Лаф моабет - осма серия

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.04.15
10:18

поздравлявам (coffee)

27.04.15
15:59

Мили дами,...

https://www.facebook.com/DailyMail/videos/937486766311072/

:D

Теди Илиева

27.04.15
16:20

Ама виж само какви изразителни очи направиха на маймунката .... и сочни устни :D
Магията на грима!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 27.04.15 16:20.

Теди Илиева

27.04.15
16:34

И нещо пак за грима:

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 27.04.15 16:35.

27.04.15
17:07

27.04.15
17:32

Не знам за вас, ама аз съм си традиционалист - баща ми ме е учил да ценя истинската красота на една маймуна. Нагримирана ли е - винаги имам едно наум ;)

27.04.15
17:54

http://www.tcmag.com/magazine/11_football_rivarlies_from_around_the_world_every_fan_should_know
Яка статия за световни дербита, включително и Левски-ЦСКА

TW

27.04.15
20:46

27.04.15
21:02

^Mного яко. Това гледал ли си го:

28.04.15
09:08

https://www.facebook.com/showandtellonline/videos/vb.365298816897800/821462387948105/?type=2&theater;
Много позитивно и осмислящо :)

Maм.а му скапаното рамо пак супер много ме боли, ще го отрежа накрая.

28.04.15
23:14

Жените във форума падат ли си по мъже в униформи :D .

Гледайте!
:)
За любители на бодибилдинг (състезания): ТУК

29.04.15
12:19

daily wtf :D

TW

02.05.15
20:05

TW

02.05.15
20:10

уискито върви с бадеми и сладолед
и бадемите вървят с уиски и сладолед
и сладоледа с уиски и бадеми
всички вървим заедно, ерго, към себе си.
Платон имаше цитати за алкохола, между другото.
Измива глупости, бих казал аз, пошлостта става интересна като картинка, на която цъкаш хикса, преведено на виртуално, вашата втора природа.

02.05.15
20:24

Вдъхновена от бисерите в темата на Ронката ви пускам избрани “мъдри мисли” на педагози:
- “Георги, моето момче, гледай ме внимателно, ако искаш да разбереш поне нещичко за маймуните!”

- “Сега се смеете вие, смея се и аз, но на края на срока ще си разменим ролите!”

- “Ти, ти и топката, и тримата при директора.”

- “Изплюй дъвката в кошчето, да не я изплюя аз!”

- “Имам да казвам нещо на някои от вас, но първо ще го кажа на всички.”

- “Отдавна съм установила, че ви липсват първите седем години, а на някои от вас и повече, така че няма нужда да ме убеждавате в това!”

- “Счупеното имущество се удвоява в троен размер...”

- “Внимавай, че си вързал три пъти и цъфнал четири пъти по френски език!”

- “Нито едно природно явление не може да ме спре да ви напиша отсъствията!”

- “Конят, освен всичко друго, е и средство за удоволствие...”

- “Да направим квадратен чертеж с известна правоъгълност...”

- “Ученици, начертайте окръжност с формата на кръг!”

- “През 1742 година, както си спомняте...”

- “Цял час чукам ли чукам, а вие - нито “Ах!”, нито “Ох!”!”

- “Да знаете! На парченца ще ви нарежа, в бурканчета ще ви затворя! И всичко това от любов към вас.”

- “Когато часовникът удари 13 пъти, не само че последният е грешен, но и поражда съмнение в останалите дванайсет...”

- “Не ме гледайте какво говоря! Следете мисълта ми там, където я има.”

- “Ученикът с дъвката - в коша!”

- “Говорете си наум, че притеснявате изпитваните!”

- “Браво бе! Вие много учите! Вчера влизам в едната стая - двама четат, двама спят, влизам после в другата - точно обратното.”

- “Казала съм: като се прозяваш, да си затваряш устата.”

- “В българската възрожденска къща е имало три вида стаи - големи, малки и двор.”

- “Ако Йовков беше жив, щеше да се обърне в гроба.”

- “Подчертайте с кръгче!”

- “Последните два чина да излизат моментално, утре да си доведат и родителите!”

- “Какво ми се мъкнете на тумби един по един?!”

- “Ами така е като с едното ухо слушате, а с другото приказвате.”

- “По коя тема ще говориш, Петко? Забележи, че само на теб давам избор по какво да те скъсам!”

- “Ученици, тъй като утре е събота и неделя...”

