16.04.15
10:59
И аз се чудих, откъде ти дойде на акъл такава стара класика? Нещо те е ударило на политическа сатира май.
казано от Петър на 16.04.15, 10:56:
На никой ли не му е интересно или ви е неудобно да питате? Откъде това заглавие, бе Стършелчо? :D
:) Явно си малък, за да хванеш препратката без обяснение. :D
Още по соца във вестник “Стършел” (единственият светъл лъч в българската преса по онова време) имаше рубрика “Що е Стършел свършил”.
Вестникът го помня, но след ‘89-та и то само с някакви вицове :D. По онова време май само това четях ( по време на соца е силно казано да съм четял, по-точно съм сричал :D)
П.С. А заради това, Боби,
казано от Boby_ на 16.04.15, 11:03:
:) Явно си малък,
си една бира напред другия път като се видим :D.
Мнението беше редактирано от Петър на 16.04.15 14:34.
В офиса двама колеги са абонирали за Стършел и го получаваме редовно вече две години :)
16.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 16 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Другата седмица ни чака тежко ревю с новата регионална шефка за Северна и Източна Европа и денят беше доста натоварен.
Физическо натоварване нямаше.
Храна:
Пак много плюскане, а и бирата има своя немаловажен принос за тези 4000 калории.
17.04.2015 г.
Тренировка 25 - Силова А
Загрявка:
Преден клек - 5х20, 3x70 кг.
Избутване на прав лост от лег - 8х20, 8х70 кг.
Адаптация:
Преден клек - 2х100 кг.
Избутване на прав лост от лег - 3х120 кг.
Работни серии:
1. Последователно (силови 3-2-1):
1.1. Преден клек - 3х135, 2х140, 1х145, 3х135, 2x140, 1x145, 1x145 кг.
1.2. Избутване на прав лост от лег - 3х147½, 2x150, 1x162½, 1x165, 3х147½, 2х150, 1x165 кг.
2. Последовтелно (силови и частични):
2.1. Раменни преси с прав лост от стоеж - 1х80, 3х77½, 1x75 кг.
2.2. Кофички с доп. тежест - 3х68, 3х68, 3х68 кг.
2.3. Частични повторения на раменна преса с около 20 см ход - 2х100, 2x100, 1х100 кг.
Тази седмица 162½ се предадоха без бой:
Не само това, а след това сложих 165:
Обобщение за тренировката:
Прилично като цяло.
Положителни:
- На лега много добре! На пет кила и едно повторение по-малко съм от макса си от миналата зима. На клипчетата се вижда, че дори гъза не отлепям толкова, колкото предния път. Накрая реших, че понеже не сложих 15-ки върху двете 25-ци, за да докарам 150, а ползвах малки дискове, може да е имало отклонение, затова в последния подход на 165 смених десетките с 15-ки и сложих отгоре петици и 2½. Стана и така повторението.
- Кофите също бяха добре.
Отрицателни:
- Лявата длан все още е натъртена и боли.
- На раменните преси трагедия! 80 ме смачкаха, а накрая се сдухах и на 75. Явно не работи подходът при това упражнение, което си ми е традиционно слабо.
- Клекът ми тежеше и лиспваше дълбочина.
Добавки:
1. Към 7 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 15 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди тренировка - 5 гр бета аланини на Bulk Powders, 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
4. По време на тренировка - 18 гр IntraWorkout на BulkPowders.
5. След тренировка - ~65 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Днес се наложи да прескачам от задача на задача, коя от коя по-спешни. Поне срещи нямах.
Храна:
Пореден ден с излишък.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.04.15 09:26.
18.04.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 1100 м. кроул с леко темпо = 22 дължини (5, 17х1);
- 900 м. бруст с леко темпо = 18 дължини (18х1);
Общо 2000 метра за 60-61 минути - първите 500 м за около 13 минути, първите 1000 - за 28 минути.
Положително:
- Отново увеличих разстоянието - 2 километра за около час.
Отрицателно:
- Без подобрение на темпото.
- Не съм доволен от усещането. Много рано ми свърши въздуха. Последните 7-8 дължини бяха борба между тоталното изтощение и ината да направя 2 км. Сега след тренировката рамене, трицепси, гръб, крака - всичко е леш.
Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 16 (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди лягане (план) - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Събота като събота. Сутринта посвърших разни дреболии из нас, после плуване, а следобед ще видим - ще дописвам.
Ето по-долу какво си донесох от Амстердам. :) Хората други работи си купуват от там, а аз - луковици на лалета. Първото цъфна вчера. На теория трябва да се садят в края на есента-началото на зимата и да презимуват засадени, но аз реших да рискувам и ги засадих в края на февруари, като се върнах. По неизвестни за мен причини обаче, дръжката на цвета е съвсем късичка - нищо общо с лалетата по цветарските магазини. Освен това цъфна вчера, а днес цветът вече е напълно разтворен. За сметка на това обаче комбинацията жълто с малко червеничко е много красива.
Ще видим останалите какви ще излязат и дали няма да са всичките еднакви. :)
Никой не коментира вчерашната ми лежанка. :) Явно съм уцелил точния баланс - техниката ми не е толкова ужасна, че някой да се хване за нея, а тежестта не е достатъчно солидна, че да прави впечатление. :D
Храна:
Храната е безобразно много и в голямата си част течна.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.04.15 11:15.
Някак човек остава с убеждението ,че 162½ ти тежат повече от 165 ...От тук за мен лично си вадя изводи ,че тягата ти хич не е тая,която снима последно...
На лалетата имаш ли записано името?Защото има доста с къси дръжки- Greigii примерно цялата линия са с 20см дръжки...
Мнението беше редактирано от nervak на 18.04.15 15:48.
казано от nervak на 18.04.15, 14:53:
Някак човек остава с убеждението ,че 162½ ти тежат повече от 165 ...От тук за мен лично си вадя изводи ,че тягата ти хич не е тая,която снима последно...
На лалетата имаш ли записано името?Защото има доста с къси дръжки- Greigii примерно цялата линия са с 20см дръжки...
Да, 165 ги бутнах по-леко и с по-малко отлепяне на задника. Имам аванс и за още малко. При всички положения мисля, че има подобрение в техниката.
Ето за сравнение миналата година двойка на 170 с колко “аванс” от отлепяне на гъза от лежанката е:
Тягата обаче няма пряка връзка с лега. Вероятно със смесен хват ще дръпна едно 20-тина кила отгоре, но в надхват това ми е горе-долу лимитът на този етап.
А лалетата не знам какви са. Купих ги от един пазар в Амстердам като сувенирни комплекти с ръчно рисувани купички за децата. Може и да е пишело нещо на опаковките, но отдавна са изхвърлени. :) При всички случаи са красиви и ни радват на балкона, така че са добра покупка. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.04.15 15:57.
18.04.15
16:02
Определено техниката ти е пъти, пъти по-добра сега. :)
Страхотно настроение носи това лале!
А...какво като си отлепил задника,нали са горе.Аз от техника не разбирам...колкото и да се взирам ,като изключим различната ширина,за мен всички бутат еднакво.Иначе на теория знам...лакти,плешки ....
За тягата,просто правя един диагонал във връзка със силата,но не отчетох факта,че ти вдигаш без фитили.С едни фитили вероятно ще отидеш доста по-нагоре,но знам че “партийната “ви :D принадлежност отрича подобни помощни средства.
Не е баш така, Нервак. Вдигането на задника си е направо опасно. Аз го правя само когато се спасявам от тежест, която не е за мен. После обаче се е случвало да влача болка по 2 седмици. За мен техниката на Боби сега е много по-чиста и тези килограми са по -ценни от предишните 170.
Мнението беше редактирано от Storm на 18.04.15 19:47.
казано от Storm на 18.04.15, 19:46:
Не е баш така, Нервак. Вдигането на задника си е направо опасно. Аз го правя само когато се спасявам от тежест, която не е за мен. После обаче се е случвало да влача болка по 2 седмици. За мен техниката на Боби сега е много по-чиста и тези килограми са по -ценни от предишните 170.
