Не мисля, че в коректно, правилно и възпитателно тук да се обсъждат нечии родители, никой не си ги избира. Нали имаше една работа, че е хубаво когато хора под 18 години пишат да съгласуват режимите и диетите, които се предлагат с родителите си. Аз не бих показала на родителите си тема, в която ги наричат необразовани и безотговорни, а дори да я видят - познайте дали ще заставят детето си да я следва, след като са наречени така. Просто не е свързано с темата!
Рая, за да се ориентираш по-лесно във форума на кое винаги може да се вярва - потребителите с цветни кръгчета около профилната снимка са модератори и няма да ти кажат нещо грешно. Не че останалите потребители говорят грешни неща, но да кажем, че може нещо да не са преценили или да рискуват да кажат непотвърдени работи, докато модераторите не го правят. Съвет от мен - известно време хапвай каквото има готвено вкъщи, не мисли за режими, за да не е под стрес организма ти и тогава започни с конкретен режим за отслабване.
Почти съм сигурен или поне се надявам, че всеки написал нещо в темата го е направил с най-добри чувства и иска да помогне (изключвам този с лука отгоре), но явно всеки иска да прочете това, което на него му се иска и/или си извърта нещата както му е угодно. Точна формула и пряк път няма, за всичко е нужен труд и усилия.
08.05.15
15:52
Не че нещо ама за мен лично родители позволили да се стигне до този начин на хранене са всичко друго ама не и грижовни и образовани чисто родителски пък може и диплома от Йейл да имат . Главата ми не го побира как може 15 годишната ти дъщеря да се храни по тоя начин и да стигне до тези килограми и ти да не вземеш никакви мерки . И за да не излезе ,че се заяждам не обсъждам родителите й като цяло а по отношение на храната .Не може един подрастващ човек да живее само салати . Започни да се храниш с качественна храна по 4-5 пъти на ден яж месо ,зеленчуци ,полезни въглехидрати като ориз и картофи.Сладко също може да си хапваш стига да не прекаляваш ,храни се разнообразно .Запиши се някакъв спорт било тго фитнес или аеробика или каквото ти се иска ако си постоянна резултатите няма да закъснеят.
И другото което тук едва ли някой цели да те обижда или родителите ти коментираме това което четем мненията на даден потребител може да не са особено мили но в край на сметка трябва да се научим да отсяваме полезното за нас дори не толкова приятните изказвания .
казано от Кольо Пияндето на 07.05.15, 22:32:
Рая, първо и преди всичко - зареди се с търпение.
Не си стигнала бързо до тук, не е разумно да се мъчиш бързо да стигнеш на друго място.Стигнала си до тук с глад. Лошо. Сега трябва да убедиш този твой организъм, че глад повече няма да има. Проблемът е именно в това, че ядеш безобразно малко и то отдавна, нарича се ‘икономичен метаболитен режим’. В моите очи идеята за високовъглехидратно хранене (тази на Carbohydrate) е абсурдна и крайно неподходяща. По-скоро си мисля, че нещата трябва да се ориентират около равномерно балансирано хранене и то на два етапа - първоначално (за известно време) около енергийния баланс, а по-късно вече да се мисли и за някакъв разумен енергиен дефицит. По-конкретно - запознаваш се с РБД, след това - стъпка 1 от тази тема. Това не е абсолютно точната истина, но е много добър ориентир какво трябва да се случва. След това оптимизираш храненето си и полека-лека тръгваш към целта...
Това е може би най-правилното, което може да направиш.
Според мен разгледай клиповете от тези 2 канала и мисли, не обръщай внимание и не слушай всеки:
http://vbox7.com/user:muscle_damage
http://vbox7.com/user:aesthetic_stalik
08.05.15
16:53
Малко взехте да прекалявате с off topic-а и с даването на абсурдни съвети (това към Kristiqn).
Нямам намерение цял ден да ви следя като в детската градина и да разчиствам след вас ненужни мнения, съдържащи обиди или без никаква връзка с темата.
А мнение, което не е било във връзка с темата и съм го модерирала с обяснение, е първото такова от дадения автор. Всяко последвало подобно се трие. Вече го направих с няколко.
