В Германия магистрите масово са на английски. Образованието е безплатно, така че не печелят много от чужденците, поне не преди да завършат. Бакалавърите обаче са на немски... почти без изключения. Но да отидеш в държава без да говориш техния език... а бе, помисли си добре. Точно на твоите години бях пред същата дилема... и измислих, че ще ми е по - добре направо да науча немски. Все пак е най - добре да управляваш подчинените си на собствения им език :D Сериозно - ако това те спира, за една година немският е възможен. Райче обаче нема да ти е...
Аз намирам Германия за доста готино място... образованието също е на ниво.
Нова страница... но аз нося късмет, така че не се извинявам.
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 16.04.15 23:14.
17.04.15
21:37
Lyubomir , да наистина след като видях поста ти, деня ми тръгна късметлийски :D
Съгласна съм с теб, че не можеш да отидеш в една държава и нищичко да не знаеш на родният им език.НО чакам да мине навалицата до май месец и се записвам на уроци в единствената ни школа.Каквото и да реша за в бъдеще немския ще ми е в плюс.Пък и искам да видя ще ми “тръгне” ли лесно.Трудно ли го научи?
17.04.15
21:54
Да си кажа деня :D Станах в 5 и 40 да уча , че имах два теста по физика и биология. Хвърлих си всичките усилия във физиката , за теорията на Дарвин и палеонтологията се молех да имам достатъчни знания от разговори с тати , списания , Animal Planet :D Кеффф по предмета който учих си затвърдих оценката , а по другия теста се отложи (party) Вече към 11 и нещо във влака където исках да притежавам уменията на сърбин да псувам БДЖ 10мин без да се повторя.Метро , тичане , стълби Консултации , тичане , кафе , още тичане , влак обратно , пеша да вкъщи , тичане за аеробиката и сега сядам.
Сън : 6 часа
Течности : 2л + макиато от тези на Раух
Храна : (tmi)
08:00 - половин бар Fit spo ягода и бял шоколад
11:00 - 100гр пил. сърчица + айсберг с краставица
16:00 - 30гр суров бар (лешник , л. тахан , к. стърготини...)
18:30 - половин портокал (закъснявах и нямах време за целия :D)
20:30 - омлет (2 яйца , 70-гр кашкавал , чили) , салата ала шопска (айсберг , краставица , пил. филе , бри , чия)
Тренировка : аеробика и много ходене (и не знам колко дължини минах по стълбите за по - бързо от ескалатора)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 17.04.15 21:55.
18.04.15
18:10
Сън : на пресекулки 7 часа
Течности : 3л вода + 2 кафета Illy и в тях едно мини бадемово мляко Алпро
Храна :
09:00 - 200гр зелена ябълка със с.л фъстъчено масло
11:00 - 2 бъркани яйца със сирене , 30гр от суровия ми бар
13:00 - варена коприва със сирене 1 паничка
16:00 - смес: ч.л ф. масло + ч.л сусамов тахан + спирулина , джинджифил , какао
Вечерята : 2-3 свински кюфтета на скара + домат и краставица
*сместа горе ми се води против настинки :D цял ден съм на студено - топло
Тренировка : 6км на колело , бягане с кучо , после още два часа подтичване.
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 18.04.15 20:10.
Не е това, което искаш да чуеш - но ако смяташ да учиш немски за година, няма да ти “тръгне лесно” е моето най - добро предположение. Независимо колко талантлива си, езикът е сложен, мила. На мене ми беше трудно :)
За жалост аз го разбрах едва в Германия - но “навалицата” никога не минава. Ако искаш нещо - прави го въпреки нея.
Така сега “Трите стъпки към Оспеха”. Еб*вам се, но това, което при мене тогава проработи беше:
1) изключително ясна визия, че няма начин да не успея
2) всичко останало стана приоритет номер две
3) имах си добра менторка. Макар да заслужава да й сритам задника, защото не вярваше в мене и моята лазерна концентрация :D
Късмет :)
21.04.15
12:29
За неделя- ябълки , омлет , айсберг , леща , едни страхотни пълнозърнести спагети със доматен сос , пармезан , гъбки , телешко......
Тренировката : 2 часа хора (1 от които изучаване на стъпки)
За понеделник -
Закуска: ябълка със ф. масло + 30гр суров бар(лешник тахан кашу) ,
Обяд : 3 бъркани яйца със сирене + купичка леща
Следобед : с.л лешников тахан + малко от спагетите , предимно месото
Вечеря : 130гр(смалиха се гадовете (dull)) пилешки гърди + зеле и морков
По - късно : ябълка (зелена , 200гр) със ч.л фъстъчено масло
Тренировката беше аеробика - вече правим само комплекси с упражнения и тежести (бърпи , раменна преса , 5-6 видя клек , тяга , jumping jack ,box jump ,lunges, напади ,флайс , тн ) , без кардио
Днес :
Успах се , бързах за един тест и взех на мама чинията с нарязана ябълка и морков , една лъжичка лешников тахан и три часа не можах да мръдна да хапна (dull) Примрях от глад , чак сега към 11 се прибрах и хапнах свинска вратна пържола + домат и краставица.Следобед съм по влаковете и яденето ще ми е три сварени яйца + киви.
