Хоп, завърнах се. Още едно приключение приключи, този яът дестинацията беше слънчевата Шри Ланка. Ако трябва да обобщя в няколко думи: слънце, пясък, солена вода, кокоси.
Движението - стандартното - Ащанга, първите два-три дни първа серия, докато си ремонтирам гръбнака от седалките в самолета, после - втора. В дните, които трябваше да се тръгва рано - само поздрави и пози от стоеж. Спорадични спринтове по пясък, доста стойки на ръце и разходки.
Добавките - ориндж триади, серапептаза, МБ9 и 5 ХТП
Храната - през деня основно плодове (папая, банани, ананаси, джакфрут, “дървени” ябълки и др.), а вечер зеленчуци с ориз и кърита. Вода на практика не съм пила, защото водата от кокосите беше около 1-1.5 л за ден.
Услугите на Турските авиолинии са ужасни, не ги препоръчвам, плодовото меню, което имам навика да си поръчвам по самолетите е скандално, полетите закъсняват, а в последния полет се оказа, че са успели да се качат хора, които са за друга дестинация. - не знам как се случва това при толкова проверки на билети и паспорти.
Иначе, мястото е уникално, попътно минахме през Малдивите, които само отгоре видяхме, но не изглеждаха място, на което можеш дапракараш 10 дни без да доскучае. За сметка на това, Шри Ланка има уникален вид - почти некултивирано място, с пейзажи от палми, пясък и вода докъдето стига погледа, и прилично високи планини, реки, джунгли, ужасен трафик. На практика,няма пространство по-дълго от 500 метра, в което да не се вижда някакъв вид население, постройки и т.н. 10 дни, разбира се не стигат за да се види всичко, което острова предлага, но се постарахме да комбинираме така нещата, че да видим някои основни места, които представляват интерес (поне за нас).
Отново имахме късмет с настаняването и попаднахме в нещо като къща за гости, където ни гледаха като членове от семейството. Храната беше уникално вкусна, а собственика на къщата ни беше спътник и водач в някои от пътуванията из острова, които организирахме.
Това са съвсем телеграфно впечатленията за последните 10-тина дни, сега следва неприятно приземяване - от самолета, почти директно на работа. ;)
ПП: И една особеност,кощто забелязахме на Шри Ланка - изключително фотогенична е - почти всяка снимка се получава като картичка. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 23.04.15 12:15.
23.04.15
13:13
казано от Маргарита Манева на 23.04.15, 11:48:
И една особеност,кощто забелязахме на Шри Ланка - изключително фотогенична е - почти всяка снимка се получава като картичка. :)
Дай да видим и ние де :)
Ще дам, като ги преоразмеря, че са големи за тук. :) Ама първо ще се наспя. :)
Четвъртък, 23.04
Движение:
поздрави А и Б, мислех че следобед ще успея да направя още нещо, но цял ден на работа бях ужасно замаяна, неориентирана и неадекватна като цяло.
Добавки:
не
Храна:
в самолета - плодове
10.00 - кафе* с кокосово масло* и мед*
12.00 - таханово бъркало*
17.00 - ориз* с кокосов орех* (който като по чудо се беше спасил в ръчния багаж през скенерите на летището) и подправки
казано от James Hinks на 23.04.15, 13:13:
казано от Маргарита Манева на 23.04.15, 11:48:
И една особеност,кощто забелязахме на Шри Ланка - изключително фотогенична е - почти всяка снимка се получава като картичка. :)
Дай да видим и ние де :)
И да не се стряскаш, черното петно на повечето снимки, всъщност съм аз:)
Не знам защо някои се обръщат.
Мнението беше редактирано от Margi на 24.04.15 14:26.
24.04.15
14:41
Страхотно еееееее.
Супер дестинация сте си избрали, а снимките са станали невероятно красиви (sun) Благодаря за споделената емоция
Пожелавам си и аз да посетя някой ден това местенце (giggle)
Емоцията не може да се сподели - трябва да се изпита. Само споделям картинките, които съвсем не са достатъчни за да предадат емоцията. Имаме още около 600 картинки, които пак не са достатъчни да се предаде достатъчно добре чувството. Усещането, което ми остава като спомен от това място е абсолютна свобода, никъде другаде не ме е завладявало така това усещане както на ръба, където Индийския окен се среща със Шри Ланка.
