Цел, покачване на мускулна маса

Темата е заключена.
Прескочи до:

тази вечер реших да разгледам форума, много твои мнения видях
на моменти се смях, на моменти ми беше тъжно, накрая СЕ ИЗНЕРВИХ
извинявай, обаче манталитета ти не e алфа, не е бета, и гама не е, ти се държиш направо като омега фегет
до никъде няма да те доведе в живота това
взимай се в ръце, на 20 години си, има хора с физически недъзи, без крака, ръце, слепи, които искат да живеят
ти си физически здрав и не правиш нищо друго освен да хленчиш и ревеш по форумите
просто излез от вас и живей, ако трябва пробвай да си намериш работа в друг град и започни на чисто, просто така доникъде няма да я докараш

Братле, недей така! Момчето не е the average Joe, има проблеми с панически атаки, фобии и т.н. Стандартния подход с назиданието едва ли ще е ефективен при него, най-много да го откажеш съвсем да тренира. Човека има нужда от тренировките, за да му носят спокойствие. Щом му действат добре е ОК.

казано от Васил Стефанов на 22.06.14, 13:47:

Просто ходя на зала, но както бях споменл в една от предишните си теми, имам куп заболявания. А в залата просто, не ми е конфортно, имам нужда от спокойствие за да протича лечението ми правилно. Днес бях на зала, но имаше куп въпроси, работиш ли, защо спря преди време и тн. А аз не искам да обяснявам историята си, защото повечето хора, когато чуят за заболявания от рода на фобии и панически атаки и булемия, те смятат за луд. А аз всъщност не съм. Просто имам проблеми, имах тежки периоди в живота си и това се отрази зле на психиката ми. Освен лекарствата са ми нужни и покой и спокойствие. Както споменах имам вкъщи щанга, дъмбели и тежести. Може тренировката ми, да не е на 100% както в залата, но дори и вкъщи, вярвам, че мога да постигна нещо. Та би ли ми помогнал с нов тип програма, за домашни условия. Благодаря ти, предварително. И се извинявам, че те занимавам с моите проблеми.  Но все пак, здравето и лечението са на първо място! Благодаря ти предварително! :)

не знам, аз си мисля, че най-лошото нещо, което може да направи, е да се заключи вкъщи и да зоби хапчета по цял ден
и даже да го помислят за луд, кво?
и мен ме мислиха за луд като си носих кутии с храна на плажа
i don’t give a fuk :D
о и друг пример, като малък имах астма, не я излекувах с хапчета, а с кардио всеки ден, което ми забраняваха принципно
peace

Храна
Въглехидарти-400 гр 100% пълнозърнест хляб вита, 100 гр фини овесени ядки.
Протеин-110 гр краве сирене, 300 гр кисело мляко 1% масленост, 245 гр пилешки гърди на скара, 155 гр кюфтета на фурна (60 телешка и 40 свинска кайма)
Мазнини-6 гр зехтин
Плодове и зеленчуци-200 гр домати, 170 гр праскова, 125 гр банан (без кората)
Общо въглехидрати: 157 гр
Общо протеини:123 гр
Общо мазнини-59
Тренировка-Военна преса от седеж 3х10-6 (базово за трите глави на рамото), разтваряне на дъмбели в страни 3х10-6 (средно рамо), вертолет 3х10-6 (предно рамо), разтваряне на дъмбели в страни при наклон напред 3х10-6 (задно рамо)+20 минути каради, ведна след тренировка (тичане).

Не се изказвай без да знаеш за състоянието ми. Не знаеш какъв ад е, да страдаш от фобии, панически атаки, булимия, анорексия, депресия и безсъние! Вярно не съм сакат, но си е истински ад, не ме съди без да знаеш историята ми!

Здравейте, най-после получих желания релеф, който толкова исках!

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 14.07.14 01:37.

Релефа е екстра, ако към него прибавиш 10-тина килограма, ще е много добре. С една добра програма и качествена храна това далеч няма да ти е чак толкова трудно.
Поздрави!