Иначе съм на рожден ден вечерта с преспиване.....от тези които започват по нощите и не се знае кога ще свършат (blush) + докато се върна сряда следобед вечерта пак на рд , петък пак :D Тежка седмица :D Храницата ще я отчитам утре.Нямам планове да преяждам , ама въобще не ми се прекарва вечерта в мисли какво ми влиза в диетата и в графа здравословно :)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 21.04.15 13:54.
22.04.15
18:25
The prodigal daughter returns….. :D
Прекрасно си изкарах вчера (sun) Готини хора , празненството беше на 6 , само където ми се събраха 25 часа без сън :D Отидох с нагласата да пийна , ама след 2 чашки червено вино и се замаях и ме беше страх повече. 06:50ч. посрещнах тати в офиса му да си ходим с горния цитат. Ще започнат вече спокойно да ме пускат и по другите градове самичка без проблем ейй :D
Храница за вечерта - 20тина парченца луканка , пилешко филе , домашна руска салата малко , 4-5 чупвания от един великденски заек Линд , няколко вилички тирамису и 2л вода
08:00-14:00 - прибиране и сън
15:00 - с.л лешников тахан , киви
18:00 - варено яйце , 60гр краве сирене
аеробика
20:00 - ще съм на рожден ден пак - тази вечер ще е само зелена салата и пилешка пържола , без алкохол
23.04.15
13:52
Няма що (dull) още не съм си завършила основното образование , а ме заринаха със преводачески задължения - от Бг на АЕ мотивационните писма и още един текст 10стр за развитието на лазерната технология във сферата на медицината (dull)
Храна :
07:00 : 4 ягоди , 30гр кашу
10:00 : 2 варени яйца
12:30 : 100-120гр треска + малко пилешко + зелева салата и маслини
13:00 (coffee) Illy със една огромна с.л мед
Следобед : ябълка със ч.л фъстъчено масло
Вечерята : 150гр треска + зелева салата , маслини....
*кафето и меда след взимането на кръв мина известно време и ми стана лошо
Днес отидох на консултация за една гадост на ръката - на предните стр. се оплаквах. То хирурга ми се оказа приятелче :D Виждам го по 3 пъти на седмица в фитнес залата и направо без записване , без нищо направихме операцията за махане.Преди нея - вземане на кръв , ЕКГ....със местна упойка и бързичко стана - без болка , без притеснения.Даже после се смяхме за един индивид в залата.Стои по два часа и единственото което прави през ЦЯЛОТО време е нещо като бицепсовото дърпане (не сгъване) на портален(??) скрипец :D
24.04.15
15:09
Пропуснах да кажа че ме оставиха в болницата :D Каква беше логиката при условие че нито съм с отворена рана , нито съм претърпяла сложна операция...Поне болницата е частна , хубава , мед. сестри са много мили и храната им е предимно въглехидратна и вкусна :D
Храницата :
08:00 - 2 яйца на очи , 3-4 лентички бекон (попити с 6-7 салфетки) , чай мента
13:00 - 1/2 порция(300гр) картофи соте + мааалко пилешка кавърма
? - сега си взех кис. мляко и едно пакетче мед(15гр)
? - за вечеря пък една купичка кашкавалена извара и 5-6 чери доматчета
Течности : наливам се с вода - сигурно 3л
Движение : претърсване на болницата за най - добра wi-fi връзка :D и едно бърза разходка до най - близкия магазин да си взема неща в купички и лесни за консумация.
казано от Сия Емилова на 24.04.15, 15:09:
Каква беше логиката при условие че нито съм с отворена рана , нито съм претърпяла сложна операция...
Целта е да приберат парите от пътеката. Източване на здравната каса. При теб пак поне операцията вероятно се е налагала, но има случаи, в които се оперират хора без никаква нужда, да не говорим за фиктивни пациенти, “получаващи” лекарства, които веднъж се плащат от касата и след това се изнасят за Германия и им се взимат пари втори път. България, какво да ти кажа...
24.04.15
15:51
казано от Boby_ на 24.04.15, 15:24:
казано от Сия Емилова на 24.04.15, 15:09:
Каква беше логиката при условие че нито съм с отворена рана , нито съм претърпяла сложна операция...
Целта е да приберат парите от пътеката. Източване на здравната каса. При теб пак поне операцията вероятно се е налагала, но има случаи, в които се оперират хора без никаква нужда, да не говорим за фиктивни пациенти, “получаващи” лекарства, които веднъж се плащат от касата и след това се изнасят за Германия и им се взимат пари втори път. България, какво да ти кажа...
Охх много ми беше точно така да напиша горе - коя ли здравна пътека източват.... цинично звучи....
Стигне ли се до пари , просто такава изобретателност и хитрост може да се види в милата родина.
