За начина на приемане на суплeментите!

Прескочи до:

23.02.05
09:31

Предлагам ви да напълним тази тема със съвети за начина на приемане на различните суплименти.  Нека всеки който знае нещо специфично за приема на дадена добавка,лекарство или стероид да го публикува тук. Може също така да напишете и различни системи за стероидите и други лекарства които се употребяват. Абе с една дума помагайте, за да знаят хората и да не вършат глупости!
Темата е модерирана от Емил

23.02.05
11:36

Така идеята е добра е нека тука само се пише за начина на приемане на суплементите и не се задават въпроси за да не се натрупва, а въпросите в отделни теми в раздела!
Да добавя за взимането на креатин: Препоръчвам да не се правят зареждащи дози и да се взема само по 5 грама примерно на ден или в тренировачните дни. Е май повишеното ниво на креатинът води до канцерогенно дейстевие. При мен лично той нямаше ефект.
За трибестана и еленовият корен:
Както всички други билки имат по-добър ефект, когато се приемат по-продължително. Дозите при трибестана са до 2 грама на ден, а при еленовият корен може да стигнат и до 90 капки само сутрин. Според доста билдери от еленовият корен е много слаб ефекта защото като спиртен екстракт концентрацията е малка и от екдистена на хапове са видяли повече ефект. Е аз видях ефект и от еленовият корен и несъмнено излиза по ефтино, но за концентрацията не гарантирам. Около 60 капки дава добри резултатите. Продукта е на пловдивска фирма и е в розава опаковка.
по-здрави

23.02.05
12:30

Creatine
Доста сте изписали за креатина(подробно), но никъде не се споменават някои интересни неща за начина му на вземане. Основно е, че трябва да се взема с декстроза или глюкоза, а може и с разтворен във вода мед(1 супена лъжица). Друго основно нещо е, че нетрябва да се пие кафе 40 мин преди и след прием защото се губи ефекта, тъй като кафето е вид диуретик. Ако за първи път се взима креатин без зареждаща доза няма да се мине!

28.03.05
19:57

Абе специално за креатина много зависи от организма на човека както и от фирмата.Разбира се че има значение от зареждащата фаза то за тва другата фаза е наречена подаржаща напълно сам съгласен с Zaki. Иначе пак казвам че всичко е супер относително.примерно аз познавам един приятел дето се зоби с креатин няколко месеца и никав ефект пак един друг само на протеин и ся да го видиш кав е станал...
По-здрави

21.04.05
13:25

искам да питам как да пия амонокиселини-само в дните когато тренирам или?

10.05.05
19:43

Аз искам да попитам при приемането на Креатин , трябва ли да има паузи ? Т.е. примерно пил съм го 1 месец ( независимо дали с зареждаща или не )и трябва да направя почивка за седмица ? Има ли нещо такова при него ? Какви са границите за приемането и почивката ?

13.05.05
11:04

Абе някои казват, че можеш да си го пиеш целогодишно, но според мен на 8 седмици е добре да се прави по една седмица почивка и после да продължиш пак само по 5-7гр.... лично мнение.

13.05.05
11:33

според мен го пий 2 месеца и го спри за 1 през който можеш да пиеш глутамин примерно

а за амоинот аз примерно си вземам суроватка и си пия на ден по 100 грама профилактично тъй че може ако смяташ че не приемаш достатъчно белтък
офф:обаче яко прецакваме темата :?

08.06.05
19:13

Кажете и как се пие протеина все пак :) .

5C

18.06.05
11:29

Eмо значи еленовият корен не дава толкова добри резултати като екдистена?Питам защото видях твое мнение еленов корен=екдистен и за това питам,но щом казваш че си пробвал и файда има добре :)
60 капки на ден така ли?или ...

03.07.05
11:12

аз лично протеина го пия около 30мин. след тренировка.а и замествам някое хранене.не му слагам нищо допълнително.имам предвид декстроза или нещо такова.зимно време когато може да му отпуснеш малко края може и да добавяш такива неща,но не е задължително  :P това е нещо като отговор на Crusial_Balistix :) разтварям го в шише,защото така по-лесно се разбива :?  мен обаче повече ме интесерува,какъв протеин вземате и да споделите,какви са ви впечатленията от него.надявам се поне някой да каже нещо по тоя въпрос.

