казано от Т. Тодорова на 03.05.15, 21:05:
-> дан льо блендер -> джът-джът ->
(стана 4 литра :D)
Верно, че ти беше франкофон (wait)
(wasntme)
:D
(rock) ... (nmuchfun)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 03.05.15 21:23.
04.05.15
15:44
Много ме радва тая песничка! Може би, защото я свързвам с разни моменти - нъл’ съм романтик по заводска настройка :P
Днес ново питие:
1,5л филтрирана вода + половин обелен и нарязан лимон + розови листа + етерично масло от портокал (2 капки) -> много приятно!
Не съм убедена, че етеричното масло може да се пие така обаче :D Търсих из нета, нийде не намерих такова приложение. Пише само, че не е добре да се прилага в чист вид върху лигавиците...?
Моля за малко информация по въпроса :)
04.05.15
23:04
Ох, какъв коментар съм изпраскала.. Ясно ми е защо не е препоръчително за лигавиците :) и реално няма причина да не може да се пие в слаб разтвор - зачудих се, защото не намерих никъде споменато да се приема вътрешно :)
05.05.15
13:38
МЦ вече е на към 50 дни. Приболява ме, крива съм, ама не - не идва и не идва. Никога не съм имала такъв проблем, може би като ученичка да е имало разни десетдневни разминавания или да ми е продължавало по много време, но такова закъснение - НЬЕ.
Ще го изчакам да стане на към 60 дни и ще отида да видя какво става. Нямам търпение да си поискам пак направления :D
Храна от днес я изчиствам максимално, че много се олях напоследък. То не ми се и яде особено, затова днес имам авокадо, козе сирене, сухари със сусам и разни зелении.
Питието е вода с рози, магданоз, лимон и джинджифил. Како и да комбинираш, все става вкусно. Не знам защо до преди известно време се опитвах да излоча Самърсбито на света, при все, че има толкова по-приятни варианти.
Не ми се описват подробно неща, предпочитам да вложа това време в четене на нещо полезно - заела съм се със себеорганизиране и самоусъвършенстване :D , чета техники за повишаване на продуктивността, за концентрация - хич не се справям, ама с нищо - забравям, разсейвам се, работя бавно, не мога да си фокусирам вниманието върху нещо за повече от 10 секунди. Според мен, освен че блеенето е част от личността ми, има и други причини (хормони, общо състояние на организма и т.н.), но на работа това никой не го интересува (и правилно, работата трябва да се върши и дори доста търпение § толерантност получавам) и трябва да се стягам сериозно, за да не завърша в кол центъра, от който толкова много ме е страх :)
Източните учения също са нещо, в което предпочитам да инвестирам време - чета разни ведически писания и бих искала да си купя книга, но не намирам нито на български, нито на английски. Може и да съм бляла пак.
Усмих :P
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.05.15 14:08.
05.05.15
20:35
А тест за бременност прави ли?
05.05.15
21:58
Не съм бременна.
:)
казано от Т. Тодорова на 05.05.15, 13:38:
Източните учения също са нещо, в което предпочитам да инвестирам време - чета разни ведически писания и бих искала да си купя книга, но не намирам нито на български, нито на английски. Може и да съм бляла пак.
Каква точно литература те интересува? Има доста книги за източни учения на нашия пазар, а за амазон да не говорим. Друг въпрос е колко от тях стават за четене.;) Има доста криворазбрани учени и философии, но това е друга тема.
казано от Т. Тодорова на 04.05.15, 15:44:
1,5л филтрирана вода + половин обелен и нарязан лимон + розови листа + етерично масло от портокал (2 капки) -> много приятно!
Не съм убедена, че етеричното масло може да се пие така обаче :D Търсих из нета, нийде не намерих такова приложение. Пише само, че не е добре да се прилага в чист вид върху лигавиците...?
Моля за малко информация по въпроса :)
Не знам доколко информацията ми ще е точна, но съм използвала етерични масла за вътрешна употреба, естествено, в силно разреден вид.
Мента слагам в шейкове и шоколади, портокал и грейпфрут за шоколади.
Като цяло, моята логика е, че след като могат да се употребяват върху кожата, би следвало да не са опасни за стомаха: приети през устата , тялото има възможност да се пребори с евентуални токсични вещества чрез черния дроб, бъбреците и т.н. Докато през кожата нямаме подобни защитни механизми,всичко влиза директно в кръвообращението. Затова съм силно против комерсиалната козметика.