26.04.15
14:18
Вече вкъщи :)
Храна 25.04
Сън :10 часа
Тренировка : не
10:00 - 2/3 от ръжени ядки(50гр)+с.л тахан+чия+стърготини и 200гр кисело мляко
12:30 - 2 телешки кюфтета +зелева салата + 5-6 вилички бобена салата
16:00? - останалото от сутрешния бъркоч + ябълка + с.л фъстъчено масло
19:00 - суфле от спанак , яйца , киноа , зелева салата
21:00 - “протеинка” за проба
За днес :
09:00 - 4 протеинки , (coffee)
1300 - суфле от спанак , яйца , киноа
? - малко лешников тахан
20:00 - суфле от спанак , яйца , киноа
Тренировка - 22мин стълби + 200 клека (стандартен , сумо клек , wall sit) без тежест че заради шевовете гадни и превръзката нищо не мога да хвана.
*направих едни протеинки по рецептата на June , като сложих - 3 яйца , 300гр извара , конопено семе , тиквени семки.Преди да ги сложа във фурната ги намазах отгоре със смес от : кайен пипер , още по - люто чили на прах и няколко капки зехтин.Нямах формички за стандартен мъфин , та ги пекох във мини формички и излязоха 12бр :D Също сготвих тава спаначено суфле която май само аз ще си я хапвам :D За три дни сигурно :D
28.04.15
14:34
Вчера - училище , разходка из Вършец , Иванчова поляна с 10см платформи , гони ме един смок , сваляха ми конците.Храната и за вчера и за днес - малко, зле разпределена като грамаж и всеки път като седна да хапна или ми съобщават че закъснявам за лекар , или имам нещо да превеждам веднага , или ме викнат да репетиции и така постоянно.
За 27.04
Сън : 8 часа
Тренировка: аеробика 1 час (само упражнения и комплекси)
Храна :
07:00 - (coffee) със мед , бъркани 2 яйца със сирене
13:00 - банан , 20гр кашу
16:00 - ябълка + с.л фъстъчено масло и малко тахан
18:00 - 1 варено яйце + 30-40гр спаначено суфле
аеробика
20:00 - айсберг + пилешки гърди 150гр
———- - по нощите - малко кашкавал , малко филе
За днес 28.04 :
Сън : 8 часа
Тренировка - не
Храна :
07:00 - (coffee) с мед , 2 бъркани яйца със прекалено много сирене
11:00 -10тина кашута
12:30 - 60гр пилешко
14:00 - 1 пилешко бутче , 20гр кашу
Следобед : 2/3 кисело мляко
20:00 - зелева салата + парче мусака (свинска кайма , яйчна заливка , вместо картофи слагаме тиквички)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 28.04.15 14:35.
29.04.15
13:21
Голям глад ме гони днес днес ;(
Сън : 7 часа
Тренировка : вечерта аеробика 1 час + 1км и нещо(покривах нормативи и ги бягах 4 пъти - последния път , вече разгряла - 59сек. - 300м)
Храна :
Закуска : 2 бъркани яйца със сирене + 2 квадратчета Линд чили(и аз като Светлето се възползвах от промоцията в Билла на Линд изделия :D детска радост)
Закуска : ФитСпо ягода и бял шоколад
Обяд : мусака(тиквички , св. кайма , яйчна заливка) + домат и краставица
Следобед : 1/2 котидж + опитванки от бъдещия чийзкейк
Вечеря : омлетче (3 яйца + котидж + малко крема сирене и спанак) + айсберг
*good news , bad news…..майка ми заминава на доста дълга командировка(4 месеца) а ако сме абсолютно честни , 2/3 от основните ястия ги готви тя.И не мога да карам все на яйца , извара и ядки...Тоест това ще е добър шанс за мен или да си поразваля режима или да се науча да си готвя за 1-2 дни напред.Засега се подготвям за второто ;)
30.04.15
13:38
*не съм суеверна ама..... :D в у-ще една жена(начална учителка) всеки път като я видя и деня ми върви трагично.Прекрасна е учителката , била ми е квестор на много изпити и е много отзивчива и толерантна ама....:D след като я видях сутринта се съпнах на равно , сервитьорката ми опусна гореща чаша с кафе на краката, при което 1-2 капки попаднаха на раната от операцията и сменявах цялата превръзка , отворих хладилника и една купа със салата изхвърча на пода и туко що си изгорих ръката на зеления чай :D а деня тепърва започва :D
Сънчо : 8 часа
Тренировка : 1 и 20мин хора
Храна :
08:00 палачинки(яйца , бадемово брашно , чия , ванилия 1-2 капки) със л. тахан и ягоди + бри ( (blush) https://instagram.com/p/2FvmfRjo-L/?taken-by=mishellemilova )
12:30 омлет (2 яйца , кашкавал , гъби) + айсберг
16:00 ще си доям 150гр ягоди останали
20:00 пицаааа (blush) (грахам блат , дом. сос , маслини , пармезан , много пил. филенце ситно накъсано)
*както се вижда днес ми е чийт dayyyy :D Мц ще идва , трескаво нервна съм , поболва ме главата ( hence the two coffees) , яде ми се всичко , ама пък нямам и грам водна задръжка !
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 30.04.15 13:40.
01.05.15
13:38
Много хубаво хапнах вчера пица 1/2 стандартна тава (blush) блата беше тънък на вестник....абе днес се събудих със страшна енергия :D И слава богу стана така , защото съмнахме в 04:00 да караме едни мраморни колони към Пловдив.