08.07.05
23:19

[quote author=“nSeal”]За креатина и zареждаЩата доzа не съм съгласен със Емил. Скоро направих 6седмичен цикъл с креатин със zарежд. доzа и ефекта беШе доста добър. Такова нацепване по време на тренировка съм имал само първия път от бионабола. Качих и 10!!!кг най вече мускули тъй като съм ектоморф. Та zареждаЩата доzа си върШи работата

аха значи за 6 седмици си качил 10кила ММ и то благодарение на креатина....окей....Верваме ти ша знайш  :lol:  :lol:  :lol:
(според точно е такива постове трябва да се трият защото ще хване някой дет не е чувал кво е тва креатин и има ли почва у нас , ще го прочете и ще направи някоя глупост ;) )

Наистина ще е интересно малко повече инфо за Билки да се даде :) Емо хващай се да пишеш :)

08.07.05
23:21

[quote author=“nSeal”]За креатина и zареждаЩата доzа не съм съгласен със Емил. Скоро направих 6седмичен цикъл с креатин със zарежд. доzа и ефекта беШе доста добър. Такова нацепване по време на тренировка съм имал само първия път от бионабола. Качих и 10!!!кг най вече мускули тъй като съм ектоморф. Та zареждаЩата доzа си върШи работата

Това направо ме уби. Надявам се тук няма много други такива които смята че за 6 седмици могат да се качат 10 кила мускули. Според мен поне 6-7 са мас!!

08.07.05
23:24

направо са си 9кг и половина мас мене ако питаш
и тва ми бил ектоморф :lol:

08.07.05
23:26

[quote author=“westsa”]направо са си 9кг и половина мас мене ако питаш
и тва ми бил ектоморф :lol:

Реално погледнато и аз смятам че са точно толкова, но не исках да го пиша за да не отчайвам някой хора и после да трябва да си защитавам позициите с безброй постове.

10.07.05
21:48

Аз искам да изкажа мнение за креатина.Ами няма ефект :evil:  Последно пих един който беше в комбинация с глутамин и таурин,но няма братче :).нулев ефект.виж от протеините съм по-доволен.Незная дали си внушавам,но и от аминокиселините има ефект.Никога не съм тренирал без да пия поне протеин,но си мисля,че има значение от тия неща.Колкото и да е кофти тоя ,който Ние го пием  :P. Аминото ги пия само след тренировка,по финансови съображения  :lol: .Пия ги с декстроза.Друго май освен протеин и аминокиселини не съм пил и затова нямам мнение за други продукти.

ZM

28.07.05
12:15

creatina e noj sas 2 ustrieta!!!toi sadarja voda v muskula i e poslednia vav granizta na bezvrednite…tezi koito tvardiat 4e creatina moje da se pri zelogodishno vednaga moga da ima kaja da umirat v kofite poznavam 4ovek koito na 8 mesez po4na da pika krav…. kreatina 4erpi voda ot babrezite taka4e neshtata ne sa tolkova rozovi.a jelanoto mu distvie moje da se postigne dale4 po dobre sas po prawilna hranitelna programa ....

na parvo miasto zdraveto!!!!!!

02.08.05
20:59

змей , окей , само че това последното не е съвсем вярно и мисля че го знаеш .... 100 кила човек който тренира 4-5 пъти в седмицата как точно мислиш да постигне същия ефект от креатина само с храна ?а и всички тези вредни въздействия са в сферата на спекулацията(нямам впредвид задържането на вода , което не определям като “вредно”)...

02.08.05
23:54

Незнам дали някой от вас обърна внимание на темата която бях направил за да попитам, колко креатин реално може да се получи от хранителни продукти. РЕзултата беше отчайващ в ощърб на храната. Беше нещо от рода, че дозите -приемане на креатин като суплемент са 5-10 пъти по-големи от тези само чрез храната. Парадокса за мен беше, че организма понася подобна “бруталност”. Така и не намерих логично обяснение на цялата креатинена работа.

/може би темата наистина се развали, ако модераторите сметнат за нужда да я зачистят.../

06.11.05
00:20

Здравеите искам да ви питам дали е нормално като пиеш Геинер да губиш леко апетит  :!:  :?

SE

06.11.05
00:38

ми незнам дали е нормално но аз като пиех гейнер нямах грам апетит

MR

26.11.05
12:44

ами естествено че ще се губи апетита защото гейнерите са пълни с въглехидрати :wink:

28.11.05
09:35

извинявам се ама прочетох ЦЯЛАТА тема и на едно място не видях точно обяснение на това как да се приема Креатин, примерно.... :roll:
преди или след тренировка? със лъжица захар или бонбон става ли? такива ми ти работи....