- “Деца, много сте ми умнички, ама що тъй простейте, бе келеши.”

- “Погледни се на какво приличаш! Панталонът ти смачкан, обувките - мръсни, не си се обръснал. Все едно си петгодишен...”

- “Защо си нарисувал такъв неравен квадрат бе? Да не си далтонист?”

“... И ако някой ще се разболява, да ми се обади предварително.”

- “Представете си, че съм триъгълник и се въртя около оста си...”

- “Ученици, виждате ли невидимите ъгли на пирамидата...”

- “Това тука е пила - с нея се пили, а това тука е чук - с него се чука... Ама не всичко.”

- “Ученици, сега ще взема две метални топчета... Едното от желязо, а другото от дърво...”

- “Когато човек се задави, може да умре много сериозно.”

- “Това е масата на масата, която е в покой.”

- “Всички да се строят зад шведската стена!”

- “Преведете думите, които не знаете.”

- “Тази редица има залитания в търсене на околен ръб.”

- “Той бил бедна душица - имал само едни гащи на гърба си.”

- “Никой да не ми пипа топките!”

- “Момичета, събличайте се, аз ей сега идвам.”

- “Начертайте две безкрайно дълги прави с дължина 3 метра!”

- “Следвайте ме, аз ще ви настигна...”

- “Ако ти ударя един шамар, ще започнеш да трептиш хармонично...”

Мнението беше редактирано от Nickie на 02.05.15 20:26.

03.05.15
13:04

падам :D

03.05.15
19:31

После ни учат, че хората били равни :D . Кога ще се прокара отново расовата теория, че не се издържа вече сред тия маймунки.

03.05.15
19:38

казано от avitohol на 03.05.15, 19:31:

После ни учат, че хората били равни :D . Кога ще се прокара отново расовата теория, че не се издържа вече сред тия маймунки.

А ти готов ли си да бъдеш от потърпевшата страна на тази “теория”?

03.05.15
20:08

Не естествено.
....
Да допълня, че за нас самите може да се каже, че сме от потърпевшата страна. Може да се каже, че в наши дни има един вид геноцид срещу европейските народи. Вярно, не ни тикат в концлагери, но ни претапят по всякакви възможни начини, за което сме си виновни и самите ние.
Аз поне така ги виждам нещата- Развитите народи, носители и създатели на култура и език, биват постепенно асимилирани от не до там цивилизовани хора. Това доста ясно се вижда в нашата родина.

Мнението беше редактирано от avitohol на 03.05.15 20:58.

03.05.15
21:19

казано от avitohol на 03.05.15, 20:08:

Аз поне така ги виждам нещата- Развитите народи, носители и създатели на култура и език, биват постепенно асимилирани от не до там цивилизовани хора. Това доста ясно се вижда в нашата родина.

Ти сериозно ли говориш за европейските народи като за носители на цивилизацията?!?
Че ние (разбирай западната цивилизация като цяло) преоткрихме гръцките философи чрез арабските им тълкуватели. Ако не бяха арабите да ни посветят в тайната на индийските цифри, и досега математиката ни щеше да се базира на безумната римска концепция за записване на числа. Кой точно е носител на култура? Това, че сега ние сме отгоре, не значи абсолютно нищо в исторически план.
От друга страна голият шовинизъм и ксенофобия са най-вредната реакция, за която мога да се сетя.
Циганите са особен феномен, разбира се. Културите, превъзхождащи с нещо околните, обикновено ги асимилират и претапят. Циганите не са претопени вече над 1000 години. Причините за това са най-разнообразни, но основната е в самата им културна идентичност. Друг е въпросът, че мнозинството от българските цигани си нямат и най-малка представа каква точно е тази идентичност.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.05.15 21:26.

03.05.15
21:26

Току що българинът Стоян Андреев дръпна 400кг тяга на световното по безекипировъчен трибой. Имаше доста елитни състезатели като Константиновс и Михаил Кокляев, но те не можаха и до 395 да докарат. Сега започва награждаването, после може да кача снимка с резултата.

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 03.05.15 21:28.

03.05.15
21:32

Няколко неща ми минаха през главата. С риск да се забъркам в дълги безсмислени спорове, ще ги напиша

- Има българи с доста тъмен цвят на кожата, които не са цигани. Кво ще ги правиме тях? :) Иван Костов примерно. Не съм 100% сигурен, ама ако беше циганин щеше да е известно и да се гордеят с него.