Владимир как мислиш, ако направя храненето така, ще се получи ли:
Закуска:100 гр овсени ядки с настъргано върху тях 100 гр сирене и заляти с вряла вода+200 гр банани
Обяд:200 гр пилешка гръдна или бутна пържола без кожата на скара+300 гр салата от домати и краставици гарнирана с 10 гр зехтин+100гр хляб бонус (без брашно с цели пшеничени зърна)+200 гр банани
След обедна закуска 50 гр суров бадем
Вечеря:омлет от 5 яйца с с настъргано вътре между 50-70гр кашкавал приготвен на кирамичен тиган+100 гр хляб бонус(без брашно с цели пшеничени зърна)+300 гр кисело мляко,
И тази тренировка:Ден1-Рамо+Трапец+Трицепс-Военна преса с щанга от седеж  3х8-6, Повдигане на ръце встрани 3х8-6, Вертолет с щанга 3х8-6, Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3х15-12, Трапецовидно повдигане с дъмбели 3х15-12, Френска преса от лег 3х8-6,
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 3х10-8, Кик-бек 3х15-12 и за финал Кофички на пейка (полукофички), 2 серии до отказ за пълна хипертрофия на трицепса.
Ден2-Кардио+Гърди+Бицепс-сутрин на гладно 25 минути кардио (тичане), Лицеви опори с акцент върху гърдите, с една педя по широк хват от класическите и пръстите леко сочат навън 3х12-10, Повдигане на щанга от полулег 3х8-6, Флайс с дъмбели от полулег 3х15-12, Бицепсово сгъване с щанга 3х8-6, Чуково бицепсово сгъване 3х8-6, Концентрирано сгъване 3х8-6 и за финал Бицепсово сгъване с щанга с по-лека тежест 1 серия до отказ
Ден3-Почивка
Ден4-Гръб-Придърпване на вертикален скрипец широк хват 3х12-10, Придърпване на долен скрипец с V образнаръкохватка 3х12-10,
Гребане с щанга с надхват 3х8-6, Еднострано гребане с дъмбел с удължена амплитуда 3х8-6, Привеждане на горен скрипец с прави ръце с хват малко по широк от раменете 3х15-12.
Ден5-Карди+Крака-Кардио на гладно 25 минути (тичане), Класически клек с щанга зад врат 3х8-6, Бедрено разгъване 3х12-10, Тяга с прави крака с дъмбели, повдигане на пръсти от праг 3х15-12.
Ден6 и 7 почивка.

Храната ми се вижда добре, аз лично предпочитам кардиото да е в отделен ден, или поне да има по-голям интервал от време между силовата тренировка и кардиото. Иначе не съм привърженик на подобен тип програми особено, когато се правят от хора, които са все още далеч от голяма и обемна мускулатура. Много по-оптимално би било да тренираш цялото тяло само с базови упражнения 3-4 пъти в седмицата, казвам го изцяло от личен опит, повече от година и половина въртях сплитове като този, имаше ефект, но беше много далеч от оптималния. След като почнах 3-4 пъти в седмицата да тренирам цялото тяло само с базови движения всичко тръгна както винаги съм искал, за няколко месеца дръпнах много повече, отколкото за година и половина. Сам се убедих, че при натурално трениращите покачването на силата е най-важното нещо за изграждане на активно тегло. В момента отново съм на такава програма и съм доволен, за напред възнамерявам да продължавам да тренирам по-същия начин. Не гледай как тренират профитата, техният организъм е коренно различен от този на нормалните хора, с тяхната “суплементация” и народна топка да играят пак ще качват ;)

Слушам съветите ти и както ми каза преди правя повдигане на крака от вис 3х20+повдигане на крака от лег 3х20. С цел заздравяване на кръста. Да те попитам докато ми заздравее хубаво кръста и коремния пояс, вариант ли е преди да премина към тежка мъртва тяга, основните движения да са ми класически клек с щанга зад врат, който също заздравява кръста лично според мен и тяга с прави крака но с дъмбели, защото ми е по лесно да контролирам движенията с тях. А когато заздравее хубаво кръста, преминавам и към тягата! :)

Клека е незаменим, това е ясно! Иначе за укрепване на пояса мога да ти препоръчам колелце и планкове, екстензиите също ще са ти от полза. Преди да преминеш към тежка мъртва тяга, най-добре първо премини през лека такава ;)

Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 14.07.14 23:59.

Ок, ще го направя, в домашни условия мога,  разполагам с лост и тежести! Може да започна с 20 килограма, но да я правя бавно и прецизно, за да ми стане като навик и постепенно да увеличавам! И да ти се похваля, вчера у дома на лоста на двора, успях да направя 2 чисти набирания и то с широк надхавт преди не можех и 1 , явно скрипеца подсилва, утре пак, ще пробвам, няма да уставя скрипеца защото явно помага, но всеки ден ще пробвам, докато не стигна поне 8! :)

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 15.07.14 00:32.