Сънчо : 5 часа
Тренировка : аеробика
Храница : направих без да искам 16 часа фаст
12:00 кафе , зелен чай , бадемово мляко Алпро малко
12:30 телешки стек и 1/2 + шопска салата
16:00 имам си опаковка котидж със ч.л мед
20:00 протеиново + тиквички
*свършихме хубава работа днес , човека на който правят колоните даже не ни позволи да отидем да хапнем на ресторант.Беше ни приготвил месо на скара , картофени кюфтета , шоколадови бонбони....аз бях скромна с избора си :D Ще кацнем довечера точно 5мин. преди началото на аеробиката и сигурно вечерята ще е нещо яйчно + някакви тиквички баба е правила
*минахме през Клисура на отиване - беше малко мрачно , но супер красиво и живописно ;) иии тихичко :D
02.05.15
18:10
ПМС-то ще ме довърши (dull) Хайде апетита го приемам , ама това че цял ден съм на парцал и ме поболва главата ми писна.Три кафета днес разредени със 1/3 голяма опаковка бадемово мляко и сигурно 70гр мед.
Храната :
*имам спомен или сън че си рязах малко бри през нощта
07:00 100гр цедено мляко
10:00 омлет(2 яйца , кашкавал , чили)
12:00 на пилето бялото месо + 2 краставици + 10тина картофчета от тавата с пилето
15:00 3-4 късчета пилешко , 4-5 картофчета ,
20:00 пилешки гърди на тиган , зелева салата
на гладно :
Тренировка : Повтаря се (1) , (2) , (1) (2)
(1)For 7min, as much rounds as you can :
15 jump squats
15 squats@6kg
24 walking lunges@6kg
24 knee ups
(2)For 7min , as much rounds as you can :
15 X - jumps
10 classical burpee
24 step ups@6kg
15 medecine ball squat + shoulder press@6kg
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 02.05.15 18:11.
03.05.15
21:53
Епопеята на глада продължава (dull) Не ми представлява никаква трудност да спазвам режим на хранене...до момента в който ме ударят предменструалните вълнения.Един глад , пардон - вълчи нестихващ апетит дето постоянно ти се яде нещо , независимо какво.
Храна :
07:00 150гр цедено мляко със ванилия + 6 трюфелчета(лешникови , белгийски)
12:00 телешко руло 200гр (морков, гъби , грах , лук) + салата с булгур , краставица , зеленилки
15:00 ябълка със ф. масло ч.л лешников тахан
18:00 4 с.л ръжени ядки +100гр к. мляко + к. стърготини +чия
20:00 телешко руло 150гр (морков, гъби , грах , лук) + зелева салата
Сега пия домашно бадемово мляко и дояждам последните 3 парчета Линд Чили +пробванки 2 късчета слънчогледов хляб с авокадо
Тренировка : активно 30мин тичане с кучето , 2 часа разходка , 100 клека , 60тина напада с едно декоративно джудже 7-8кг
04.05.15
22:12
Тая седмица направо чийт да си я пиша :D Днес си сритах горкия инсулин от сутринта , утре заминавам на Гърция , Сандански , петък изпращам по нощите на летището , събота на рожден ден на приятелка(вековна традиция - аз. т.е тати прави пицата за събитието , аз я нося)
Храна :
07:00 2 ментови Орео , кафе с бадемово мляко
09:30 1 белтък (жълтъка изтече)
12:30 2/3 от снимката - слънчо хляб и авокадо https://instagram.com/p/2Qo4UCjo03/?taken-by=mishellemilovahttps://instagram.com/mishellemilova/
16:00 кафе чисто
17:00 ябълка със с.л фъстъчено масло
18:00 фреш портокал и лимон
аеробика
20:00 телешко руло със зеленчуци , зелева салата
Сън: 6 часа
Следващия отчет - във петък :D
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 04.05.15 22:14.
05.05.15
14:13
На моменти съм много тъпа , честно (dull) Като ме видяха хората от Сандански първите им дума бяха, че видимо съм напълняла.Хайде преди мц съм , позадържах вода и тн.Ама реално като се погледах - ами прави са :) Имам си мускулчета , също и повече мазнини от преди.Как ли е станала тая работа ? Ами направих се на нищо с мазнините в стремежа да намаля въглехидратите.То не са ядки , високомаслено мляко , фъстъчено масло , тахан , сирена.....Като си видях постовете храната клони към НВД , а единствените дни с по - високи въглехидрати са само тогава , когато някой в нас е направил спагети или макарони.Ще си играя да си сметна белтъчини , мазнини , вх.Мазнините ще намаля.А ако пък се науча че въглехидратите не са толкова страшни (dull)
08.05.15
15:47
Какви ги свърших тези дни ? Мисля че най - паметното беше излизането ми с близък приятел от Сандански на кафе вечерта , и нещо не можахме да се наприказваме и се повозихме по близките села да видя нещо ново , амаа там нямало нито обхват , нито нет и развинтената фантазия на роднините стигна до там , че човека ме е отвлякъл (giggle):x long story short гледаха ни гадно че ги притеснихме на празника :D
По дни :
05.06 - протеинов бар ФитСпо ягода , сьомга със манатарки , киноа , спанак , пилешки гърди , малко пълнозърнести макарони със сирене и извара
06.05 - протеинов бар ФитСпо кокос , много малко торта Линд , малко агнешко , повече пилешко филе , пресносолно сирене , краставици
Вчера само където се прибрах и вече бяхме на път отново към летището , чакахме докато замина полета + прибирането и то стана вече 7, хапнах мини сандвич със пил. филе и бри сутринта , легнах да поспя поне два часа , после училище 1-2 теста и едно класно , към 12:00 пих едно кафе и банан и легнах да поспя пак.Абе разбих си графика яко.За сега към 4 ще хапна малка пилешка пържола а вечерта едно солена палачинка със сирене и извара.