Не твърдя за 100% достоверност, де...просто размишлявам.
Мнението беше редактирано от Margi на 05.05.15 22:36.
казано от Маргарита Манева на 05.05.15, 22:11:
Докато през кожата нямаме подобни защитни механизми,всичко влиза директно в кръвообращението.
И???Не минава ли пак през бъбреци ,черен дроб и т.н.???Какво ?-от стомаха минава първо през бъбреци и черен дроб без да навлиза в кръвообръщението ли?
09.05.15
11:28
Марго, именно - гледам, гледам, все ми се струват негодни за четене (купувала съм си книги по теми, които са ми супер интересни, и като видиш, че вътре се е изляла вселенската глупост... мен лично много ме боли :) ). За това какво точно искам - и аз не знам, трябва да се започне от някъде, но материята е толкова обемна, че не знам от къде да започна.
Етеричното масло ще си го пия - харесва ми, пък и от една капка със сигурност няма да обърна корема :D
* МЦ няма, другата седмица ще пробвам да ида на доктор (подсмрък)
Тогава щеси позволя дати препоръчам следното:
Светлина върху йога, Б.К.С. Айенгар
Дървото на Йога, Б.К.С. Айенгар
Йога - съкровище за жени, Гита Айенгар
Втората не е преведена на български,но май може да се намери из нета при старателно търсене, а третата е доста рядка,на мен от Индия ми я поръчаха и сега си я чета с удоволствие. :)
09.05.15
16:58
Благодаря ти! (sun) (F)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.05.15 16:58.
11.05.15
18:58
Една дъждовна муцуна :)
Ох, снимаха ме как правя упражнения на открито - направихме кратки клипчета за кампанията, за която работя. Днес ги видях и съм потресена - не бях се виждала така, в огледалото не е същото. Много съм дебела. И съм единственият слон - да бяха накарали и някой друг като мен да се снима, не само добрите примери :D С’я ще стана известна в тубата с паласки и други екстри :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.05.15 19:09.
14.05.15
16:24
14/05/2015 (мц 56)
Да започна пак да описвам :)
вчера:
- купешки сандвич със сьомга и дзадзики: уж пз хляб, от тези готовите, опаковани, триъгълни сандвичи
- купешка салата, не особено готина
- няколко крекера
- за вечеря: 100гр свински гърди на тиган, салата и пз хляб
движение:
ходене, качване на стълби, разнасяне на разни неща и тренировка:
4 кръга, 45 сек. всяко:
- джакове
- ходещи на пади (първите 2 кръга с 12кг, 3-тия с 8кг, 4-тия - със СТ)
- трицепсови лицеви от колене, съмнителни, разбира се, но е странно, че са ми по-лесни от другите)
- коремни с повдигнати крака : пръсти на ръце кръм пръсти на крака (при мен по-скоро към глезени :) )
2,5л вода и една бира
бърнър, вит. Ц, EVE
Днес:
- забравих си парите и ми стигнаха само за баница :D, но беше много яка - като тутманик, с кашкавал ииии..мляс :)
- кафе с мляко
- протеин с 200мл овесено мляко
- за вечеря: салата
движение:
- 10 минути супер бързо ходене, почти тичане
- 45 минути щъкане
- 600кв офиси - обикновено навъртам 3,5-4,0 км
Пък утре и през уикенда ще превеждам на едно обучение на детски треньори - хих, отдавна икам да присъствам на подобни мероприятия - юююпппиии! :)
P.S. Фейсбук все повече ме дразни и мисля, когато имам време, да разчистя всички снимки и да го оставя за служебно ползване.
Винаги, когато завали, леля ви Теодора забива рязко спирачки по средата на улицата/тротоара/стълбите и спасява охлюви :D Не само, че ги местя от пътя, а ги нося навътре в някоя градинка/полянка и ги поставям на земята. Даже получих коментар от едни лели, че “тия ТИЙНЕЙДЖЪРИ все по-луди стават, щот не се занимават с нищо полезно”. :D
17.05.15
16:44
Да доложа:
- на 15.05.2015, аз, Т.Д.Тодорова, се сдобих най-накрая с МЦ! (nmuchfun) Доживях да се зарадвам и в такъв момент :D
Ям си прилично, раздвижвам се и съм все толкоз подпухнала и тежка, но пък съм в добро настроение и се радвамна много неща и хора (inlove)
Не ми се описва подробно от предните дни, само за днес ще кажа:
- 1 бисквитка, вода, един Карлинг, сега ще правя тиквички на фурна (търкулнати в нахутено брАшно), един-два патладжана между тях, зехтин, подправки; салата със сирене ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - чудя се дали да не ям само нея; имам и тахан с мед, ако искам сладко.