Не съм съвсем съгласен, че вдигането на задника е опасно, но и аз си харесвам повече сегашните постижения. :) Първо защото съм с 10-тина кила по-лек, отколкото миналата зима и второ защото са... сега. :)
казано от Boby_ на 13.04.15, 09:16:
Другият вариант е да прежаля два броя палци на ръцете, да сваля малко тегло и да започвам да свиквам с ключов хват. :)
Боби, изобщо няма да съжаляваш за ключовия хват. Ще свикнеш бързо и ще ти е много по лесно. Аз имам предмишници на не трениращ и въпреки това, досега не съм имал проблеми със задържане на щангата.
Успех и поздравления за формата !!!
19.04.2015 г.
Тренировка 26 - Силова Б
Загрявка:
Мъртва тяга - 3х20, 3x70 кг.
Придървапне на горен скрипец с раменен хват - 4х60, 3х70 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 3х170 кг.
Набирания с раменен хват - 3.
Работни серии:
1. Последователно:
1.1. Мъртва тяга -3х197½, 3х197½, 3х197½ кг.
1.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40 кг.
2. Последовтелно:
2.1. Борчески обръщания - 3х85, 3х85, 3х85 кг.
2.2. Силово гребане с дъмбел от земя - 4х72, 3х72, 3х72 кг.
3. Кръгове:
3.1. Мъртва тяга - 1x215, 1х215, 1x215 кг.
3.2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 1х50, 1х52, 1х50 кг.
3.3. Борчески обръщания - 1х97½, 1х97½, 1х97½ кг.
3.4.Силово гребане с дъмбел от земя - 2х82, 2х82, 1х82 кг.
4. Частични повторения:
4.1. Висока тяга (от ниво на долната част на квадрицепса) - 1x220, 1х220 кг.
Обобщение за тренировката:
Прилично днес.
Положителни:
- Малко на инат, но на тягата единиците на 215 си станаха три, макар и с малко компромис при заключването.
- Направих опит на 52 на единичките набирания. Набрах се, но не съвсем до брадичката.
- Увеличих на 97½ на борческите обръщания и си ги направих и трите, макар и с клатене.
Отрицателни:
- Хватът все така е слаб. Пробвах да загрявам с ключов, но още на 70 имах много неприятно усещане в палците и се отказах да продължавам нагоре. Но ще опитвам пак.
- Бях недоспал и тренирах с доста мудно темпо.
Добавки:
1. Към 9 - 1 капсула хром пиколинат (200 мкг) на Now, 1 капсула Taurine на Now, 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 2 таблетки Магнерич.
2. Към 15 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs.
3. Преди тренировка - 5 гр бета аланини на Bulk Powders, 1½ гр Kre-Alaklyn на Saturn.
4. По време на тренировка - 18 гр IntraWorkout на BulkPowders.
5. След тренировка - ~65 гр Pro-Antium на Ronnie Coleman.
6. Преди лягане (план) - 10 гр рибено масло, 50 мг цинк пиколинат на Now, 2 таблетки Магнерич.
Обобщение за деня:
Сутринта сменях вода и чистих фитлри на аквариума, после бяхме на детски рожден ден на голямата племенница. Следобед треноривка, а сега гледам как Пуул се мъчат с Вила за ФА къп.
Храна:
Балансът е около неутралния.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.04.15 08:32.
казано от Кънин на 19.04.15, 14:01:
казано от Boby_ на 13.04.15, 09:16:
Другият вариант е да прежаля два броя палци на ръцете, да сваля малко тегло и да започвам да свиквам с ключов хват. :)
Боби, изобщо няма да съжаляваш за ключовия хват. Ще свикнеш бързо и ще ти е много по лесно. Аз имам предмишници на не трениращ и въпреки това, досега не съм имал проблеми със задържане на щангата.
Успех и поздравления за формата !!!
Благодаря! Ще работя и върху ключовия, и за сила на хвата.
казано от Boby_ на 19.04.15, 17:43:
- Малко на инат, но на тягата единиците на 215 си станаха три, макар и с малко компромис при заключването.
Явно е било повечко на инат, защото снощи и днес кръстът хич не е в цветущо състояние - напрегнат и болезнен отдясно (както обикновено). За довечера планирам да плувам, но ще видим как ще съм.
Май и аз трябва да си взема поука и да започна като чичо Митко да си спестявам малко тия последни 10% зор и да се съобразявам с възрастта си.