За всички дни имам супер много движение + на Гергьовден сервирах и отсервирах на 12-13 човека всичко.
12.05.15
21:56
Доживях деня в който да се оплаквам от домакинска работа :D ама то не свършва бе (dull) откакто изпратих майка ми нанесох промени и в хранителния режим , опитвам се да включа повечко ВХ и леко да намаля мазнините.За закуска гледам да хапвам по една купичка кисело мляко със екстри(чия , лен , к. стърготини, сусам) а след тренировка поне един малък банан.
Аеробиката ми е 3 пъти седмично + 1 ден хора + 2 дни фитнес.Отчаях се от доста хора, много контакти прекратих и гледам да ми е заето.
Сънчо : 6 часа
Храница :
08:00 кис.мляко 500гр с чия , лен , к. стърготини
12:00 50гр пилешко филе + egg white омлет със спанак и гъби
фитнес + спринтове
16:00 средно голям банан
20:00 3 телешки кюфтета + маруля(домашна) и краставица
*тъй като доста тренирах днес, че и много енергия имах де и преди лягане ще хапна и 100-150гр извара да допълня калории
Тренировка
Играх си докато намеря имената на упражненията , ако нещо звучи странно , извинявам се
10мин кростренажор , загрявка
Екстензии за предно бедро 3х12@20,30,30кг
Бедрено сгъване 3х12@18,28,28кг
Бедрено разгъване 2х12@20,40,40кг
Глутеус ритници 4х10@20кг бързо темпо
Клек 12 повторения СТ , 3х8@13,20,20кг
За корем по три бързи серии :
3х12 коремни преси с дъмбел 6кг
3х10 повдигане и усукване на краката от вис
3х10 молитва на скрипец с 25кг
Скрипец широк хват 2х8 повторения с 40кг(един ми каза че и 15 не мога да дръпна като ме видя)
Спринтове на терен 50м ускорение , 150м ходом и така 9 пъти
И счита ли се че пренесох 20 кофи със трици до контейнера , като тези 20 кофи аз си ги напълних , и изметох , и почистих...
*много интересно как съседите като хвана чантите да ходя нанякъде само тцъкат , а като сега 1 час поработих отвън - никой нищичко не каза..... :D
14.05.15
21:58
За вчера храната беше банани , пилешки гърди , маруля , краставица , купичка кисело мляко...и аеробика де
За днес : определено не е най - доброто ми меню , ама пусти притеснения и 8-часова първа сеща (giggle)
08:00 3 белтъка (яйцата са от магазин и пропускам жълтъците заради жлъчката)
11:00 сърце Линдор
15:00 протеинов бар фитспо кокос
? 2 Рафаело
21:00 пилешка пържола голяма + 40гр кафяв ориз със зеленчуци
Ама пък за сметка разходките са на ниво - около 28км днес
14.05.15
22:17
казано от Сия Емилова на 14.05.15, 21:58:
За вчера храната беше банани , пилешки гърди , маруля , краставица , купичка кисело мляко...и аеробика де
За днес : определено не е най - доброто ми меню , ама пусти притеснения и 8-часова първа сеща (giggle)
? 2 Рафаело
21:00 пилешка пържола голяма + 40гр кафяв ориз със зеленчуциАма пък за сметка разходките са на ниво - около 28км днес
Ехаа 28 км ти до съседното село ли си ходила (giggle)
14.05.15
22:49
казано от Ая Палачинкова на 14.05.15, 22:17:
казано от Сия Емилова на 14.05.15, 21:58:
? 2 Рафаело
21:00 пилешка пържола голяма + 40гр кафяв ориз със зеленчуциАма пък за сметка разходките са на ниво - около 28км днес
Ехаа 28 км ти до съседното село ли си ходила (giggle)
Ммм леко и тактично пещерата Леденика , после едно карстово образование в местността Жабокрек , после по едни върхове...вадопaдчета (giggle) пълна програма
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 14.05.15 22:54.
16.05.15
21:35
Отчет за вчера - my charming date обяви ,че се храня като мишле и на всеки два часа “хайде на спрем тук , да хапнем нещо”
Сънчо : 5 часа
Храна :
07:00 200гр зелена ябълка (и това ми не понесе на нервния корем)
12:00 7-8 краставички , парче козе сирене , малко пушена сьомга
15:00 около 200гр лично от мен изчистена прясна пъстърва на скара(божественаа)
21:00 голямото похапване 50тина гр камембер със мъничко боровинково сладко , малко спанак със манатарки и ориз , 1/4 бонфиле , 100тина грама патешко магре със соев сос и портокалов дресинг , 2-3 чашки червено вино (не съм голям ценител , но и аз можех да усетя колко ароматно и плътно беше виното)
Тренировка нямаше , просто много ходене , изкачване на стръмни баири , доста дължини плуване.Хубаво се отдадох и на парна баня и масажче....