От една страна ми става лошо от жегата и влажността във въздуха - изморявам се и кръвното ми е все в петите, но пък от друга страна - радвам се, че дойде това време от годината, защото при такива условия мога да карам на ягоди, череши, салати, сирене, вода и лимони - дори предпочитам, защото иначе ми става още по-зле.
Вкъщи почти не съм влизала презпоследните четири дни - все едно бомба е паднала.:D Всичко е навсякъде, чинии, прахоляци, пълeн коптор :D Ще се мобилизирам да вкарам всичко в ред и следва почивка.
Обучението (за треньори, рабтоа с деца) беше много готино! Тооолкова се вдъхнових и тооолкова се забавлявах, особено първия ден, защото тогава участвах в активностите. Ден втори и трети само снимах и превеждах, щот’ме беше срам, че съм дебела и тромава :D, но пък много слушах и понаучих това-онова :)))
Изморих се, но скоро не съм била по-доволна и съсредоточена :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.05.15 16:46.
казано от Т. Тодорова на 14.05.15, 16:24:
Винаги, когато завали, леля ви Теодора забива рязко спирачки по средата на улицата/тротоара/стълбите и спасява охлюви :D Не само, че ги местя от пътя, а ги нося навътре в някоя градинка/полянка и ги поставям на земята. Даже получих коментар от едни лели, че “тия ТИЙНЕЙДЖЪРИ все по-луди стават, щот не се занимават с нищо полезно”. :D
Мислех, четова е наша запазена марка - местенето на охлюви... :D
Аз ако бях на твое място, щях да благодаря на лелите. :)
19.05.15
08:32
Марго, благодарих им, разбира се, даже ги питах какво пият :D, но това само затвърди лудостта ми в техните очи :D Както казват тийнейджърите: бОли ме!
18/05/2015 (05)
- Протеин с овесено мляко
- Принцеса с кашкавал и гарнитура от домати и краставици; кафе с мляко
- Една краставица със сирене, малко месо, две филийки Бонус; сладолед
- Ягоди, череши, сладолед
- 2л вода
Тренировка:
- въртене на стави
- 3 пъти : 5 лицеви + 15 секунди висок планк
- 10 пъти: напад с ляв, напад с десен, клек
3 кръга, интензивни:
- 10х едностранно гребане (с лява, после с дясна ръка)
- 10х лицеви от колене
- 10х бицепсово + раменна преса
- 10х клек с гирите, подпряни на раменете
- 10х планински катерач (ляв+десен=1)
Много скромно разтягане
*лицевите са от колене и “изсипани” след третата - да не си помисли някой, че изведнъж съм почнала да ги правя :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.05.15 17:23.
20.05.15
11:48
19/05/2016 (06)
- Кафе + блек файър + дмае
- шейк от овесено мляко, ягоди, какаови зърна и ½ доза протеин
- скромна шепичка тиквени семки
- още по-скромна, но с орехи
- нахут от консерва + сирене Дунавия + малко лимонов сок; женски витамин на now + дмае
Течности:
- 1л вода с лимон, мента и розови листа
- 1л чиста вода
- 1 лека биричка след йогата (blush)
Движение:
- Йога клас
- 600кв офиси
*Похвалвам се (sun) : след като ми дойде, на втория ден спаднах – тежестта, която усещах в краката и слабостта – няма ги; лицето ми се оправи – вече просто си изглеждам нормално за килограмите, не съм подпухнала. Ура! (nmuchfun)
20.05.15
20:33
20/05/2015 (07)
- шейк от овесено мляко, ягоди, какаови зърна, протеин и орехи
- 1,2л вода с мента, лимон и розови листенца, Блек файър, ДМАЕ
- тахан с мед – две равни супени лъжици
- омлет от: яйца, нахут, зелен лук, патладжан, пресни подправки и малко масло; 1 домат, краставица, филийка „Вита“
- 1 краставица със сирене, ZMA
- 1л вода, може и повече
- вегетариански дюнер - много ме изкефи, вътре само свеж зарзават, направено пред мен яйце и малко кашкавал
<3
- 1 бира
Тренировката:
Chalean Extreme – Extreme Intervals с швейцарска топка и 3кг тежести. Бях забравила колко зор ми даваше това видео Някои упражнения ги правих без топката, защото с нея над глава ги усещам много в кръста.