Пожелавам от сърце на всеки да изпита това чувство,където и да е - това са моментите, в които човек живее наистина. :)
За пръв път видях как се добива каучук. Изключително интересно, както и много други подробности дадени ни от нашия спътник и импровизиран гид. :)
Петък, 24.04
Горе-долу се наспах, беше странно и тъжно да се събудя и да не чувам птичките и прилепите, да няма маймуни по покрива и да не се оплета в мрежата за комари. За съжаление така ще е доста време. :(
Движение:
Айенгар йога с Кристос - днес беше измислил доста трудни неща, в смисъл - не сложни,но изморителни. Въпреки че не съм спирата практиката си по време на пътуването, се усещах някак разцентрована и слаба. След края на практиката усещането стана по-приятно.
Добавки:
метил Б9, рибено масло, ориндж триад, ГАБА
Храна:
след ставане - топла солена вода
07.30 - таханово бъркало* с кокосов петмез*, какао*,канела*
12.30 - ягоди
16.00 - малко бяло вино*, зелена и червена салата с репички, зехтин*, кокосов оцет*; къри* от червена леща*; японски джънкове - край нямат :), меденко* с лъжичка мармалад от дървена ябълка и половин лъжичка мармалад от ананас
по-късно - вероятно още нещо ще допиша
18.00 - голяма шепа кашу и няколко гризки
19.30 - много ми се доядоха млечни, та: малко кисело мляко, козесирене и кашкавал с доста черен пипер
ПП: Няма как без стойки на ръце на брега на океана. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 24.04.15 19:32.
24.04.15
21:27
Леле-е , Марги, ти я снимки са като живи, бе:)
Прекрасно място.....За първи път те виждам да говориш за някоя дестинация с такъв ентусиазъм. Вероятно наистина има защо :)
казано от diva 97 на 24.04.15, 21:37:
Прекрасно място.....За първи път те виждам да говориш за някоя дестинация с такъв ентусиазъм. Вероятно наистина има защо :)
Е, не е запръв път. Всъщност първите два дни бяхме на косъм да не ни хареса, но после открихме чара на мястото. Бали също ме вдъхновява, но по различен начин. Бразилия ми е друго място,за което си спомням с носталгия, но тя е далечно минало. Към почти всяко място на което съм била изпитвам топли чувства. :)
А пък и как да не е ентусиазиран човек когато 10 дни пие кокоси вмето вода?! :)
Както казва Дейвид Улф, ако пътуването беше без пари, нямаше да ме видите повече. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 24.04.15 21:48.
Събота,25.04
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + обърнти + финални...мислех дси направя практиката на работа, но се събудих в 4.45 и реших че съм се наспала. ;)
Добавки:
рибено масло, ориндж триад, ГАБА (последните две забравих да ги пия вчера)
Храна:
08.00 - шейк* от кафе*, кокосово масло*, родиола*, рейши*, палмов петмез*
09.00 -тахан* с палмов петмез*,какао*, канела*
13.30 - фреш от цвекло, целина, ябълка, лайм
18.00 - червена салата с краставица, домат, лукови кълнове, репички,кокосов оцет*, зехтин*; черен ориз в кокосово мляко* с малко кашкавал*; люта чушка; бисквити с мармалад от ананас, дървена ябълка, руски курабийки, меденко, 2-3 малки шоколадчета...лакомията се завърна (dull)
19.30 - филийка хляб вита с елдасмалко кашкавал*
Мнението беше редактирано от Margi на 25.04.15 23:07.
Ихууу...все пак ще присъствам на Longevity Now Conference, макар и не в Ориндж Каунти, а пред лаптопа. :) (sun) (party) Започва голямото гледане!!!