20.04.15
12:04
казано от Boby_ на 20.04.15, 11:51:
Явно е било повечко на инат, защото снощи и днес кръстът хич не е в цветущо състояние - напрегнат и болезнен отдясно (както обикновено).
Апликатор.
казано от James Hinks на 20.04.15, 12:04:
казано от Boby_ на 20.04.15, 11:51:
Явно е било повечко на инат, защото снощи и днес кръстът хич не е в цветущо състояние - напрегнат и болезнен отдясно (както обикновено).
Апликатор.
http://bazar.bg/обява–2346610/обезболяващ-акупресурен-апликатор-произвежда
Такова нещо ли имаш предвид?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.04.15 13:17.
20.04.15
13:21
Да, точно такова.
20.04.2015 г. (без силова тренировка)
Плуване:
- 1050 м. кроул с леко темпо = 21 дължини (5, 16х1);
- 850 м. бруст с леко темпо = 18 дължини (17х1);
Общо 1900 метра за 61-62 минути - първите 500 м за около 13 минути, първите 1000 - за 29 минути.
Положително:
- Ами... плувах.
Отрицателно:
- Положението във водата днес беше много калпаво - всичко беше трудно, едва дишах от самото начало, а дистанцията може дори да не е тази, защото обърках бройката.
Добавки:
Обобщение за деня:
Понеделник, какво повече да го псувам.
Храна:
С това плуване накрая вместо да си изпиша веждите, май ще си извадя очите. Апетитът ми е гигантски и трудно контролируем, а този път вместо с бири, беше придружен с 1-1,5 литра домашно червено вино.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.04.15 08:24.
казано от Boby_ на 20.04.15, 20:29:
.... а този път вместо с бири, беше придружен с 1-1,5 литра домашно червено вино.
Нещата загрубяват :>
казано от Storm на 21.04.15, 13:14:
.... а този път вместо с бири, беше придружен с 1-1,5 литра домашно червено вино.
Нещата загрубяват :>
Остави това, ами съвсем съм изперкал. Цял ден ми се спи, кръстът още ме наболява и се чувствам цялостно уморен. Явно имам нужда от почивка. В момента обаче, в който реша, че ще тренирам утре сутрин, вместо днес след работа, започва да ме гложди съвестта и да се ядосвам как ми се обърква програмата за следващите дни и сметките за комбинацията зала+плуване. Дори в момента още се колебая дали да ходя на зала.
Явно просто не съм в състояние да си кажа като нормалните хора “днес ми се почива” и да приключа с това.
21.04.15
15:33
казано от Boby_ на 21.04.15, 15:27:
В момента обаче, в който реша, че ще тренирам утре сутрин, вместо днес след работа, започва да ме гложди съвестта и да се ядосвам как ми се обърква програмата за следващите дни и сметките за комбинацията зала+плуване. Дори в момента още се колебая дали да ходя на зала.
Това има решение - почваш тренираш всеки ден и тогава може да си позволиш това :
да си кажа като нормалните хора “днес ми се почива” и да приключа с това.
:)
казано от James Hinks на 21.04.15, 15:33:
В момента обаче, в който реша, че ще тренирам утре сутрин, вместо днес след работа, започва да ме гложди съвестта и да се ядосвам как ми се обърква програмата за следващите дни и сметките за комбинацията зала+плуване. Дори в момента още се колебая дали да ходя на зала.
Това има решение - почваш тренираш всеки ден и тогава може да си позволиш това :
да си кажа като нормалните хора “днес ми се почива” и да приключа с това.
:)
Ами като си погледна графика за последния месец и половина, не се събират даже и по два дни почивка на седмица без зала или плуване, така че точно това се случва.
А ти не можеш да не налееш масло в огъня. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.04.15 15:36.
21.04.15
16:11
Ааа, плуването не го брой, то е за кеф. Все едно аз да пиша разходката с кучетата като тренировка, защото понякога е над 10 км... :)
Всеки ден силова имам предвид, да уточня. В неделя - почивка, пълна почивка. Айде и събота може почивка да го дадеш. Пък си плувай колкото ти се ще.
казано от metalex на 21.04.15, 16:08:
За състезание ли се готвиш,Боби,че не можеш да си позволиш почивка?