Днес сутринта шейк в хотела със краставица , зелена ябълка , лайм , спирулина и още нещо.....май джинджифил+ 2-3 глътки портокалов фреш....по обед малка порция ориз със спанак и манатарки , сега вечерта зелева салата и свинска пържолка + боднах малко сирена
Пак имам много ходене и доста активни дни ми се събраха.Направо си обърнах режима с краката нагоре и тези дни че се пробвам да го нормализирам.
17.05.15
14:47
Мале забравих какво е да седнеш на компа(или в случая на лаптопа пред външния басейн (giggle) ) ей така да си напишеш поста на спокойствие :D от началото на месеца съм си била в нас...амм..... 3-4 дни макс :D
Сънчо : 7 часа
Храна :
07:00 плодова салата(обрах малко ябълка , череши и 4-5 резенчета банан ) + хапка торта маскарпоне с боровинки
12:00 пилешка пържола със гъби и краставици
15:00 от зеленото нещо с ябълка , спирулина , лайм , джинджифил......
20:00-22:00 си поръчахме вечерята по - рано че е много чакане - телешки стек , салата от домати , някакви чушки и ядки май + малко вино
Двежение : днес направо не ми се излиза от хотела :D плуване във вътрешния басейн , парна баня , само ходихме до един манастир да вземем някакъв мед и пчелен прашец
18.05.15
17:47
Ей хора посъсипах си режима :( Уж казвам че нищо ми няма ама липсата на майка ми вкъщи очевидно ми действа....откакто тя замина апетита на нула.......не мога да си вдигна главата от учене.....тези дни ми беше почивката и поне съм жизнена и имам сили.......
Иначе сме накупили един куп с месо и риба , ама никой не е в нас да се занимава.
Сън: безбожно малко
Храна :
05:00 към 150гр ягоди български
07:00 500гр кисело мляко със чия , сусам , стърготини
13:00 банан , 50гр пилешко филе
17:00 банан
Вечерта ми е шанса да наваксам с 3-4 бъркани яйца със спанак , гъби , маслини......
На аеробика ще отида , обещала съм.
Когато бях на режим и ми се налагаше да си готвя винаги зверски ме мързеше, например, когато се прибирам след дълъг ден, все ми се искаше да има нещо готово да хапна набързо и решението при мен беше следното - от предната вечер всичките яденета за деня си ги приготвях, вкл. си измивах зеленчуците и си ги слагах в чинийка с нож, само да трябва да си ги нарежа. И така, като си знам, че имам заготовка, си следвам режима, взимам си протеина за деня и не се изкушавам от нещо лесно в пакетче, защото по-спешно трябва да се яде каквото е приготвено. :D
19.05.15
13:53
казано от Nickie на 18.05.15, 17:56:
Когато бях на режим и ми се налагаше да си готвя винаги зверски ме мързеше, например, когато се прибирам след дълъг ден, все ми се искаше да има нещо готово да хапна набързо и решението при мен беше следното - от предната вечер всичките яденета за деня си ги приготвях, вкл. си измивах зеленчуците и си ги слагах в чинийка с нож, само да трябва да си ги нарежа. И така, като си знам, че имам заготовка, си следвам режима, взимам си протеина за деня и не се изкушавам от нещо лесно в пакетче, защото по-спешно трябва да се яде каквото е приготвено. :D
Организациятаа :D Тя ми куца яко.И излизанките още повече :D Сетих се че и искам успех срочен 6.00 + нали станах прясна - прясна домакиня на къщата (blush) разни там chores които преди за нищо ги не броих ии......гадже (blush) Днес горе долу свърших някаква работа и сготвих нещичко.
Ааа Nickie , късмет утре на първата матура (sun) Дано да се падне нещо по - лесно (Fingers crossed)
П.с речта , която постна в дневника ти - превъзходна! Много истини е казал човекът.Ако мислиш да се занимаваш да превеждаш нещо - нямам нищо против да ти помогна.
Чета аз, много си е готино човек да има гадже или нещо подобно (защото при мен по-често е нещо подобно :D), малко всичко друго отива на заден план, ама за такива неща се живее, ‘б@си! :P
За матурата - благодаря! :) Според мен няма трудни автори и произведения от изучваните, има втръснали - Ботев/Вазов, а на мен Яворов ми е любим, Гео Милев - интригуващ, изобщо, за общоприетите “гадни” ми е приятно да пиша. :D Няма какво да ме уплаши!
Речта им я преведох симултанно на моите хора вече, но ако някой от форума прояви интерес можем да спретнем нещо. :)
Мнението беше редактирано от Nickie на 19.05.15 20:21.
