Сила. Дисциплина. Доверие. Търпение.

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.04.15
15:55

Тренировките от вчера, 1 април, сряда
10 часа
Вработване
Работа с препятствия
Високо коляно 3 х 50 м
Колело 3 х 40 м
Кенгуру 3 х 10
Кенгуру на 1 крак 3 х 10 на крак

3 пъти:
Коляно към гърди - 20 на крак
Махове с ръце - 20 сек.

3 х 100 м технично бягане

15 часа
Джудо. Много техника и малко борба.

18 часа
Вработване
3 х 100 м с почивка връщане до старта;
10 мин. почивка
3 х 100 м с почивка връщане до старта;

3 х 50 м високо коляно
3 х 20 коляно към гърди
3 х 30 сек. махове с ръцете

03.04.15
20:18

Добър вечер!
Тренировките от днес, 3 април, петък

15 часа
Джудо. Техника. Подготовката за жълтия пояс си тече, днес наблегнах на вътрешното изкосяване, че ми е препъни-камъкът в схемата.

17 часа
Вработване + бегови упражнения
2 х 100 м ускорения

4 пъти с 10 мин. почивка:
3 х 100 м през 30 сек.

Времена: Задачата беше да поддържам около 17 сек. на всяка стотачка. В началото леко се изхвърлих и направих 15.60. В третата серия също имаше 15.98, но краката ми не щяха да мируват В преобладаващите случаи бях по-близо до 16, отколкото до 17, но се чувствах перфектно :)

Високо коляно 3 х 50 м
Многоскоци 3 х 50 м
Коляно към гърди 3 х 20 на крак
Махове с ръцете 3 х 30 сек.

Храна: 2 ябълки, 2 купички леща - едната обогатена с тиквени семки, а другата - със слънчогледови.
Доволна!

11.04.15
16:27

6 април, понеделник
10 часа
Вработване
Бегови упражнения
2 х 100 м ускорения
5 х 30 м
6 х 50 м
5 х 80 м

18 часа
Високо коляно 3 х 50 м
Многоскоци 3 х 50 м
Коляно към гърди 3 х 20 на крак

7 април, вторник
Вработване
Работа с препятствия
Кенгуру 3 х 10
Високо коляно 3 х 50 м
Колело 3 х 30 м
Крачки 3 х 20

8 април, сряда
10 часа
Вработване
Ускорения 3 х 100 м
500 м - 1:44 мин.
300 м - 55.7 сек.

15 часа
Джудо. Много работа на земя, контри.

Днес, 11 април, събота
5 пъти:
20 лицеви опори
40 катерача
40 коляно към лакти от планк;

Високо коляно на място - 3 пъти до отказ
Коляно към гърди - 3 х 20 на крак

Приятно раздвижване на слънчице днес. В следващия пост ще направя кратко обобщение на постите и нещо като равносметка - бележка за догодина :)
И сега - нещо, което много ме впечатли - ЦЪК
Светъл празник ви пожелавам утре, осъзнат и изпълнен с доброта и смирение!

15.04.15
20:36

13 април, понеделник
3000 м крос, умишлено без засичане.

15 април, сряда
10 часа
Вработващо бягане + упражнения
2 х 100 м ускорения
5 х 600 м през 8 минути
Времена: 02:06; 02:09; 02:09; 02:08; 02:05
Поставената задача беше изпълнена :)

15 часа
Джудо. Техниките от 5-то кю и други помощни упражнения.

Храна: 3 круши, препечен домашен хляб с квас, няколко лъжици тахан с мед, яйце.

И понеже обещах (а ме мързи) - кратко резюме и равносметка относно постите:
Резултат - положителен. Чувствам се много добре, проблеми нямам. В последните дни ми се ядяха млечни, маслото елиминира този фактор вече. Всъщност, проблеми имах - с месото. Изядох 2 малки парчета агнешко с 300 зора. Постепенно ще го елиминирам съвсем от менюто си, засега сланината остава.
Иначе се справих половинчато с по-съществената част от поста - имаше моменти с негативни мисли и напрежение в поведението, но догодина ще съм още по-уверена и по-добра. Последните няколко дни се справих най-добре с “духовната” част. Възхищавам се на прабаба ми, която се е справяла отлично през целия пост и именно нейният пример е една от причините да започна да възприемам поста не като поредната нашумяла пречистваща диета. Също така мисля, че тази промяна в настройката ми относно празника е главната причина да бъда толкова оскъдна в храненето си - тази година традицията остана на заден план, защото на преден беше нейната същност :)
Засега параметри в храненето си след постите няма да очертавам... по-нататък може.