Не съвсем. Просто съм във вечен конфликт със себе си и си намирам поводи да се тормозя за нещо. :)
казано от James Hinks на 21.04.15, 16:11:
Ааа, плуването не го брой, то е за кеф. Все едно аз да пиша разходката с кучетата като тренировка, защото понякога е над 10 км... :)
Всеки ден силова имам предвид, да уточня. В неделя - почивка, пълна почивка. Айде и събота може почивка да го дадеш. Пък си плувай колкото ти се ще.
Плуването в момента ме уморява много повече и ми дърпа повече енергия от тренировките в залата. Като си пооправя техниката, това може и да се промени.
Но дори да оставим тази подробност настрана, всеки ден в залата при сегашния ми график няма как да тренирам. Освен това и не искам. :) Три-четири пъти в седмицата ми е добре.
Все пак целите ми не са кой знае какви - да се разтоварвам психически и да поддържам някаква прилична форма - визуална и силова.
Знам, че твоето определение за прилична силова форма се различава от моето, но не е в това въпросът. :)
При трениране всеки ден за мен се губи разтоварващият елемент на ходенето в залата и тренировките стават задължение.
На някого може да звучи като серия от оправдания всичко това, но аз съм склонен да се съглася с чичо Митко - не се готвя за състезание, а човек трябва да постави някъде границата и се грижи и за удобството си, а не само за силата. :) Ако исках да се наказвам постоянно и да изпитвам границите на възможностите си във физическат сфера, щях да стана спортист или да кандидаствам в специалните части. Само че аз си имам семейство, работа и други хобита.
Всичко това по-горе цели най-вече да убеди мен самия, че отложената за утре днешна тренировка не е голяма драма. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.04.15 18:58.
21.04.15
16:40
Ти форма поддържаш, a за различията няма да говорим в случая. Обаче се заблуждаваш, че като е всеки ден няма да е разтоварване, а задължение, напротив, ти всеки ден имаш някакво психическо натоварване и съответно може тренирането всеки ден да го приемаш като разтоварване :) Даже ще правиш още по-кратки тренировки, което знам, че те влече ;)
p.s.
И аз работя, имам семейство и хобита :) Което не ми пречи да тренирам колкото е възможно по-често. Така че не се оправдавай с това, измисли друго :D
казано от James Hinks на 21.04.15, 16:40:
Ти форма поддържаш, a за различията няма да говорим в случая. Обаче се заблуждаваш, че като е всеки ден няма да е разтоварване, а задължение, напротив, ти всеки ден имаш някакво психическо натоварване и съответно може тренирането всеки ден да го приемаш като разтоварване :) Даже ще правиш още по-кратки тренировки, което знам, че те влече ;)
p.s.
И аз работя, имам семейство и хобита :) Което не ми пречи да тренирам колкото е възможно по-често. Така че не се оправдавай с това, измисли друго :D
Естествено, че е много повече въпрос на желание, отколкото на възможност да ходя още един-два дни допълнително на зала.
Казваш аз и кратка тренировка... :) Още като тренирах по MAX-OT, някак си успявах да направя 7 серии за бицепс и 7 за трицепс в суперсерии (уж) през 2 минути и пак да изкарам над час в залата. :) Властелинът на размотаването!
Виж ако пак успея да се мотивирам да фаствам и ходя в някои дни на обяд за 40-50 минути в залата до офиса, когато имам тренировка с по-малко тежести и обем, тогава има някакъв вариант да го наглася. Лошото е, че там е фитнес, в който дори магнезий не мога да извадя, камо ли дори да си помисля да сложа 200 кг на щангата. Ще видим.
Пак ми пусна мухата, ей! :)
Колкото повече, толкова повече!
