Покачване на силовите показатели.

Здравейте ! В тази тема ще ви попитам за новият тренировъчен план по който съм решил да тренирам.

Въпросите ми са:
Какво мислите за самият план ?
Ще бъде ли ефективен или не съм подбрал точно нещата ?

Започнах да тренирам във фитнес зала преди 1 година. До преди 2 дни седмичната ми програма представляваше нещо такова:
Понеделник - ръце
Вторник - крака
Сряда - гърди
Четвъртък - гръб
Петък - рамо/трапец

Впоследствие реших да попроменя малко нещата, след като прочетох статия в сайта. Реших да сменя изцяло режимът си и да започна новата седмица с тренировка, изградена само от базови упражнения.
Главно ме интересува как да структурирам самата седмица, за да има максимален ефект и покачване на силовите показатели.
Новата ми програма се състои от упражненията:
Лежанка.
Клек.
Тяга.
Гребане с щанга.
Раменни преси.

Упражненията не се променят и се изпълняват в следните дни:
Понеделник.
Вторник.
Четвъртък.
Петък.

18.04.15
00:45

Ти почивка нямаш ли ?

18.04.15
02:42

казано от Християн Великов на 16.04.15, 20:15:

Лежанка.
Клек.
Тяга.
Гребане с щанга.
Раменни преси.

Понеделник.
Вторник.
Четвъртък.
Петък.

Мисля, че трудно ще покачваш силовите показатели във всичките 5 упр., ако ги правиш наведнъж.
Предлагам - добави и набирания и ги раздели на две тренировки (по 3 упр. всяка), като изпълняваш всяка два пъти седмично.
Пример:
1. Клек, лежанка, гребане
2. Тяга, раменни преси, набиране

Или:
1. Тяга, набиране, гребане
2. Лежанка, клек, раменни преси

казано от Андрей Б. на 18.04.15, 00:45:

Ти почивка нямаш ли ?

Събота и неделя и не това беше питането ми.

казано от Петко К на 18.04.15, 02:42:

казано от Християн Великов на 16.04.15, 20:15:

Лежанка.
Клек.
Тяга.
Гребане с щанга.
Раменни преси.

Понеделник.
Вторник.
Четвъртък.
Петък.

Мисля, че трудно ще покачваш силовите показатели във всичките 5 упр., ако ги правиш наведнъж.
Предлагам - добави и набирания и ги раздели на две тренировки (по 3 упр. всяка), като изпълняваш всяка два пъти седмично.
Пример:
1. Клек, лежанка, гребане
2. Тяга, раменни преси, набиране

Или:
1. Тяга, набиране, гребане
2. Лежанка, клек, раменни преси

Благодаря за отзива. Някакви предложения като колко дни почивка да има между двете тренировки ?
Пример:
Вторник
Четвъртък

18.04.15
14:25

Написал съм, всяка два пъти седмично, значи примерно, ако първата е понеделник и четвъртък, то втората се пада вторник и петък (или събота). Ако ти идва много, може да тренираш през ден.

Благодаря.

19.04.15
20:15

Тренирах 5 седмици по 5 пъти на седмица с тези упражнения и силата която качих е доста особено на многосъставните упражнения :)
понеделник , вторник - тренировка , сряда - почивка , четвъртък , петък , събота - трен , неделя - почивка
Подбери си упражненията както ти е удобно но гледай тягата и клека да не са в един ден че кръста ще го отнесе много
Пробвай я 4 -5 седмици и няма да съжаляваш а с добро хранене ще качиш и някое кило

Мнението беше редактирано от Deadlift на 19.04.15 20:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1