Така се почва, всеки е почнал от там ;)

Храна:Закуска 100гр овесения ядки с настъргано върху тях 80 гр краве сирене и поляти с вряла вода+225 гр банани (без кората).
Обяд:Консерва риба тон 160 гр в собствен сос+65гр хляб бонус (без брашно с цели пшеничени зърна)+салата от 200 гр краставица гарнирана с 9 гр зехтин, без сол+400 гр пресни ягоди!
Вечеря:170гр пушена херинга+92гр хляб бонус (без брашно с цели пшеничени зърна)+300 гр кисело мляко 1% масленост.
Това е за днес!
Протеин:108гр
Въглехидрати:211гр
Мазнини:50р.
Калории:2040
Вода 7 литра!

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 16.07.14 23:39.

Здравейте, наблегнах над базовите упражнения и спрях кардиото! Как мислите има ли според вас някакво развитие в мен, мина само месец, но все пак искам да чуя и вашето мнение!

Закуска:125 гр овесни ядки с настъргано върху тях 70 гр сирене и поляти с вряла вода+ 1 банан
Тренировка:Гръб-Гребане с щанга 3х8-6, гребане с дъмбел 3х8-6, пуловър с акцент върху широките гръбни мускули 3х12-10, Мъртва тяга 3х8-6.
Обяд:151 гр пилешки гърди на скара+182 гр многозърнест хляб+400 гр кисело мляко 2% масленост!
За вечеря, още не съм решил, но пак ми се похапва пилешка мръвка и студено кисело млекце!

Според теб Владо имам ли, напредък?

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 27.10.14 21:56.

Добре вървиш! Поддържаш много нисък процент подкожни мазнини, но трябва още маса. По-упорито натисни базовите упражнения и ще се получат нещата ;)

Закуска: Омлет от 4 яйца с 50 гр краве сирене, 2 филии многозърнест хляб и 400 гр кисело мляко 2%
Обяд: 175 гр кюфтета на фурна от 60% свинска и 40% телека кайма, 100 гр паста в сурово и 300 в сварено състояние и 400 гр кисело мляко 2%
Вечеря: 215 гр пилешки гърди на скара, 400 гр салата от домати, без сол подправена с ябълков оцет и олио, една филийка многозърнест хляб и 400 гр кисело мляко 2%

Закуска: 3 твърдо сварени яйца, 70 гр краве сирене, 1 филийка многозърнест хляб, един домат, подправен с олио и ябълков оцет, без сол, 400 гр кисело мляко 2%
Обяд: 250 гр задушени пилешки дробчета с лук, салата от краставици, подправена с олио и ябълков оцет, без сол, 1 филийка многозърнест хляб и 400 гр кисело мляко 2%
По късно, ще тренирам, за сега е това. :)

Закуска: 5:30 Омлет от три цели яйца със 50 гр краве сирене, приготвен на керамичен тиган с около 6-7 гр зехтин+75 гр ръжен хляб бонус+300 гр кисело мляко 1%
Междинно хранене: 10:15 50 гр сурови бадеми+300 гр зелена ябълка
Обяд:13:00 100 гр ориз в сурово състояние, във варено 300 гр+255 гр пилешки гърди на скара+200 гр зелена ябълка
Вечеря: 19:30 360 гр сирена извара с ниско садържание на сол+400 гр слата от домати без сол, подправена с ябълков оцет и около 6-7 гр зехтин+35 гр ръжен хляб бонус+300 гр кисело мляко 1%
Това е за днес от мен! :)

Закуска: 2 твърдо сварени яйца+40 гр кашкавал+3 филии хляб бонус с 6 зърна+400 гр кисело мляко 2%
Обяд: 205 гр пилешки гърди на скара+345 гр печени картофи на фурна+една голяма зелена ябълка
Тренировка: Ден за гръб- 3х10 пуловър с акцент върху широките гръбни мускули, 3х8 гребане с дъмбел, 3х8 гребане с щанга, 3х8 мечка
Вечеря: 250 гр задушени пилешки дробчета с лук и бяло вино+360 гр салата от краставица (без сол) гарнирана с ябълков оцет и зехтин+2 филии хляб бонус с 6 зърна+400 гр кисело мляко 2%
Това е за днес!

Закуска: Омлет от 4 яйца (220 гр) и 70 гр сирене
Обяд:190 гр пилешка бутна пържола с кожата+400 гр кисело мляко 4% масленост
Тренировка: Кофички, три серии до отказ, набирания с раменен подхват три серии до отказ
Това е за сега от мен! :)

Вчера вечерята беше 220 гр пилешки гърди на скара+ 400 гр кисело мляко 4,5% масленост
Закуска:Омлет от 4 яйца 225 гр и 55 гр кашкавал
Вчера натоварих с кофичките всички бутащи мускули (гърди, рамо, трицепс), а с набиранията всички дърпащи (гръб, бицепс), днес, ще потренирам, долната част на тялото. Това е за сега от мен! :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1