- Гледал съм документални филми за бели гета в ЮАР - тотално деградирали и живеят точно като наште тука - не работят, раждат безконтролно и се издържат от детски. А са снежно бели на цвят.

- Познавам няколко цигани, израснали в нормални квартали (не в гета) които са си напълно нормални хора

03.05.15
21:39

казано от Pavel D на 03.05.15, 21:32:

Няколко неща ми минаха през главата. С риск да се забъркам в дълги безсмислени спорове, ще ги напиша

- Има българи с доста тъмен цвят на кожата, които не са цигани. Кво ще ги правиме тях? :) Иван Костов примерно. Не съм 100% сигурен, ама ако беше циганин щеше да е известно и да се гордеят с него.

- Гледал съм документални филми за бели гета в ЮАР - тотално деградирали и живеят точно като наште тука - не работят, раждат безконтролно и се издържат от детски. А са снежно бели на цвят.

- Познавам няколко цигани, израснали в нормални квартали (не в гета) които са си напълно нормални хора

Аз съм напълно против за поставяне на всички цигани под общ знаменател. Веднага давам пример : работих с цигани, които бяха много по-човечни от българите. Има много свестни роми, които си изкарват хляба с труд, не крадат, плащат си сметките, вярно е, че не са образовани много(повечето от тях) но това си е техен проблем. За мен важното е да не пречат, не като онези, които обират пенсионерки, заплашват българи като им скачат по 10 на 1 и т.н. Расата не е от значение и не значи, че всички цигани са боклуци и всички българи майски рози.

03.05.15
21:50

^Съгласен на 100% :)
Аз заради разговора м/у Боби и Авитохол го написах, иначе е ясно че ти си го постнал заради майтапа :)

03.05.15
22:00

Иска ми се само да отбележа, че има една друга особеност за циганския етнос и тя е, че те абсорбират от местната култура и порядки по всякакви начини, има много примери за това, нагледно - чужидте думи, които вплитат в собствения си език, според това къде живеят.  Българските цигани малко или много са попили от българския манталитет и поведение, което в тях те дразни, а “между свои” не е проблем - примерно, че си ползват децата, за да извличат помощи от държавата, не плащат данъци и сметки, не са образовани и такива разни работи. Това е недопустимо и те завличат рОдината. Но, иначе, не е проблем като българите не се женят, за да взима майката помощи като самотна :), не е проблем, като всички са в сивата икономика и всеки втори се води на минимална заплата :), не е проблем като българин не си плаща парното с години, че дори и общите части :), няма нищо нередно в това, че на матурата по БЕЛ, с която официално се взима средно образование са необходими 23!!! точки от 100, за да минеш :) и т.н. Точно това, дето нааааааааааай-подтиква някои да мразят циганите са нашите си “цигании”. Всеки народ си има кусури, циганските малцинства ги докарват до крайност, но реално те са отражение на общата нагласа и ценностна система.  Хората са равни по силата на естествените човешки права и така, както не разбираш тази концепция, спокойно влизаш в графа “не до там цивилизован” не по признак етнос, а по акъл.

03.05.15
22:54

На къде се обърна разговора :D . Исках да кажа, че етническата карта се е обърнала доста през последните 20г. не само в България но и в Европа. Ясно ми е за изтока, философията, математиката и тн. Исках конкретно да поставя въпроса за бежанците и тн. както й да е.
Пък за расизма и ксенофобията какво мога да кажа... Тя е у всеки, независимо дали е бял или черен. Бих казал, че всеки човек е расист, просто защото не може да избяга от природата си. Много рядко се случва една общност да се интегрира почти напълно. Като цяло не мисля, че мултикултурното общество ще има дълго бъдеще.
И на мен ми се е случвало да работя с цигани, но това са си повърхностни дреболии. Добри и лоши хора има навсякъде.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 04.05.15 09:59.

казано от TonsOfDamage на 03.05.15, 21:39:

казано от Pavel D на 03.05.15, 21:32:

Аз съм напълно против за поставяне на всички цигани под общ знаменател. Веднага давам пример : работих с цигани, които бяха много по-човечни от българите. Има много свестни роми, които си изкарват хляба с труд, не крадат, плащат си сметките, вярно е, че не са образовани много(повечето от тях) но това си е техен проблем. За мен важното е да не пречат, не като онези, които обират пенсионерки, заплашват българи като им скачат по 10 на 1 и т.н. Расата не е от значение и не значи, че всички цигани са боклуци и всички българи майски рози.

