25.04.15
10:03
Здравейте на всички! Аз съм Людмила, скоро ставам на 14 години и съм от Пловдив. Висока съм 1.70 тежа 74 кг. и съм с наднормено тегло. Почнах да се занимавам с спорт - преди 5 години почнах да се занимавам с борба, но миналата година прекъснах и реших да се занимавам с волейбол, правя кардио сутрин и вечер, опитвам се да се храня здравословно, не ям мазни неща, не пия безалкохолно, проблема е, че пуша, но като бягам не ми влияе толкова. Винаги съм искала да бъда нормална и се старая, но всичко става постепенно, приемам вашите съвети и упреци. Причината, поради която съм с наднормено тегло е, че когато бях на 1 година нашите ме оставиха при баба в Русия, поради финансови причини и седях 1 година при нея. На 1 година и 6 месеца бях цели 23 кила :D Тя ме тъпчеше непрестанно, и аз тогава не знаех какво е да си дебел или слаб, но щом влезнах в пубертета осъзнах, че съм с наднормено тегло и започнах да обръщам внимание на външния си вид и резултата от миналата година до сега -25 кг. (по-надолу ще постна снимка) . Очаквам този сайт да ме промени, както и хората да ми предлагат съвети. Благодаря предварително :)
25.04.15
10:05
Честит дневник и добре дошла тук! :)
25.04.15
10:15
Здравей,попаднала си на точното място,тук има много добре информирани хора от които ще получиш ценни съвети :) На 14г и пушиш? Защо? На 1г 23 кг ехааа :Д аз в 1 клас бях 18-20кг :Д
Здрасти, Люси! Мисля, че се познаваме. :)
Давай смело, бъди постоянна и опитай наистина да спреш цигарите. Само си сметни, ако спестяваш от тях какви фотоапарати може да си купиш, за каква здравословна храна може да ги дадеш. Сега е момента да престанеш! Поздрави!
Плюс това си момиче със силен характер, така, че ще успееш не мога да се съмнявам в това. :)
Мнението беше редактирано от Nachev на 25.04.15 10:26.
25.04.15
10:36
казано от Ая Палачинкова на 25.04.15, 10:15:
Здравей,попаднала си на точното място,тук има много добре информирани хора от които ще получиш ценни съвети :) На 14г и пушиш? Защо? На 1г 23 кг ехааа :Д аз в 1 клас бях 18-20кг :Д
Да, за жалост пуша, защото лятото чувах, разни неща за цигарите, като например, че отслабваш с тях и попринцип си беше така, от тях отслабнах с 6 кг. и след това започнах да пуша все по-често и всеки ден давах пари за цигари, но мисля,че много трудно ще мога да ги откажа, правих опити да ги спра, но без никакъв ефект..
25.04.15
10:41
Лол! Направо не мога да повярвам...
Започнала си да пушиш, за да отслабнеш?
Склонна ли си да поработиш отново в посока намаляване и СПИРАНЕ на цигарите? :)
Не си отслабнала от тях. Отслабнала си заради по-малък калориен прием - вероятно, когато си запалвала цигара, си потискала апетита си и не си приемала храна.
Отслабването става по този начин - по малко приети и усвоени калории от изразходваните.
Здравословното отслабване става с умерен калориен дефицит и физическа активност, а не с пушене на цигари като средство за справяне с проблема.