15.03.15
15:21
Здравейте!И аз (май като по-голяма част от хората тук) реших да спра с тайното следене на разни чужди писания и да взема да надраскам нещо мое.
Казвам се Нора,на 22 г.,живея по разни софийски квартири,уча медицина-4ти курс.Висока съм 166 и тежа адски константно 55 кг.
Тренирала съм плуване 7 години (водата ми е една от най-големите любови и може би затова всичко като цяло ми е потъващо и изплуващо ) ,но си срязах цялото стъпало на незнайно стъкло в морето и нямаше как да продължа нито да тренирам,нито да се състезавам. В последствие съм тренирала 3 години спортни танци и за около година (2014) -суинг.
От 3 години тичам през ден,където сваря.Сега съм си харесала едно място,което е буквално зад мола на Стамболийски( не мога да кажа,че е писта,защото сега има багери,котки,кучета и сегиз-тогиз някой съмнителен субект ,така че по-скоро прилича на екранизация по книга на С. Кинг )
Старая се да се мярвам в някоя и друга зала 3 пъти седмично,за да си правя силовите тренировки,като тренирам в едни ден-бицепс/трицепс, в друг-гръб/гърди и трети -крака.
Храната ми е...ами вкусна ми е :D.Не се храня до обяд.Няма някакво дълбоко обяснение от рода “много съм дебела и няма да ям”“еди-кой-си ми каза,че така ставаш неземна красавица”,просто не се чувствам добре и сутрин не мога да изям нищо.Ям предимно месо(а и много обичам да готвя,така че дори и само пиле да ям пак ми е гот ),салати и грозно много обичам сирена-всякакви(плесенясали,смрадливи,абее вякакви ).Сладкото не ми е много на сърце,но ако има повод,ще си хапна.Може би не е много завиден фактът,че и плодовете много много не адмирирам освен тези от градината на баба и дядо :)
Така като гледам ми става малко тъжно,че се побрах в някакви си 500-600 думи,ама май е това за сега.
Темата беше редактирана от Море Синьо на 15.03.15 15:40.
Здравей и добре дошла. И аз съм от тайно следящите :-) Не разбрах имаш ли някаква цел с този дневник или просто искаш да си проследиш за известен период храненето и движението?
Тичаш, в зали ходиш, хапваш си, пък и да готвиш обичаш - тук ще да е интересно ;)
Добре дошла, ще следя с интерес.
Добре дошла (wave)
Какво е Ummagumma?
П.П. В първия момент като видях thumbnail-а си помислих че на аватара е майката на драконите от оня филм :Р
Готин дневник! Добре дошла!
Изглеждаш много интересна и хубава личност!
Ще следя с удоволствие :) (hug) (F)
16.03.15
13:35
Основната ми цел е супер егоистична-да си имам дневник и да се гледам какво правя. плюс това толкова много хора съм “изчела” и “поокрала” откъм тренировки,че направо ме е срам.
А Ummagumma е албум на Pink Floyd ot ‘69 :)
(мисля вечерта да си напиша гозбите и деянията,защото сега малко съм в университета и ме мързи )
16.03.15
18:27
16.03.2015
днес няма да имам време да тичам,а навън е супер ;( трябваше да си платя семестъра и си отвисях към 2 часа в университета,което силно ме настрои анти-трениране.
Храната:
13.40-зелена салата,авокадо и 2-ве пилешки филета на скара,които си сложих в салатата.
15.40- 50 гр. бразилски орех и едно многооо дълго кафе
Мисля към 7 да си направя омлет,а в 8 отивам да гледам някакъв филм в Г8 и да пия вино :D
Някъде към 22.00 ще съм адски гладна и съм си оставила(и набелязала ) една много самотна и полу изяена кофичка с извара на Маджаров.
Вода-2.5 л. + 3ри чая (много готини насипни,направени от всякакви сушени плодове и разни треви)
На телефона си имам приложение,което отчита изминати км и крачки.Като се има предвид,че постоянно забива и нищо не прави,днес показа 6 км.Бива като за разкарване из болниците и улиците
16.03.15
18:43
Честит дневник!