MR

01.12.05
18:59

креатина се приема 10 минути преди тренировка с прости въглехидрати(плодов сок-гроздов) или с мед

EA

03.12.05
14:07

някои да напише за аминокиселините...в тренирожъчни и в нетре-и дни кога и по колко се пие / таблетки , прах /

[quote author=“eAGLeT_НадъХАНия”]някои да напише за аминокиселините...в тренирожъчни и в нетре-и дни кога и по колко се пие / таблетки , прах /

Зависи какви са и колко са ти финансовите възможности.
Ето 2 начина да речем:
- по 4 на ден - сутрин, преди трен, след трен, преди лягане
- по 6 на ден - 3 преди, 3 след трен
Колкото повече, толкова по-добре.
Амино2700 например може 4 преди трен и 4 след трен...

Колкото ти се пие толкова... по принцип на етикетите е указано, но и повече да вземеш не е проблем.

Креатин монохидрат:
- прием: Креатинът се приема на два етапа, като първият не е задължителен. Първият трае 5 дена. Всеки ден се вземат 4 дози по 5 грама на ден - сутрин, преди тренировка, след тренировка и преди лягане. Това прави по 20 грама всеки ден за първите пет. Вторият етап е така нареченият “поддържащ” - всеки ден, тренировъчен или не, се вземат по 5 грама след тренировка.
- особености - Креатинът може да се приема до 5-7 седмици. След това се спира и се прави почивка от един месец, след което може да се започне отначало. Това се прави не защото е вреден, а защото е вещество, което се складира в депа в клетките и след приема тялото се насища. За период от един месец нивото му отново спада и затова може отново да се почне. Препоръчително е да се пие с нещо сладко - натурален сок, мед, блокче шоколад и т.н.
- препоръчителни марки - От българските: Нутрим, П&Б; от вносните: Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, SciTech. Основно креатинът във вносните продукти е на фирмата Creapure и се счита за най-добър. Ако видите на етикета, че пише Creapure - купувайте без притеснения.

Л-Глутамин:
- прием: Приема се по 5 грама след тренировка, може и по 5 грама преди лягане.
- особености: Може да се комбинира с всички останали добавки. Препоръчително е да се взема с креатин и протеин.
- препоръчителни марки - Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, Scitec, Universal Nutrition

Протеин: Протеинът може да бъде с различен произход. Според него вие трябва да изберете какъв да приемате и да го съобразите с целите си. Основно се приемат/продават суроватъчни и бавни.
- суроватъчен: в тренировъчен ден да се приема веднага след тренировка, а в нетренировъчен ден - сутрин(ако се пие само 1 доза на ден) иначе може да се пие и двата пъти. Този протеин се усвоява най-бързо от тялото.
- препоръчителни марки - Optimum Nutrition’s 100% WHEY, Scitec’s WHEY Delite, Weider, Universal, Musashi

- бавен(млечно-яйчен, казеин и т.н.) Приема се преди лягане за да набавя през равни интервали от време протеин на тялото на равни количества. Така докато спите и тялото се възстановява вие ще сте му подсигурили градивен материал за мускулни влакна.
- препоръчителни марки - някоя вносна, която можете да си позволите.

Л-Карнитин:
- прием: 1,5-2,5 грама 30 минути преди аеробна тренировка.
- особености: Да се приема на гладно! Преди аеробна тренировка не трябва да се приема храна, за да може нужната енергия да се набавя от мазнините в тялото, а не от приетите хранителни вещества. Ролята на карнитина е да забърза процеса на горене на мазнини.
- препоръчителни марки - Musashi, BioFit, Optimum nutrition, Nutrim

07.12.05
19:43

да ви питам за протеина(про голд) :wink: : Аз сега го пия така:

1.тренировачен  ден-1 час преди тренировка и веднага след тренировка за въстановяване.
2.не тренировачен ден-преди лягане.

така става ли???моля ви ми кажете.

или така:

1.тренировачен ден- 1 час преди тренировка и преди лягане
2.нетренировачен- преди лягане.

аре чакам мненията ви. :wink:
10х предварително :wink:

Пии го 30 мин преди тренировка и веднага след това
в нетренировъчен ден сутрин като станеш а после като заместител ао искаш на някое хранене

M_

17.12.05
12:40

И тъй като не намирам стойностно мнение относно прием от комбинация между млечно-яйчен протеин и суроватъчен протеин,предлагам следното нещо,пък останалите нека си кажат мнението:
в тренировъчните дни суроватката след тренировка,млечно-яйчния около 1 час преди тренировка и преди лягане.
в нетренировъчните дни суроватката сутрин между закуската и обяда,а млечно-яйчния преди лягане.