20.04.15
14:00

17 април, петък
Джудо. Главно защита.

18 април, събота
2 х 100 м ускорения
3 х 300 м през 3 мин.
10 мин. почивка
3 х 300 м през 3 мин.

3 х 50 м високо коляно
3 х 80 м многоскоци

Тегавина си бяха тези 300 м. В първите записах 53.73, уж без напъване, но после ми излезе през носа.

20 април, понеделник
2 х 100 м ускорения
5 х 600 м през 8 мин.
Задачата беше да поддържам 2:17, но пак стартирах много силно и дадох резултат от 02:04, който ми е и най-силният до момента, при това без да е целенасочено. По-натам вече усетих темпото и се справих с поставените изисквания без затруднения.

Вчера хапнах стабилно млечни, но явно се отразиха положително. Засега днес съм на ориз, 100-на грама пармезан и малко печено кашу, за после не знам... Може би банан ще си намачкам с тахан и рожков :) Гладна съм много тези дни!

Мнението беше редактирано от cocobutt на 20.04.15 14:02.

22.06.15
13:15

Привет, драги съфорумци! От днес мисля да подновя дневника, макар че съм в дилема дали да не започна нов, някакво такова вътрешно усещане имам... Накратко, след 2 месеца турболенция и остра смяна на ежедневието, отново съм на линия, макар и с по-малко физическа активност. Тренировките не съм спирала, но на този етап джудото отпада, като ми минат изпитите, ще видим :)  Продължавам с леката атлетика 3 пъти седмично, а в следващия месец храната ще подлежи на по-сериозен контрол и вписване, колкото и да не го обичам това.

22 юни, понеделник
Тренировка:
Вработване + бегови упр.
2 х 100 м ускорения
4 х 400 м през 10 мин.

Времена: 01:16, 01:17, 01:18, 01:18. На последните две - одървяне жестоко, но съм в рамките на изискванията.

псевдоМногоскоци - 3 х 40 м

Храна: засега - 1/2 ананас, голяма салата от айсберг, кашу и лайм, малка порция пълнозърнести спагети с козе сирене и зехтин.
За после планът е другата половина от ананаса и кисело мляко с чиа и кокосови стърготини.

Тази Гери-Никол якия глас извади! (inlove)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 22.06.15 13:22.

22.06.15
23:29

казано от cocobutt на 22.06.15, 13:15:

Привет, драги съфорумци! От днес мисля да подновя дневника, макар че съм в дилема дали да не започна нов, някакво такова вътрешно усещане имам...

Както казах в друг дневник, съветвам те да си пазиш дневника, всичко в едно, полезността е да се връщаш и да четеш. Нова тетрадка винаги можеш да си купиш ;)

26.06.15
15:09

Карфице, аз затова и не съм го направила досега, има резон :)

Тренировката от 23 юни, вторник
2 х 100 м ускорения

3 х 30 м
3 х 50 м
5 х 100 м през 6 мин.

Кенгуру 3 х 10
Кенгуру на 1 крак - 3 х 10

Нищо особено няма за коментиране, храната - доста сирене и яйца, които напоследък ми се ядат и една кутия бисквити, която не е хич на място, но е факт. От тогава захар не съм яла, ако не броим плодовете и меда.

Днес, 26 юни, петък
2 х 100 м ускорения
6 х 150 м през 7 мин.

Доволна съм. Задачата изпълнена ТЕХНИЧНО. Разгърнах добре бягането, без да се получава силово и измъчено, дори напротив - изключително леко и инертно беше. Последните 150 м бяха най-бързи - за 23.9, което си е бавно, но предвид акцента върху техниката беше оценено отлично.
Храната засега е диня, айсберг с кашу и лайм, 4 филийки дом. хляб с масло и мед, малко тахан. За после - не знам. Вчера хапването беше под контрол :)

03.07.15
20:31

Привет, привет! Време дойде за кратък отчет :D
29 юни, понеделник
2 х 100 м ускорения
3 х 400 м през 8 мин.