20.05.15
14:12
казано от Nickie на 19.05.15, 20:03:
Чета аз, много си е готино човек да има гадже или нещо подобно (защото при мен по-често е нещо подобно :D), малко всичко друго отива на заден план, ама за такива неща се живее, ‘б@си! :P
За матурата - благодаря! :) Според мен няма трудни автори и произведения от изучваните, има втръснали - Ботев/Вазов, а на мен Яворов ми е любим, Гео Милев - интригуващ, изобщо, за общоприетите “гадни” ми е приятно да пиша. :D Няма какво да ме уплаши!
Речта им я преведох симултанно на моите хора вече, но ако някой от форума прояви интерес можем да спретнем нещо. :)
Е гледай какъв късмет , точно Яворов се падна ! Не мисля че има по - голям кеф от това да пишеш по произведение на любим автор :)
Така и така съм влезнала , поне да си кажа менюто и всичко.
07:00 зелена ябълка , кафе със бадемово мляко
12:00 киноа червена някаква със разни зелени нещица , телешки шол
16:00 150гр череши + 15тина бадема
20:00 - 01:00 омлет със спанак и крема сирене , малко бри , 10тина шам фъстъка ,30гр пъстърма, 2 редчета черен Линд , малко череши, ягоди (ТОЙ е виновен! :D )
09:00 някакво кисело мляко от Карфур - не го бях виждала другаде , 1/2 малиново брауни (40гр)
12:00 пилешка супа + 1/3 бонфиле
17:00 сигурно банан
21:00 заведение сръбска скара - някаква плескавица със зелева салата
Сън имам по около 6 часа
Тренировка - за вчера навъртях мнооого ходене , днес имам йога
Ох добре че са матурите , та да мога да си поотсъствам спокойно и да си почина по хотелчета и природа (giggle)
21.05.15
13:02
Снощи правих спринтове и рано сутринта(05:00) корема ме сцепи - спазми , болки в кръста , главата също.....Мц подрани със девет дни.Ей така - без симптоми , без апетит като за световно.
Деня го броя за загубен , нищо че ми се води имен ден. Само лежа и дремя.
Съня разпокъсан , течностите въобще ми не вървят днес
Храната еее......като за болките които имам съм доста гладна.
05:00 5-6 ментови After Eight , последните 2 редчета Линд черен
07:00 банан
12:00 зелева салата , пиле със сирена
? следобед ягоди
20:00-21:00 - същото като обяда че ми хареса
*И при мен все едно че всичко върви наобратно - тук за последните две седмици такава преса извадих - от виното ли , от шоколада....или ягодите :D
22.05.15
21:48
За вчера вечерта - към 200гр ягоди.
Home, sweet home :) прибрахме се и ме налегна скуката.Съня е добре (9 часа) като изключим че Спииди ме почнаха в 8 сутринта.Водата също ми върви днес.
Храницата е :
09:30 300гр ягоди със малко нутела(половинката ме саботира яко :D) , 150гр череши
12:00 пилешка пържола към 150гр + малко бри
17:00 още 300гр ягоди , 1/2 банан
аеробика
20:00 изобретих нещо г/д еквивалент на на Светлето закуската (blush) 4 белтъка , протеин от тези без вкус , сирене 50-60гр , 2с.л ръжени ядки - от това изядох 2/3
Аеробиката вече е изцяло комплекси за време и силови упражнения защото просто в този задух кардиото не ни върви.
*абсолютно съм наясно че толкова фруктоза от плодовете не е на добре , само че ягодите са от село и ги има САМО сега и се възползвам , за течния шоколад обаче нямам извинение (blush)
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 22.05.15 21:49.
24.05.15
18:25
На моменти се чудя защо си попълвам дневника :D Не съм за пример ама въобще , тя Nickie много добре го каза - появи ли се нова тръпка/гадже и си обръщаш графика на 300% :D И не се оплаквам въобще , само малко с храната ще гледам най - накрая да си ям като преди , сега ми се случва да забравя...
Вчера бях на освещаването на един апартамент.Кетъринга беше от Scentinelle на Христиaна Парова.Менюто беше прекрасно , компанията също – откарахме до сутринта
Съня : 5 часа
Водата - над 3л + 3 чаши червено вино за целия ден
Тренировка : пилатес 60мин
Храната :
07:00 4-5 звездички ананас
13:00 малко сьомга със медена глазура , пълнозърнести спагети?? със песто...
17:00 10тина бадема , 10тина шам фъстъка
20:00 02:00 – плато сирена (предимно бри и камембер) ,ягоди със бита сметана(част от „мезетата” беше :D) малко патешко със соев сос и 5-6 вилички от спагетите
Днес :
Сън: 6 часа
Течности : 2л вода + лешниково - нещо си - лате
Тренировка : не (иначе не съм се спирала де)
Храна :
06:00 купичка кисело мляко със останалия ананас
12:00 кейк с ягоди и филаделфия (в Happy)
16:00 15тина бадема , опити да си обеля портокал(1/2 от него)
20:00 салата домат , чушка , сирене , зехтин..... + пилешки филенца на скара + тиквички на скара
Днес пропътувах не знам си колко километра , направихме една огромна разходка в Южния , помоткахме се в мола да си накупя нещо за рождения ден , стигнахме до един манастир , а довечера съм на бал..... зает ден , а утре почивка
25.05.15
17:45
Мда казах че днес ще си почивам........хайде не :D Вдигнаха ме в 7 (днес учениците почиваме) да превеждам и готвя една приятелка по един конспект основи на правото АЕ. Голямото “неделно” чистене (господи защо не живеем в апартамент ? (dull) или нещо с по - малко от 6 стаи)
Сготвих за следващите дни , ходих до НАП , забихме се 3 часа в кафе че ни направи на патета дъжда и след малко отлитам за аеробика.