Боби и аз като теб разсъждавах преди, че няма да имам време за другите ми хобита, университет, правене на нищо и т.н. отделно, че залата е на 7-8км и от университета ми и от вкъщи, че няма да мога да се възстановявам и ще ми писне, но напротив. Откакто тренирам всеки ден разбрах колко съм се заблуждавал - всичко е преценено, време има за всичко, възстановявам се много по-бързо, умората се усеща по друг начин и напредъкът разбира се е по-голям и бърз. Сега, за да не изглежда само колко е приятно да се тренира всеки ден веднага казвам и какви проблеми възникнаха при мен - прогресът никога не е достатъчен и искаш още, виждаш тялото ти как се адаптира към новото натоварване и искаш да се натоварваш все повече и повече (повече и по-дълги тренировки), ето тук за първи път разбрах как се чувства един наркоман, което всъщност може да се окаже полезен опит за бъдещата ми практика :D И нещо, което наистина ми пречи и ме дразни, започваш единствено и само да тренираш за по-високия резултат и се губи насладата от самото трениране. В моя случай по-леките тренировки са ми досадни и откровено ги правя с нежелание (някак си не мога да се мотивирам да правя 3ки на 160 на гърди като знам че след максимално съм клекнал с 190). Като всяко нещо и тук си има + и -, но във всички случаи е по-добре да опиташ, да не ти допадне и да се откажеш отколкото въобще да не се опиташ. Насладата от постигнатия резултат е безценна - миналата година по това време си мечтаех някога да мога да изхвърля 100кг, сега като се замисля и се чудя на самия себе си колко наивен съм бил и колко съм се променил за една година.
П.П. За всеки, който си мисли че да тренираш всеки ден е натоварващо, изморяващо, изтощаващо и т.н. Няма как да постигнеш резултат без да надхвърлиш самия себе си. Тренировките трябва да са адекватно структурирани според моментните възможности и най-важното - хората ядем всеки ден, че и по няколко пъти, спим всеки ден, дишаме постоянно (поне докато сме живи), какъв е проблема да тренираш всеки ден? Относно нужното време - 1 филм е 2 часа, сериалите са по 1 час, стоенето във фейсбук според зависи :D и така до без край...
Постът стана малко по-дълъг от предвиденото, но реших че всъщност може да се окаже и полезен, ако не е, ами загубихте си 3 минути, но си упражнихте четенето, а аз не съм забравил да пиша сравнително разбираемо и грамотно :D
Мнението беше редактирано от aleks на 21.04.15 21:46.
всичко беше трудно, едва дишах от самото начало,
С това плуване накрая вместо да си изпиша веждите, май ще си извадя очите. Апетитът ми е гигантски и трудно контролируем,
Това е абсолютно вярно: гладът след плуване не може да се озапти. 1. явно си се натоварил, защото не си плувал отдавна 2. заради температурата на водата. Колкото и да е топличка, все пак е по-ниска от температурата на тялото и се получава охлаждане. Това охлаждане веднага изпраща сигнали на мозъка, че се нуждае от допълнителна енергия за стопляне. Именно заради това плувкините са леко мазнички в сравнение с атлетките от другите спортове: тялото им иска да предпази вътрешните органи от студа като се облицова с мазнинка.
Така че едно наум с плуването, ако не те болят краката подтичвай леко в парка или си вземи колело. Освен това на мен много бързо ми писва плуването: нищо не се вижда, въртиш се като пумпал през 25 метра и пак си на закрито и без слънце.
21.04.2015 г. (без силова тренировка)
Добавки:
3. Преди лягане - 10 грама рибено масло, 1 капсула (600 мг) алфа-липоева киселина, 50 мг цинк пиколинат на Now.
Обобщение за деня:
Приключихме с подготовката на презентацията. Сега остава да мине и самото представяне. :)
Както вече стана ясно, тренировката се отложи.
Храна:
Пак излишък с няколко бири. Теглото тръгна стабилно нагоре и скоро ще трябва да взема мерки. Май ще е месец с дефицит, иначе лятото ще съм тюлен.
22.04.15
08:59
Боби, ти се заканваш от известно време насам, но все нещо се случва. :)
Въпреки това - далеч си от тюлен.
Гладът след плуване не знам как се “лекува”. Аз гледам да не си нося повече храна от определената, когато плувам и накрая се оказва, че нямам избор, колкото и да съм гладна.
Дъвча повече, ям по-бавно, пия много вода известно време след това и то станало време за следващото хранене... :D
Много хубави неща е написал aleks!
22.04.15
09:15
Според мен това с тренирането си е психология :)
Ако си мотивиран за ежедневни тренировки и ги правиш с ентусиазъм и желание (разбирай повече адреналин, повече хормони на щастието, по-малко стрес) и с разум, разбира се, тялото ти ще отговаря с по-добри резултати и още по-положителна хормонална реакция, по-добър имунитет и пр.