Времена:  01:21; 01:17; 01:17

Високо коляно
Многоскоци

Отново много технични се получиха и леки ми бяха.

1 юли, сряда
2 х 100 м ускорения
3 х 30 м
5 х 100 м

Кенгуру 3 х 10
Кенгуру на 1 крак - 3 х 10 на крак

Днес, 3 юли, петък
2 х 100 м ускорения
6 х 150 м през 6 мин.

Времена: 23:74; 23:53; 23:53; 23:55; 23:62; последното не успяхме да засечем и ме е яд, защото много се вложих (dull)

Кенгуру 3 х 10

Отново много доволна, така съм цялата седмица. Голям подем, много мотивация и самоконтрол над енергията, която влагам. Няма глупави изсилвания и гонене на бързи резултати на всяка цена, което за мен е мащабен напредък. Ще работя тази тенденция да продължи. Все по-леко усещам бягането и дори имам апетит за кондиции, пудовки и такива прекрасни занимания. Засега ще добавим още една тренировка седмично, пък да видим как ще ми понесе натоварването :P

Храната днес: Кило череши, салата с доста ементал и 3 яйца, 2 лъжици тахан с мед.
Весел уикенд на всички :)

03.07.15
21:01

На каква настилка бягаш, с какви обувки?
Можеш да кажеш в какво състояние е, и как стой въпроса с вятъра/насрещен, попътен, страничен/?

И тренираш ли при някого, защото с такова впечатление оставам, което ме радва де.

04.07.15
09:04

Бягам на хубава писта (гума) с минималистични обувки. Вятърът не е фиксиран всеки път, разбира се. Вчера имаше малко страничен, не рядко на дистанции от 300-400-500-600 м има насрещен, но конкретно на това не обръщам особено внимание. И да, тренират ме.

11.09.15
20:37

Очевидно не ми се получава редовното водене на дневник, може би защото не изпитвам нужда да изпадам в лирични отклонения и си пиша сухо и сурово тренировките и резултатите на лист. Отбивам се, за да отбележа, че в най-скорошните си екзистенциални търсения и разсъждения за живота стигнах до извода, че спортът е нещо, което искам да правя постоянно. Особено бягането. И че малко съжалявам, че не съм го правила, когато му е било времето. Въобще динамиката ме поддържа и когато я няма, част от мен се губи някъде. Пристрастих се към движението в последните месеци и към стреса дори. Започнах да се смея в моментите, когато се чувствам напрегната и да се радвам на кризата (в добрия смисъл). Искам цял живот да не спирам да бягам (буквално и преносно). И винаги да има един до мен, койтода ме подкрепя, един зад мен, когото да вдъхновявам и един пред мен, който да ме учи :)

Та така... следващият пост... не знам кога ще е :)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 11.09.15 20:47.

13.09.15
17:46

Абе ти ако пускаш по някоя снимка, други ще се погрижат за лириката в дневика ти. Е, ще трябва да позабърсваш лигите периодично, но това е малка жертва. :)

15.09.15
10:51

казано от Boby_ на 13.09.15, 17:46:

Абе ти ако пускаш по някоя снимка, други ще се погрижат за лириката в дневика ти. Е, ще трябва да позабърсваш лигите периодично, но това е малка жертва. :)

Боби, не вярвам някой чак да проявява интерес към външния ми вид, а пък и според мен поддържането на дневника чрез снимки си е чиста проба чийт :D Виж, мога да започна да си качвам снимки на храната обаче :D

15.09.15
12:38

Боби, не вярвам някой чак да проявява интерес към външния ми вид..