ТУК съм качила съм видеото - може директно да се гледа.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.05.15 10:21.
26.05.15
13:29
26/05/2015 (13)
Оппаляяяя :) Наминавам за бър отчет, докато обядвам :)
Работя, я тренирам - я не, но се движа, доста (е, намира се някой друг заспал ден), на йога пак започнах да ходя във вторник и четвъртък (щото си намирам начин да си свърша работата навреме), тренировките в залата - сряда и петък. През другото време си правя нещо вкъщи или просто ходя по много.
Яденето - ми не е лошо. Не ми се и яде в тая жега, много ме бута. Сладолед много ми се тъпче, но вчера попаднах на един ФБ блог (M&L), който ме подсети, че мога и сама да си го приготвя, та днес си купих ягоди, банани, орехи и авокадо - сега са замразени плодовете, после ще ги блендирам с малко кокосови стърготини, какаови зърна и течност, и така. Чудя се, ако му сложа шоколадов протеин.. Ама знам ли на какво ще заприлича :)
Ако сте пробвали, споделете с невежите :)
Ям много късно обаче - вечерям през нощта, не заспивам преди 1:30-2:00. Трябва да се напъна да стана два пъти в 5:00, да видим после ще се блещя ли до сутринта :)
Бяхме малко на селото на едни близки и беше много приятно :) Не мога да се примиря с мисълта, че ми се налага да живея в смотан апартамент, вместо в къща, с двор, с градина, с висока ограда :D, на зеленко и с много кучета (inlove). Трябва да се работи в тая насока - вече виждам лостове, пудовки и щанги, подредени под някой навес :D
28.05.15
16:40
27/05/2015 (14)
- ягодово смути
- ориз с гъби
- някакъв глупав, малък, бутер кроасан
- гирос - с малко пилешко и много зеленчуци
тренировка:
* загрявка
* 4 кръга - 40 секунди работа, 20 секунди почивка:
- джакове
- напад с ляв, напад с десен, клек - в първия кръг с 14, оказах се много нестабилна; втори: с 12 - пак така, последните два с 10кг и установих, че при стъпка с левия крак напред, задният не мога да го сгъна - много неприятна болка се появи в коляното.
- лицеви от колене
- коремни
- висок планк + коляно към... рамо, да речем :)
3,5л вода
28/05/2015 (15)
Джънк ден.
Закусих с банан и продължих с купешка закуска;
Късния следобед : тостер с шунка и зеленчук, таратор
Ще вечерям с ягоди и протеин.
Нямам тренировка, но ходих сутринта доста, после качвахме с колежките едни кашони по стълбите до офиса /щеше да ми се пръсне сърцето/ и ме чакат офисите после.
Похвалих се, че “ходя на йога” и пак пропуснах тая седмица. Ама се налага, няма как.
02.06.15
23:23
02/06/2015 (20)
След много бач и частично греховно меню (имам предвид, че ядох сладолед с фъстъчено масло, фъстъчено масло с мед, фъстъчено масло със сладко от ягоди и кекс... :D), съм с 2кг надолу и не знам по какви причини – чувствам се страшно мотивирана за всичко, що се случва около мен – за работа, за тренировки, за учене, за хранене. Ще видим к‘о ще стане.
————————————————————————————————————————————————————————————————————
Започнах да тренирам сутрин на гладно – хийтове и едно предизвикателство за корем, от което днес беше ден 1.
Сутринта:
- Блек файър + кучешка разходка с игра
- HIIT (с кардио загряване преди това, стави, лек разтяг):
3 дрила, изпълнени по два пъти, 60 сек работа, 60 сек активна почивка : скокове, удари, джакове, клекове и разните им вариации. По принцип са 4 дрила, ама не издържах – нещо ми става със сърцето напоследък, ще разбера скоро какво.
