12.02.10
21:49
Значи въпроса ми е кратък и точен.Как да кача килограми.На 15 години съм,61-63 килограма и съм висок 1.80см.От близо месец се занимавам с фитнес ходя 3 пъти в седмицата и смятам,че съм достатъчно сериозен и както всеки аматиор или не знам как да се нарека би трябвало от някъде да започна и аз.Значи хранителния ми режим попринцип е доста разнообразен,не спазвам определен режим с изключение на това че ям много месо(баща ми много обича и винаги има в нас).Та откакто забелязах,че не ми се променя теглото започнах да ям горе-долу 1-2 пъти повече отколкото ядох до преди 3-4 седмици,но забелязах,че няма никаква промяна в теглото ми за това сметнах за необходимо да пусна 1 тема тука защото смятам,че има достатъчно адеквати хора които разбират.Моля спестете си еб*вките и шегите.Мерси предварително на всички :)
Темата беше редактирана от Sensation на 12.02.10 21:50.
12.02.10
22:06
Малко ли са теми?!
Няма да е лошо да напишеш 1 примерен ден.
казано от p17bull на 12.02.10, 22:06:
Малко ли са теми?!
Както казах съм новичък и се извинявам за което.Та как ми минава деня..Ммм сутрин ям 1 купичка с мюсли и 1 чашка мляко към 9:00,след това отивам на фитнес от 10:00-10:20 загрявка правя кръгова тренировка като за начало,все още не съм почнал всеки мускул по отделно правя гърди,бицепс,гръб,трицепс и корем.Свършвам към 11:30 прибирам се ям 2 принцеси.Отивам на училище от 13:30 до 19:00 прибирам се в повечето случаи вечерям пиле на грил с салата.Това въжи за дните понеделник,сряда,петък.Другите дни са същите само без тренировката и ям 2 принцеси и мюслите за закуска и 2те. :)
Мнението беше редактирано от Sensation на 12.02.10 22:15.
13.02.10
06:26
Яж нещо между 13:30 и 19:00 (предполагам, че си от хората, които трудно качват мазнини, така че може и кифла/баница/сандвич...) (не вярвам да има по-качествена храна в училище - яко трябва си приготвяй откъщи (сега се сетих, че си носех по 2 кисели млека всеки ден на училище и примерно едно мляко с една вафла ще ти свърши перфектна работа.).. А вечерта към пилето хакни малко картофки/ориз/зеле...
На обяд ако ще са принцеси - добави 1-2 яйца. Или пък направо омлет си направи и пак една принцеска отстрани.
“1 купичка с мюсли и 1 чашка мляко” ми звучи като 100 гр. мляко с една шепа мюсли. Закуската я натовари с още малко неща. Може една филия с масло, сирене, яйце, месо някакво и после пак мюслите.
Мисля, че от това което съм написал ще схванеш идеята - яж малко повече :).
Смесвай белтъчини, въглехидрати с фибри и си готов.
Значи ето какво ще получиш от мен: Като ти гледам яденето... Абе ти не ядеш почти.За да качиш килограми храната ти е най-важна. Общо взето гледай да ядеш през 2-3 часа. Яж от всичко , но се опитвай да ядеш повече - месо,риба,яйца,мляко,сирене,кашкавал и т.н.
казано от +_+Oo_oO на 13.02.10, 07:35:
Значи ето какво ще получиш от мен: Като ти гледам яденето... Абе ти не ядеш почти.За да качиш килограми храната ти е най-важна. Общо взето гледай да ядеш през 2-3 часа. Яж от всичко , но се опитвай да ядеш повече - месо,риба,яйца,мляко,сирене,кашкавал и т.н.
x2 Храната ти е малко даже за нетрениращ човек.
хапвай здраво, обяда да ти е третото ядене :))))))))) абе по горе е написано, през 3 часа ядене и резултатите ще са налице.
Мнението беше редактирано от Антон88 на 13.02.10 09:42.
Мерси много на всички.
Мнението беше редактирано от Sensation на 13.02.10 10:31.
13.02.10
12:57
Дето се казва маса се прави на маса.Добави 5-6 белтъка към закуската с миусли кам обяда някоя 150 грамова паржолка,оризче или варено картовче и ,както ти казаха по горе още едно хранене между закуската и обяда. А малко извара към дневното меню също няма да ти се отрази зле и хляб сащо може да си хапваш...тва е ако искаш да качиш ще трябва да се храниш стабилно и то с храна а не с боклуци.