Наистина звучиш страхотно. :)
Описваш интересно заниманията си. Желая ти успех!
казано от Море Синьо на 16.03.15, 18:27:
16.03.2015 На телефона си имам приложение,което отчита изминати км и крачки.Като се има предвид,че постоянно забива и нищо не прави,днес показа 6 км.Бива като за разкарване из болниците и улиците
RunKeeper не забива, има го за андроид и иОС.
Ако имаш време тичай в планината или парка.
Лудост е да тичаш в мръсотията, която описваш.
Изварата от Маджаров, според мен не струва.
На Добрев е 4 лв кг и има млекарница точно на Южния парк. След тичане си купуваш и се прибираш.
Тичането е най-истинския спорт.
Надявам се да последваш поне един от съветите ми... :)
Мнението беше редактирано от Marccus на 21.03.15 23:39.
17.03.15
14:00
Здравей,мерси за съветите. :)
Тичам на Витоша през седмица в събота и неделя с Ной :)
А за изварата- това,че в момента е тази в никакъв случай не значи,че ям само нея.
По принцип купувам извара от един магазин “Млекарната” или “Елена ” (пак насипни ).
Но при всяко положение ще пробвам и това място,адски ми е близо откъдето и да го гледам( дали не е случайно точно срещу баш входа на парка ??!)
А това е Ной!
Мнението беше редактирано от Море Синьо на 17.03.15 14:05.
казано от Море Синьо на 17.03.15, 14:00:
Но при всяко положение ще пробвам и това място,адски ми е близо откъдето и да го гледам( дали не е случайно точно срещу баш входа на парка ??!)
А това е Ной!
Точно срещу баш входа на парка е.
Тичането с домашния любимец много осмисля разходката.
Хем спортуваш, хем кучето полудява от кеф, хем това те зареджа с още повече енергия да тичаш. :) Keep doin’
Мнението беше редактирано от Marccus на 19.03.15 23:50.
17.03.15
20:49
Такааа,илюминатии,днес сътворих нещо ей такова
12.30-три телешки кюфтета
15.00 (някъде там ) - 50/60 гр. сушени кайсии,и малко желирани мечки (тва ми е най-ценната храна днес :D )
17.30- L-carnitine
18.15 - излязох да тичам,ама минах покрай залата и реших,че ще го оставя за утре ( не че не направих някакъв свински тръст и днес )
20 мин пътека-6мин 8.5 км; 10 мин-10 км;4мин-ходене по наклон
чуково сгъване 3х15@4кг
сгъване на долен скрипец 3х12@10кг
кофички на пейка: 3х10@5кг
ренегатското гребане с пудовки 2x10,2x5 ( адски ме измъчва тоя звяр)
трицепсово разгъване 2х15 @6кг за всяка ръка
15 мин ХИЙТ : 1.20 - бягане с 12 км/ч, 40 сек- ходене на 6,5 км/ч
(обаче нещо ме боли коляното от 1 седмица;мажа го с някакви работи,но май ще трябва да го оставя да си почине и да не го озорвам)
Сега правя свински пържоли с горчица и лук.
Вода: 2,5 л. + 2 чаши вино (не съм ги изпила,но съм ги замислила :D
Мнението беше редактирано от Море Синьо на 17.03.15 21:43.
17.03.15
21:02
Отностно коляното или му дай почивка или прави ХИЙТ-а на колело, защото там коляното не поема тежестта на цялото тяло ( вече ако и там те боли ще трябва да му дадеш почивка ) ... разбира се това е веднага, което би ти било от полза, без да се знае нищо по въпроса.
17.03.15
21:43
Да,така ще да направя.
Според мен последните няколко месеца го поуморих малко повече.Ще му дам две седмици кард блаш (ноо тая седмица отивам да карам ски и не знам колко ще си помогна) да си почива и ще го видя после какви ги е свършило.
17.03.15
22:21
Както казва ортопеда, който ни води упражненията “ските са ми любимия спорт” с известен черен хумор ако ме разбираш....ако не си карала ски и желатието ти да караш е по-голямо от щаденето на коляното в момента ... внимавай много.
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.03.15 22:24.