- 15 сит-ъпс, 5 крънча, 5 повдигания на крака, 10 сек планк
Закуска:
- Смути от: 10 ягоди, 10см банан, доза протеин, 2,5 пълни с.л. овес, какаови зърна и малинов чай за вкус
Обяд:
- Крем-супа от елда, зеленчуков микс (карфио, морков, броколи), малко масло, малко готварска сметана и магданоз;
Пост-обяд:
- Малко фъстъчено масло с малко кокосова захар
18:00-19:30 Йога
20:00-22:00 Офиси
Вечеря:
- протеин със сто мл мляко
Правихме много яки неща на работа – гостуваха ни момчетата от Copenhagen Panna House (фрийстайл стрийт футбол отбор). Идеята беше да се промотират ползите от движението, разбира се. Освен това, Panna има за цел да се бори с расовата/социална дискриминация. Едно събитие проведохме в училище в Столипиново. Беше супер трогателно, поне за мен. После още едно – в центъра на Пловдив, което не беше трогателно, но пък се получи също много добре.
А самите момчета... сърчицето ме боли, че не мога да срещам по-често такива хора! Толкова отворени, контактни, супер непринудени.. пълен айляк. Водихме ги с колежката на вечеря, после обикаляхме напред-назад, беше ми страшно приятно, особено вечерта из хубавия, хубав, много хубав Пловдив :).
Но пък може да ги видя пак в Копенхаген, където ще съм в командировка на края на месеца. УРА! (nmuchfun)
Говорейки за сърчицето... имам проблем с него. Задъхвам се по много особен начин, не и стига въздух, понякога докато качвам 6-7 стъпала или докато вървя по-интензивно. Получих миналата седмица такова нещо, комбинирано с болка в гърба и беше ужасно. Налапах се с валидол и аспирин протект. От тогава не съм имала време да отида на преглед – колко глупаво звучи само – да нямаш време за това. Уж ми мина, но днес, след блек файъра и хийта, пак се чувствам така – гърдите ме стягат и усещам сърцето по много гаден начин – все едно чуждо тяло пулсира вътре.
Отидох днес на кардиолог - механично нямало нищо, но доки ме посъветва да забравя за такъв тип бърнъри и да не преживявам всичко толкова лично. И да, факт е, че емоционалната чувствителност в повечето пъти удря сърцето по неприятни начини. Шъ живея.
Поръчах си протеин и л-карнитин – след консултация с така отзивчивата карфица и нейното мъж, се потвърдиха разсъжденията ми, че той няма да ме натоварва така и рискът да пукна от него е доста по-малък.
Снимков мат’рЯл от събитията + предизвикателството за корем:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.06.15 23:29.
03.06.15
22:19
03/06/2015 (21)
- 1 банан
- 3км пеш до работа – интензивно ходене (бях тръгнала да се качвам на рейс, ама се мернах във витрината на един търговски център и викам : Ооо, Дъмбо, я разпери ушички и тръгвай бърже пеш! :D)
- качване на стекове с вода по стълбите
- качване по стълбите поне 6 пъти + щъкане
- още един банан
- палачинка със сирене, кашкавал, домат и краставица – топла, с малко масло, толкова вкусна, че чак щях удар да получа :D – трябва да си направя такива сама – нахутени, с екстри; 250мл купешки таратор в бутилка – пише, че съдържа само прилични неща – млякото мирише на мляко, краставицата е свежа, а чесънът не е на прах – ха!
- още ходене, ходене, чистене вкъщи
- 1 капачка течен л-карнитин (за да го опитам) – купих си Карни Макс на Пюър Нутришън – със зелен чай и гуарана
- шепа череши (имам предвид, че КУКУЧКИТЕ бяха шепа :D)
- боц-боц от на татко манджата – свинско с някакъв ориз (само опитах)
- ½ шоколад
- доза протеин (pure nutrition, шоколад с кокос и добавени ензими – много е вкусен) със 100мл мляко
3л вода: 1,5 чиста, 1,5 с нарязан вътре портокал и... босилек, хаха :D Исках да е мента, но понеже са замразени и .. абе, обърках го, ама пак стана приятно, к‘во да му е :)
* 20 sit-ups, 8 crunches, 8 leg raises, 12 secs plank (ден 2)
Храната изглежда някак много, ама всъщност... не ми се стори изобщо така. Можеше да пропусна шоколада, примерно :)
Лягам си днес 22:30.
05.06.15
12:55
04/06/2015 (22)
6:45 Събуждане, чистене, приготвяне на обяд, л-карнитин
07:30 Протеин с мляко /150мл/, ДМАЕ
Обяд: ½ домат, малко краставица, омлет от 3 яйца, зеленчуци (ирландски микс – зелен фасул, грах, морков, гъби, чушка миниатюрни кубченца картоф), 3 слайса сирене чедър (нарязях ги в яйцата и стана много вкусно).