значи аз имам същия проблем на 17 години сам 179см. 56 килограма .
ям много сутрин на даскало голям дюнер и палачинки после из междучасията корасанчета нещо... на обяд в нас ям каквото има следобяд ям сладко нещо и вечер ям предимно месо.... и немога да мръдна от тия килограми на зала ходих слет това спрях пих хранителни добавки (геинер) бирена мая пих и пак не става номера . Някои да даде савет ?
16.11.10
14:29
казано от soplcho на 16.11.10, 12:30:
значи аз имам същия проблем на 17 години сам 179см. 56 килограма .
ям много сутрин на даскало голям дюнер и палачинки после из междучасията корасанчета нещо... на обяд в нас ям каквото има следобяд ям сладко нещо и вечер ям предимно месо.... и немога да мръдна от тия килограми на зала ходих слет това спрях пих хранителни добавки (геинер) бирена мая пих и пак не става номера . Някои да даде савет ?
Пробвай да ядеш качествена храна, а не просто да си слагаш нещо в устата. Кола с пълен резорвоар не върви, ако си сипал вода в него ;)
По принцип много помага системата ‘Ядки за растеж’:
купуваш си ядки (фъстъци, орехи, лешници, бадеми...). 5 пъти на ден след хранене вземаш на всеки изядени 10грама белтъчна храна по една ядка. Правилото е да не вземаш повече от 5 ядки наведнъж (на хранене). Когато започнеш да приемаш над 17 ядки дневно - ще дойде разтежа.
Ето ти пример:
Сутрин ядеш 4 яйца и овесени ядки в мляко. Това са ти около 40гр белтъчини. Значи вземаш 4 ядки.
Междинната закуска ти е сандвич с 200гр месо. Това са ти около 40гр белтъчини. Значи вземаш 4 ядки.
На обяд ядеш 150гр пиле с ориз. Това са ти около 30гр белтъчини. Значи вземаш 3 ядки.
Междинната закуска ти е кофичка кисело мляко. Това са ти около 15гр белтъчини. Значи вземаш 2 ядки.
На вечеря ядеш 150гр наденица (но от месо!) с боб. Това са ти около 40гр белтъчини. Значи вземаш 4 ядки.
Общо за деня: 17 ядки. Значи ще има растеж.
Коя храна колко белтъчини съдържа има в таблиците.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 16.11.10 15:51.
26.01.11
23:54
Здрасти на всички на 13 години сам и съм околко 47-50кг и сам висок околко 163 незнам това дали е добре но искам да ги кача поне на 65 храня се редовно по 6-7 пъти нянакво предложеня как да кача. Мерси предварително :):)
Мнението беше редактирано от Simeon Georgiev на 26.01.11 23:55.
15.04.11
18:17
Здравеите на 14 години съм 1,60 съм висок :)
Тренирам от 1-2 седмици :)
Но немога да си направя програма за хранене
Затова моля ви кажете някоя я програма за качване на килограми аз съм 41 килограма
Това е моята програма за тренировка :)
Понеделник
Бицепс – набирания с тесен хват -3 серии до отказ
Гръб – набирания с широк хват- 3 серии до отказ
Крака – 3 серии по 15 клека
Вторник - почивка
Сряда
Гърди – лицеви опори – 3 серии по 15 - 20
Корем – коремни преси 3 серии по 20-30
Предмишница – Скотово сгъване с лост с надхват – 3 серии по 10-15 повторения
Четвъртък – Почивка
Петък
Крака – 3 серии по 15 клека
Рамо – Повдигане на дъмбел 4 серии по 20 повторения
Трицепс - Трицепсово сгъване – 3 серии по 15-20 повторения
СЪБОТА - ПОЧИВКА
НЕДЕЛА- ПОЧИВКА
Мнението беше редактирано от Димитър Димитров на 15.04.11 18:20.
15.04.11
20:33
Ядеш повече отколкото изразходваш.Лесно е,друг е въпроса дали и колко ще го изпълниш.
22.04.11
14:55
казано от Brute на 15.04.11, 20:33:
Ядеш повече отколкото изразходваш.Лесно е,друг е въпроса дали и колко ще го изпълниш.
ЗДРАВЕЙ НАЙ-ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ ЯМ КАТО РАЗПОРЕН ВСЕ ЕДНО ИМАМ ЧЕРНА ДУПКА ВМЕСТО СТОМАХ И НЕ МОГА ДА КАЧА И 500 гр. НИТО СПОРТУВАМ НИТО РАБОТЯ НИЩО САМО ЯМ .................