казано от Море Синьо на 17.03.15, 20:49:
Такааа,илюминатии,днес сътворих нещо ей такова
Пред тях ли се отчиташ ? :S :D
казано от Кристиянчо на 17.03.15, 22:21:
Както казва ортопеда, който ни води упражненията “ските са ми любимия спорт” с известен черен хумор ако ме разбираш....ако не си карала ски и желатието ти да караш е по-голямо от щаденето на коляното в момента ... внимавай много.
Култовият им лаф е “Всяка снежинка - стотинка”. :D
19.03.15
09:38
Да, да това също го е казвал много често... а пък патолога ни казваше, че не бил пипал топла жена от 20години... ко да ти кажа, черния хумор ги съхранява явно тези докторЯ :D
Сори за спама! (F)
19.03.15
10:32
Черният хумор и... водка в 7.30 сутринта (нещо обичайно в патоанатомията) :D
20 години студени жени? Тоя да не би да се е преориентирал окончателно? Както казва един ютюбър - if she’s not stiff as wooden board, i won’t be stiff and i’ll be bored (giggle)
19.03.15
13:56
Ей, като се появи някоя красавица и веднага тръгват спам съвети... :D
19.03.15
20:55
Днес беше някакъв много убит ден.
От една седмица караме упражнения по Хигиена ( тотален скандал ) във възможно най-потискащото място,където лампериите по стените са символ на стил и свободен дух.Та на този жизнерадостен фон и изсипалия се залп от сняг бях твърдо убедена,че ще отида на фитнес и ще си направя някаква адската тренировка,с адските упражнения и абе..адската работа :D
Ноо стигам си аз до залата,тръгвам да си плащам...и се оказва,че нямам портмоне!!?? “Е,как няма да имам портмоне,бе?Нали сега си платих таксито..” мдаа,доста приятно.Хубавото е,че 2 часа по-късно от таксиметровата фирма ми се обадиха и дори ми доставиха портмонето с все пари и документи.
Тая притча я разказвам с цел да се разбере,защото се прибрах и си тренирах вкъщи.
Имам 2 гири-3 кг,тежести за глезени и една пудовка-6 кг.Не мога да повторя точно какво правих,но най-общо :
7 кръга за време,10 упражнения ( бях си ги написала на един лист,за да ги препиша после тук,ама забравих къде е листа :x ) и след това 3 табата протокола ( само кардио-високи колене,скачане на въже,планински катерач и още една измишльотина моя си ).
Храна 19.03.2015
13.00- пилешки хапки в масло+ салата от цвекло
14.50- сушен касис ( нямаха кокос и аз като послушен консуматор си купих каквото ми предложиха )
17.10/20-19.00- тук някъде тренирах
19.45- свински карета на скара (3) и малко зелева салата
Мисля,че по-късно пак ще ям,но не знам какво точно ...
Вода-3л.Вино-2 чаши.+ 1 сок от морков(много гаден) +1 чай.И за съжаление пуша-затова и 3-те ми днешни цигари
( Освен това пътят за Чепеларе е превзет от камъни,задръствания и Лиляна Павлова и няма да карам ски.
Ще се оттегля да поговея от скръб в Банкя за няколко дни )
Мнението беше редактирано от Море Синьо на 19.03.15 22:08.
19.03.15
21:37
https://www.youtube.com/watch?v=ZOWqQsOwzjw
Много готина песен.Хубава вечер от мен :)
22.03.15
19:31
Аз се завърнах от изгнанието си и се отчитам със следните вариации на тема физ.зарядка и манджи :
Хранене и работи 20.03.2015
12.30- омлет от 4 яйца + телешки суджук
15.00- сурово кашу( към 30 гр. )
16.30-л-карнитин
17.00-18.30 : фитнес ( в Банкя има един скандален хотел и когато и да отида винаги съм сама във фитнеса.А реално има всичко за прилична тренировка )
Тренирах гръб и гърди +25 мин кростренажор (1.20мин. на 12 степен / 40 сек. -8 степен )
20.30- конски суджук и малко пълнени гъби
По-късно ядох пак кашу и пих уиски .Свинщина .
Водица-2.5 л.