Следобед: Още от същото
Череши
После: фъстъчено масло с мед
3x3,5km пеш, интензивно, с раница
2,5л вода
• 25 sit-ups, 10 crunches, 10 leg raises, 15sec plank
08.06.15
20:49
(F) 08/06/2015 (26) (F)
Закуска:
- протеин с малко мляко
- 3в1 около час след това
Обяд:
- варени картофи, запечени със сирена; морковена салата;
- за десерт: овесен кейк със сладко от кайсии (60гр)
35мин след тренировка:
- кефир
Вечеря:
- омлет от 2 яйца и малко сирене;
- половин домат, краставица - подправени с малко ленено олио
Бира
* преди лягане : ZMA, лимончИ и МСМ
Тренировка:
1) 15 минути HIIT
2) 3 кръга, без почивки, фокусирано и енергично:
- 10х клек с 2х6кг
- 10х лег на швейцарска топка - 6кг дъмбели
- 10х тяга с прави крака - 2х6кг
- 10х двустранно гребане - 6кг дъмбели
- 10х военна преса - 4кг дъмбели
3) Корем:
- 40 сит-ъпс
- 20 крънча
- 20 повдигания на копитца
- 30 сек планк
4) 20 минути йога стреч
Четох си част от един стар дневник, най-успешният, който съм имала до момента. Освен че установих, че мога да съм страшно забавна :D, реших да приложа някои неща, които намерих там - тренировките и отчасти храненето. Тогава си ми вървеше много добре, ще пробвам пак, но без месо - ядох пак напоследък и ... бля. Риба може.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.06.15 23:09.
Офффффффф, Десо бил тук преди мен, не съм погледнала!
Неоспорим факт е, че си изключително забавна :*
Доста е готино да си гледаш назад дневника. В този смисъл един съвет към желаещите да си трият дневниците, включително и към теб - не го правете, мацайте на едно и също място, преименувайте, но не трийте. Толкова много човек вижда, когато погледне назад. Аз преди няколко седмици си прегледах дневника и се заех да си “линкна” различните етапи, като измених първото мнение. Отделно - гледаш стари псотижения, гледаш си доста неща, които по настоящем помагат. Тааа, използвай всичко, което знаеш, че е работило тогава, специално за теб - ако в този етап си се чувствала ок, значи и сега би могло да те накара да се чувставаш ок.
Аз доста харесвам хумора и дневника ти (sun) И блу берита харесвам :* :* :*
09.06.15
23:03
Десо, съгласна съм с теб. Но някак се радвам, че старото ми аз с голямата уста и вечните неизпълнени планове (заради същата тая уста) не ми се подвизава из дневника :)
Игличе, хихи :))) Сигурна бях, че блуберитата по-скоро ще ги заобичаш, отколкото да ги оставиш на мира :D :*
(F) 09/06/2015 (27) (F)
Закуска:
- кефир
Междинно:
- 4 кайсии
Обяд:
- зеленчукова супа: нахут, чушка, грах, дребни парченца картоф, гъби – застроена с яйце, нахутено брашно и кисело мляко Хармоника. Мазнина сложих – масло в началото и после малко ленено олио; препечена филийка грахамов хляб (на кутията на сместа пише, че има малко сухо мляко в него)
Meждинно: Kinder Bueno White
Цял ден съм като премазана – гадеше ми се сутринта, главата ме болеше, една слабост... ужасТ. Нямах търпение да отида на йога следобед, толкова добре се чувствам след нея
<3 На релаксацията редовно заспивам, по особено приятен начин :)
Супер ранна вечеря – в 16:30 : Като на обяд
в 21:00 – доза протеин с вода и една бисквиДа
Движение:
90 минути йога (дихателни упражнения и асани)
600кв офиси
Утре мисля да тренирам много здраво (за възможностите си)
10.06.15
21:53
(F)10/06/2015 (28)(F)
Закуска:
- доза протеин с вода; кафе от капсула; л-карнитин
- като стигнах в офиса – 3в1
Обяд:
- омлет от 3 яйца, сол и кимион
- половин домат, половин авокадо
- пакет солети.