Подценяваш ти, нашата бригадирска душевност. :D

Честит рожден ден и тук, Дари :* Бъди много щастлива и все така целеустрема ! (F) (sun)

21.10.15
09:55

Честит рожден ден и от мен! :)

Честит рожден ден! (Везни ис дъ бест)

Честит рожден ден! Много усмивки! :)

21.10.15
11:04

Весел празник Дари!ЧРД

21.10.15
11:31

Честит празник, здрава и щастлива (F) :)

21.10.15
14:41

Честит Рожден Ден :)

21.10.15
14:43

Честит рожден ден! :) (cake)

21.10.15
21:09

Честит рожден ден, Дари! Много здраве, щастие и успехи (party)

23.10.15
10:44

Ехей, благодаря ви! Много усмивки и сбъднати мечти на всички!
Между другото... позачудвам се в последните дни дали да не започна да пиша пак... на моменти ми се води дневника. То и ми се тренира де, но засега съм се ограничила с обичайното 3 пъти седмично, защото нямам много време. Старая се поне да се наспивам, доколкото ми е възможно :)

11.11.15
18:10

Древни хималайски тайни :D

12.11.15
10:16

И ако снимката не помага, можете да потърсите Alex Honnold в тюба, много лудо копеле ;Д

12.11.15
11:07

Много скорпиони тука...Честит Рожден ден!

12.11.15
12:21

М не съм скорпион, само това ми оставаше (освен всичко скорпионско в мен)... Но мерси, на патерици :D

11.03.16
13:53

Реших се най-после да си възобновя дневника... за известно време поне. Ще записвам тренировки и храна и ще маркирам целите, които са ми приоритет в момента. На първо място, това са резултатите в бягането и придобиването на една по-висока степен на издръжливост, на второ, отърваването от, да речем, 4 кила. Срокът, който си давам за това, е... примерно 17 април. Вече започнах постите, като и млечните изключвам окончателно от понеделник. Захарта няма да спирам, но глюкозо-фруктозния сироп няма да го ям. Това изключва и диетични десерти с фруктоза. Целта на това е, когато ми се прияде нещо сладко, което не е мед, да не залагам на висококалорични ядкови бъркала, а да си хапна, примерно, половин кутийка локум. Ще впиша тренировките от тази седмица до момента и лека-полека ще започвам да се отчитам, защото храната на хартия не мога да я следя.

7 март, понеделник
10 часа
Вратбоване, бегови упражнения;
2 х 100 м ускорения;
4 х 400 м през 8 минути;
50 м високо коляно;
50 м многоскоци;

17:30 часа
Крос 2000 м
Упражнения на стълби:
5 х високо коляно;
5 х подскоци с акцент глезени;
2 х 3 х подскоци на един крак;
5 х кенгуру
5 х 2 х крачки.

9 март, сряда, 10 часа
Вработване, бегови упражнения;
2 х 100 м ускорения
1 х 30 м (и заваля...)
3 х 200 м през 3 минути;
12 минути почивка
1 х 500 м

Упражнения нямаше заради дъжда. Засега - това е :)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 11.03.16 13:54.

12.03.16
20:02

Добър вечер!
12 март (кога стана бе?!), събота
15 часа
Вработване, бегови упражнения
2 х 100 м ускорения
2 х 30 м
2 х 50 м
4 х 150 м максимални
3 х 50 м високо коляно;
3 х 50 м многоскоци.

Бързината - бърза. 150-те не знам колко са максимални, защото нямах много сила, но бяха еднакви. Зави ми се свят, значи трябва да са добре :D

Храната И днес е далеч от безупречна, но съм много гладна. Сутринта закусих ( в 10 ч) с 2 препечени филийки със зехтин и малко каша от лимецов флейкс с мед и рожков. След тренировката започнах добре с още толкова хляб със зехтин и много чесън и завърших зле с кашу и няколко локумки. Все още си чувствам стомаха празен, но било, к’вот било.

12.03.16
20:34

Отбивам се, за да отбележа, че в най-скорошните си екзистенциални търсения и разсъждения за живота стигнах до извода, че спортът е нещо, което искам да правя постоянно. Особено бягането. И че малко съжалявам, че не съм го правила, когато му е било времето.

Не знам на колко години си, но никога за нищо не е късно. Не всеки може да е шампион, но спортът не е само да си шампион. Най-малкото е дисциплина, психика, здраве, любов, начин на живот. За съжаление единици могат в България да се издържат и да печелят от спорт (като спортисти), но пък никога не се знае докато не опиташ.