Неделя, 26.04
Движение:
Ащанга 2, на стадиона,до Карандавасана + обърнати+финални + още 4-5изправяния на ръце
Добавки:
няма - забравям да пия, дори и тези,които съм писала запредишните дни си останаха само намерения
Храна:
след ставане - топла солена вода (за пръв път от минлата Нова Година ставам в 9.30!!!)
10.00 - шейк* от какаова паста*, кокосово масло*, тинктура чага*, кокосов петмез*
13.00 - ягоди
14.30 - 2-3 глътки шейк* с какао*, хлорела*, палмов и кокосов петмез*
15.30 - малко бяло вино*; няколко листа салата, половин краставица, половин връзка магданоз, топъл шейк* от домати, черен пипер,зехтин* и джинджифил; от вчерашния черен ориз* в кокосово мляко*; няколко бисквити с мармалад от ананас и дървена ябълка; малко сусамова халва
Понеделник, 27.04
Движение:
почивен от Ащанга ден, само поздрави и пози от стоеж
имах намерение за още раздвижване през деня, но предвид факта че станах в 4:15, не се получи
Добавки:
рибеното масло си изпих досега, ако си спомня, ще пия ориндж триад и ГАБА
Храна:
пак лакомия към края на деня - не ми се отразява добре нито толкова рано ставане, нито 8 часа в мола (dull)
06.30 - шейк* от какаова паста, какао*, кокосов петмез*, чай*(чага*, родиола*)
08.30 - тахан от черен сусам – нормален тахан с петмез от фурми*, какао*, канела*, малко мед*
13.30 - крем от авокадо, ягоди
16.30 - няколко листа салата,2-3 репички, домат; 2 парчета и половина! от солена сурова торта, вкоято не разбрах точно какви са съставките, но беше ужасно вкусна!; 1 малко авокадо; безглутенови бисквитиЩА и бисквитки от семена и сушени плодове с малко сладко от дървена ябълка
19.15 - оръфах тази част от домашната пица от вчера, която беше без месото ;) + меденко...надявам се с това да се приключи лакомията за днес поне
Събудих се в 4.15 и се сетих че по това време закриват конференцията, та погледах малко. По-голямата част ми остана да гледам на записи, защото на живо трябваше точно 3 нощи да ягледам. ;) Гледах само ранните презентации - много силни лектори тази година...отново (като изключим една-две откачалки, но поне бяха забавни).
Мнението беше редактирано от Margi на 27.04.15 20:26.
Вторник, 28.04
Движение:
Ащанга 2 - до Карандавасана + обърнати + финални, около 70 минути
Добавки:
няма
Храна:
09.00 - шейк* от какаова паста*, чай*(рейши*, родиола*), мед*, кокосово масло*
12.00 - шейк* от ягоди, чиа*, годжи бери*, течен ресвератрол*, малко зехтин*
16.30 - шейк* от коприва, лукови кълнове, зехтин*; черен ориз и басмати в кокосов сос* с люта чушка; сурови и безглутенови бисквитки (днес в по-нормални количества)
21.15 - овчи кашкавал* с масло*, закваска*
Цял ден ми беше тежко от суровата торта вчера - имаше доста патладжан, а бях забравила,че не се разбирам с него. :( ...а бяха толкова вкусни... (wasntme)
Мнението беше редактирано от Margi на 29.04.15 08:39.
Понатрупахме подсладители в шкафа. :D
Мнението беше редактирано от Margi на 29.04.15 10:35.
Сряда, 29.04
Движение:
Ащанга 2 - до Бакасана, после 7-те стойки на глава, обърнати, финални...много тегава работа
през деня - колелце за корем, бг клекове, 5-6 силови изправяния
Добавки:
метил Б9, ориндж триад, ГАБА
Храна:
след йогата - топла солена вода
08.00 - тахан от черен и нормален сусам с мед*, какао*, канела*
10.00 - шейк* от зелен чай*, какао*, мед*, малко рейши*, мака*,зехтин*
12.30 - овесени ядки с годжи бери*, чиа*, канела*, нигела*,палмов петмез*, зехтин*
14.30 -от вчерашния копривен шейк*, от вчерашния ориз*; 2 сурови бисквитки*
18.00 - 1 сурова бисквитка*
20.45 - овчи кашкавал* с масло*, черен пипер и лют червен пипер; 2 филии вита с елда с мармалад от дървена ябълка; сусамова халва
Ужасен глад ме гони днес...отново.