Вода : 1,5л + Illy + мляко с кафе(щеше ми се нещо да ме стопли)
Тренировка : аеробика и 10тина км минати с елементи на як спринт
Храна :
08:00 банан + чай боровинка
12:00 домат и краставица , 1/2 свински котлет с гъби , 1 виличка киноа (тук че вдигнаха че (call) )
17:00 1/2 свински котлет с гъби
17:00 противогрипното ми нещо (с.л мед + тахан + сок от джинджифил +спирулина +какао)
20:00 свинска вратна пържола с гъби + айсберг с краставица
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 25.05.15 17:45.
26.05.15
22:43
Дълъг пост (wait)
Хайде да опиша една тренировка по аеробика че така пиша всеки път и всеки с представите си.100% процента забравям нещо , ама всичко е на момента ии.... :D
25мин танц със елементи на прескачане и активно мяткане на ръцете със гири.
Комплекс : 3 пъти повторен
10х напад напред с изнасяне на 10кг диск над глава
10х напад назад с изнасяне на 10кг диск над глава
10х клека СТ
Комплекс : 3 пъти повторен
10х бърпи със женска лицева
10х планински катерач с отскок
10х гребане с дъмбел
20х donkey kicks
Комплекс корем:
20(нещо като ножица ама по - трудно)
20х страничко усукване
20 изнасяне на дъмбели/раменна преса
Днес :
Сън : 6 часа и 22мин :D
Вода : 1л + много зелен чай
Тренировка : 10 спринта , другото ходом + набирания на които задобрявам - по три бройки в серия
Храница :
07:00 противогрипното ми нещо (с.л мед + тахан + сок от джинджифил +спирулина +какао)
08:00-11:00 лигавих купичка кисело мляко 400гр
13:00 свински котлет със 1с.л ориз
*”сритвах си инсулина 20 пъти с опитванки на сладко”
20:00 салата капрезе малко , свински котлет със гъбен сос и екстри , 1/2 чаша вино червено , 1 мини картофче и 1/2 брауни
*тази вечер аз бях домакинята и на мен се падна честта всичко сама да сготвя :D Цял следобед месих питка , 2 десерта направих , един от които е нещо божественооо , картофчета от малките на фурна , прерових къщата за рецептата на бащата за гъбения сос без брашно.....
Качвам малко снимки че наистина успешно се получиха
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 27.05.15 13:04.
28.05.15
17:34
Малко личен отчет и мисли.Отслабнах.Въртя се между 48-49кг.Изглеждат малко на ръст почти 166 , но определено съм от тези с фината структура и не е фрапиращо грозно.Най - видимо свалих в краката (наййй - накрая (party)) Пресата я изчистих още малко , не съм се чувствала по - силна в ръцете от сега ! :) имам видими мускулчета и стои тонизирано , силно , красиво..... мога да направя 10 лицеви , да вдигна тубата вода 11л без да се оплаквам. Когато започнах в аеробиката с гирите да ги размахваме на 10тата минута вече изтръпвах , сега преспокойно си карам танца със повече тежести.Искам да кажа най вече че се чувствам силна
И сега , видимо отслабнала ,дори и не нарочно мисля че имам шанс ако вкарам повече упражнения с тежести да постигна нещо. От още кардио нямам нужда.Ще кача и няколко снимки :) (само се извинявам - не знам как да застана да се виждат ръцете и няма кой да ме снима :D )
Вчера :
Сънчо : 8 часа нощта + 2 дрямка следобед (party)
Тренировка : аеробика :D
Вода : неусетно 1,5л замина.... + зелен чай
Храна :
05:00 15тина бадема
08:00 черешовото ми здравословно брауни , 1/2 зелена ябълка
12:00 пилешки филенца със сирена на фурна (nlove5) + зелева салата с морков
17:00 2/3 палачинко - питка (3 белтъка , 1 жълтък , сирене , кисело мляко , 2с.л ръжени ядки)
20:00 пилешки филенца със сирена на фурна + зелева салата + питката - горната.
*Вече не следя грамажи.Ям колкото ми се яде по усет.Така съм научена от малка , време беше да си го припомня.
Мнението беше редактирано от Сия Емилова на 14.11.15 21:54.
28.05.15
18:43
Ще ти паднат дънките (giggle) Иначе имаш добър релеф но наистина качи 2-3 кг :) :*
28.05.15
20:39
казано от Ая Палачинкова на 28.05.15, 18:43:
Ще ти паднат дънките (giggle) Иначе имаш добър релеф но наистина качи 2-3 кг :) :*
Охх аз ги купих големи още минала година ако “случайно” се смалят при прането.Добре че имат голям колан да ми не паднат наистина (blush)
И си мисля че като ми мине........ъъъ :D ........еуфорията..... от скорошни събития ще си върна 1-2 килца - надявам се не само мазнини (giggle)