13.03.16
09:52

Напълно съм съгласна с теб, Алекс. Дори си мисля, че точно обстоятелството, че шансовете ми за професионален спортист са нереалистични, е сериозна причина толкова да ми харесва и вдъхновява. Чувството, че никога не ти омръзва и осъзнаването, че всъщност няма нужда “да има смисъл”. Важното е да има обич и израстване - отнася се за всяка сфера на живота. Това само по себе си е достатъчно.

14.03.16
21:12

Привет отново :)
14 март, понеделник
2 х 100 м ускорения
3 х 500 м през 8-10 мин.

Хладно беше и минах без упражнения. Тренировката се получи според изискванията. Доволна!

Днес се го отбелязвам като първи ден с по-стриктни изисквания, същинският пост започва :) Вчера сготивих прекрасна картофена манджичка и тъй като измаше изявен интерес към постното ми меню ще споделя рецептата, която не е нищо особено, но се получи много вкусно (и свърши в същия ден цялата тава :D ).
Картофки, моркови и червени чушки, в съотношение според личните предпочитания са основата. Запекох ги с цели скилидки чесън, и салвия (за жалост не беше свежа, но с такава разполагах). Приготвих марината от зехтин, лют пипер, малко балсамико, горчица и лъжичка бирена мая (просто ми се намираше, не е кой знае какъв фактор за вкуса в това количество). Нарязах 4 филийки ръжено-типов хляб на кубчета и го оставих да попие от маринатата. Малко преди да са готови зеленчуците ги обърках с така получените “крутони” и това е.
Иначе днес хапнах: зелена салата, към 300 г ръжено-пшеничен хляб с лютеница, една лъжица мед с тахан, 2 локумки.

18.03.16
20:10

Кратко включване от моя страна, тъй като днес поради сериозен дискомфорт сутринта не тренирах. Записвам тренировката от сряда и храната.

16 март, сряда
2 х 100 м ускорения
3 х 30 м
3 х 50 м
3 х 80 м
Кенгуру 3 х 10
Подскоци на 1 крак - 3 х 15 на крак
Бълха - 3 х 5 на крак

Храната в сряда не ми е много прясна, но беше много. Във вторник приготвих една много приятна манджа с нахут. Ето я рецептата:
500 г нахут, 4 моркова, малка глава карфиол, зехтин и подправки на вкус. Това е всичко! Нахутът се сварява и блендира, като част от зрънцата се оставят. Добавят се морковите и карфиолът, които са бланширани и сотирани, и зехтинче. Идеалният вариант е ако, когато се блендира нахутът, се добави бульон в блендера. За не постещите - добавете варено телешко и телешки бульон и ще стане върхът! Добре де, и магданоз (пресен) :D

Храната вчера: 3 портокала, зелена салата с авокадо и репички, 3 препечени филийки с мед, едната с тахан.
Храната днес: смути от 1/2 авокадо, маруля, 1 ябълка, 1 киви и лъжица чиа; порция ориз със зеленчуци с другата половина от авокадото и 2 лъжици тахан с мед.
Надявам се още утре да съм в кондиция!

22.03.16
20:32

Крайно време е да се разпиша. През уикенда храната беше добра и в нормални количества. В събота хапнах ориз със зеленчуци и обрах, каквото имаше от нахута, а вечерта - салата от настъргани моркови, боцках от един зеленчуков сач, 2 чаши вино. В неделя - 2 портокала, домашен квасен хляб с хумус, мед и какаови зърна.

21 март, понеделник
2 х 100 м ускорения;
3 х 600 м през 10 мин, като последната почивка стана повече.
3 х 50 м високо коляно;
3 х 50 м многоскоци

Много силна тренировка се получи, като най-бързата отсечка, която беше и последна, ми беше най-лека.
Храната беше: 3 портокала, порция ориз (моята порция е нещо от сорта на 3, максимум 4 супени лъжици) с горчица, 7 фурми и 2 лъжици тахан. Вечерта като че ли имаше излишъци - 3 локумки и 3 шайби сушен ананас, иначе - малко хляб от домашния с хумус.

Храната днес: 2 портокала, Домашния хляб с паста от 1/2 авокадо, няколко капки зехтин и подправки; 10 фурми, 2 лъжици тахан и мед. Голям глад за портокали!!!
Бъдете здрави и усмихнати! До скоро :)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 22.03.16 20:33.