21.03.2014
12.30-омлет(като горния)
15.00-16.15- тичах по пътеката на здравето-3 км в едната посока и обратно .Бях с кучето и някак много се съмнявах,че ще ме слуша,а той не само тича,а дори според мен ми се подиграваше колко съм бавна по едно време .В началото на самата пътека има много символични лостове и там направих крупните 3 серии от 3 набирания :D
19.30/20.00 - салата,нервозни кюфтета,малко моцарела
Иии тук играх белот и пак пих уиски и ядох сурови ядки.
(имам чувството,че ям супер много ядки и сушени плодове.Нямам абсолютно никакъв проблем да си изям не просто 1,а дори и 2 пакета суров микс.По този повод съм решила тая седмица да ги мразя :D )
Вода-2 л. + чайчета
22.03.2015
12.30- лаврак и ципура (ядох и от двата рибока и затова така красноречиво ги описвам ) + бяло вино + малко салата + ягоди,които бяха много вкусни
17.30- л-карнитин
18.00-19.00- тренирах си вкъщи. Няква измислица и https://www.youtube.com/watch?v=yfIHQEpZQnE
Сега ще го мисля яденето.И може да загриза някоя ядка като за последно ( за 1 седмица )
27.03.15
05:16
Добро утро на всички.
Станах в тая ранна доба,за да потренерам вкъщи,защото ще пътувам и най-вероятно вечерта ще съм тотално разбита.
В Понеделник,Сряда и Четвъртък ходих на фитнес.
В началото и края на тренировката бях на велоергометъра ( спирам тичането за 2 седмици ).
Понеделнк тренирах цяло тяло,защото нещо не бях в много конкретно настроение
Вторник- почивах
Сряда-рамо и трицепс ( не бях тренирала така от примерно година и нищо и в четвъртък имах скандално негодни за употреба ръце )
Четвъртък - крака.
( ще се опитам да си напиша целите тренировки до края на деня+ това,което ще сътворя след 15 мин. ,но сега просто нямам време :) )
Хубав ден.
19.04.15
18:40
УжасТ! Близо месец не съм писала и доста ме е срам.Прилагам сбит преразказ на моя-месец-на-НЕ-писане :
1.Имах изпит по Хигиена на 16.Смятам,че досега не съм имала по-труден предмет поради простата причина,че от 700 страници около 50 са свързани с медицина,а за останалите просто...абе нямам думи.
Ноо съм много щастлива,защото реално закрих сезона на изпитите,сега остава само да си подам и документите за европейските стипендии,да поизточа фондовете и да заминавам за Тасос.
2.Тренирах 3 дни седмично,за да ми остава повече време за четене( не мога да уча през нощта и се налага докато е светло да си опичам акъла ). 1 ден-тичам (около 5.5 км-6 ) ,другият ми беше за горна част и третият -крака.Не ми хареса много да си сменям от зор тренировките и времето,в което да ги правя,но сега вече ще си я карам както си знам
3.Много яростно съм се замислила да се пробвам на полето на crossfit-а(естествено докато уж трябваше неосторожно да кълва някакви глупости,реших,че е много наложително и пряко свързано с Хигиената да чета в BB-team за crossfit комплекси и начини за съставяне на примерна такава :D
4.Направих първия си козунак и беше екстра.След това направих и втория си козунак и той беше доста сполучлив.И сега срам не срам съм с 2 кг по-тежка,но с пекарски опит
Днес : карах колело 14 км (45 мин) + 20 мин се занимавах с пудовката вкъщи
Мнението беше редактирано от Море Синьо на 19.04.15 18:47.
23.04.15
20:59
22.04.2015
10.30-11.40-карах колело (минавах покрай Народния театър и през задния вход точно минаваше Леонид Йовчев и аз си мислех,че съм отвратително секси в потния си клин и развяните си коси и се пребих адски ужасно... дааа :D
12.30- телешки суджук и 1 чаша вино
15/16.00 - ягоди,киви и банан на плодова салата с кокосово мляко
17.10-тичах на Раковски.Не бях ходила от есента и реших да тичам за време.30 мин -11 обиколки тичане и 1 ходене ,на горната писта.Слабичко,но съм доволна като цяло
към 7 - салата с авокадо и синьо сирене + омлет с лук и някакво феноменално гръцко сирене,смес между козе и овче,което ако можех да си купувам всеки ден,щях да ям непрекъснато
После бях на рожден ден+гледане на мач и пих вино и ядох сурови ядки.И пуших...
