Пирамида

06.01.06
23:53

Ако правя пирамида с всички упражнения ще растат ли мускулите ми или напротив  :?:  :?

07.01.06
00:05

Принципно трябва да растат.Пирамидата е едно от основните тренировъчни понятия в културизма.Не е задължително всички упражнения да са в пирамида(независимо дали обратна или права).Пробвай различни варианти и сам си избери :wink:

07.01.06
00:21

пирамидите са най- добре приложими при базови движения, като лег, тяга, клекове и тн. При някои се отразяват добре, а при други не чак толко. пробвай при теб как е, но не във всички упражнения!

07.01.06
15:59

С пирамидата нарастват и размерите и силата.При мен най много силата нарастна

07.01.06
16:18

[quote author=“AMAZER”]пирамидите са най- добре приложими при базови движения, като лег, тяга, клекове и тн. При някои се отразяват добре, а при други не чак толко. пробвай при теб как е, но не във всички упражнения!

и също добви двойна пирамида!

08.01.06
01:13

какво ще рече двоина пирамида  :?:  :)

08.01.06
01:55

Не ми е ясно как става номера с тия пирамиди. Примерно аз имам тридневен сплит: гърди+бицепс, гръб+трицепс, крака+рамо. Как би трябвало да ми мине тренировката в пон. примерно (гърди с бицепс). Аз ще си правя извода съответно за другите... мерси предварително

08.01.06
12:09

да я кажете и аз съм по тридневен сплит как ще стане въобще в сайта някъде обяснено ли е как се прави пирамиа или не

08.01.06
17:54

Ето какво представлява двойната пирамида: до предпоследната серия действам по познатия начин(постепенно намалям повторенията и увеличавам тежестта). Предпоследната серия е най-тежка. След нея разтоварвам малко щангата(или какъвто е уреда, на който правя упражнението) и правя в последната серия толкова повторения, колкото мога. Тази лека серия до отказ просто “довършва” мускула.

08.01.06
18:47

[quote author=“OuttaControl”]Ето какво представлява двойната пирамида: до предпоследната серия действам по познатия начин(постепенно намалям повторенията и увеличавам тежестта). Предпоследната серия е най-тежка. След нея разтоварвам малко щангата(или какъвто е уреда, на който правя упражнението) и правя в последната серия толкова повторения, колкото мога. Тази лека серия до отказ просто “довършва” мускула.

Ооооооооооооооооооооооооооооооф колко пъти трябва да питам...
Питам за следното нещо което не е обяснено никъде!
Ежеседмична тренировка
Понеделник и Четвъртък - гърди&бицепс
1. Лег - 3х6-8
2. Дъмбели от лег - 3х6-8
3. Флайс - 3х6-8

Вторник и Петък - гръб & трицепс
1. Чукчета - 3х6-8
2. Скрипец зад врат - 3х6-8
3. Гребане с дъмбел - 3х6-8

И кво? Ако искам следващата седмица да направя нещата с пирамида как ще ми изглежда програмата? (пирамидата да бъде от голяма към малка тежест)

08.01.06
20:33

лег го правиш така(примерно):
10 повторения с по 5кг
8 повторения с по 7кг
6 повторения с по 10кг
ясно ли е ся?
аз лично правя редовно пирамидата

09.01.06
00:25

[quote author=“OuttaControl”]лег го правиш така(примерно):
10 повторения с по 5кг
8 повторения с по 7кг
6 повторения с по 10кг
ясно ли е ся?

Това ми е за лег. А след него на същия принцип правя дъмбели от лег и флайс?

09.01.06
12:43

[quote author=“Andriqn”][quote author=“OuttaControl”]лег го правиш така(примерно):
10 повторения с по 5кг
8 повторения с по 7кг
6 повторения с по 10кг
ясно ли е ся?

Това ми е за лег. А след него на същия принцип правя дъмбели от лег и флайс?

ДА, но по горе ти казаха че на всеки действа различно, пробвай и сам прецени.

23.01.06
00:09

Нищо не губиш да опиташ.Пирамидата е една доста добра система и за маса и за сила.Опитай и възходяща и низходяща.Даже на възходящата като стигнеш макс на определено упражнение,се върни на 50% от макса ти и донапомпай мускула с много повторения.

23.01.06
00:50

Двойната пирамида е супер, невероятно ме напомва! Дори често ми се случва да направя последната серия само с лоста или най - малкия дъмбел  - 20 - 30 - 50 повторения, колкото може повече

23.01.06
11:24

[quote author=“kalin_cho”]Двойната пирамида е супер, невероятно ме напомва! Дори често ми се случва да направя последната серия само с лоста или най - малкия дъмбел  - 20 - 30 - 50 повторения, колкото може повече

абе правиш до отказ ама трябва да се падат около 15 повторения. ако можеш да правиш 50 значи ти е много малка тежеста

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1