Бицепс - мускулна треска

29.12.05
09:42

Мисля, че не натоварвам достатъчно бицепса!
След всяка тренировка имам мускулна треска навсякъде освен на корема, рамената и бицепса!
Понеже вдигам за бицепс с крив лост с 28кг - 8 повторения но не ме натоварва
достатъчно! По-добре ли ще е ако тренирам с 38кг - максимум до 4-5 повторения
защото нямам по-малки тежести! Ще си взема до месец - два, но дотогава как да тренирам?
Как да разбера дали достатъчно съм натоварил бицепса ако нямам мускулна треска?

29.12.05
11:17

бицепса е мускул който се натоварва ежедневно и е доста корав, затова нямаш мускулна треска там(замисли се имал ли си на прасеца :wink: )...незнам за теб, но аз чувствам лека умора в сгъвката на лакътя един-два дена след тренировка за бицепс :?

29.12.05
11:20

Това не значи че не е натоварен.Не съдете по МТ дали сте направили хубава тренировка защото грешите

29.12.05
22:01

а по принцип как е по-добре?
8 повторения с 28кг или по-малко повторения (до отказ) с 38 кг (с отказ само на последната серия или...)  :?:

29.12.05
22:12

аве толкова голям скок в тренировъчните килограми не мисля че е удачен :?

29.12.05
22:35

Не, на мен по принцип 28 са ми малко, а 38 почти ги правя 7 повторения!
за сега нямам пари да си взема още тежести иначе ше се улесня :)

29.12.05
23:45

ааа това вече е друг въпрос, прави си с 38кг 7-8 повторения на серия, ако можеш повече си сложи още за да паднат порторенията :wink:

а тези 28кг на 2х14 ли са :?:  :!:

30.12.05
09:19

Лоста ми е 8кг и 2х10кг  :)
ако сложа още след 38, ще станат направо 48 :D нямам по-малки от 5 кг (а това не е хубаво)  :?  :lol:

30.12.05
09:55

[quote author=“Madcap”]Лоста ми е 8кг и 2х10кг  :)
ако сложа още след 38, ще станат направо 48 :D нямам по-малки от 5 кг (а това не е хубаво)  :?  :lol:

Хич даже. Вземи си: 2 х 2.5 кг, 2 х 1.25 кг и даже: 2 х 0.75 и 2 х 0.5
Едвали малките са много скъпи. В някои моменти много помагат, когато ти трябва съвсееем малко отгоре. ;)

30.12.05
09:55

бицепса реагира поне при много трениращи /четейки из форумите /на по малко на брой повторения недей се притеснява да слагаш повече килограми за сметка на броя на повторенията,поне при мен най добре след тежките упражнения за бицепс при които винаги има малко чийтинг довършвам с изолирани - много на брой повторения с по малко килограми.мисля че ще усетиш добър ефект от това.ВНИМАВАЙ ДА НЕ ГО ПРЕТРЕНИРВАШ

30.12.05
09:56

Не разбрах дали в къщи тренираш. Ако е така, купи си един комлект от 2.5 и 1.25 кг. Няма да ти излезат много пари, а без тях сам виждаш, че е трудно. Скокове от 10 кг, особено за бицепс са доста.

30.12.05
10:36

Да, у дома тренирам! Пари имам, но не достатъчно!  :lol:
мисля да си купя направо 2 дъмбела, 6х5кг, 8х2кг а може и още по-малки!
А не ми се ходи до Метро за 2х2,5кг или нещо такова! А тук в Перник няма тежести!?!

30.12.05
12:09

Аз съм забелязал когато тренирам тежко и нечисто ръката ми расте но е по-мазна и безформена , сега съм решил да тренирам абсолютно чисто, примерно бицепс с гръб на стената... (засега резултатите са добри) , а и по-този начин тренирам с по-леко кг , което е добре понеже имам проблеми със ставите.
Искам да кажа и нещо  ВАЖНО, което по-принцип всеки трябва да го знае, но понякога го забравяме увличайки се по многото кг.
При културизма целта е не да се вдигне определена тежест примерно 8 пъти , а вдигайки я определен брой пъти да се постигне достатъчно мускулно натоварване  ,което да предизвика мускулен растеж. Това съм го повтарял много пъти на начинаещи, но понякога и аз се увличам :oops: . Във която и зала да отидете ще видите момчета на по 16-18, които лашкат безумно щанга , която чисто не биха вдигнали и един път, и след като направят определения брой повторения се чувстват  герои  :roll: .

30.12.05
12:12

Да добавя - също най-честата причина за получаването на травмите е нечистата техника и неправилното(и бързо) изпълняване на упражненията. ;)
От нечисто изпълнение с големи килограми(сгъване за бицепс -прав) си прецаках дясната предмишницата. Вече повече от половин година не минава.

05.01.06
11:34

мое лично мнение:
добре е да се “тръскат” ръцете между сериите когато се тренира бицепс или трицепс за да се движи кръвта
така според мене мускулната треска след тренировка би минала по бързо
ако некой не е съгласен да обесни защо  :roll:

Е за тръскане не знам колко помага, но стречингът е хубаво нещо.

05.01.06
13:14

[quote author=“ILIA”]мое лично мнение:
добре е да се “тръскат” ръцете между сериите когато се тренира бицепс или трицепс за да се движи кръвта
така според мене мускулната треска след тренировка би минала по бързо
ако некой не е съгласен да обесни защо  :roll:

мускулната треска ще мине когато мускула се възстанови
а това дето казваш ти между сериите се прави за допълнителен тласък на кръв в мускула

05.01.06
19:13

[quote author=”^MaD^”]
мускулната треска ще мине когато мускула се възстанови

не си съвсем прав ^MaD^, мускулната треска не е пряко свързана с мускулното възстановяване!

06.01.06
00:26

малко сам пян
таа.. аз до колкото знам мускулната реска се получава от микроразкъувванията ( разкувяне на мускулните влакна_
утре ше го оправя тоя посет

06.01.06
18:12

[quote author=”^MaD^”]малко сам пян ама тва е шото днес е рд на приятелкта ми
таа.. аз до колкото знам мускулната реска се получава от микроразкъувванията ( разкувяне на мускулните влакна_
утре ше го оправя тоя посет

пълното възстановяването на мускула след тренировка продължава от 10 дни до месец, в зависимост от степента на натоварване, стажа и пр.
мускулната треска е свързана с натрупването на млечна киселина и  не е мерило за това доколко муслулът се е възстановил.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1