09.01.06
19:54

manson имам 2 въпроса само- 1. ако пия амино по 2 таблетки на ден само в тренировъчен ден ще бъде ли най-добре преди и след тренировка? а в почивните дни кога е най-добре? сутрин и вечер?
2.Supermass 2100 (знам, че не е най-доброто ама това мога да си позволя) на ден пия по 100г и след тренировка да ги пия наведнъж ли? и в нетренировъчен има ли значение дали наведнъж след закуска ги пия 100те грама?

Ако пиеш по 2 таблетки на ден амино, по-добре въобще не пии ... много е малко това .. поне по 4 трябва да се вземат.

Този гейнър не знам какъв е обаче 100 гр на веднъж са страшно много .. да не говорим че след това няма да ти се яде с часове .. раздели ги на .. да речем два приема - сутрин и след трен. В почивните - сутрин и между някое хранене, горе-долу по обяд.

09.01.06
22:28

eми в сайта на биогейм пише- - за активно спортуващи: 1 доза (две таблети) сутрин след закуска или 20 минути след тренировка.
добре значи по 4 на ден, по 1 таблетка - сутрин, преди трен, след трен, преди лягане

а за гейнъра в почивните дни след ядене да го пия нали щото едвали ша ми са яде ако го пия преди ядене

[quote author=“OuttaControl”]eми в сайта на биогейм пише- - за активно спортуващи: 1 доза (две таблети) сутрин след закуска или 20 минути след тренировка.
добре значи по 4 на ден, по 1 таблетка - сутрин, преди трен, след трен, преди лягане

а за гейнъра в почивните дни след ядене да го пия нали щото едвали ша ми са яде ако го пия преди ядене

Еми пии 2 преди и 2 след тренировка.
Гейнърът между две ядения. Например между обяд и вечеря.

10.01.06
15:34

а казаха ми, че не трябвало повече от 3грама гейнър да взимам на 1 път. дори и 5 пъти на ден да го пия това са 15грама не са ли малко. колко грама да пия на ден като съм 182см/68кг и не искам да стана повече от 80 ;)

10.01.06
15:38

“че не трябвало повече от 3грама гейнър да взимам на 1 път” - няма такова нещо гейнъра е заместител на хранене -  не е удачно обаче да се залага само на него

RO

13.01.06
18:05

Здравейте и от мен !
Взех си креатин на Ultimate Nutrion Platinum Series на Creapure.
Дават го кат много качествен и като един от най добрите креатини.
В магазина на Пиротцка ми казаха че трябва  в зареждащия период да го пия по 2-пъти на ден по 5гр на прием от 5-7 дни . След като го мина този период да почна подържащ само след тренировка по 5гр.
Съгласен съм със приема на подържащия , но не мислете ли че зареждането е слабо??!?
В магазина все пак работят професионалисти и напълно им се доверявам , но все пак.... искам и вашето мнение.
Струва ми се че ефекта е слаб .. очаквах повечко въпреки че го пия 4 ден зареждащ период.
Преди повече от 4 месеца бях си купил български и го пиех по 16гр на ден , но сега тук незнам ... малко съм объркан !

SH

13.01.06
20:02

Взех си gainer и може ли да ми кажете как е най-добре да го пия.Мислех да го пия преди и след тренировка но ако може и вие да кажете ще съм ви благодарен

ПО ЗДРАВИ

[quote author=“Rocking”]Съгласен съм със приема на подържащия , но не мислете ли че зареждането е слабо??!?

Много добре ти е казал. Така си го пии, няма да е слабо. Може само да споменеш за каква сума си го купи?  :D

shadow_master, пиеш сутрин и след трен.

RO

14.01.06
15:36

manson цената му е 33 лева 300гр.
След 1 ден свършвам със зареждащия период . Приемах го както ми бяха казали .. благодаря и на теб.
Кат мине малко време ще напиша какви са  резултатите от него .

03.02.06
10:48

Доста полезна тема точно от това имах нужда (относно креатина) понеже следващия месец ще го взимам за парви път.Никои обаче не спомена на колко грама да се взима протеина ?

07.02.06
00:51

Е тва е днеска какво стана в залата не е истина направо.Не моаг да ви опиша как се изкефих,че при условие,че преди едвам правих 6-тица със 80кг,днеска направих 3 серий по 8 повторения със 80 и после една серия 6 повторения със 90.Мисля,че това е благодарение ан креатина,който зимам ама незнам как стана толкова бързо.Зимам го едва от 10-тина дена и ми е дигнал силата супер много.Даже ен съм правил никакви зареждащи периоди.Зимам два пъти по 5гр и то само в дните,който тренирам,а сега понеже се поощрих от успеха си мисля да почна да зимам още 2 пъти и в дните,който не тренирам.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1