Модерация: Моля, съобразявайте се с Условията за ползване.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.04.11 18:12.
казано от Plamen Tsvetanov на 22.04.11, 14:55:
ЗДРАВЕЙ НАЙ-ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ ЯМ КАТО РАЗПОРЕН ВСЕ ЕДНО ИМАМ ЧЕРНА ДУПКА ВМЕСТО СТОМАХ И НЕ МОГА ДА КАЧА И 500 гр. НИТО СПОРТУВАМ НИТО РАБОТЯ НИЩО САМО ЯМ .................
Най-лесната диета - по 1 хляб на ден. Как ще го ядеш? С какво ще го комбинираш? На колко порции ще го разделяш? Това си зависи изцяло от теб. Просто до вечерта 700гр хляб да го няма. Гарантирам ти, че за 1 месец ще качиш.
19.03.12
23:03
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.03.12 23:13.
03.04.12
19:25
Аз съм на 16 години 180 висок.Преди 6 месеца започнах да тренирам усърдно в залата.Ядях през 2-3 часа , дори и без да съм гладен пак ядях.Ограничавах се от мазни храни и за 6 месеца от 63кг станах 78кг, без да ползвам никакви добавки.Така че всичко е до психика!Трябва да го искаш силно за да го постигнеш и резултатите сами ще дойдат.
30.08.12
18:05
:)
30.08.12
20:43
казано от Sensation на 12.02.10, 22:11:
казано от p17bull на 12.02.10, 22:06:
Малко ли са теми?!
Както казах съм новичък и се извинявам за което.Та как ми минава деня..Ммм сутрин ям 1 купичка с мюсли и 1 чашка мляко към 9:00,след това отивам на фитнес от 10:00-10:20 загрявка правя кръгова тренировка като за начало,все още не съм почнал всеки мускул по отделно правя гърди,бицепс,гръб,трицепс и корем.Свършвам към 11:30 прибирам се ям 2 принцеси.Отивам на училище от 13:30 до 19:00 прибирам се в повечето случаи вечерям пиле на грил с салата.Това въжи за дните понеделник,сряда,петък.Другите дни са същите само без тренировката и ям 2 принцеси и мюслите за закуска и 2те. :)
Яж цялото пиле
30.08.12
20:44
казано от ivan dimitrov totin на 13.02.10, 12:57:
Дето се казва маса се прави на маса.Добави 5-6 белтъка към закуската с миусли кам обяда някоя 150 грамова паржолка,оризче или варено картовче и ,както ти казаха по горе още едно хранене между закуската и обяда. А малко извара към дневното меню също няма да ти се отрази зле и хляб сащо може да си хапваш...тва е ако искаш да качиш ще трябва да се храниш стабилно и то с храна а не с боклуци.
5-6 яйца, не белтъка
17.03.14
18:27
тренирам има няма 7 години не са никак малко според мене висок съм 1.80 на 20г. и тежа 68/69 кг това нормално ли е а се счупвам от ядене...
01.04.15
01:40
Здравейте, аз съм на 19 години и тежа скромните 55 килограма. Имам желание да започна да се занимавам с фитнес и най-вече да покача своето тегло. Проблемът, който ме спира обаче е, че не знам с какво и как да се храня и в началото на какви тренировки да наблегна. Ще се радвам ако ми съдействате - с насоки и препоръки :)
казано от Цветослав Иванов на 01.04.15, 01:40:
Здравейте, аз съм на 19 години и тежа скромните 55 килограма. Имам желание да започна да се занимавам с фитнес и най-вече да покача своето тегло. Проблемът, който ме спира обаче е, че не знам с какво и как да се храня и в началото на какви тренировки да наблегна. Ще се радвам ако ми съдействате - с насоки и препоръки :)
На тези килограми се храни от всичко по много. Най-добра за теб е зърнената диета. :D А за тренировките започни с 2 или 3 леки тренировки седмично. От типа на кръговите, за цялото тяло в един ден. След месец хващаш друга по-тежка програма, постепенно увеличаваш броя на упражненията и сериите, и така. В сайта горе на “Тренировки-Фитнес програми” има различни програми за начинаещи.