- DMAE & EVE
Следобед:
- чашка домашен „сладолед“ от ягоди, банан, явокадо, имаше някакво олио, но не помня от какво, орехи, чиа, какаови зърна и малко мед
- DMAE
Вечеря след тренировка:
- протеин с малко кисело мляко Хармоника и вода; понеже си купих кокосово масло (маййй прешъссссс), нямаше как да не намажа една лъжичка /малка/
Тренировка с l-carnitine & 1 капс. Black fire
След старателно загряване на стави:
1) 4 кръга, 10 повторения в серия:
- Клек @12кг
- Лицеви от колене с надупване в нещо като child’s pose след всяко изправяне (такова... слято движение, но контролирано)
- Тяга на един крак @12кг
- Тяга на един друг крак :D @12кг
- Военна преса @4кг риги
- Едностранно гребане (ляво) @6кг
- Едностранно гребане (дясно) @6кг
2) Пети кръг,:
- същите упражнения, същите килограми, но по 5 повторения в серия
3) 4 кръга, 20:10 :
- бърпи без лицева
- бързички плиета
- планински катерач
4) Корем:
- 45 сит-ъпс
- 30 крънча
- 30 повдигания на крака
- 35 сек планк
5) Разтягане със задържане на позите за по 5 вдишвания
Игличе, щях да почина - друг път ще слушам (tmi)
2л вода, ZMA, мазане с магнезий на някои места. Ма няма да ви кажа кои! :D
казано от Т. Тодорова на 10.06.15, 21:53:
Игличе, щях да почина .. (tmi)
КазАх ти :D
10.06.15
22:08
Исках 5 да направя, викам: Ще й покажа на тая карфица, че съм по-корава :D
Ама уви - спрях след 4-тия и обикалях 5-6 минути из апартамента, на терасата, отворих ВСИЧКИ врати и прозорци, докато ми се нормализират пулс и дишане.
Голяма кека съм станала, ама ще се оправя, няма как!
Ама чакай, нещо не сме се разбрали, аз не съм казала, че не можеш и че не си корава, а ти казах да започнеш с по-малко, за да си изпълниш плана, без да се налага да пуклясаш :D
10.06.15
22:26
Каза да започна с малко, защото ще ме смачка психически.
Т’ва дали съм корава или не - имах предвид, че съм достатъчно корава, за да не ме смачка, ама уви :)
Искам я тая гривнааааааа... как да дам 300 кинта за една малка джаджа с’я :D Ама нали съм женичка, едва ли ще устискам кой знае колко.. мъж искам, сега го искам! :D
казано от Т. Тодорова на 10.06.15, 22:26:
Каза да започна с малко, защото ще ме смачка психически.
Да, де, за да си изпълниш плана, да си доволна от себе си, без да се налага да пуклясаш :D :D :D
Искам я тая гривнааааааа... как да дам 300 кинта за една малка джаджа с’я :D
Ахххххххххххххххх, аз имам същият проблем с тая гривна!
Ама нали съм женичка, едва ли ще устискам кой знае колко.. мъж искам, сега го искам! :D
Уфф, искам я розовка, постоянно я гледам, амаааа 300 кинта за една маааалка джаджичка :D Засега не могат да ми се откъснат от сърцето, амаааааа едва ли...едва ли ще трае дълго това със сърцето :D
10.06.15
23:17
Коя искаш ти? Аз искам fitbit charge hr. В цвят СЛИВА :D
Хората нямат кво да ядат, аз се тръшкам за нещо толкова скъпо ( и отчасти безмислено )... Ей т’ва сега е свинщина. Толковс съм разглезена, че не мога да се дишам понякога.
11.06.15
08:52
(F)11/06/2015 (29)(F)
Закуска:
- капсула кафе с лъжичка кокосово мляко
- половин час след кафето: останалото от домашния сладолед, блендирано с доза протеин
- л-карнитин, ДМАЕ, EVE
Обяд:
- сурови зеленчуци: чери домати, половин краставица, половин авокадо, 7 маслини и всичко поръсено с конопено семе
- 2 варени яйца
- 10 солети
- ДМАЕ, EVE
Следобед:
- 150мл от нахутената супа
Вечеря:
- задушени зеленчуци със сирене
- ZMA
Движение:
- 90мин йога
- Корем: 50 сит-ъпс, 50 крънча, 30 повдигания на крака, 38 секунди планк
- 600кв офиси
2,5л вода
* добавям си 2х30 суинга с 12-ката + 2х10 лицеви—-> ей така, за раздвижване на два пъти по време на работа
*добавям 3с.л. тахан с мед - намерих случайно един голям буркан с остатъци по дъното (още не мога да го проумея :D) и нямаше как :P
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.06.15 16:37.