Днес
Отидох да си подам документи за стипендия и малките пчли работнички в деканата дойдоха чак в 11,при работно време от 9..безценна и ползотворна сутрин беше
12.30- салата с пиле и зеленчуци на скара
15/16- ягоди и киви.И една чаша оризово мляко с кокос(аз съм най-неосъщественият корабокрушенец,който би бил най-щастлив по цял ден да пие кокосова вода и да яде кокосови стърготини)
17.15-18.40 отидох на фитнес
20 мин пътека,скорост 10 км/ч
бицепс,трицепс,гърди- не знам защо го измислих това,ама здраве да е
15 мин HIIT
Досега вечерях някакви марули и телета.Тука съм се заканила на един банан,ама може и да го пожаля.
Хубава вечер
24.04.15
18:47
хахахаха,не,много невъзпитан левент,а и аз толкова финес вложих в тва си падане... :(
Досега спах.От 3 насам.Никак не ми се тренира и мисля само да изляза след малко на някаква час-и-нещо разходка с Ной,а ако нещо случайно ме отмързи,мога и да подтична (но това е повече от невъзможно,просто го казвам,за да не ме е срам много :D )
Досега: 2 л вода + 3 чая от нар и червена боровинка,много готини,продават ги в аптеките
1 таблетка Селен,1-Ca,Mg,Zn
12.30-салата с домати и синьо сирене,3 лучени кръгчета ( нямам идея това откъде се появи пред мен )
14.40- ягоди и 5-6 фурми с лешник ( значи,някой да ми обясни как да ми стане много сладко от тия фурми,за да не изяждам по 1 кутия :D
15-18.30- мега сън.И сега мега трудно разсънване.
казано от Море Синьо на 24.04.15, 18:47:
значи,някой да ми обясни как да ми стане много сладко от тия фурми,за да не изяждам по 1 кутия :D
топвай ги в нутела
25.04.15
00:15
охх мога да живея само на фурми (giggle) (inlove) пробвай с лешников тахан,ще ти стане тежичко ;д
Мнението беше редактирано от Ая Палачинкова на 25.04.15 00:15.
26.04.15
22:06
25.04.2015
10-11.15-тичах на Раковски. 11 обиколки на горната писта ,2 обиколки с по 20 сек. спринтове и 10 почивка.После правих някакви стълби с приятеля ми ( т.е. той си мислеше,че прави нещо докато за 1 мин минаваше 20 стъпала :D )
12.30- спанак със сирене и яйца (6) за двама
Към 5.30- 5 табата протокола вкъщи.Имах супер много енергия,но не ми се излизаше изобщо,за да правя нещо навън
19.30- зелена салата,риба тон и вино
26.04.2015
11.00- 26 мин. вело вкъщи
12.30-1 яйце,350 гр извара + моя измислен сладолед (1 кофичка кисело мляко,кокосови стърготини,малкоооо кокосово мляко и стевия.Тва във фризера е екстра )
17.30-18.20- тичах на Раковски. 6 пълни обиколки + 3 обиколки спринтове 20/10.
19.30- 2 зелени салата (просто първата почти ми я изядоха ) и 2ве пилешки хапки с корнфлейкс (трябваше да си отмъстя :D )
Към момента-гледам Властелина на пръстените за n-ти път и ям сурови ядки.Много готина история.
Аз толкова пъти съм го гледал, че знам репликите на героите преди да са си отворили устите :)
А новите хобити нещо не ми харесаха:/
27.04.15
15:27
И аз съм така :D .А за Хобит- на мен лично ми е доста странно и дразнещо как книга,която е зорлем 70 страници,се превъплати във филм,който е по 3 часа и то 3 части.
Днес ( ще го допиша по-късно)
9.30-отидох на упражнение по хирургия,но нямах екип и не ме пуснаха в операционната.затова отидох да тичам на Раковски.