20.04.15
00:32
Момчета, като гледам с какво се храните и как го приемате просто няма как да се получат нещата.Не е въпроса толкова в това дали е качествена храната.Не може да се натъпчеш с дюнер и след това 5 часа да не ядеш нищо разчитайки на дюнера.За да качите маса от подобно тегло (около 60 кг ) , трябва да забавите изкуствено метаболизма си ,който е много бърз и постояно да държите организма в анаболна обстановка.Постоянно го атакувайте с ядене.На 2-3 часа трябва да се хапва нещо,може да е по-малко,но да влиза. Разбира се под това нещо имам предвид да е повече месото ,ориза ,хляба и другите качествени храни ,но в този етап ще ви свършат работа и тежки калорийни храни като пиците,дюнерите,шоколади и други сладки лакомства,тестени изделия и т.н.Може да не са уважавани храни в бодибилдинга,но при структура като вашата ,ще ви помогне рязко да покачите теглото си съответно и мускулната маса .Примерно от 60 кг тегло,да станете около 80 кг телесна маса,като разбира се ,ще има и излишни мазнинки,пресата ви няма да е като на 60 килограмов ,но мускулите ще се оголемят осезаемо,а излишното ще го изчистите лесно.Трудното при вас е качването.Въпроса е да преодолеете прага в началото ,който ви държи в застой.А това става с много и на често ядене.
Най-важните моменти ,на които трябва да наблегнете са : закуската сутрин ,след тренировка зареждоането и вечер преди лягане захранване,за да не губите докато спите мускул.
20.04.15
22:36
Значи искаш да кажеш, че ако не се храним на 2 часа, ако не зареждаме след тренировка и не захранваме вечер преди лягане (какво значи да захраниш преди лягане, след като цял ден си ял през 2 часа - т.е. не си бил гладен, че да захранваш?), то значи ще губим мускул, докато спим? :)
И още - искаш да кажеш, че ако не ядем на 2 часа, няма да можем да осигурим анаболна обстановка?
Извинявам се за въпросите, но искам да се уверя, че съм разбрала всичко правилно. :D
Към Цветослав: http://www.bb-team.org/articles/4918_ne-moga-da-kacha-kilogrami-kakvo-da-pravq
21.04.15
01:06
казано от Вероника Налбатска на 20.04.15, 22:36:
Значи искаш да кажеш, че ако не се храним на 2 часа, ако не зареждаме след тренировка и не захранваме вечер преди лягане (какво значи да захраниш преди лягане, след като цял ден си ял през 2 часа - т.е. не си бил гладен, че да захранваш?), то значи ще губим мускул, докато спим? :)
И още - искаш да кажеш, че ако не ядем на 2 часа, няма да можем да осигурим анаболна обстановка?
Извинявам се за въпросите, но искам да се уверя, че съм разбрала всичко правилно. :D
Към Цветослав: http://www.bb-team.org/articles/4918_ne-moga-da-kacha-kilogrami-kakvo-da-pravq
е
Koe по -точно не разбираш ? Най-важните моменти при храненето в режим на качване на маса са : сутрешното ядене ,след тренировъчното хранене ,и храненето преди вечер .Под хранене може да се има и предвид : приемане на хранителна добавка ( протеинов шейк) . Да захраниш преди лягане означава непосредствено преди да легнеш,да приемеш бавно освояващ се протеин - казеин или протеинова матрица ако ще е чрез добавка или примерно извара ако държиш да е храна.Тъй като да кажем си хапнал запоследно вечеря в 8 часа ,и си лягаш в 11 ,за тези 3 часа горе-долу вечерята се е усвоила и си поогладнял,ако легнеш без да приемеш необходимия бавен протеин като последно ядене за деня,докато спиш няма да усетиш нищо,но като се събудиш примерно в 9 часа,ще са ти се събрали повече от 12 часа без ядене , и ще се чустваш доста гладен,безсилен и стопен.Това почустваш ли го ,няма как да се е получил растеж,по скоро разпад на мускулни влакна.Докато спим и почиваме мускулите растът,ако не сме се погрижили през съня да има осигурен протеин в кръвта за нуждаещите се мускули (които през деня са били тренирани ) ,те в никакъв случай няма да порастнат,даже ще отслабнат.По-скоро ефекта ще е орелефяване.
Сега към другото : Не съм казал,че точно на 2 часа трябва да се яде,но горе долу при бърз метаболизъм ,това е времето - между 2 и 3е часа по малко количество храна.Отложиш ли малко някое хранене ( повече от 3 часа ) е нормално да усетиш глад.А това пак казвам ПРИ ХОРА С БЪРЗ МЕТАБОЛИЗЪМ,СЛАБИ И ТЪРСЕЩИ МОЩНО ПОКАЧВАНЕ НА МАСА ,е лошо и няма как да има резултат.