Понеже видях, че пиеш Black Fire—според мен тялото си има определени капацитети, които се разработват до максимум единствено с тренировки и на второ място - с хранене и почивка, които са нужни за тренировките. Разни други неща като химически препарати и добавки имат само някакво маргинално влияние и то, чак, когато си постигнал физическия максимум на развитие на физическите си капацитети в следствие на тренировки. С две думи—за хоби спортистите тези неща според мен са абсолютно излишни. Те са като все едно един балон да не го надуваш с въздух, а така малко с ръка леко да опънеш хах и да мислиш, че ще е надут—балонът като метафора за физическия капацитет хаха
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 11.06.15 08:55.
Подкрепям мнението на Кико Сан. Фет бърнъра при жените е препарат, който се бърка в хормоналния баланс и води до дългосрочни хормонални проблеми.
Тук уважаваме всяко мнение, не са малко хората, които са на вашето мнение, като то е възможно и да има резон, макар лично аз и конкретно за тази хранителна добавка да не го споделям. Т. обаче е взела отдавна решение да консумира хранителни добавки. Вярвам е проучила ефекта и ефективността на хранителните добавки, които консумира, поради което вярвам, че е наясно по какъв начин й влияе предпочетената от нея хранителна добавка.
Склонна съм да споря за фетбърнъра и хормоналния баланс при жените, но тук не е мястото. Само ще отбележа, че съм консумирала нееднократно фетбърнър и до момента не съм имала какъвто и да било хормонален проблем. Пак да кажем за дозата и отровата...
Оттук нататък моля предварително включващите се да помнят, че това е дневник и макар Т. да е широко скорена откъм чистота на дневника, нека не прекаляваме с тази й благосклонност. За подробности по въпроса за ефекта на хранителните добавки, в частност фетбърнъри, има немалко теми, а възможността да се отвори нова, специализирана такава, също е налице.
Благодаря предварително за това, че се съобразявате!
П.п. Нова страница! Пожелавам ти постоянство и дисциплина! :*
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.06.15 09:48.
11.06.15
11:51
Благодаря и на двамата за коментарите - никога не съм имала против чуждото мнение, дори когато то не съвпада с моето, както в този случай. Не ми се навлиза в подробности и дискусии, защото съм изморена и трябва да вложа каквато енергия ми е останала в други неща.
По принцип си мисля, чееее... колкото по-малко изкуствени храни и добавки приемаме, толкова по-добре. Но съвременните хора сме разглезени, търсим си лесното, бързото, винаги нещата да се случват с външна помощ, ‘щото иначе не може и така нататък - все познати неща.
BlackFire има приличен състав, чувствам се добре (вече) и не мисля, че ефективността му има общо с фитнес нивото. По-скоро има логика по-напредналите да са по-дисциплинирани и затова при тях да работи по-добре :)
Карфиче, мерси че ми браниш тефтера - модератор за пример! :P
За дозата и отровата съм съгласна - л-карнитин пия 2 пъти дневно, но бърбъра започнах да взимам само преди натоварване, в комбинация с карнитина. И вече не ми се случват неприятни неща като паник атаки и пр.
Много правилно ми ги пожела, благодаря - това са качества, които никога не съм притежавала, но напоследък се старая да развия! :*
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.06.15 12:37.
11.06.15
19:05
Идвам да се оплача и да помоля за съвееет...
Очевидно силово, хийтове, табати, кореми и йоги ми идват много наведнъж. Трябва да бъдат разделени, защото след вчера се чувствам много гадно - с всички симптоми на претрениране, освен че апетитът ми е много буден :) и искам да изям всичко. Тоест, нищо не ме изкушава и ми е страшно тежко, и ми се гади, но пък тялото ми е изцедено от нетипичното натоварване, както и от недоспиването, и му се ще да си набави енергия.
Аз си ги представям разделени така, като няма тренировките да са единствената ми активност, естествено.
понеделник, сряда и петък: тежести + корем
вторник, четвъртък и събота: кардио сутрин, йога вечер
неделя: търкал
Ъм.. ? Дали бива?
Какво визираш под кардио? Ако са хийтове - за мен е ок, ако е продължително - не ми допада.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.06.15 20:21.