23.03.16
20:27

23 март, сряда
2 х 100 м ускорения;
3 х 200 м през 3 минути;
12 минути почивка
3 х 200 м през минута и половина.

Кофти време и кофти одървяне. От третата отсечка се одървях повече и повече на всяка следваща, леко ми прилоша, но всичко избутах и макар и бавно, се справих. По-странното е, че след тренировката ми светна и се почувствах като нова.

Сготвих много яка манджа и едвам се стърпях да не ям много :D Използвах 2 пакета замразен грах (400 г), 1 пакет замразен фасул, буркан белени домати на кубчета (500 г), глава лук и 1/2 глава чесън. Тайната съставка е 3 супени лъжици фъстъчен тахан! Леко запържих чесънчето и лука в зехтин, добавих замразените зеленчуци. След малко сложих и доматките. Готвих докато се изпари водата им, допълних с тахана и подправих с риган и сол. Който обича люто - да слага смело и лют пипер (аз си добавих в порцията).  За който не пости -  да обогати със свински гърдички :D От много лакомия така и не снимах порцията, ама то няма и много за гледане - манджа, кво :D
Та, сипах си от това за обяд и за вечеря, като и двата пъти затапих с фурми и 2 лъжици тахан!

Мнението беше редактирано от cocobutt на 23.03.16 20:29.

29.03.16
09:53

Привет! Отново малко късно отразяване на тренировките от моя страна, но гледам да не правя много кратки постове и същевременно да имам вътрешно желание, когато си попълвам дневника.

25 март, петък
2000 м крос с финални 200 м ускорение.

27 март, неделя
2000 м крос на неравен терен с изкачване.
Първото ми състезание.  Доволна съм от представянето си, особено предвид факта, че рядко бягам кросове и когато го правя, винаги е на писта. Класирах се някъде в средата от всички участнички с време 09:37. Общо взето във втората обиколка на трасето (обиколката е 1000 м) нямаше нито кого да гоня, тъй като първите водеха с доста, нито от кого да се пазя и си поддържах темпото сама :D Преживяването беше много положително, като едновременно ми показа, че поддържам форма, къде са ми слабите места и върху какво да се съсредоточа. Беше много приятно и мотивиращо!

28 март, понеделник
10 часа
2 х 100 м ускорения
3 х 500 м през десетина минути
3 х 50 м високо коляно
3 х 50 м многоскоци

Силна тренировка! Задача - изпълнена, резултатите постигнах с лекота, но без да се скатавам. Бягане, което взе, но и даде доста - от любимите ми :)

17 часа
2000 м крос с финални 200 м ускорение;
Упражнения на стълби:
5 х високо коляно;
5 х подскоци с акцент глезени;
2 х 3 х подскоци на един крак;
5 х кенгуру
5 х 2 х крачки.

Още едно много силно бягане за деня. Леко, но динамично с много добро влизане във финалните 200. Въобще вчерашният ден беше много успешен откъм тренировки!
Храната през изминалите дни беше качествена, имаше моменти, в които като че ли беше повече, отколкото ми се иска (без омазвания), но ми харесва да я поддържам балансирана без каквито и да било крайности. Все пак до края на постите ще спра и рафинираната захар от днес и ще следя по-стриктно количествата. Ако не забравя, ще си отбелязвам и фастовете, но те са ми ежедневие от години и вече не ги мисля (както и количествата вода, например). Толкова от мен засега :)

29.03.16
19:23

29 март, вторник
15:30 часа
2000 м крос с финални 200 м ускорение;
3 х 50 м дълъг подскок;
3 х 50 м високо коляно;
3 х 50 м многоскоци

Храна: 2 кивита, 2 портокала; малко салата морков и ряпа, манджа с булгур и печени чушки, малко фъстъци, 4 сухара и доста мед. Гладна! :D

30.03.16
20:18

30 март, сряда
10 часа
2 х 100 м ускорения;
3 х 300 м през 8 минути;
12 минути почивка;
3 х 300 м през 8 минути
3 х 10 кенгуру

Много силна тренировка, раздадох се! За малко да ми крампира прасецът, но се разминах и само ме заболя :D

Храна: един ананас, малко тахан с мед, порция печени картофи. Фаст ~ 19 часа.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1