Храненето след тренировка защо е важно : Еми ясно е за всички,може би освен на теб : След тежка и интензивна тренировка за покачване на ММ ,е нормално след нея организма почти да е изчерпал резервите си от хранителни вещества ,които са трупани с предишните хранения .Изцеден си и е необходимо непосредствено след тренировката да приемеш бърз протеин ( суроватъчен ) + бърз ,прост въглехидрат ( банан ) примерно.Това е начина да качиш,не го ли направиш няма да умреш,но няма да качиш,по скоро ще отслабнеш и загубиш мускул.
За храненето сутрин. Еми като станеш след сън,дори и да си “захранил преди лягането ” ,за което обясних подробно горе,организма ти е най-слаб и се нуждае оот незабавен прием на веществата . ( протеин,въглехидрат,мазнини,витамини и т..). Все пак 10 часа не си приемал нищо. Закуската трябва винаги да е силна.Както бързи протеини и въглехидрати,така и по-бавни,за да може да ти даде добър старт на деня и примерно 3 часа зареждане.След добра закуска целия ден тръгва добре и ти дава основа докрая на деня да държиш “анаболна обстановка”.За това наблегнах на тези 3 момента най-вече.На закуска да се заредиш,след тренировка да дадеш необходимото,и по-време на сън да си захранен са основите . Като прибавиш и останалото постояно атакуванена организма с вещества и калориен прием както описах просто няма как да не се качи маса.
Това е ,мисля,че тези неща са ясни за повечето хора,но ти ме попита,не знам дали е с ирония,не ме и интересува.Аз съм го написал на начинаещите ,които са питали ,за съвет и мисля,че ще им е полезно.Пак се повтарям,нека се знае,че това са съвети за покачване на маса при хора с много бърз метаболизъм и трудно качващи килограми ( ектоморфи) . В никакъв случай нещата ,които казах не важат за хора ,които лесно залепят всичко ,което хапнат,искат да свалят или пък мезоморфи,които имат страхотна генетика и структура и без много усилия успяват да градят мускули !
21.04.15
07:55
Просто някои от нещата, които посочваш, са митове.
Има хора на циклично хранене, които успешно качват активно тегло.
Има хора, които приемат само веднъж въглехидрати и то не след тренировка, а отново успяват да качват тегло и да се възстановяват (аз съм така).
Благодаря за подробния отговор. :)
21.04.15
08:48
Igasio Abate, не си точен в повечето от твърденията си.
Не знам кой с какво е наясно, но ти с някои неща видимо не си.
Калорийният баланс като фактор е с многократно по-висок приоритет спрямо честотата на хранене. Проблемът на онези хора с толкова феноменално бърз метаболизъм е... че не приемат достатъчно енергия (т.е. малко храна) за целта. Честото хранене има ефект точно затова - не защото по този начин създаваш някаква мега-анаболна обстановка в тялото, а защото по най-елементарния начин увеличаваш прихода на енергия. Храненето през кратки периоди от време си има недостатъци и то не съвсем пренебрежими. Усещането за глад не е директно свързано с мускулен разпад и не е сигнал за такъв процес.
Съвсем телеграфно маркирам и другите неточности в мението ти:
- казеинът в изварата (има ли го там, няма ли го, колко е и т.н.)
- задължителният характер на закуската и съставът на храните в нея (това зависи от организацията на ежедневието и мястото на тренировката в него)
- задължителният характер на бързоусвоим протеин след тренировка и особено на бързия въглехидрат в този момент
- съветът ти да се ядат пица, тестени и захарни изделия е меко казано неразумен (отделно от това е далеч от здравословното)
Та така... Вероника е по-сдържана в мнението си, но утре някой ще ти прочете “мъдростта” в този форум и ще остане с впечатлението, че нещата стоят по този начин...
21.04.15
09:08
Коле, просто опипвах почвата, за да съм сигурна дали написаното по-горе е осмислено или са поредните измислици, казвани на някой едноседмичен курс за инструктори или нещо от този сорт.
Вероятно трябва да бъда по-директна и аз, но ти чудесно си обобщил мислите ми! :) Сега, ако ще замерят някой с камъни, че нищо не разбира, то това ще си ти :D :D :D
Защото, ако не ядеш по 10 пъти на ден, ако не отделяш белтъци от жълтъци, ако не ядеш стафиди след тренировка, ако не вкарваш извара преди вечеря (за да не се затрият мускулите ти по време на сън), то значи нищо не отбираш от тази материя....