Рая, не обръщай внимание на съвета за тъпченето с хляб! Изтрих го, но вече беше късно. Това е пълен абсурд и просто се направи, че не си го прочела. :)
08.05.15
19:03
Хубаво е, че не си диабетичка. Това позволява далеч по-разнообразна диета. Зумбата и къщното кардио какво включват като активност? Ако искаш наистина да сме ти полезни бъди максимално конкретна, а не толкова обстоятелствена. Пожелателно е да си отвориш един дневник, в който да описваш всяко едно хранене, както ти показах, както и всяка твоя активност през деня. Дневникът ще ти помогне да се следиш и с времето дори сама да откриеш къде бъркаш, разбира се при желание от твоя страна да четеш и да научиш основни принципни на храненето и спорта. Дневникът дори може да играе и ролята на чувството за вина, т.е. ако някой ден си изяла парче пица или си хапнала сладолед, когато това не ти се е полагало, то самото описване в дневника ти на този акт ще те кара коствено да не го правиш повече.
Не получих отговор на въпроса колко вода пиеш на ден. Интересен е и въпроса на Петко - напитки със захар (дори и истинските натуарлни сокове, без добавена захар влизат тук) пиеш ли някакви? Знаеш ли кои са тези напитки? А такива с изкуствени подсладители, тези които се водят уж диетични? Също така мен ме интересува и дали приемаш храни със сол. Знаеш ли в кои храни има сол? Знаеш ли, че дори в сладкишите има сол?
И още нещо - някои потребители тук са малко по-грубички, но това е начин да ти покажат къде бъракш. По-грубата критика много често е добър знак и се прави с напълно, положителни намерения, а именно за твое добро. Много съм далеч от мисълта, че някой е решил тук да те обижда. Думите за родителите ти не бива да ги приемаш като обида, а като строга критика. Много съм съгласен с тях, макар и толкова груби, защото и аз не бих допуснал да видя детето си на 15 г. с подобни килограми.
казано от Ivan Vasilev на 08.05.15, 19:03:
Хубаво е, че не си диабетичка. Това позволява далеч по-разнообразна диета. Зумбата и къщното кардио какво включват като активност? Ако искаш наистина да сме ти полезни бъди максимално конкретна, а не толкова обстоятелствена. Пожелателно е да си отвориш един дневник, в който да описваш всяко едно хранене, както ти показах, както и всяка твоя активност през деня. Дневникът ще ти помогне да се следиш и с времето дори сама да откриеш къде бъркаш, разбира се при желание от твоя страна да четеш и да научиш основни принципни на храненето и спорта. Дневникът дори може да играе и ролята на чувството за вина, т.е. ако някой ден си изяла парче пица или си хапнала сладолед, когато това не ти се е полагало, то самото описване в дневника ти на този акт ще те кара коствено да не го правиш повече.
Не получих отговор на въпроса колко вода пиеш на ден. Интересен е и въпроса на Петко - напитки със захар (дори и истинските натуарлни сокове, без добавена захар влизат тук) пиеш ли някакви? Знаеш ли кои са тези напитки? А такива с изкуствени подсладители, тези които се водят уж диетични? Също така мен ме интересува и дали приемаш храни със сол. Знаеш ли в кои храни има сол? Знаеш ли, че дори в сладкишите има сол?
И още нещо - някои потребители тук са малко по-грубички, но това е начин да ти покажат къде бъракш. По-грубата критика много често е добър знак и се прави с напълно, положителни намерения, а именно за твое добро. Много съм далеч от мисълта, че някой е решил тук да те обижда. Думите за родителите ти не бива да ги приемаш като обида, а като строга критика. Много съм съгласен с тях, макар и толкова груби, защото и аз не бих допуснал да видя детето си на 15 г. с подобни килограми.
Да, бих могла да си водя дневник :) Пия вода, но не много... преди пиех по около 1 литър, но знам, че това не е правилно и за това от около месец се насилвам да ги докарвам по 1,5 литра на ден. Натурални сокове не пия, само от време на време прясно изстискани. Напитки като кока кола и всякакви от този род спрях да пия преди години (или най-много при някакъв повод по 1 чаша от 250 мл.) и с подсладители не пия ;) Признавам си, че злоупотребявах със солта известно време, но вече не... дори почти не ям сол, колкото за лек вкус. Отказах се да ям солети заради солта в тях. Изобщо се старая да променя коренно хранителните си навици :) Знам, че във всяка храна има сол и се ограничавам от супер солените като колбаси и други подобни, а за чипсове и снаксове да не говорим.