Ако ти е мъка изобщо да се натоварваш, то , мисля, че и 3 тренировки седмично ще те скапват до изтощение и ще претренираш , без да си стигнал максимума си.
Явно си максималист и педант, в това, което правиш и май рядко си удовлетворен от себе си. :) Не те познавам лично.
Но това пак е психология.
Познаваш добре физиологията и реално спокойно можеш да се придържаш към тези 72 часа за възстановяване, например. И да си във форма с 3 тренировки седмично и с плуване. При добър баланс на храната няма да загубиш нито сила, нито мускул.
Аз съм тренирала по десетина дни без прекъсване в началото 1-2 години, после по сплит 2-3 години, последните 2 - както ми дойде.
И резултатите са почти еднакви (някой би казал, че не се развивам никак, но аз съм доволна :) ). Просто сега се чувствам по-заредена и свободна в ежедневието си.
Мисля, че в преценката си за честотата на трениране може да дадеш превес на психологическото си състояние и настроение- физически винаги ще си в топ форма. :)
Забелязал съм че тюлените правят коремни преси след плуване, явно там е тайната :Р
Мнението беше редактирано от Pavel D на 22.04.15 09:32.
Това морж е...имат доста разлики с същинските тюлени,и анатомични, и по теориите за произход-за това са отделени в едно отделно семейство ...Категория не знам какво е...
казано от Anelia на 22.04.15, 07:27:
Това е абсолютно вярно: гладът след плуване не може да се озапти. Именно заради това плувкините са леко мазнички в сравнение с атлетките от другите спортове: тялото им иска да предпази вътрешните органи от студа като се облицова с мазнинка.
Много се вглеждате дет се вика...глада си е глад,хич не е нещо по различен.
А за плувкините...ми ако не всеки ден,то през ден виждам 20-30 поне професионално занимаващи се от 5-6 и повече години плуване ...има си мазни,но те просто са охранени.Тези ,които са добри всички до една са егати и шпагите,а повечето медалистки са нацепени и с преси,че някои и дълбоки даже!И не съм забелязал след тренировка да се втурват да плюскат...Имам едно от тия в къщи та и за глада знам и за храната.....
Говоря за възраст между 13 и 18 години.
Мнението беше редактирано от nervak на 22.04.15 10:35.
казано от Queen Cobra на 22.04.15, 09:15:
Аз съм тренирала по десетина дни без прекъсване в началото 1-2 години, после по сплит 2-3 години, последните 2 - както ми дойде.
И резултатите са почти еднакви (някой би казал, че не се развивам никак, но аз съм доволна :) ). Просто сега се чувствам по-заредена и свободна в ежедневието си.
Мисля, че в преценката си за честотата на трениране може да дадеш превес на психологическото си състояние и настроение- физически винаги ще си в топ форма. :)
И аз няколко години тренирах 6 от 7 дни, но тази година съм 4 от 7. И... имам отново прогрес. Докато предната година имах застой. Може и от възсрастта да е: Алекс ако е на 25 години, какво му пречи да си тренира всеки ден и на другия ден да е отново пушка на 100%. Ние обаче, които гоним 40-те, по-трудно се възстановяваме. Ако всеки ден тренирам, усещам рутина, задължение. Сега имам повече време за други неща, а в същото време съм по-концентрирана на тренировка и не си губя толкова времето.
Приказвате си гледам за тюлени, моржове и други такива. Сравнявате 18-годишни плувкини и 25-годишни щангисти-студенти с 40-годишни чиновници. :) Има някои прилики, разбира се - осева симетрия, еднакъв брой крайници и т. н.
казано от Вероника Налбатска на 05.04.15, 19:38:
Ако искаш, може да приложиш и снимка на храсталака.
Да си изкажем мнението, да гласуваме, пък може и да склоним жена ти да приеме растителността. :D
Още две седмици по-късно пак съм в подобен вид и пак предстои стриганье. :)
Затова ето нещо да документирам брадата и не чак толкова далечната ми прилика с морж, преди да съм се обръснал. :)