Igasio Abate, материята, за която пишеш, се променя непрекъснато - науката напредва, изследвания се правят, едни неща се доказват като работещи, а други - пълен мит.
Не може да разчиташ на неща, писани преди десетилетия и да не се информираш за новото. Не може да обобщаваш някакви правила, защото хората са различни и честотата и вида на храната зависи от много фактори (Кольо достатъчно ясно го е обяснил). Заради такива робувания на “златни” правила, все още има хора, които бягат от жълтъците като дявол от тамян, или които бързат да изпият глюкоза след тренировка, случайно да не настъпят катаболни процеси.
Признавам, че съветът за ядене на пици и т.н. ми беше убягнал, защото бях впечатлена от другите неща. Как мислиш, че ще се отрази яденето на пици, чипс и т.н. през 2 часа и се поддържа + калориен баланс? Какво ли тегло ще се качи? Или няма значение :)))
21.04.15
11:53
Отговарям ви и на 2мата . Горе -долу се получава ,че говорите , но нищо не казвате.Първо мнението ,в което ми се правят забележки и са извадени с тирета факти за които не съм прав - и аз не можах да разбера ,за кое по-точно бъркам,просто се правиш на интересен и търсиш под вола теле да ме изкараш не компетентен.
2ро ,Вероника,относно твоите мнения,не подкрепям никакви “златни правила”,митове и т.н. Дал съм конкретен съвет на питалите в тази тема,какво според мен ще им помогне,защото и на мен ми е помогнало.И го казвам не да се правя на голям разбирач и гуру,а от скромните ми знания,които съм събрал и от личен опит,защото съм бил абсолютно същия тип като интересуващите се в тази тема.Бях футболист ,60 кила на 177 см. Години наред се храних слабо,не обръщах внимание на храненето ,добавките ,тренирах и не можех да кача осезаемо килограми.По-скоро получавах оформяне на мускулите и хубава преса.В момента ,в който почнах да се придържам към тези принципи ,за които съм писал по-горе нещата почнаха да се получават.Разбира се помагах си и с добавки,но те също се включват към хранителния режим.За 2 години успях да стана 80-81 килограма.20 килограма маса,като смея да твърдя,че голяма част от тези килограми са мускулна маса.Не казвам,че сега съм перфектен и съм постигнал тялото мечта,но целта да кача килограми ,да съм по-едър и силен се получи.Разбира се сега имам работа за вършене-пресата ми е доста по омазнена отколкото,като бях 60 кила,също и не съм идеално изчистен,но и това предстои .Това са може би недостатъците ,на тези принципи ,които дадох,но не са толкова фатални,омазнявенето е наистина малко на фона на цялостното рязко качване.А и все пак темата е : КАК ДА КАЧА КИЛОГРАМИ ,а не Как да стана супер нацепен и изчистен на фибри,или пък как да кача 2 кила чиста мускулна маса за 5 години ... Силата също ми се повиши многократно.Примерно от 70 килограма с мъка на лежанката ,в момента съм 2-3 повторения на 110 и т.н. Така,че при мен работеха нещата ,които изредих,И да пица + тестени изделия в никакъв случай не са забранени за 60 килограмови начинаещи.
А пък ти щом имаш някви супер МОДЕРНИ методи ,циклични хранения и прочие ,ок сподели какво предлагаш ,а пък питащите ще си преценят сами какво да правят.Никой не искам да убеждавам в нищо,щом става с 2 хранения на ден с угризки ,щото е модерно ,още по-добре.За какво да се хабиш да даваш пари,време и воля да ядеш по 10 пъти,щом с твоите модерни методи става с 2 пъти на ден циклично,даже сигурно става и с 1 ядене на седмица циклично.Страшни балъци старомодници сме ние ,дето ядем белтъци ,а не жълтъци,и приемаме бавен протеин преди лягане...
Мнението беше редактирано от Igasio Abate на 21.04.15 11:58.
21.04.15
12:44
казано от Igasio Abate на 21.04.15, 11:53:
Отговарям ви и на 2мата . Горе -долу се получава ,че говорите , но нищо не казвате.
Тайно се надявахме, че няма да бързаш с отговора и ще попрочетеш нещичко тук-там, но уви... надеждата ни остана напразна. От друга страна не винаги на човек му се пишат едни и същи неща отново и отново... Затова дадохме общия план на нещата. Това, че ти не вникваш в написаното от нас е друг въпрос...