Четвъртък, 30.04
Движение:
Айенгар йога при Кристос - голям зор беше днес,следтова се чувствах като нова :)
следобед - турски изправяния и уиндмилове с 12-ката...не съм хващалапудовки отдавнаи тегнеше като 16 ;)
Добавки:
пробиотик
Храна:
след ставане- топла солена вода
10.30 - ягоди
11.00 - шейк* със спирулина и маки бери от зоя
11.45 - таханово бъркало*
14.00 - шейк* от зелен чай*, какао*, тинктура пасифлора*, чага*, мед*, кокосово масло*, канела*
17.00 - зелена салата,краставица,магданоз; остатъка от ориза* от онзи ден; шоколад
21.00 - краставица, закваска*, малко овче сирене* с масло*
Мнението беше редактирано от Margi на 01.05.15 09:36.
Петък, 01.05
Движение:
Мноооого измъчена Ащанга 2, до Бакасана + обърнати + финални
Добавки:
синбиотик, метил Б9, ориндж триад, аспирин
Храна:
09.00 - шейк* от чай* витекс, какао*, тинктура пасифлора*, чага*, мед*, кокосово масло*
11.30 - лешников тахан* с мед*, нигела*, какао*,канела*
16.00 - ягоди
17.00 - 3-4 малки варени яйца с масло*, зелана салата, краставица; сурови ибезглутенови бисквити*
19.30 - 2 филийки вита с малко сирене,още краставица, меденка
Мнението беше редактирано от Margi на 02.05.15 09:39.
Събота, 02.05
Движение:
с много мъки слязохме на стадиона в Трявна: малко напади,подскоци
йога: поздрави, пози от стоеж, стойки на ръце
останалото за деня беше мързел, 3 часа спане..не знам защо,но последните дни съм като заварена за леглото, всяко движение ми коства нечовешки усилия, за сметка на това пък си хапвам добре ;)
Добавки:
ориндж триад, аспирин
Храна:
след ставане - черен чай с гравиола*; лешников тахан - около 2 с.л.
по-късно - ягоди
още по-късно - ананас
14.30 - 3 фиийки вита с пушен кашкавал, на грил; краставица,магданоз; още 2 филийки с течен шоколад и много канела*
20.00 -2-3 резена пушен кашкавал + 1 домат
Неделя, 03.05
Движение:
Ащанга 1 - най-после читава практика се поучи, макар и да я започнах пряко сили...но това всъщност е йога - противодействие на силите на хаоса и леността.
Къпане в леден (все още) водопад - при първото влизане буквално ми секна въздуха...ледената вода е нещо, което съживява, независимо в каква летаргия е изпаднал човек.
Добавки:
метил Б9, синбиотик, ориндж триад, аспирин
Храна:
след ставане - черен чайс гравиола*, лешников тахан* с домашно сладко от къпини*, тинктури от родиола* и пасифлора*...доста странна комбинация се получи
към 10.30 - кафе* с кафява захар*, канела*, тинктури родиола* и пасифлора*, масло*: кокосово, какаово, морски зърнастец (маслото беше замислено за мазане,обаче се оказах без кокосово масло, кафето без масло ми е някак...сухо...добре се поучи де :) )
14.00 - ягоди
15.30 - краставица, магданоз, варени яйца*, пушен кашкавал, сирене; 4-5 бисквити ПК с течен шоколад
19.00 - сайдер, половин кофичка биволско мляко*, малко фъстъчки, шоколад
Понеделник, 04.05
Движение:
Ащанга 1 - 75минути
Добавки:
метил Б9, симбиотик (различен от вчерашния...вкъщи се търкалят няколко тестови опаковки и честно казано няма нужда да ходят до лаборатория, за да разбера колко живи бактерии има в тях...да кажем че се прочистих... :D ), ориндж триад,аспирин
Храна:
06.30 - лешников тахан* с палмов петмез*, какао*, канела*
08.30 - шейк* от чай*(хвощ, коприва*, прясна),какао*, рейши*, родиола*, мед*, кокосово масло*,тинктура пасифлора*
13.30 - кафе* скакаово масло*, кокосово масло*, кокосов петмез*, рейши*, канела*
18.00 - сурова супа* от чай*(прясна коприва, заедно с листата), домат*, джинджифил, зехтин*, черен пипер, кимион; черен ориз и басмати* с подправки; половин авокадо; сладолед, меденка
20.00 - шепа сурови бадеми, шепа домашно печени фъстъци, сайдер
...вечерта малко се олях, ня цял ден не посмях да хапна заради ефекта на пробиотика... :D
Мнението беше редактирано от Margi на 04.05.15 21:25.
