Креатин + здравословен проблем

02.05.15
10:37

Здравейте момчета
откриха ми заболяване - множествена склероза, но не мисля да се предавам. Все още нямам един от главните симптоми - загуба на сила и мускулна дегенерация.
Имам известен опит във фитнеса, затова си помислих, че мога да започна да приемам и малко Креатин.
Взех си MYPROTEIN Creapure Creatine Monohydrate (дано не съм сбъркал с марката).

Интересува ме, колко е минималното количество, което мога да приемам без някакви проблеми?
Трябва ли да го приемам задължително с храна и сладка напитка?

Благодаря :)

Здравей, прочети тази статия и по-специално частта относно приема на креатин. Всичко необходимо е описано там. :)

02.05.15
23:19

Здрасти :) чел съм я доста пъти тази тема, но днес прочетох и тази http://www.bb-team.org/forums/viewthread/74011 и честно казано малко се обърках... относно приема и вредите при приема. :)

04.05.15
01:06

Успех приятелю.
Ето нещо любопитно за креатина, което също влиза в противовес с приетото, че натоварва бъбречната функция и връзката му с креатинина. Забележете и дозировката, която е далеч от малка.

Каква е умерената дозировка според мен?
5 грама дневно при питателна храна и умерено (непрофесионално) физическо натоварване. В examine.com също може да видиш много любопитни неща относно приетите негативи при суплементацията с креатин.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 04.05.15 01:09.

05.05.15
21:57

Благодаря за отговорите момчета :) ще прочета всичко отново

Ще допълня колегите, ако все още имаш интересен.

Голяма част от страничните ефекти, които се преписват на креатина са следствие от странични фактори, най-често некачествена суровина, която е прекалено едра, за да се разтвори добре или пък наличието на примеси в пудрата.

Спрял си се на една от най-добрите суровините на пазара, Creapure, и няма причина да се съмняваш в качеството на продукта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1