Първо мнението ,в което ми се правят забележки и са извадени с тирета факти за които не съм прав - и аз не можах да разбера ,за кое по-точно бъркам,просто се правиш на интересен и търсиш под вола теле да ме изкараш не компетентен.
Намерих теленца под вола, дори ще ги изброя отново с тиренца:
- изварата, която се продава по магазините, почти не съдържа казеин. Невероятно, но факт.
- когато се тренира сутрин, пак ли трябва да се закусва по същия начин? А дали резултатите са достатъчно добри при тренировки на гладно?
- приемането на бързоусвоим протеин след тренировка няма особено практическо значение в условията на едно цялостно добро хранене. Ако ти осигуряваш достатъчно количество качествени белтъчини от храна и имаш техническата възможност да се храниш до около 1 час след тренировка, тогава суроватъчният протеин е по-скоро не особено ефективна глезотия, от колкото необходимост и фактор за постигането на целта.
- за бързите въглехидрати след тренировка има написано тук. Има и дискусии по форума... тайната на покачването не е и в това, определено.
Това са може би недостатъците ,на тези принципи ,които дадох,но не са толкова фатални,омазнявенето е наистина малко на фона на цялостното рязко качване.А и все пак темата е : КАК ДА КАЧА КИЛОГРАМИ ,а не Как да стана супер нацепен и изчистен на фибри...
Темата е насочена към качване на телесно тегло, да.
Просто някои хора ги интересува как биха могли да го направят И по-здравословно (освен по-ефективно).
Страшни балъци старомодници сме ние ,дето ядем белтъци ,а не жълтъци,и приемаме бавен протеин преди лягане...
Дали сте балъци - не се наемам да кажа. Мисля си, обаче, че не сте достатъчно актуално информирани. За жълтъците сме говорили достатъчно - няма проблем да се придържаш към науката от преди 50-60 години, това е твой избор... но допускай, че може да има и развитие по въпроса. Добре, че казеинът в изварата преди лягане ви пази мускулатурата... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.04.15 12:52.
21.04.15
14:47
казано от Кольо Пияндето на 21.04.15, 12:44:
...
И какво съдържа изварата ако не е тайна ?? Изварата е концентрат от млечни белтъци - казеин, албумин и глобулин. Съдържа около 20 аминокиселини като значителна част от тях са незаменими. Богата е на метионин, калциеви и фосфорни соли, витамини от група В. справка : http://bg.wikipedia.org/wiki/Извара . .
Пс.Аз извара не пия,приемам протеинова матрица като добавка,тъй като изварата е гадничка на вкус.Ама продължаваш да спориш за глупости.Тва,че ти не приемаш нищо от изброеното си е твой проблем.Сподели примерно ти какво ядеш,пиеш преди лягане,за да се поучим от МОДЕРНИТЕ ТИ НАУЧНИ МЕТОДИ.
Относно тва за след тренировката,всеки има възможност да се храни до 1 час след тренировката,друг е въпросът ,че не на всеки му се яде в този период.Щом за теб е екстра и глупава глезотия бързия протеин след тренировка,пак е твой проблем - и психически и явно финансов.суроватъчния протеин, за много от трениращите е основна част . Да не говорим за бодибилдъри и професионалисти ,на които суроватъчния протеин им е като водата.Пак ще те помоля-дай ми пример за по-бързо усвояем протеин и лесен за прием от една суроватъчна пудра и каква храна е по-подходяща за целта ,според научните ти съвремени методи.
Тва за тренирането сутрин,продължавам да не разбирам какво имаш предвид ? Масово хората тренират след обяда или вечер,но дори и сутрин да тренираш не виждам какво пречи на всичко ,което казах.Просто ще се смени графика на прием на храната.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.04.15 14:56.
21.04.15
15:50
Мой проблем е до толкова, до колкото не съм съгласен във форума да има неточна информация и съвети със съмнителна стойност.
Изварата, която се продава в магазините, се произвежда от суроватка (т.е. тя е суроватъчна). В нея има някакво количество казеин (нещо, което видимо не оспорвам, стига да четеш спокойно написаното от мен), но то е твърде малка част от общото белтъчно съдържание, за което ти така великодушно си ми разказал чрез линк към Wikipedia. В този смисъл не е много сериозно да гледаш на тази храна като на източник на казеин. Суроватъчната извара съдържа почти само суроватъчен протеин. Казеинът остава в сиренето и кашкавала при производствения им процес.