Трай сега, трябва да се пробват нещата. Смятай ако си фокус група и това ти е два месеца:)))
казано от slavko на 04.05.15, 22:06:
Смятай ако си фокус група и това ти е два месеца:)))
Вероятно щях да стана 25 кг. :( Ама поне ящха да ми плащат. ;)
Вторник, 05.05
Движение:
поздрави, пози от стоеж
после водих йога, в която показвах по-активно от обикновено...така се наложи
Добавки:
метил Б9, синбиотик (днес бактериите бяха по-спокойни ;) ), ориндж триад, аспирин
Храна:
06.00 - лешников тахан* с мед*, какао*
09.00 - шейк* от кафе*, родиола*, рейши*, кокосов петмез*,какаово*, кокосово масло*, канела*
11.30 - овесени ядки с годжи бери*,чиа*, какао*,зехтин*, масло от морски зърнастец*
14.00 - зелен чай с мента; 2 квадратчета черен шоколад
16.30 - нколко листа зелена салата, краставица, омлет от 3-3,5 яйца с шийтаке*, кашкавал*, в масло*;бисквитиРК с течен шоколад, малко домашно печени фъстъци, малко по-късно - 3 парчета домашна баница (омлет на фурна ;) )...пак си похапнах ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 05.05.15 21:56.
Вторник, 06.05 ...цял ден си мисля че е неделя ;)
Движение:
Ащанга 1, на стадиона...към час и половина май, старах се доста ;)
Добавки:
метил Б9, синбиотик, рибено масло, ориндж триад, ГАБА
Храна:
09.30 - шейк* от кафе*, рейши*, родиола*, кокосово* и какаово* масло, кокосов петмез*, тинктура пасифлора*
12.30 - ягоди
14.00 - ягоди
15.30 - краставица, топъл шейк* от домат, коприва*, джинджифил, зехтин*, черен пипер, кимион; 2 филийки вита с многомасло* и общо около 80 грама кашкавал*; сладолед с петмез от рожков; 2 шоколадови бонбони
19.30 - шейк* от закваска*, магданоз, сок от лайм
20.00 - краставица и малко овче сирене*
Мнението беше редактирано от Margi на 06.05.15 20:09.
Четвъртък, 07.05
Движение:
Айенгар с Кристос
Добавки:
метил Б9, ориндж триад, аспирин
Храна:
07.30 - шейк* от чй* (витекс, ж.кантарион*), какаова паста*, кокосово* и какаово*масло, мед*, тинктура пасифлора*
10.30 - лешников тахан* с мед*, какао*, канела*
12.00 - още една доза от шейка*
16.30 - няколко листа салата, краставица, кашкавал*,овче сирене* и масло*, бял шоколад
19.30 - шейк* от ягоди и закваска*
малко по-късно - 4 парченца домашна баница*
21.00 - шепа домашно печени фъстъци, сайдер
Мнението беше редактирано от Margi на 07.05.15 22:19.
