Най-вероятно има водичка.

* ето как тренирах днес :)
* малко след това направихме и тренировката на Ники (nlove9)

11.04.15
18:36

11.04.2015г.

07:00- 1 филия с масло и сирене, 1 филия с масло и пил филе и една хапка с дом сладко от сливи
-наваксване на сън
11:00- (coffee) и чистене
13:00- зелена ябълка
-разходка в парка
17:00- свински котлет, 3-4 картофа на фурна; залче хляб с масло и дом сладко от сливи; 3 шоко бонбона
18:00- (coffee)

Сън: 6 часа и 30мин приблизително
Активност: дотук 5км, после ще едит-вам

МЦ скоро трябва да дойде според мен. Страшно ме цепи главата. Пих аналгин.
Учудващо въпреки малкото сън днес съм като изтребител. Бръмча и КПД-то ми е доста високо. :) Обичам дни ,в които успявам да свърша толкова много работа, че да си кажа ” Ехее, ти си машинааа!” :) Даже си покарах и колата. Трябва да карам, защото ми е крайно необходимо да натрупам повече стаж зад волана. :)
Само тренировка днес няма, но да си призная нямам и желание.

11.04.15
22:00

казано от June101 на 11.04.15, 18:36:

Даже си покарах и колата. Трябва да карам, защото ми е крайно необходимо да натрупам повече стаж зад волана. :)

И аз днес карах колата :) Имам същия проблем със стажа - взех книжка преди година и нещо, но карам много рядко и съм ужасно несигурна, а на моменти даже се панирам (dull)

12.04.15
08:48

казано от Роси на 11.04.15, 22:00:

казано от June101 на 11.04.15, 18:36:

Даже си покарах и колата. Трябва да карам, защото ми е крайно необходимо да натрупам повече стаж зад волана. :)

И аз днес карах колата :) Имам същия проблем със стажа - взех книжка преди година и нещо, но карам много рядко и съм ужасно несигурна, а на моменти даже се панирам (dull)

Роси, същата работа е и при мен! Септември 2013г. си взех книжката. Все още съм несигурна.При мен имаше и почивка от шофирането повреме на бременността, защото не бях добре, но все пак трябваше досега малко поне да съм се отпуснала.Тези дни няма много движение и е чудно за такива като нас :)

12.04.15
19:39

12.04.2015г.  Христос воскресе! Желая на вас и вашите семейства здраве, любов и разбирателство! Бъдете благословени!

08:20- (coffee)
13:30-16:00- на маса - зелена салата, салата домати,краставици и сирене , 1 яйце, агнешко,  няколко печени картофа, 1 шоко бонбон и 1 парченце козунак
-разходка с дребния навън
17:30- (coffee)  и още 2 резена козунак
19:00- 5 големи резена козунак и чаша прясно мляко
20:45- свински котлет , 2 шоко бонбона

Сън: около 7 часа и половина

Някакъв въглехидратен глад ме налегна. Възможно е и просто да съм си взела нормалната доза въглехидрати за деня.
Днес пак няма тренировка.Имаше приготовления за гости и разходка с малкото човече. Нещо не ми се тренира. Пъпки ми избиха. Хайде да идва това МЦ! Дните преди да дойде винаги са ми много противни. Чувствам се отпусната, мързеливо ми е ,а и ми се яде повече.
Като гледам какво е мрачно навън, ми се иска да завали, а аз да мога да се сгуша на топло и под звуците на дъждовните капки да спя 2 дена...

Мнението беше редактирано от June101 на 12.04.15 20:58.

14.04.15
08:50

13.04.2015г.

10:15- 1 яйце
-разходка около час и нещо
15:30- малко агнешко, зелена салата и няколко печени картофа; (coffee)
18:00- няколко пил филенца; голяма зелена ябълка
21:00- 1 кебапче и няколко печени картофчета

Сън: около 10 часа (добре, че е милият ми мъж да ме смени и да наваксам със спането (nlove9) )
Активност: 7,74км; 1974ксал

Малко мисли извън спорта...
Не знам какво ми става, но от известно време насам все съм притеснена, напрегната, угрижена и оставям тези емоции да ме повалят. Не мога да се отпусна. Ясно е ,че животът ми се е променил, но аз още от преди да се поеви малкото човече съм се стегнала като пред състезание, а реално няма за какво да се впрягам. Имала съм лоши моменти в живота си и съм се стремяла да съм позитивна и силна, а сега когато всичко е песен и трябва да съм щастлива, аз съм все едно глътнала бастун , образно казано. Скарвам си се!

14.04.15
10:02

Тия дни трябва да се видим, днес времето е малко гадно, ни четвъртък-петък щяло да е хубаво! Каним ви на разходка!

Аз се чувствам по същия начин, дори не можеш да си представиш какви неща имам в главата! Не знам как да ги почистя (headbang) и да извадя бастуна!

14.04.15
10:07

казано от karfi4ka на 14.04.15, 10:02:

Аз се чувствам по същия начин, дори не можеш да си представиш какви неща имам в главата! Не знам как да ги почистя (headbang) и да извадя бастуна!

И аз така....преживях една година която може да убие някой буквално, а сега ми е едно ....тревожно, тегаво. Мъжът ми вика даже....”ти като че ли не се радваш за нищо”. Все някви филми имам в главата. Просто преди бях безгрижна. Не знам дали е от хормоните или просто от годините вече или от напрегнатия живот и угрижените хора около теб.

14.04.15
20:24

Карфичке, навита съм да направим една разходка с господата! :*

От това, което казвате разбирам,че не съм само аз, живееща на моменти във филм с кофти сценарий, на който май самичка съм си режисьор. :) Не е хубаво така! Трябва да се вземем в ръце, мили дами! :D

14.04.2015г.

08:30- 3 в 1
9:30- 1 кебапче, малко пил филе, няколко печени картофчета
10:30- (coffee)  1/2
13:00- допиване на кафето, 1 яйце, шепа слънчоглед
15:00-17:00- пил филе, печени картофи, сиренце; 7 шоко бонбона; 3 шепи кашу; (coffee)

Сън: около 6 часа и половина
Активност: утре ще вписвам какво е позакала гривната

Направих 70 коремни преси без да спирам. Не е кой знае какво постижение. Просто си го отбелязвам. :)

Няма да я коментирам храната. Все си мисля,че е тъпото ПМС. Можех да изям всичко, което ми попадне. Добре, че вкъщи нямахме соленки :D Стомахът не беше толкова празен, колкото очите бяха гладни :)
Пак главоболие. Пих аналгин привечер. Настроението е мелодраматично и със склонност към ревливи изпълнения (но само 1-2 пъти напълних очите, нищо повече). :D Абе шантава женска работа.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1