Не, не всеки има възможност да се храни с нормална храна до час след тренировка. Има хора, които пътуват до домовете си и/или имат друго задължение за времето между тренировката и прибирането в къщи. Затова е хубаво да се дава съвет след като се изяснят някои моменти... ако искаш да си максимално полезен, разбира се. Тези, които просто държат да си изпеят мантрата и да сипят “мъдростта” наизуст с големия черпак, нямат нужда от подобни уточнения.
Всъщност таймингът след тренировка не е чак толкова строго лимитиращ фактор спрямо общият енергиен прием за деня и баланса на макронутриентите. Периодът, оказващ влияние върху проблеми като възстановяване и мускулен растеж, не е чак толкова кратък и обхваща времевия прозорец до около 6-8 часа след тренировка.
Не знам защо споменаваш режими на професионални спортисти, след като съветът ти не е насочен към такива хора. При професионални спортисти много неща са много различни спрямо обикновения трениращ средностатистически човек.
Суроватъчният протеин е един от най-бързо усвоимите, така е... Хидролизатът, обаче, се усвоява още по-бързо. Опитвам се да ти кажа, че ако общото количество на белтъчините в храната ти за деня е достатъчно, реално различима полза от суроватъчен протеин след тренировка едва ли ще можеш да откриеш.
Много хора (особено учащи) тренират сутрин, включително рано сутрин. Да се закусва стабилно преди това създава по-скоро дискомфорт, отколкото носи някаква полза. На практика при много хора сутрешните тренировки на гладно водят до чудесни резултати, независимо от поставената цел. Толкова са много, че изобщо не е редно да го пропускаш като вариант. Това не е аксиома, разбира се, но се връщаме на препоръката за това да даваме съвет след като знаем малко повече за човека, на който го даваме. Не виждам особен смисъл от тренировка с висок инсулин.
Как се храня аз може да види всеки в моя дневник... и да проследи развитието на вижданията ми по тези въпроси.
Наблюденията ти върху финансовите ми възможности са по-скоро само забавни. :)
Културно ти предлагам да не правиш предположения за психическото ми състояние - нито си в позиция да го правиш, нито пък ще бъде толерирано.
Тонът ти отдавна е на границата на приемливото и даваш всичко от себе си да прекрачиш въпросната граница. Второ такова предложение няма да има.
Коле, за пореден път ти се чудя от де намираш толкова нерви ... така спокойно да отговаряш на всички нападки ... корабни въжета да бяха тия нерви щяха да се скъсат ...
21.04.15
16:03
Трениран съм много, поддържам топ-кондиция... :) ...а и понякога имам време за забавления. (sun)
ТЪкмо се канех да питам от коя позволена добавка си толкова спокоен ... да си взема ... то било тренинг :(
22.04.15
13:30
Модерация: Непозволено съдържание! Нарушение по точка 4.4.
Моля, спазвайте правилата на форума!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.04.15 13:49.
22.04.15
13:34
Абате, дай да видим някоя твоя снимка, щом Колето е “солета”, значи ти трябва да си минимум IFBB Pro ниво :D
22.04.15
23:11
Да взема аз да дам снимка, ако ме нарекат солета, ще черпя :)
Здравейте .....
За да не правя и аз нова тема викам дай тук..
на 16 съм 51кг 1.67съм висок
Искам да кажа че ям доста
Ето един ден мой
7;00
Извара с банани
9:30 (имам междучасие) ям 2пици или 1 джоб
11:00 ям дюнер
13;00 ям различно например ориз с пиле
13:05 пия Протеин,Креатин Монохидрат,Трибулус макс 1000
13:45 тренирам на лостове до 15;00 някога 14;30
15:00 пия 1л мляко +мед и 3 яйца
Говоря в скайп или Фейсбук или цъкам цс;го нещо правя
след това ям към 17;00 Различно Мусака,Пиле с ориз,Пилешеки хапки,Боб,пица,маслини там нещо квото има.
Цъкам пак на компа
19:00 ям нещо от сорта филий с мед,сандвич със сирене (смис 2-3 сандвича) и картофена салата
19:30 излзиам на вън да се мотая в кафе или с приятели някъде
22:00 се прибирам правя упражнения за корем,ям нещо сладко с извара и взимам тела и лягам
Това го правя близо 1 месец и нищо може би 1кг (а иначе мусколите се развиват просто не качвам килограми преди правих 5 лицеви и припадах сега се изморявам към 50-65 набирания 35 някъде
Тъй че мисля си е до ГЕН :(
Мнението беше редактирано от Garjo на 22.12.15 00:42.