Естествено не всички цигани са крадци, изнасилвачи, мошеници, паразити, но голям процент от циганите са точно такива, мнозинството. Има и такива българи, но какъв им е процента?

Всичко е до проценти, дами и господа. Колко открития са направени от различните раси? Изобретения, изкуство, архитектура...

Мнението беше редактирано от Антон Батбаянов на 03.05.15 23:13.

04.05.15
09:54

казано от Антон Батбаянов на 03.05.15, 23:10:

Естествено не всички цигани са крадци, изнасилвачи, мошеници, паразити, но голям процент от циганите са точно такива, мнозинството. Има и такива българи, но какъв им е процента?

Факт са тия проценти, не ги отричам. Много криво ми става като чуя по новините за тероризирани старци по селата. Ама това е отделна тема

Аз се включих заради “расовата теория” и “генетичната обремененост” (пак в пост на авитохол съм го срещал, ако не се лъжа).
И двете са абсурдни за мене. Ако хванеш едно сополиво чавенце и го заведеш при анджелина и брад пит, ще стане човек. Ако вземеш детето на принц уилям и го дадеш да го отглеждат във факултето, сигурно ще стане престъпник

Авитохол, не го приемай лично, един мой близък приятел разсъждава точно като тебе, но въпреки това сме си в добри отношения :)

04.05.15
13:37

Спокойно, не го приемам лично :) . На мнение съм, че в “спора” се ражда истината. Всеки има собствен мироглед за нещата и е съвсем нормално всеки да е на различно мнение. От повечето ми приятели можеби аз съм единственият запален (така да се каже) по расиализма и това никак не ми пречи в общуването с тях.
Повечето хора като чуят разговори свързани с расизма, расиализма, различните теории, сегрегацията и тн. веднага си представят някакви супер лоши неща и започват да демонизират човека, който “изповядва” тези възгледи.
Аз се смятам за добър и средно интелигентен човек, човек на изкуството, който дай Боже ще си вземе висшето образование тази година :D .
п.п. Сега се сетих за един мой учител, който беше много запален по идологията на национал- социализма. Много добър човек и специалист беше.

казано от Pavel D на 04.05.15, 09:54:

казано от Антон Батбаянов на 03.05.15, 23:10:

Факт са тия проценти, не ги отричам. Много криво ми става като чуя по новините за тероризирани старци по селата. Ама това е отделна тема

Аз се включих заради “расовата теория” и “генетичната обремененост” (пак в пост на авитохол съм го срещал, ако не се лъжа).
И двете са абсурдни за мене. Ако хванеш едно сополиво чавенце и го заведеш при анджелина и брад пит, ще стане човек. Ако вземеш детето на принц уилям и го дадеш да го отглеждат във факултето, сигурно ще стане престъпник

Авитохол, не го приемай лично, един мой близък приятел разсъждава точно като тебе, но въпреки това сме си в добри отношения :)

Явно си почитател на теорията, че бита и околната среда оформят човека. Това може и да е вярно в днешно време, до някаква степен, но историята на народите показва съвсем различно нещо. Преди 2000 години едни са създали Рим, а други са създали колиби, в които все още си живеят, или поне една част от тях.

04.05.15
14:59

Бе ти да видиш какви “колиби” имат някои- с римски колони и мозайки! :)
А между другото, винаги съм се чудила, нашите цигани генетично свързани ли са с другите “европейски” цигани, и откъде идват?

Циганите идват заедно с османските нашествия в Европа преди 600 години.

04.05.15
18:39

Расизъм... човек трябва да е мега ограничен, за да дели хората по географски произход или някакви физически белези. На такива хора препоръчвам посещение на някоя колибка. И тъй като не всеки може да си го позволи, ето ви едно хубаво филмче http://www.zamunda.net/details.php?id=145238&hit=1 Ако и това не е достатъчно, картончето на езика и се дръжте :Д

05.05.15
20:46

Какво мислите за Lorenzo Becker, има ли бъдеще в него. Не съм особено голям фен на културизма, но той много ме кефи. Голямо е животно.
На скоро беше претърпял един инцидент с група полицаи (бая ток му били шибнали) но продължава напред.

07.05.15
15:21

Учител на годината :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1