Един тежък спортен дух

Темата е заключена.

Здравейте на всички! Аз съм Людмила, скоро ставам на 14 години и съм от Пловдив. Висока съм 1.70 тежа 74 кг. и съм с наднормено тегло. Почнах да се занимавам с спорт - преди 5 години почнах да се занимавам с борба, но миналата година прекъснах и реших да се занимавам с волейбол, правя кардио сутрин и вечер, опитвам се да се храня здравословно, не ям мазни неща, не пия безалкохолно,  проблема е, че пуша, но като бягам не ми влияе толкова. Винаги съм искала да бъда нормална и се старая, но всичко става постепенно, приемам вашите съвети и упреци. Причината, поради която съм с наднормено тегло е, че когато бях на 1 година нашите ме оставиха при баба в Русия, поради финансови причини и седях 1 година при нея. На 1 година и 6 месеца бях цели 23 кила :D Тя ме тъпчеше непрестанно, и аз тогава не знаех какво е да си дебел или слаб, но щом влезнах в пубертета осъзнах, че съм с наднормено тегло и започнах да обръщам внимание на външния си вид и резултата от миналата година до сега -25 кг. (по-надолу ще постна снимка) . Очаквам този сайт да ме промени, както и хората да ми предлагат съвети. Благодаря предварително :)

Честит дневник и добре дошла тук! :)

Ая Палачинкова

25.04.15
10:15

Здравей,попаднала си на точното място,тук има много добре информирани хора от които ще получиш ценни съвети :) На 14г и пушиш? Защо? На 1г 23 кг ехааа :Д аз в 1 клас бях 18-20кг  :Д

25.04.15
10:21

Здрасти, Люси! Мисля, че се познаваме. :)
Давай смело, бъди постоянна и опитай наистина да спреш цигарите. Само си сметни, ако спестяваш от тях какви фотоапарати може да си купиш, за каква здравословна храна може да ги дадеш. Сега е момента да престанеш! Поздрави!
Плюс това си момиче със силен характер, така, че ще успееш не мога да се съмнявам в това. :)

Мнението беше редактирано от Nachev на 25.04.15 10:26.

казано от Ая Палачинкова на 25.04.15, 10:15:

Здравей,попаднала си на точното място,тук има много добре информирани хора от които ще получиш ценни съвети :) На 14г и пушиш? Защо? На 1г 23 кг ехааа :Д аз в 1 клас бях 18-20кг  :Д

Да, за жалост пуша, защото лятото чувах, разни неща за цигарите, като например, че отслабваш с тях и попринцип си беше така, от тях отслабнах с 6 кг. и след това започнах да пуша все по-често и всеки ден давах пари за цигари, но мисля,че много трудно ще мога да ги откажа, правих опити да ги спра, но без никакъв ефект..

Лол! Направо не мога да повярвам...
Започнала си да пушиш, за да отслабнеш?

Склонна ли си да поработиш отново в посока намаляване и СПИРАНЕ на цигарите? :)

Не си отслабнала от тях. Отслабнала си заради по-малък калориен прием - вероятно, когато си запалвала цигара, си потискала апетита си и не си приемала храна.
Отслабването става по този начин - по малко приети и усвоени калории от изразходваните.

Здравословното отслабване става с умерен калориен дефицит и физическа активност, а не с пушене на цигари като средство за справяне с проблема.

25.04.15
15:37

В човека от снимката от 2015 има един истински спортен дух. :)

Мнението беше редактирано от TheVikk на 26.04.15 16:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1