Петък, 08.05
пиша сега, че до довечера ще забравя какво съм правила ;)
Движение:
бг клекове с бг торба ;)
колелце от колене
негативни драгон флагове
уиндмил 12КВ
изправяне до седеж с пудовка 8КВ
по-късно - йога:
поздрави А и Б
пози от стоеж (повечето до стена)
Пашасана (половин, към стена)
Краунчасана
Урдва Данурасана х 3 с помощ - ръцете на блокчета
обърнати
стойка на глава (преход от Бада Ширшасана А към Бада Ширшасана Д)
Добавки:
метил Б9, синбиотик, ориндж триад, аспирин
Храна:
06.30 - шейк* от кафе*, рейши*, какаово* и кокосо масло*, кокосов петмез*
10.00 - шейк* ор закваска* и магданоз
13.00 - още една доза от горния шейк*
16.00 - половин роо бар с баобаб и джинджифил
19.00 -домашно вино*, салата с много зехтин, домати, краставица; 1 и 1/2 селски хляб с кашкавал* и ужасно солени каперси,3 вафли ная, няколко бонбона с ядки
ПП: За трети път тази седмица ми се налага да ставам в 4.45!!! След това цял ден се чувствам съвсем безсилна. Днес сутринта се усетих че йога няма да се получи читава и реших да използвам момента с другите движения, които не ми изискват толкова усилия и концентрация. Надявам се да не ми се налага скоро подобно нощно ставане.
ПП2: Добавям и къпане на водопад...нашия си. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 10.05.15 21:02.
Събота, 09.05
Движение:
Ащанга 1, на стадиона...имах усещането че 3 часа я правих - много горещо беше (sun)
2 пъти за деня къпане на ледения (все още) водопад
Добавки:
синбиотик, ориндж триад, аспирин
Храна:
след ставане - черен чай със soursop*; тинкури: родиола*,пасифлора*
малко по-късно -лешников тахан* с кокосова захар*
през деня - студен чай от глог* и жълт кантарион* с кокосова захар*
по обед - ябълка, малко по-късно - ягоди и една хапка сладолед
следобед - коктейл* от водка, ундерберг и спрайт
вечеря - салата, домати, краставици, босилек, зехтин*; жасминов ориз* с биволско сирене* и каперси; десерт - стандартните джънове,които се ядат на Улеите ;)
Неделя, 10.05
Движение:
поздрави А и Б
пози от стоеж във варианти
позите от Първа серия до Джану Ширшасана С
Бадаконасана; Упавища Конасана
стойка на ръце - 45 секунди
стойка на глава - 5 минути, успях да сляза контролирано, въпреки че трапеца и краката ми бяха изтръпнали
кенгуру подскоци
Добавки:
ориндж триад, аспирин
Храна:
след ставане - черен чай със soursop*; лешников тахан* с кокосова захар*, тинктури: пасифлора*, родиола*
10.30 - какао*с чага*, кокосова захар*, зехтин*
12.00 - ябълка
14.30 - коктейл*: водка, ундерберг, сайдер
15.00 - домат, краставица, 4 филийки Тонус (или беше Бонус) препечени с кашкавал*; вафли ная, малко течен шоколад
18.00 - шепа-две печени фъстъци
Понеделник, 11.05
Движение:
Ащанга 1 - 75 минути
после водих две практики, поизморих се (whew)
4 серии по 10 повдигания на прави крака на шведска стена
Добавки:
синбиотик, рибено масло, ориндж триад, аспирин
Храна:
след ставане - черен чай със soursop*; лешников тахан* с кокосова захар*
08.00 - какао* с чага*,кокосова захар*, тинктура пасифлора*, зехтин*
12.30 - шейк* от зелен чай*, какао*, какаово* и кокосово* масло, мед*, тинктура пасифлора*
14.30 - лешников тахан* с мед*,какаова паста*, нигела*
17.45 - полу-сурова супа* от домат, чай* коприва*, джинджифил*, подправки*, зехтин*, 2 редчета шоколад
21.00 - 2-3 хапки басмати и черен ориз с биволско сирене* и кокосово масло*
малко сайдер и доашно печени фъстъци