12.30-телешки суджук,1 чаша вино (бяло)
15.30-ягоди със заквасена сметана и банан( изглежда яко гадната работа,ама е много готино )
http://www.quickmeme.com/img/14/1460108dcc1daced2f0a884eebe8baacc6f1a9a9b968c76411d8d90aa3dcfd21.jpg
^ Гимли най-добре обобщава нещата (clap)
Браво за млечно-плодовите комбинации, и аз ги правя същите :) На някои хора може да им звучат кофти, но на моя непредубеден тестър, 5-годишния ми племенник, му харесват и ги папа без да пита за подробности
казано от Pavel D на 27.04.15, 19:13:
Браво за млечно-плодовите комбинации, и аз ги правя същите :) На някои хора може да им звучат кофти, но на моя непредубеден тестър, 5-годишния ми племенник, му харесват и ги папа без да пита за подробности
Млечно - плодовите комбинации са изключително лош избор,ако разчиташ на антиоксидантните свойства на повечето плодове. :) Иначе на вкус се получават.
казано от Pavel D на 27.04.15, 20:18:
За вкуса :) И да покрия/надхвърля протеина за деня
Да ядеш храната заради съдържанието и на протеин и калории е чисто похабяване на ресурси.
Още повече, ако ядеш кисело млко заради ротеин, трябва да изядеш около 5-6 киладневно. ;)
01.05.15
12:04
28.04.2015- не тренирах и не помня какво ядох :D ( т.е. не е било нещо,което е различно от обичайното.Мисля обаче,че тогава си купих един чипс от кокос и досега си го хрупам.Блажен си е )
29.04.2015
10.30-11.50-отидох до фитнеса,защото идваха някакви хора в апартамента да чистят и да оправят сот-а и безметежно реших да напусна
25 мин-вело. 1 мин и 10 сек-11 степен/ 50 сек-8(7).
Придърпване на вертикален скрпец 3х10"10 кг
Придърпване на хоризонтален скрипец 3х12"10кг + 2х10 с 5 кг (ей така,за кеф)
Гребане с Дъмбели 2х10 с 4кг дъмбели
Разгъване на Скрипец за Трицепс 3х12 с 5 кг
20 мин пътека
12.30-салата моркови със синьо сирене и теленце
15.30-ягоди(7-8) и кокосов чипс
19.00-някакъв омлет май.. не помня
Вода - 3 л.
30.04.2015
10.00-11.30- ходихме с приятеля ми до автогарата,за да си купи той билет до Букурещ.Не бях минавала покрай Лъвов мост,след като преживя този катарзис,наречен ремонт,но бях учудена,че това място може да изглежда човешки.Ама и бая кич има...
12.30- зелена салата и тиквички с кисело мляко и чесън. Бомбааа
14.30-1/3 ананас и кокосов чипс.
17.30- отидох на Раковски.Реших,че ще тичам за време (така си давам повече зор иначе само се развявам насам-натам)
21 мин- 8 обиколки на горната писта.След това слязох долу- 2 обиколки и 4 сприта.После се чувствах като 70 годишна баба с гонартроза и половин бял дроб.
19.30- телешки кюфтета и зелена салата.2 чаши вино(бяло) и после малко ананас.Изобщо не обичам да ям плодове след вечеря,ама тоя ананас много си го просеше
Вода: 2,5 л
Днес:
10.00- 24 мин- 8 обиколки на горната писта ( днес съм по-бавна (dull) ) + 2 бонус,след като ми свърши времето.
После 20 сек спринт/10 сек почивка.8 пъти.После пот и жажда.Разходих се пеша от руски паметник до стадиона и обратно :)
Сега ще ям и после ще дописвам.Хубав ден
(Вчера прочетох една много хубава според мен книга-”Човек на име Уве”.Препоръчвам Ви я смело :) )
Мнението беше редактирано от Море Синьо на 01.05.15 12:13.
казано от Море Синьо на 01.05.15, 12:04:
21 мин- 8 обиколки на горната писта
Брее, 4.8 км. за 21 мин. хич не е зле !